Deníček uživatele Mekii

12.06.2014

Ahoj těhulky,

Hodně pevné nervy a ať se brzy dočkáš zdravého miminka :)
vím jak se asi cítíš, mám za sebou tři samovolné potraty a nikdy to není nic příjemného :( ale určitě se brzy zadaří a příští rok budeš mít děťátko také u sebe :) měj se krásně :k:

30.05.2014

Ahoj holky.
Tak u nás to vypadá špatně. Už jsem byla 2x na UTZ, ale dr. nic neviděla...ať koukala jak koukala, nikde gestační váček nebyl vidět. Ve středu mi brala krev, HCG je 1500 což je prý už docela vysoký na to aby nic neviděla.
V pondělí ještě jdu k jinému dr. aby se koukl on, protože má lepší vybavení, ale moc nadějně to nevypadá :(

Děkuju holky za podporu.
Už jsem na tom psychicky trochu líp, jsem připravená na nejhorší. V pondělí budu snad vědět víc. Jen teda nevim, jestli druhej dr. řekne že tam mimčo (nebo dokonce mimča...ale to by mě odvezli :s: ) je, tak nevim jestli budu schopná se vrátit ještě ke svý dr., protože už mi to asi nebude příjemný. Nechci si ale dávat zbytečný naděje a pak zase plakat, že to nevyšlo....teď už jsem s tím tak nějak smířená, ale stejně pořád doufám.
Pořád je mi divný, že nevidí nikde vůbec nic a kdyby plod samovolně odešel, jak si myslí ona...tak si já myslím, že bych to snad musela poznat, že bych měla bolesti třeba, nebo nějaký krvácení nebo aspoň špinění..., ale za celou dobu nic. Klasický těhotenský příznaky, jeden den víc, jeden den míň, tlak v podbříšku jako při MS se objevuje každý den..tak uvidíme. :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Bude to v pořádku neboj :-). Já teda také trpěla strachem do každé kontroly (možná to mám ještě v deníčku tady na stránkách napsané a popsané), ale to asi každá i ta, co má vše bez obtíží :-). Držím palečky.

... vyšší hladina může být způsobena dvojčaty ... a pokud se vám to podařilo ke konci cyklu tak ještě váček vidět být nemusí

08.02.2011

Tak to máme za sebou. Dnes jsme byli naposledy na kontrole v porodnici. Ozvy v pořádku, akce dělohy rovná čára :00: , moč, tlak v pořádku hrdlo uzavřené.

Tak to budem mít možná stejný termín porodu. Jsem sice dneska už 41+2 patřím ještě k ledňáčkům, ale trošku jsme přelezli k vám :00: Zítra nastupuju na vyvolání, doufám, že to půjde normálně, ale taky se vůbec nic nechystá, tak se bojím, aby se to neprotáhlo do toho čtvrtka. No uvidíme.
Každopádně tobě přeji, ať to jde všechno hladce a ať ti brouček po narození dělá jen a jen radost :\x:

01.02.2011

Ahojky všem.

Holky díky moc. Já jsem z toho fakt na nervy...vim že je to jedno jestli půjde normálně nebo císařem, ale už ten pocit, že to prostě normálně nepůjde... :( Navíc nechápu, že mě poslala na UTZ a pak mi řekla, že už se stejně nedá pořádně změřit jak je mimčo velký...to snad už věděla před tim ne. Chjo, fakt akorát vynervovat lidi, to jim jde. No uvidíme příští týden co řekne..

In reply to by Mekii

mě u toho druhého raráška strašili už od počátku,nejdřív nám nevyšla genetika , pak zas,že půjde císařem, pak si nevšimli,proč sem jak balon a proč mám furt břicho jak beton... a mám zdrřavého kluka
a kamarádka si zaplatila všechny možné testy, furt jezdila do Prahy a .... malá se narodila dřív, byly měsíc v nemocnici, mají nevyvynuté kyčle a furt jsou po doktorech a nemocnicích a operacích
Tak ber doktory s rezervou a jestli to nedopadne, tak holt se prochrupneš a mrńous bude venku.-)

já teda nevím proč tě tak plaší, já mám 153 a dceru jsem rodila normálně, měla tedy jen 2570g. Kamarádka měří jako ty a porodila 2 holčičky a taky normálně. Obě přes 3 kg

Neházej flintu do žita, náš mladej měl 4kg a šel normálně, když jsem ho porodila a viděla toho macíčka,tak sem nechápala,kudy vylezl :€\€:
Vsadim krk, že budeš rodit normálně. Doktoři rači víc strašek,kdyby náhodou něco,tak aby mohli říct, ale mi sme Vám to řikali :*8*:
Nás taky strašili císařem a to jak je velikej mi ani neřekli :$$:

27.01.2011

Ahojky všem.

Ahoj Leni,
držím palečky, ať se těch potvůrek rychle zbavíš :one: . Mě měřili pánev před 14 dny a moc nechápu proč, do průkazky mi to nepsali a žádnej malej trpajzlík taky nejsem :s: . Ještě aspoň týden vydrž :one: , miminku je v bříšku stejně nejlíp :one: :one: :one: !!!

In reply to by LÁjouš

Alčo díky. Snad se potvůrky seberou a utečou.
Já hlavně nechápu, proč to pro ně je tak důležitý...když mi řekli, že to chtěj, tak jsem si myslela, že je to nějaký měření zevnitř...a ono ne.
Týden ještě zvládnu, ale horko těžko :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky.
Já mam v bříšku překvápko. Nenechali jsme si říct co to bude, ale podle toho jak vypadám a různejch těhu příznaků to tipujeme na kluka.
Máš pravdu, že ta sestra byla dobrá...docela éro :s: Porodopis už jsem byla sepisovat minulý týden...byla jsem tak pěkně za debila :s: To je věcí na který se tě ptaj...chudák sestra se musela furt k něčemu vracet, protože jsem jí nebyla schopná říct všechno rovnou :P
Já už bych fakt rodila hned...vůbec bych nad tím ani nepřemejšlela...
Víš co ale neřekla? Nebo jsem si možná jenom nevšimla.....jestli si máme brát sebou nějaký oblečení pro miminka?

18.01.2011

Ahojky všem.

Tak já jdu taky rodit do Kolína. :a: Původně jsem chtěla do Nymburka že to mám o kousek blíž, ale tam utekl primář Toman a prý bude v Kolíně.
Já bych neřekla že to tam bude tak zlí...Mě taky každý říká že tam jsou nepříjemný sestřičky atd., ale zase tam je prý lepší péče.
Mám termín 17.2.11 tak se tam třeba potkáme :€m:
Asi bych měla taky tam zajet se podívat na ten kurz, protože vůbec nevím kam jako mám jít...Abych potom neporodila dřív než to najdu :bulva:

Ahojky,taky jsem oteklá,jako puchejř a určitě si nemyslím,že by to bylo tím,že jsi malá,já měřím 173cm a trpím tím asi tak tři týdny a je to docela hrůza,ale už to brzy bude za námi,tak to vydržíme. :) :a: :a:

Ahojky, můžu se tě zeptat co všechno po tobě přibližně v tom Kolíně chtěli když jsi šla sepsat ten porodopis?Já tam budu rodit v únoru a za 2 týdny tam jdu taky tak abych přibližně věděla, jo a dali ti nějaký seznam co si sebou vzít do porodnice?A jesltli jo, tak jetli se nějak liší od těch všech normálních:-)Díky za odpověď:-)

In reply to by Aluska 01

Ahojky, prosimtě jenom se ptali na údaje, jestli jsem svobodná, kde bydlim a tak. Praktickou doktorku, gyndařku. Pak přítelovo rodný číslo, bydliště jestli má nějaký nemoci s kterejma se léčí (u nás třeba štítná žláza) a telefonní čísla. Pak na moje nemoci, jestli jsem měla často angíny, chřipky, jiný nemoci...gynekologický problémy, který jsem měla častějc a tak. Potom nemoci rodičů od obou (cukrovky, rakoviny, štítný žlázy...). Jo u mě ještě alergie a jestli beru nějaký léky (beru železo) a jestli mám otoky, křečový žíly a jestli jsem někdy měla transfůzi. Pak chtěla výsledky kultivace, tu mi dělala dr. ale až dneska, takže to mam nahlásit až při porodu. No a to je asi všechno. Musíš mít sebou akorát těhu průkazku jinak nic nechtěla. Akorát mě teda překvapila s těma údajema o chlapovi, ale naštěstí jsme to dali dohromady :-) No a to je myslim si všechno. Prostě se jenom nauč všechny nemoce, který kdo u vás v rodině měl a to je všechno ;)
No a seznam věcí k porodu mi dala taky, je úplně stejnej jako asi ve většině porodnic. Tzn. doklady (těh.průk., OP, kartičku poj., oddací list, dotazník na jméno dítěte + potvrzení z matriky o příjmení dítěte), neperlivá voda, síť. kalhotky, podprsenky, vložky do podprsenky, hyg. vložky, hyg. potřeby, noční košile, přezůvky, jednorázový plínky.
Tak je z toho slohovka, ale je to snad všechno co po mě chtěli.
Jóó taky mi řikala, že mam příští týden ve středu přijít, že je tam kurz (jsou každou sudou středu od 15:00). Stojí to 100 na osobu a prej nám tam řeknou co a jak při porodu, provedou nás po porodnici a tak. To bude ve 4. patře (tam budem i rodit). To odd. 6nedělí bylo myslim si že ve druhym.
A kdy máš termín? Já 12.2. tak třeba se tam potkáme :a:

In reply to by Mekii

Teeda moc ti děkuju:-)Takže to je vlastně s těma věcma vše stejné jako všude, takže už mám snad vše. Jinak já mám termín 17-19.2. ale pry to nejspíš bude dříve, včera jsem byla na kontrole a čípek se už zkracuje a hlavička hodně naléha, tak musím jen ležet a vydržet pry aspon ještě 2 týdny, takže je možné že se tam sejdeme:-)No na ten kurz určitě jděte, my tam byli minulý týden, ukazovala na panence jak se tam rodí, dala nějaké vzorky, ukázaly předporodní pokoje a sály. Akorát nemluvila o tom co si vzít sebou a tak...ale jinak to bylo zajímavé, trvalo to 2 hodky, byly jsme tam ale snad jen 3:-)jo a ještě popisovala kdy jet do porodnice a takové...ale fakt dobre. Takhle to vypadalo pěkně že by to tam mohlo byt vklidu, ale to co všechno o Kolíně čtu, no nevím nevím a už ted jsem z toho posraná:-)

24.11.2010

Tak i já se vám pochlubím s "bříškem". To co tahám před sebou ale není baráček, ale pořádná vila :s:

Naše vilka ve 28tt
Naše vilka ve 28tt
Naše vilka ve 28tt
Naše vilka ve 28tt

teda to je pěknej pupíček :€O: :€s€: , ale sluší ti to :). Podobný jsem měla u druhého těhu a když jsem šla rodit, mysleli všichni, že čekám minimálně dvojčátka / měřím taky 160 / . A boty mi museli zavazovat ostatní ;) . Ale neboj, zvládneš to :one: . Tak bříško hezky pohlaď a přeju krásný večer :k: :a:

To je ale pupíček velikej... bych řekla, že už jsi na konci těhu... :-D Tak ať už moc nepovyroste, ať si můžeš ještě těhu krásně užívat, ale jinak je výstavní... :-)

juj ,no to je mazec . Teda nechci strašit ,ale pro tebe nebude děs poslední měsíc ,ale už celej zbytek těhu :c: bříšenko krásný a snad už poroste jen mimi a bříško moc ne :a:

In reply to by katerina-kaca

:s: Díky. Zatím to jde. Naštěstí jsem doma, takže chodím akorát do obchodu a maximálně na krátkou procházku. Doma to jde...je sice blbý když mi spadne něco na zem, ale ohnu se. Jsem udýchaná už i z mluvení a začínám pociťovat únavu. Ale to břicho skoro nevnímam....zatim. Uvidíme jak to půjde dál. :00:

16.11.2010

Ahojky všem těhulkám, maminkám i snažilkám.
tak máme dneska za sebou další poradnu 27+4tt. To je hrozný jak to začlo najednou utíkat. :€\€:

Ahojky,
koukám že máme stejné návštěvní dny poradny :) Taky jsem dneska vyčkala skoro 2hodinovou frontu (minulý týden měl dr.dovču) a zítra je ještě svátek,takže bab jak máku ;)
U nás taky vše v pořádku, za min.měsíc jsem nepřibrala nic,což je mi divné....snad jim ta váha jde dobře :s:
Další poradnu mám 7.12. a to mi taky bude brát krev,ale já se můžu najíst :a\|: ,tak nevím, na co jdeš ty. Pak ještě UTZ,ten poslední,tak naposled uvidím prcka a samozřejmě ještě kontrolu,takže tam strávím snad celé dopoledne :00: .
No utíká to jako voda, už budu muset pomalu prohrabovat oblečení,abych se v tom trochu vyznala, co po novém roce vyprat a připravit na prcka :one:

In reply to by Zuzik

No ona říkala "trošku" na lačno, takže něco málo asi sníst můžu. Každopádně tam vlítnu hnedka ráno a vezmu si svačinu. Na krev bych měla mít snad i přednost, takže když tam bude hodně ženskejch, tak je prostě sprostě předběhnu :s:
Mě bude dělat UTZ po hodně dlouhý době, naposledy ve 13tt (nepočítam velkej, a 3D, ty byli jinde), takže se těším. Ale že je poslední, to jsem nevěděla...no ono je fakt, že už vlastně za chvilku budem mít ty prďolky u sebe na živo :qu:
Já mám pocit, že nemůžu stihnout všechno sehnat..., nějaký hadříky už jsem nakoupila, něco mam slíbený, ale ten zbytek ještě nic... Potřebovala bych zastavit čas :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky