Deníček uživatele miha

09.10.2012

Ahojte holky, prosim prosim, nemohla by jste mi nektera zapujcit nebo prodat na sobotni svatbu (tuto sobotu) cylindr pro trileteho kluka??????????????????????????????

03.05.2012

Ahojte holky,
mam dotazek, mala musi uzivat kapicky-zelezo a nez jsme zjistili, ze skvrny od zeleza nejdou vyprat, tak jsem znicili par kosilek a dupacek. Obcas to potvurka nespolkne a vyplyvne.

Ahojky zkus ty skvrnky pokapat štávou z vymačkaného citronu, pak to hned vyper...malý to taky bral jak byl prdola všechno jsme měli špinavé, mám takový dojem že jsem to takhle čistila, ale už si nejsem jistá je to 6 let zpět :s: :s: zkus uvidíš za to nic nedáš :a:

Ahojky,
taky dáváme, naštěstí už dobíráme, protože je to hnus hnusný :s: ,ale ničím mi vyprat nešlo :n: Mám igelitový bryndáček a díky tomu jsem zničila jen 1 bodynko.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

My po 2,5 měsících máme výsledky dobrý (jen doberem)- tak neboj ;) .Já jsem si brala ze začátku na krmení zástěru a dávám mu to s posledním soustem, jinak by dál nejedl :n:

In reply to by Sharik41

jo jo presne! pred jidlem samotne ji to dam nemuzu vubec, to pak odmita pit, tak ji je dam a hned na to ji dam spolknout sladke kapicky na prdiky, jinak to taky nespolkne. klidne si to drzi v pose i pet minut a kdyz ji pustim pusu, tak to vyplyvne.... miri fakt dobre, uz mam znicene tri tricka. :-)

02.04.2012

Holky, poradte, co se stane v pripade, ze se sama nesvine po porodu deloha???? jsem 8 tyden po porodu a deloha se porad sama nesvinula.

ahoj am já jsem si kvuli tomu prodloužila pobyt v porodnici,byla jsem tam 7dní první mi píchly injekci-nepomohla tak jsem sla na zákrok kyretáž dělohy vyčištění a druhý den po zákroku nás propustili...

27.02.2012

ahojte holky, doufam, ze mi poradite. mam tri tydny po porodu a desne zdravotni problemy. rodila jsem cs. tri dny po porodu dr.

Taky moc gratulujeme k holčičce a taky jsem ráda, že jste v pořádku, tedy jakž takž. Tak ať už je to dobré a jste zdravé!

Gratuluji k narození mimča :q: Měla jsem také problémy se svinováním,ale po jedné revizi to bylo ok.Takže ti neporadím. :a:

In reply to by miha

Mám se už dost neohrabaně,tloustnu i po vodě a počítám týdny do května :///: Asi půjdu na plánovanou sekci,vypadá to,že David bude větší než tři kila,takže bych ho nemusela porodit,takže pomalu vše chystáme na den D.Jinak vše ok,Petřík začal ukrutně zlobit a vztekat se,takže se docela děsím,jak budu zvládat.Holčičku moc závidím,u nás se to nějak nepovedlo :s:

05.12.2011

Ahojte, jsem v 29tt a realne mi hrozi, ze budu rodit uz v 34tt. :( (ne-li driv) Muzu nejak ovlivnit, aby mimco vazilo co nejvice???

Já byla těhu teď přes léto a vykrmovala jsem malého ovocem, ale fakt poctivě - hlavně hrozno, melouny, broskve. Měl v 38+1tt 3400g, starší měl v 37+5 2840g, jinak jsem jedla stejně. Tak na tom asi něco bude. Myslím, že ovoce je dobré.
Jinak samozřejmě záleží na vyzrálosti.
Držím palce.

Ahojky, já tedy rodila v termínu, ale zkušenost... Naše miminko mělo mít max. 3 kg(nevyživovala jsem placentou, tak jak bych měla) hmmmm, tak miminko se narodilo a mělo 4160g...zírali všichni :O a jinak ani tak nejde o váhu jako o plíce...ale držím pěsti ať se tě cvrček drží co nejdéle :)

Ahoj, tak já ležela v nemocnici od 26+5, kdy mi hrozil porod. Ustáli jsme to, ale zůstali tam. Baštila jsem hodně hroznové víno a hroznový cukr. Jestli to pomohlo nevím. Když jsem nastupovala do nemocnice měl malý podle utz přes kilo. Akutní císař nastal v 31+3 a měl 2060, což je nádhera. TAk asi tak :-) 34. týden už je super, neměj strach.

01.12.2011

Tak holky, cekam na manzela a padim do nemocnice. :-( Uz jsem tady psala, ze jsem v 29tt a rozjizdi se mi jizva po CS, ted ma jen hranicni 4mm. Dnska jsem volala sve dr.

Ahojte holky, tak jsem zpet. Vsem moc dekuji za palecky :///: Vcera jsme tedy padili s manzelem do nemocnice a hned mezi dverma ordinace me "privital" mlady dr.slovy, ze mu zadna neurolozka z Brna nebude prikazovat, koho ma hospitalizovat na gynekologii. :? Po tom, co jsem zalapala po dechu, tak pokracoval, ze kdyz jsem ale dorazila, tak si ten "problem" prohlidne.(pri slove problem jsem vice ironie v hlase u nikoho a nikdy neslysela) Udelal vaginalni UTZ a kdyz jsem nasla odvahu se ho zeptat, jak to vypada, jestli se jizva dal nezuzila, tak rekl, ze mi na to neodpovi, protoze kazdy UTZ jinak meri a ze v jednom miste to muze byt tak a v jinem zase onak. :00: :00: Pak prisla sestra a zmerila mi teplot a tlak a ptala se dr. jestli jsem prijem a on se na me vyznamne podival a rekl ze ne, ze to bych si prece neprala, lezet tady az do porodu. Prislo mi hloupe bojovat o nemocnicni luzko a rict, ale ne, ja chci do nemocnice, tak jsem prikyvla, jako ze ano, ze chci byt radeji doma. A on na to, zase s tou svou ironii, ze alespon nekdo je rozumny a ze si mysli, ze by mi zmena prostredi neudelala dobre a mohla bych dostat ten svuj "zachvat". Tak a to je vsechno. Oblekla jsem se a s toputou sla. Nemuzu rict, ze bych byla klidnejsi a min vystrasena, vlastne nevim, co si mam o nasem zdravotnictvi myslet.
Dneska jdu ke sve dr. na kontrolu, tak se pozeptam.
Jeste jednou vsem dekuji. Asi tady jeste nejaky ten patek pobudu :a: :a: :a:

In reply to by miha

Ahojky to je neskutečný....někteří doktoři by potřebovali přes d...u!!!!!!!
Toho jsem se bála já,že pojedu do tý nemocnice řeknu jim tam že mě moje Dr. posílá k nim kvůli tomu že mě bolí jizva a takhle nějak se zachovají.....To zdravotnictví stojí za h....
Drž se prdelko a hlavně fakt lež a odpočívej...

In reply to by miha

no tak přístup je teda hroznej,na druhou starnu jizvu by si měla ohlídat na gynekologii,já jsem byla taky epileptička,první taky císařem,KP,a poté 2 normální porody,bez problému,jizvu mi kontrolovali vlastně až týden před termínem,i s velikostí plodu,takže z neurologického hlediska jsem vlatsně na kontrole nebyla,jen mi při druhém těhu změnil léky,při třetím už jsem je dávno nebrala,jsem vyléčená,držím palečky,pokud se ti něco nezdá ohledně jizvy tak jdi ještě pro jistotu za svým gynekologem

21.11.2011

Ahojte holcinky, tak jsem dneska byla v poradne a musela jsem mooooooc prosit, aby me dr. neposlala do nemocnice. Jizva po CS je jen 4mm, mistama se pry dokonce neda zmerit.

ahoj, jsm také po sekci a jizva mě bolela hlavně kolem třetího měsíce a teď ve 29tt mě už téměř nebolí, trošku mě trápilo tvrdnutí, tak jsem dostala magnsko a to jsem si sama po týdnu vysadila a cítím se teď vpoho. Ale souhlasím že po tom císaři je mnoho komplikací navíc. Budu ti držet palečky abys nemusela do nemocnice, ty starší dětičky to musí určitě špatně nést když nemají maminku doma u sebe. No co by se dalo dělat.
Jinak já pořád doufám že budu moci rodit tentokrát normálně, žádný císař..... ale Dr říkal že pokud by se jizva ztenčovala, tak mě to nedovolí, ale zatím dobré, tak snad........ Tak se drž!!

Ahoj tak ti píši jak sem slíbila po kontrole :) .Pamatuješ?Mam taky ten uplně stejný problém,beru ti samé léky.my jsme teprve ve 20tt a taky bříško tvrdne.Muj malinkej zatim na dělohu netlačí.Muj dr mi řekl že mam jizvu také 4mm.Ale ještě mě poslal na speciální ult.který je opravdu podrobný.Vyšetření trvalo tedy asi 45min a stáli tam na demnou 3dr.Potvrdili mi tedy chlapečka a máme zatim 300g. :) .Tam mi ae zjistili že děloha je 6mm a že poloha mimminka je taky dobrá :) .Samozřejmě že musim odpočívat na tom se nic nemění.Tim sem ti chtěla říct jestli tam uvás by to taky nešlo jít na genetickej ultr.(ten je ohodně podrobnější)a uvidíš co by ti řekli.Jizva se tam změři od začátku do konce.Ještě sem ti chtěla říct že tady uás je p.dr a ta léčí jen bylinkama vím že si řeba řekneš že je to blbost,já si to taky říkala,ale dala mi takové tabletky jen na bázi bylinek a opravdu to bříško je klidnější,Stojí to na měsíc 600kc a je to určený pro těhotné..Jinak fakt nevim co bych ti poradila :) .Ji ještě sem ti chtěla říct že když vydržíme do 34tt tam máme vyhráno a nemusíme se ničeho bát.Já malého rodila taky ve 34tt měl 2.46kg a za 14dní jsme šli domu.Takk ti přeji hodně štestí a určitě se ozvi zatim :a:

In reply to by marie345

Ahoj Majko, dekuji za odpoved. Hledela jsem, jestli tady prave nenajdu tvuj prispevek o te kontrole, ale nenasla.
Ja jsem byla docela drza a zeptala jsem se dr., jestli by nebylo lepsi, kdyby me poslala jeste na nejaky presnejsi utz,ktery tu jizvu lepe zmeri, ale podle vyrazu tvare jsem pochopila,ze jsem ji mozna tak trosicku urazila. :00: Coz me pak mrzelo. Rekla mi, ze maji v ordinaci (ma novou ordinaci spolecne s manzelem) nejlepsi UTZ na trhu, takze se nemusim bat. Taky me napadlo, ze by to jiny utz mohl zobrazit jinak, ale je pravda, ze je ten utz doopravdy novy a obrazky z nej jsou krasne vykreslene do detailu, zadne cmouhanice, ktere jsem driv dostavala od jine dr.
V 21tt, kdy se na to prislo mi taky rikali, ze jizva je 6-5mm, ale pokud se nerozestoupi pod pul centimetru, tak by se dalo s privrenim oci rict, ze je to jeste dobry.
Drz se a moooooc dekuji za pozitivni zpravicku. :a: :a: :a:

Ahojky no to je hezký....držím ti palečky at je to vše v pořádku vydržela si do 38tt a nemusela si do nemocnice.... :( odpočívej a polehávej.... :kiss:
At ti zabere UTROS....
Jsem fakt zvědavá co řekne mě ve středu.... :? :? :?
Ten císař je stejně naprd když se to tak vezme... koukni co s tím je při druhém těhu starostí a jak bolí podbřišek...já jsem u prvního těhu vůbec o břichu nevěděla krom toho že bylo mega velký a ted umírám bolestí.... :( :( :(
Myslím na tebe...bude to v pohodě :one: :one: :one:

In reply to by Dena

Ahojky Denco,mas pravdu, ja jsem u prvniho tehotenstvi o brichu taky temer nevedela. Tvrdlo mi teda doopravdy hodne bricho, ale neresila jsem to, vedela jsem, ze to k tehotenstvi patri. Ted me nekde neco pichne a ja jsem cela nervozni a vyplasena.
Dr. jsem dneska rikala, ze me boli v podbrisku, ze je to takova ostra rezava bolest, ze se musim mnohdy scholout do klubicka a zatnout zuby. Dr. mi rekla, ze ano, ze subektivne takto popisuji bolest pri rozestupu jizvy vsechny tehulky.
Doufam, ze jsem te moc nevystrasila, a ze u tebe ve stredu vsechno dopadne na jednicku.
Budu na tebe myslet, pak mi dej hned vedet, jo????
Taky na tebe myslim.
Drz se.

12.11.2011

Ahojte holcinky, jsou tady maminky, kterym bylo v tehu receno, ze maji zuzenou delozni stenu, v mem pripade jen 4mm , a rozjetou jizvu po CS???

ahojky,tak já mám taky dva císaře a při druhém jsem asi v 6.m. měla též problém s jizvou.Dr. my nakázal nic nedělat,jen odpočívat.Ale jak píšeš,s dítětem to jde těžko a dr. se to mluví.Takže jsem dávala na sebe pozor,hodně jsem se snažila odpočívat,malou netahat,při vaření a nádobí jsem seděla a na další kontrole už bylo vše v pořádku.Takže jsem to doklepala do konce a v pohodě.Ale já nečekla nic na netu,asi bych jsem se s tím hodně stresovala,jak ty...hodně odpočívej a uvidíš,že na další kontrole bude líp.Držím palečky,zvládly to jiné,zvládneš to taky

In reply to by monieli

Ahojky, dekuji za odpoved. Hooodne si me uklidnila. Myslis, ze ta delozni stena muze jeste zhrubnout??? Myslela jsem si, ze je to trvaly stav, nebo, ze se to napinanim muze jeste vice zuzit. V 21tt mela 4mm, v 23tt nameril dr. 5,5mm (mel jiny utz), v 25tt mi rekl, ze v nejuzsim miste ma proste jen 4mm, ale pozitivni je, ze ji uz neprekryva placenta. Ted jdu na kontrolu pristi tyden.
Dekuji za podporu. :-)

In reply to by miha

Já jsem si myslela,že od toho 6. m. to mám do konce a v horším případě ležet v nemocnici,tak jsem opravdu dodržovala klidový režim a sama jsem byla překvapená.I tobě budu držet palečky,aby vše bylo v pohodě a v klidu si to dotáhla do porodu.Těším se na dobré zprávy a nenervuj se tím

Myslim, ze kdyby hrozilo prasknuti delohy, nechali by si te v nemocnici. Ale urcite bych lezela a nic nedelala. Mas hlidani pro maleho???

In reply to by sovalenka

Ähojky, tim se taky utesuji, ze kdyby to bylo moc zle a riskantni, tak bych musela byt v nemocnici. Lezet moc dobre neni mozne, hlidani pro prcka nemam, ale snazim se jej netahat a hrat si spise u stolu, kreslit si snim, ctu si snim, hry jako jezdeni autama po zemi jsem vypustila. Do obchodu a na nakupy jezdi manzel, deda (tchan) bere kazdy den prcka ven na prochazku, to odpocivam s nozkama nahore.

10.11.2011

Hezky vecer holky, mam problem, mozna trosicku usmevny, ale ja si snim nevim rady.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky Luci! Taky se sama sobe tak trosicku divim, ze to vubec resim. :-)

Ahojky vy ste teda čísla holky tak sem se nenasmála už dlouho když sem četla komentáře já s prdíkmy vubec nebojuju prostě si nenechám urvat bok a 1 prd je lepší než 100 doktorů.vykašli se na všechny hold to musech pochopit a ty se za to nebudeš přeci omlouvat zato nemůžeš bud ráda že nemáš ty prdíky zaražený to je taková bolest že kolikrát sem si myslela že mi praskne střevo.

In reply to by lolyta

Ahojky, ja jsem snad nikdy zarazene prdky nemela a bricho me kvuli tomu, ze bych si nemohla prdnout nikdy nebolelo. Ani jsem netusila, ze neprdet a zadrzovat to muze mit za nasledek nejake zdravodni komplikace. To ted slysim od holek a od tebe prvne.

Mě to trápí po ředkvičkách :( ale prdim na to, mám na ně děsnou chuť. A přítel mi je, ač nerad kupuje dál :D...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky