Deníček uživatele Mermaid

01.12.2008

Ahoj holky,chci se zeptat: koho se bude týkat očkování Prevenarem-hrazené státem od 1.1.2009? Je tam nějaké věkové omezení u miminek nebo se to týká všech dětí?

Ahojky bude to pro děti narozené v roce 2009 a i pro všechny miminka které k 1.1.2009 dosáhnout věku 3 měsíců.Teda tak sem to včera slyšela ve zprávách takdoufám že to říkám správně

In reply to by Hanina.Vohánková

jo jo,mas recht, to je taky nespravedlnost.Mam dve deti a zvysene porodne bylo zrovna v obdobi mezi mymi porody....stejne jako vsechny novely a vyhody a prispevky....nic se nas netyka.Prijde mi to na prd.Tezko budou doplacet zvysene porodne vsem,aby to bylo spravedlive,ale takove veci jako ockovani zdarma prece muzou dat vsem....i kdyz je jasan,ze to bude pro stat pekna palka.Ale to mne az tak nezajima....platime dane,socku,zdravotku....... Tak snad na vyhody mame narok vsichni.Ale to je muj laický názor.Hezký den všem.

28.11.2008

In reply to by Mermaid

...ale ono už to tu tak chodí,...že co si tady neokomentujeme navzájem (mezi sebou-my,co se známe),tak to nemáme....
Jak se dnes daří?Já si zapékám těstovinky,Mája začíná hulákat do chůvičky,tak si pro ní dojdu a jdu šmajchlovat

27.11.2008

ahoooj,tak se mi povedlo vložit ty fotečky.... snad se vám někomu budou líbit http://www.mojetehotenstvi.cz/vanocni-foto-ze-kolky a http://www.mojetehotenstvi.cz/vanocni-foto-0

27.11.2008

Ač jsem se zařekla,že už sem žádné fotky vkládat nebudu,tak se o to znova pokusím. A zase budu koukat jako vejr,jestli mi na to nic nenapíšete......Jestli se to povede.

To jsem taky dneska řešila,chtěla jsem sem dát fotku našeho nového sportáku,samozřejmě velký,tak ho fotim mobilem,pořád mi to tu píše,že je velká,je to blbost,mě se pod ní ukazuje,kolik má ,nechápu,proč to nebere i větší fotky,snad by se tolik nestalo... :spid: asi si taky založím druhej účet,jak píšou holky,snad to pomůže,i když mi to hlava nebere,na 1 účtu to nejde a na 2 jo?To by se jeden posr... :spid: :spid: :spid:

16.11.2008

Ahoj holky.Jak snášejí vaše ratolesti růst zubů?Moje první dcera to měla tak,že občas teplotka a řev,ale jináč nic.A s Marunkou je to docela peklo.Ovšem - jestli ty příznaky patří k

Ahojky,nám roste první zoubek,už je venku vidět asi tam 2milimetry a je fakt ,že má Andul už asi 3 dny kašel-takovej štěkavej,jak píšeš a teče jí trochu z nosánku,ale nenapadlo by mě že to patří k růstu zoubků :O V út.půjdu k dr.jestli to bude pokračovat,ale teda kašle jen ráno a navečer a občas ze spaní,ale to jen tak 2-3x za noc.taky mi je jí líto a chtěla jsem se zeptat zda na to máte nějaké kapičky nebo sirup.Dík Veru+ Andul :k:

In reply to by veru

ahoj Veru, nikomu nepřeju nic zlého,ale jsem ráda,že v tom nejsem sama.... :) . Mája kašle taky hlavně ze spaní a někdy třeba,když jí zvednu z lehu do vertikální (kolmé) polohy,tak se rozkašle,což opravdu vypadá,že to bude tím,že jí zatečou sliny do krku...v leže se jí nahromadí v pusince a pak jak jí zvednu,tak jí najednou stečou do krku. Jinak taky kašle nejvíc v noci,prý to miminka neumějí polykat.Mne by vůbec nenapadlo,že to může být k zubům,ale u doktora nebyl fakt žádnej nález (prý je to stejný kašel jako provází tu hnusnou nemoc laringitidu,ale na štěstí to na tom ORL vyloučili)....jen pořádně nateklé dásně a to,že hodně slintá je fakt evidentní. Na rýmu jsme dávali Nasivin pro kojence (ten prý je nejlepší na tu vodovou rýmu) a když ta rýma je už do žluta,tak je dobrý Sterimar - ten hnědý.Jinak na ten kašel jsme zkoušeli Mucosolvan Junior-u miminek jen krátkodobě-asi 4 dny,trošku se změnil ten charakter kašle,ale nezastavilo se to,což je logický,když slintá pořád víc a víc.No jo,holt to budeme muset vydržet než se zoubky proříznou.A třeba to časem pindíci začnou líp snášet až si zvyknou.Ona to má někdy jen trochu,že zakašle třeba 3x za noc,ale jsou dny (noci),kdy kašle docela hodně.Ach jo,tak hodně síly s prďolkama.Pa

In reply to by Mermaid

Ahojky,díky za odpověď,no mala mi tuhle noc nezakašlala ani jednou,my už máme zoubeček prořřízlej,ale mě se zdá že roste další :P A jak ti malá spinká,já už jsem se asi 3týdny nevyspala,snad to bude lepší :dance: my jsem včera koupili mukoplant sirup na ten kašel a na rýmu nedávám zatím nic.tak se mějte a zůbům zdar :a: :00: :a:

In reply to by veru

Spinká taky dost na prd.Je schopná budit se i po necelých hodinách po celou noc,to třeba trvá dvě-tři noci,pak se to srovná,že se vzbudí 4x ,5x.....jako na dnešek,vzbudila se jen 4x (od 18:30 do cca 7:00hod),tak jsem si odpočinula.Jsou fakt noci,kdy vůbec nespím.Jen takové ty minutovky a tomu teda spánek neříkám.jo jo,zubům zdar :s:

Ahojky,tak Ája měla průjem a tři dny horečky a občas taky zakašlala,tak to asi budete mít podobné...No hodně síly!

21.10.2008

Ahoj holky,jestli to tu bude některou z vás zajímat....tak jsem se rozhodla o nás zase něco po dlouhé době napsat. Tak tedy:dnes jsme absolvovaly s Marunkou poradnu v 6ti měsících.

teda pěknou čáru :) Tak gratulujem, to z ní bude hezká vysoká hubená holčina :one:
My jdeme na půlroční kontrolu 4.11., ale půl roku nám bude tuhle sobotu 25.10.. Už mu dávám mkrvičku a na noc mlíko, aby mi spal dýl. Ale kdyby mi doktor řekl, že mám pořád kojit a bez příkrmů, tak mě asi klepne :00: Na tu noc už musím, protože se mi budí po 1-2hodinách a to už je dost záhul přes den fungovat. Po těch příkrmech spí napoprvé někdy i 4hod, někdy ale jen 2h :(

In reply to by marthy1

ahojky,to jo,nosí velikost,kterou nosila ségry holčička v roce :00: .Já měla přes víkend a z neděle na pondělí taky kriticé noci.To nespala prakticky vůbec-budila se po půl hodinách,ale jíst nechtěla-jedla za tu noc jen dvakrát,jináč chtěla vyndat z postýlky a okamžitě mi usínala v náručí.Tak jsem si říkala,že buď zuby nebo je rozmazlená. Noc na dnešek byla dobrá.Spala krásně,kojila jsem třikrát (usíná po 18:00 a budí se mezi 6:00-7:00hodinou ranní). Já si ještě ten necelý měsíc pouhého kojení užiju.Ty jo,tak to ti spinká slušně-4hodiny v kuse :one:

25.09.2008

Tak si k vám jdu poplakat,doufám,že vás moc neznechutím.

Ahojdá, uplně s tebou soucítím!!! Mě se udělali vnitřní 5 týdnů po porodu a můžu říct že relativně dobrý je to až teď a to se semtak ještě taky návštěvě záchodu necítím dvakrát skvěle, ale ze začátku to byl fakt porod!!!! Tvrdím že to z toho těhotenství a porodu bylo to nejhorší a to se objevili až těch pět tejdnů po když už jsem myslela že je vše v pořádku a nemají důvod se objevovat!!! Děs!!! Doporučuju čípky Preparation H, je to taková žlutomodrá krabička a je to určený i pro kojící ženy, moje prdelka jich něco spapala, ale fakt pomohli!!!!!!!!! Držím pěstičky ať je to vše v cajku co nejdřív!!!

In reply to by Mermaid

No holka zas takovej zázrak to není, ale dávej si ty čípky jak píšou ráno a večer a pokaždý když jdeš na záchod ať je furt namazáno, ale ono to je asi u toho venkovního jiný, já jak jsem to měla ve vnitř tak mi ani nic jinýho než čípky moct pomoc nemělo, leda že bych si dělala z té dubové kůry klistýr :!k: je to strašná věc!!!!

24.09.2008

Přijde pán k urologovi a ten mu povídá: Pane,měl by jste přestat onanovat. Pacient: Proč,škodí mi to? Doktor: Ne,ale potřebuju vás vyšetřit. :///:

20.09.2008

Tak jsem se tu moc neohřála,jdu se svalit na gauč a spát,vypadá to na další pekelnou noc.

ahoj Sisinko a Janko,tak jsem noc přežila,kojení bylo někdy i po dvou hodinách,tak to šlo :///: .Ale Ivanka mi dala v noci záhul.Mezi kojením jsem za ní běhala do pokojíku,páč je nastydlá a chrápala a sípala a budilo jí to a byla z toho nějaká vyšokovaná,tak jsem si k ní vždycky na chvilku lehla,pak zase běžela kojit Marušku :00: .Už aby byla ta rýma za námi.Tohle je takové blbé období-venku zima...a ještě ten pobyt ve školce...jen se z toho vylížeme,už zase rýmujeme.Ale když je to jen to,tak můžu být ráda. Přeju vám dobré ráno,holky.

janka.82

In reply to by Mermaid

Ahojky, já jsem v 10 hodin vstávala :dance: teď jsem dopila kávu. Jinak je mi furt stejně- na porod to vůbec nevypadá :D Cuhděrka malá, tak ať se brzo uzdraví :h: :h: :h:

In reply to by janka.82

ahojky,to se máš dobře,kočko ;) . Taky se mrňouskovi nechce ven....to já měla s oběma dětma.Už jsem si říkala,jestli nebudou chtít zevnitř taky maturovat.Mne už začalo taky škrábat v krku,tak to bude veselý :00:

janka.82

In reply to by Mermaid

To bude to počasí. Taky se mi zdá, že na mě něco leze. A v rodině jsou taky nastydlí. Copak dneska vaříš? Já mám navařeno- dneska nebudu dělat nic ;)

In reply to by janka.82

jejej,tak já to našla až teď,ale neva,včera jsme měli karbanátky s kaší a k tomu jsem udělala manželovo oblíbenou polívku-brokolicový krém s praženou houstíčkou :a\|: . Dneska bude musaka (jsem jako litá na řecký recepty :hu: ),tý se fakt můžeme užrat..... . To je fajn,když je navařeno a máš pohov,viď? Jináč dneska jsem si nechala Ivanku doma,volala jsem do školky,páč dost kašle...sice nemá teplotu,ale s takovou by se z toho jen tak nevylízala....tak se tady snažím jí udržet v posteli.to je fakt nadlidský úkon :00: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka