Deníček uživatele miavalas

06.02.2012

Ahoj maminky, můj dotaz se týká maminek, které už mají zkušenost s nástupem jejich děťátka do školičky. Chci se Vás zeptat, jak dlouho trvalo než si prcek ve školce zvyknul?

ahojky,asi je to individuální,co znám maminky,co dávali loni v září,tak si zvykali dětičky různě.Jeden nechce ani domů a to rovnou od začátku (chodí pro něj ve tři odpoledne s bonbonama,aby s ní aspoň šel bez řevu :///: ),druhý si zvyknul asi po měsíci a třetímu to trvalo nejdéle a zvyknul si pořádně až teď od ledna-ten tam byl teda na zkoušku už loni na těch pár hodin týdně,ale to nezvládl vůbec-v noci se budil s pláčem,do školky chodil s řevem,začal se i počůrávat :( Tak ho vzala zpět domů a začal pořádně chodit od září každý den-začátky měli těžké,malej ráno plakal,pak se uklidnil,ale s dětma si nehrál,nezapojoval se,doma byl mamánek.Pak si našel kamaráda a od té doby je to jen lepší,už se normálně zapojuje,nepláče,ale trvalo to určitě ty čtyři měsíce.Tak držím palce,ať se to zlepší,je to určitě těžké,ale myslím,že si časem zvykne.

Mám dvouletého syna ve školičce 2x týdně a první 4 návštěvy hrůza, ale neplakal prý celou dobu, vždy měl jen velké krize a pak když mě viděl. Ted už je to naprosto v pohodě. Po měsíci docházení. Zkuste ještě vydržet, at chodí jen na 3h a třeba se to srovná.

Ahojky, tak já toto řešila v září roku 2010, Malá první dva dny byla v pohodě, tak jsme se rozhodli, že ji tam necháme aji spát. Ale to jsme neměli dělat, od toho dne pořád každý den řev, ranní protesty, že nikam nechce atd. U nás ve školce to ale řešili tak, že ji přítel vždy nechal v šatně a bez rozloučení se ztratil a jak ju to přešlo, tak šla do třídy, samozřejmě si ju p. učitelka hlídala, aby se jim někam nezatoulala. A začla jsem si ju zase brát domů po obědě, Trvalo to měsíc a půl než přestala ráno chodit s řevem a po třech měsících jsme zase začli se spaním, věděli jsme že bude s nima její oblíbená p. učitelka a byla jsem domluvená, kdyby se něco dělo, ať mě zavolají a já si pro ní dojdu. Tři dny z toho byla vykulená, ale potom si zvykla a teď má sem tam, že se jí nechce, ale chodí tam ráda, už rok a půl.
My měli tu výhodu, že se nám v srpnu narodil syn, tak jsem ji mohla mívat doma. A hlavně jsme jí vysvětlovala, že se to musí !!! Táta musí do práce pro korunky, setřenice zase musí do školy, aby nebyli hloupé atd. A zdá se že to pomáhalo. Tak přeju pevné nervy ono to časem přejde, chce to čas. A hlavně se domluvit ve školce, aby se třeba víc p. učitelka malýmu věnovala. To u nás též zabralo. Pa Verča !!!

22.01.2012

Ahoj maminky, prosím uklidněte mě, nebo se vážně asi utrápím nebo ubrečím. Bohužel od 1.3.

ahoj já pravacuji od Barčiných 18ti měsícu a je to bomba. už dělam víc jak rok.Barborka je naučena na lidi, prootže do školky ještě nechodí tak se střídame jak to jde, tatínek babička děda i sousedka, a pro mně je to takove odreagovani že nejsem jen doma.
myslím že maly si zvykne, ale asi je špatně to že není zvykly ani na tátu že je tak vazany na tebe

ahoj, určitě to oba zvládnete. Tvůj chlapeček si bude muset zvyknout. Nebude jediný. Je škoda že je zvyklí jen na tebe a ani s tátou neni v pohodě. To bys měla změnit. Je pak jasné, že když bude kluk fixovaný jen na tebe, že bude tvou nepřítomnost zvládat hůře. Měla by jsi sním začít chodit do dětských heren, kde si sedneš ke stolu a necháš ho ať si hraje sám a nebo s dětma.
Buď ráda že můžeš do práce nastoupit. Já potřebuju dělat na zkrácený ůvazek a bohužel o mě v práci nestojí. Já bych tak strašně ráda pracovala. Markétce budou 3 v červnu a v září jsem měla do práce nastoupit. Místo toho budu nyní žádat o neplacené volno do 4let a budu doufat, že během tohoto mého neplaceného volna se objeví nějaké místo. Budu hledat i v místě bydliště. Je to nepříjemný pocit že zaměstnavatel o mne nestojí jen proto, protože potřebuju mít úvazek kratší o 5hodin týdně :-(.
Hlavně nebuď zdrcená před dítětem. SPíš se ho snaž na školku připravit aby se těšil a aby ve školce viděl super místo. Ty se seber. Nedáváš ho tam přece za trest, ale z toho důvodu aby si hrál se stejně starýma dětma a poznal nové věci. Budou chodit do divadla,bude se učit básničky a budou mít vánoční besídku. Je to opravdu super když vidíš, jaké tvé dítě dělá pokroky :-)

Ahojky ja bych se toho tak moc nebala.Ja jsem nastoupila do prace kdyz bylo malemu 15 mesicu zhruba,a zvladl to krasne.Jen jsem se musela doma vic otacet a jak jsem dojela ve dve z prace tak jsem se mu snazila vice venovat.Ja jsem mela strasnou depku ze jdu do prace kdyz je tak malicky,porad jsem nad tim premyslela,ale bohuzel to neslo jinak,pritel byl v te dobe uz 4 mesice na neschopence,takze ubytek penez sel znat,tak jsem musela do prace ja.Zvykla jsem si tak po tydnu.Maly bude ve skolce urice stastny,mezi detma a s tolika hrackama,ze mu ten den rychle utece,neboj,to se zvladne :one:

chce to zvykat postupně, my začali chodit na plesy, aby si zvykli na babi a dědu /malému je 10 měsíců a je to ok/, čím dříve si zvyknou, tím lépe
do školky je ideální mezi 3-4 lety, jinak mi to přijde brzy

06.02.2011

Když byl Maxíček malej, dudlíček vůbec nechtěl, ale teď, asi tak posledních čtrnáct dní ho nedá z pusy.

Nevím, kolik malýmu je, ale my jsme ho Barče (21 měs.) vzali minulé pondělí. Mívala ho teda jen na noc, ale i tak jsem naznala, že je čas. V pondělí ráno jsem dudlíku usstřihla 3/4 savičky, malá se snažila si ho narvat do pusy, nešlo to, tak se chvíli rozčilovala, já jí vysvětlovala, že se rozbil a ona ho následně odila do koše. Pak při spaní, když ho hledala, tak jsem jí opakovala, že ho hodila do koše, že je rozbitej. No, co budu povídat, neobešlo se to bez jejího dvouhodinového nadávání v postýlce, ve středu dokonce došlo i na pláč a pak se to nějak zlomilo a dneska máme pondělí a myslím, že si malá ani nevzpomene. Sice má problém usnout tak jako dřív, to si vzala dudana a odpadla, teď si třeba hodinu hraje v postýlce, ale nebrečí ani nijak jinak nevyvádí. Jinak jsem čekala do doby, než jí vylezou všechny špičáky, aby teda nebyla moc rozmrzelá.

02.02.2011

Zdravím všechny červíky. Stráááášně louho jsme tu nebyli, ale každý den sleduji, co u Vás nového a jak krásně všichni rosteme.... Až bude čas, písnu, jak jsme na tom my.

ahoj, malá je taky dudlíková. Ještě před měsícem dudlala pořád. Sice na jídlo ho vždy vyndala-je to takovej jedlík. Ale potom co dojedla tak byla první starost dydy (dudlík). No docela bez problému se zadařilo dudlík zminimalizovat. Sice se to neobešlo bez ječení a kňourání, ale vytrvala jsem. Nyní už ho má jen na spaní a přes den jen minimálně. Jakmile ráno vstane, tak jí dudlík vezmu a uklidim aby ho neviděla. Občas si vzpomene, ale snažim se jí přivést na jinou myšlenku aby o něm přestala uvažovat. Také když má dudlíka, tak jí říkám že je miminko a že je dudlík fuj. Ona se podívá a vyndá ho. řekne dydy fuj a jde si hrát :s:

Ahojky. Já s dudlíkem nemám moc zkušenosti, ale zkusila bych ho namočit do něčeho kyselého. Jako malá jsem si cucala palec a mamča mi na něj dala šumák nebo Vitacit, už nevím. Ale po dvojtém zopakování jsem toho prý nechala.

11.05.2010

ahoj holčinky, tak po 14-ti večerech jsem konečně dodělala Maxíčkovo království.

Konečně hotovo
Konečně hotovo
Konečně hotovo
Konečně hotovo
Konečně hotovo
Konečně hotovo
Konečně hotovo
Konečně hotovo
10.05.2010

Ahoj maminky,

Ahojky,
taky jsem se ještě nevyspala celou noc. U nás je to stejné, jen s tím rozdílem, že malý usíná v osm a poprvé se budí kolem desáté. Pak je to úplně stejné jak u vás. Většinou se pak budí po hodině. Od narození trpíme na bolesti bříška a trvá to stále. Takže ho budí prdíky a proto takhle vyvádí. Už jsme vyzkoušeli všechno možné i nemožné a prý musíme vydržet. Bohužel jsem ti neporadila, jen v tom nejsi sama ;)

In reply to by mraziva

Ahojky, jsem ráda, že nejsem sama (ale samozřejmě je mi líto, že tě trápí to samé), kdo nespí. Jsem už vážně unavená, ale pořád doufám. Prdíky jsme taky měli, ale jen tak asi do 4. měsíce, takže to tím není. Myslím, že to ani není zoubkama. Prostě je to nespavec a energii čerpá nevím z čeho. Tak snad se brzy vyspíme. Pa

Ahojky, my měli tak před měsícem a půl to samý. Zkusila jsem rady podle té spací knížky, co tu koluje. Nějak to ale neúčinkovalo, tak jsem toho týden nechala a pak zkusila znovu a podruhé už se chytnul a spí krásně.

In reply to by Martta

Ahoj Marti a můžu se zeptat, co jsi z té knížky udělala? My se podle ní naučili usínat v postýlce a taky jsem vysadila noční kojení, ale to spaní celou noc nejde. To myslíš, že tam mám zase chodit po těch minutách jako když jsem učila na postýlku?

12.04.2010

Ahoj mamušky,

Ahojky, co bych za to dala, kdyby jedl a chtěl ještě nášup. Dělám tak 160 a sní asi 90 a končí :-( Máme nejedlíka

Ahojky,já dělám kolem 200 ml a sní mi to celé.Za 10 dní nám bude devět měsíců.Já dávám kaši kolem šesté a v osm ještě kojíme.

tak já dělám asi 140 až 160 ml podle to ho jak mi přijde hladová.Taky mi to sní rychle a dám jí to zapít čajíkem a v poho. Takže si myslím, že pokud se ti v noci nebudí což mě ne, spíme do 6 až 7 do rána tak myslím, že to stačí a je to v poho. Nám bude 10měs. a máme asi 8 a půl kg. peťa a kačka

Ahoj, nevím jak jste starý. Nelince je 7,5 měsíce a na noc dávám kaši. Když to sní vše a je vidět, že by si ještě dala, tak další den udělám kapku víc. A stejně ještě chce dokojit po koupání. Takže dneska jsem dělala a snědla 180ml.
Zuzka a Nelinka
http://www.prckoviste.cz/superhrn

23.03.2010

Ahoj tety,

Jsem pořádný chlap-aneb 8měsíční kontrola
Jsem pořádný chlap-aneb 8měsíční kontrola
Jsem pořádný chlap-aneb 8měsíční kontrola
Jsem pořádný chlap-aneb 8měsíční kontrola

téééda, Mili, to už jste velký klucí! No, naše ještě nic nedělá, to bude asi tim, že má 10950g a že je asi těžká. zatim má i postýlku zvednout úplně nahoře. :s:

In reply to by miavalas

:s: jsi mi pobavila s tim pindíkem. :-D Ale je to fakt to samý, ikdyž v poslední době asi hodně vytáhla, neměřila jsem jí na dýlku ještě, ale už se začínají pomalu faldíčkové ztrácet a to ještě neleze. tak uvidíme. :-D Papa

to jste teda velici a krasni, sikula to je :)
to uz neni zadne miminko :D
__________________________
Muf a Niky

In reply to by muf20

Moc děkujem za pochvalu. Všechno co umí se naučil během pár dní, pořád nic a pak jsem jen koukala....a on Maxíček nebyl miminko ani, když se narodil, tak snad příště to vyjde a budu mít malý miminko a ne čtyřkiláka už od narození. papa

02.03.2010

Ahoj mamči,

Bude dál tak hezky usínat?

ahojky...Tak nevím, u nás byl režim tak nějak zavedený, malej usínal večer krásně i spinkal ráno dlouho od narození a v poslední době je všechno jako na houpačce. Někdy usne hned, jindy třeba až po dvou hodinách a přitom přes den má režim skoro pořád stejný. Teď jak je větší, tak když někam jedeme, tak obvykle usne i mimo jeho dobu, ale jen tak na 15-20 minut a pak je vzhůru a chce všechno vidět...Doma kůli tomu tedy nesedíme, myslím, že věkem se stejně doba spánku stejně různě upravuje, takže zanedlouho může být všechno jinak...

já bych se toho nebála ,já z holkama taky občas vyjedu na výlet a nevidím v tom žádný problém ba naopak vždy jsou víc vyčerpané než normálně a to spí na cestách víc než by jsme byli doma.Takže s chutí na výlety ,když to neriskneš tak nezjistíš. :one: :a:

Tak já bych se toho nebála, Viktorka mi taky občas usne mimo "harmonogram" třeba když jedeme nakupovat nebo tak, ale ona teda zase v kočárku nebo v sedačce nespí tak dlouho, max 20 - 30 minut, takže jí to stejně nestačí a buďto se dospí až doma nebo to vydrží až dovečera a pak jde spát. S večerním spánkem nám to problém nedělá, když se změní ten denní, to mi dokonce usne třeba i dvě hodiny po tom, co se probudila, je prostě zvyklá, že chodí spát v sedm večer a přesto vlak nejede, ale jinak samozřejmě se jí snažím dodržovat ty čtyři hodky bdělosti před večerním spánkem.

22.02.2010

Mamči, tak to jsem nečekala. Dneska jsem se sem konečně pořádně dostala, když budulínek spinkal trochu dýl a ani jedna odpověď nebo pozdrav.

Tak holky. :C]]:
Musím se tedy malinko Miavals zastat, nedávno mi psala osobní zprávu, jak se píše do červíků, že jí to nejde a že pořád píše jen do diskuzí. :00: Tak jsem jí to napsala a už začla psát, tak asi proto sem nepsala. :///: Každej neumíme s PC tak dokonale, že ano. :#~: Ale buďme trochu tolerantnější, každá holt nemáme svůj den D každý den. ;)
:a:

Ahoj holky,
já jsem si jenom posteskla, protože mi to přišlo líto, toť vše. Nechtěla jsem žádný reakce na tento článek, ale jak je vidět, tak na negativní reagování (přitom si myslím, že jsem jen napsala co jsem v tu chvíli cítila) jste měli čas všichni... to se vždycky roztrhne pytel s reakcema, když nněkdo trochu vybočuje....a nejede podle scénáře....myslím to z legrace, tak snad nerozjedu další záporný reakce. Zdravím všechny a děkuju za reagování, teď je mi z toho smutno ještě víc. páček

Holky vy jste se ale do ní všichni nějak pustili já být jí tak už sem ani nevlezu je pravda že sama jen nahlíží a nepíše ale tak asi nečekala že víc reakcí bude na ten to článek než fotečky malého že se trošku nestydíte :$$: tak si jen posteskla vždyť vám ani nenadává nic tak proč takový ohlas jak kdyby nás všechny vyfakovala buď te trochu citlivější mámy taky jste rádi když vám někdo napíše něco pěkného a jí opravdu nikdo nenapsal ani ťuk tak jí to přišlo líto a doufám že teď dostanu taky nadané :s: páč já vás mám všechny ráda :h: :h: :h: :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka