Deníček uživatele matpat

04.11.2011

Další kontrola úspěšně za náma... vše je v pořádku a já si snad konečně začnu užívat těhotenství.

Ahojky, nezoufej! My máme doma dva chlapečky - dvojčata, dnes začínáme 17tt a já si myslím, že to bude třetí kluk :€s€: . Taky bych si přála druhé pohlaví, a co teprve manžel a babička... Možná to vaše třetí už bude :cc): a třeba ať se jmenuje Hurvínek :one: proč ne :s: .
Holky, držte se, papa Gabka a bobci

Ahoj, zrovna včera jsi mi přišla na mysl a tak jsem se na tebe v jiném blogu ptala :) . Gratuluju k holčičce, mohla by to být i (teta) Kateřina, ne? :€): Furt lepší, než Hurvínek bo Spejbl, přeju bezproblémové těhulení!!! :a:

ahojky,já byla taky na utz a doktorka mi řekla,že to ještě nejde rozeznat,tak sem docela zklamaná,jdu tam zas 1.prosince,tak to už snad budeme vědět.Gratuluju k holčičce,hlavně ať jste zdravé :qu:

Jee, gratuluji k holčičce :one: určitě vás budou čekat jen dobré zprávy :€s€: já taky čekám holčičku, dr. mi řekl na 95%, ale moje babička mi dělala ten pokus s jehlou a nití a pokaždé mi vyšlo stejně, že budu mít kluka a až potom holku.. tak jsem z toho taková divná :00:

13.09.2011

Ahoj holky,

Zabít dítě z provozních důvodů?

Chápu, že je takové těhu rizikové, ale to je moje těhotenství taky. Ano, čekám jednoho prcka, ale jsem na rizikovém, chodím na kontroly, hlídají mě, hlídám se já. Jsem i přes řeči doktorů už krátce před porodem. Říkali, že nemám šanci prcka donosit a podobné řeči. Jsem na konci 36. týdne! Ještě 2 týdny a moje miminko už bude za hranicí nedonošenosti...

Můj názor? Asi to vyplývá z mého příspěvku... Nezabila bych své zdravé dítě! Jsou ženy, které porodily dětí 8!!! Nezabila bych své dítě!

In reply to by sterega

ale já bych spíš řekla, že jsem zredukovala tři embrya jen na jedno. A rozhodně to nebylo z provozních důvodů. Již mám za sebou těhotenství, kdy jsem jen ležela s nohama nahoře. A to jsem čekala jen jedno dítě. Takže já jsem se rozhodla takto a tobě nezbývá než přát, aby jsi byla ty i miminko v pořádku.

In reply to by sterega

Ano, jsou matky, které porodily i 8 dětí, to je pravda. Ale nemůžeš je házet všechny do jednoho pytle. Navíc, maminka už se stejně jednou rozhodla a je to její rozhodnutí a nám nezbývá nic jiného, než jí držet palečky, aby se jí i holčičce, kterou čeká, dařilo dobře.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

díky za info. Koukala jsem do blogu a tam nebylo nic. Tak moc držím palečky, ať je vše, jak má být!!!

27.07.2010

Ahojky,

Ahoj, tak ja mela vzdycky tak trochu strach z dvojcat, protoze me s nimi uz strasila kartarka a navic manzel je take z dvojcat. Ale dlouho jsme nemohli mit mimi, IVF byli neuspesne a nakonec jsme se taky rozhodli pro transfer dvou embryi v nadeji, ze se uchyti jen jedno. Jenze chybicka se vbloudila a na ultrazvuku byly dokonce srdicka 3. Sok to byl hrozny. Chytli se obe embryjka a to jedno se jeste rozdelilo na jednovajecne... situace priserna. Nejdriv leta nic a ted hned 3 deti. No, mam pred sebou redukci, ale ty dvojcatka mi zustanou a porad s tim nejsem srovnana. Chtela bych jen jedno ditko, ale poloha dvojcatek ani nedovoluje jejich redukci. Takze ja naprosto chapu tve obavy. Sama jsem z toho jeste ted v soku. Jsem teprve v 10 tydnu a rikam si, ze se vse jeste muze zmenit, ale ty tri prckove vyborne prospivaji, jsou stejne velci.... jo jo to je zivot, nezbyde mi, nez se s tim srovnat a kartarce dat za pravdu :-(

In reply to by Lilllisek

Ahoj. Já taky byla na redukci. Čekala jsem trojčata, i když z jiného pokusu :-) U nmě se tedy redukovala dvojčata, jelikož byla a jsou všeobecně hodně riziková a nechalo se jen samostatné. Celé těhotenství bylo náročné a nakonec předčasný porod. Takže teď mám doma dvě holky a stále mě přepadají myšlenky na dvojčátka.. Takže já bych znova na redukci asi nešla, pokud by mě k tomu nenutily zdravotní důvody. Ale zároveň tvé rozhodnutí chápu a držím palce, ať vše dobře dopadne. :a:

ahoj, je zvláštní, že ti zavedli dvě embryjka bez souhlasu. My jsme s manželem podepisovali těsně před ET papír, že chceme dvě ne jedno. Já spíš doufám, že zůstanou dvě (a to jsem se taky prvně přikláněli jen k jednomu embyrjku), ale to hlavně proto, že na ně čekáme skoro tři roky. V caru nám říkali, že při dvou embryjích je jen 25% šance na dvojčátka,ale větší šance na otěhotnění jako takové. Přeji ať se zadaří a otěhotníš. :cc): :€s€:

In reply to by Hanal

před ET jsem nic nepodepisovala. Ještě před začátkem stimulace jsme podepisovali s manželem dost papírů. Ale co si pamatuji, bylo tam jen, že nechceme použít dárce, pokud budou embrya na zamražení tak ano atd. Ale o počtu se tam nic nepsalo.. Tak zase si nemůžu říkat co by kdyby. Kdyby mi dali jen jedno a ono se neuchytilo, zase bych si říkala co by bylo, kdyby tam byly dvě, že :-) Jen jsi mě trochu vyděsila těmi 25% na dvojčata. Já četla jen o 10%. Ale co se má stát, to se stane :!k:
Děkuji a Tobě přeji, ať to vyjde přesně jak si přeješ :a:

Ahojda, to je divne, ze ti bez tveho svoleni zavedli dve. Nas se teda presne ptali, taky jsme museli vyplnit dotaznik a podepsat, kolik jich chceme zavezt zpet.. Myslim, ze ani bez souhlasu a podpisu, neco takoveho udelat nemuzou.
Ale o dvojcatkach jsem slysela, ze jsou jeste klidnejsi nez jedno dite... Jen pokud je clovek rozdeli, tak placou, ale jinak jsou zlati. To jsou ale zkusenosti dvou mych kamaradek, nevim, jestli to je pravidlo.
Tak preji, at to dopadne podle tvych predstav.

16.05.2010

Ahojky holky.
Máte některá kočárek Coneco Toledo? Jaké s ním máte zkušenosti? Potřebovala bych zjistit, který je nejlepší. Jestli Toledo nebo Firkon (Verano nebo Quatro).

já mám coneco toledo..mám zelenou barvu,novinka 2009 a jsem s ním teda spokojená..malý je narozen konec července a až do začátku dubna byl v hluboké korbě a to je dlouhý 70cm..teda byl--i s fusakem ok...korba má něco kolem 80cm na délku a široká je také dost...klidně ti zašlu fotečky kdyby si chtěla...jediné co je trochu blbé,tak u sportovní verze na dítě nevidíš..jezdí tak,že kouká před sebe...když je hezky,zklopíš boudu a vidíš na něj a má super kšilt na sluníčko...já jsem s ním spokojená...

Ahojky, já bych do něj asi raději nešla,- s dítětem e utrhla sportovní sedačka a spadlo na zem :-((((
My na něj taky koukali, říkali jsme si, že je moc krásnej, ale sakra proč je tak levnej? Taky mi přišlo divný, že kočárek byl v obchodě všude polepenej nálepkama "nenechávejte dítě bez dozoru v kočárku" - to jsem si říkala, to by jako malej nemohl spát sám ani venku na zahradě? No a po přečtení pár recencí mi bylo jasné, že ten kočárek je jenom hezkej. Radši jsme si připlatili a koupili x-landera.
Takže z tvého výběru hlasuju pro Firkon, má velkou boudičku, takže ti tam miminko může vydržet i na zimu. Akorát některé holky si stěžují, že je blbej sporťák...
Tak snad se rozhodneš správně a bude se vám s kočárkem krásně jezdit!
Papa! ;-)

In reply to by Ivísek24

Díky holky. Kočárek shání kamarádka, hledá nejlehší kombinaci. Bydlí ve 4. patře bez výtahu, tak aby to zvládala. Jako nejlehší jsme našly jen tyto. Jinak X-lander je super, ale moc široký a nevešel by se do kufru u auta. Ještě to prozkoumáme, jestli nenajdeme nějaký třetí :-)

15.11.2009

Ahojky holky. Mám strašný dilema.. Chci koupit Elce dárek k prvním narozeninám,které má už za chvíli, ale nemůžu se rozhodnout..

Jaký dárek k prvnímu roku?
Jaký dárek k prvnímu roku?
dona (neověřeno)

Ahoj, můj syn má moc rád medvídky, takže jsem si řekla, že mu udělám radost a koupila jsem mu obrovského plyšového medvěda. Měl z něj obrovskou radost a navíc je to i docela pěkná dekorace v jeho pokojíčku.

My teda nemame ani jedno ale libi s emi vic to prvni,ta zidlicka me nejak nezaujala a myslim ze stejen rocni dite si na ni nebude nejak extra sedat,teda nase natka bude mit taky rok a sedet nevydrzi

v tomhle ti neporadím,protože nemáme ani jedno...Malý dostal k narozeninám houpacího koníka a ůspěch je velký.
Jinak si rád hraje v bazénku s balonkama.

26.08.2009

Ahojky maminky. Mám takový smutný dotázek. Zemřel nám děda a v sobotu je pohřeb.

ahojky , mě když byl 1,5 roku tak mi zamřela babička na pohřbu jsem podle fotek byla ale nic si s toho nepamatuji a myslim že to na ně žadny nasledky nenechalo

mně v červenci umřela babička a měli jsme jen malý rodinný pohřeb, kterého se zúčastnila i dvě ze čtyř babiččiných pravnoučat (tomu mladšímu bude rok v říjnu) a bylo to úplně v poho, protože ty úplně malinký děti z toho ještě nemají rozum a tudíž ani žádný stres, když malý začalo z dlouhý chvíle žvatlat, tak ho prostě tatínek vzal z obřadní síně ven ... ty starší pravnoučata (3 a 6 let) sestřenka nepřivedla, protože ty už si uvědomují, že něco není v pořádku a stres by to pro ně pochopitelně byl :k:

Já jsem to nejdřív neřešila a myslela si, že půjdeme všichni, ale pak jsem nad tím začala přemýšlet. Na jednu stranu je pravda, že by jí to asi neublížilo, když ještě nechápe o co jde. Ale na druhou, když si představím, že by tam spustila ten svůj vřískot nebo nedej bože se začala chectat (což dělá často, z ničeho nic), tak to bych se asi propadla do země. Myslím, že rozhodování bude snadné :-) Ještě jednou díky všem :+^*:

Ahoj, já jsem stejného názoru, že určitě ne, myslím si, že to bude dosti stresující záležitost pro tebe natož pro mimi...když jsem byla malinká,tak mi tragicky zemřel strýc a maminka mě také na pohřeb nebrala a to mi už byly 4 roky ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka