Deníček uživatele matavka

01.02.2010

Chtěla bych se zeptat jak jste na tom vy ostatní maminky které máte miminka na UM. Mám 3.

Prosím poraďte

a jak jsi přišla na to, že jí to nestačí?
nebolí ji jen bříško? děti, které trápí kolika vypadají, že mají hlad - pořád pláčí a "hledají", cucají ručičky, ale je to tím, že je sání uklidňuje, protože je příliš bolí bříško...
- co pomáhá?
- dodržovat minimální rozestupy mezi pitím - u Sunaru 3 hodiny!!! dřívější krmení způsobí, že se natrávené (nestrávené) mlíčko smíchá s čerstvým, kvasí to, vznikají bolestivé plyny
- důsledně odříhávat
- cvičit nožičkama, masírovat bříško, nahřívat bříško, nechávat prokopat, vana s teplou vodou, nošení ve vaku, nošení na předloktí (na tygříka)
- určitě nezačínej s příkrmy dřív - akorát jí tím zatížíš ledviny a střeva, která nejsou ještě vyvinutá!!!!
- a nemá jen žízeň? je dobré dávat mezi krmením čaj na žízeň (ne granulovaný!)

Ahojky, my začali ve 4. měsíci. Dříve nám to doktorka nedoporučila. Máme papat pouze v poledne zeleninku.

Kdy tedy začít se zaváděním pevné stravy? Rozhodující je, že:

dítě saje častěji než 8–12x za 24 hodin (u kojených dětí)
je hladové i po vypití více než 900–1 000 ml mléka pro kojence (u nekojených dětí)
udrží hlavičku ve vzpřímené poloze
sedí s vaší pomocí
se zajímá o potravu, kterou konzumují ostatní členové rodiny
má hmotnost nad 6 000 g

http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/1200/jak_na_prvni_prikrmy.html
pa pa :a:

TAk já jsem začala taky v tom 3 měsíci,ale ono to bylo takové složite,to mimčo si musí zvyknou pomalu na papaní se lžičky atd..
TAk já byt tebou bych zkusila udělat uplně tu zakladní kaši od 4 mesíce a pul na pul dala kaši mlíko a promichala ve flašce a dala ji to vypít.A pak až od 4 mesíce už bych začala se zeleninkou a dalšimi vecmi od 4 měsíce.Ale pokud už začneš dávat ted tu kaši,tak nezapomen na pitný režim čajik at nema zacpu a bolení břiška.

18.11.2009

Tak my už to máme taky za sebou. Termín porodu jsem měla 25.10 ale v Krči mě nechali o 5 dní přenášet.

Porod naší Nelinky

Gratuluju :///: . Vaše holčička se narodila ve stejnej den jako já, jen o třicet jedna let později. Přeju všechno nejlepší do života a vám hodně trpělivosti. Štíři jsou príma znamení }:) . Moje nebohá matka by mohla vyprávět :s: .

Ahojky maty moc hezky napsané a gratulace za statečnost jak si to pěkně zvládla tak už stačí popřát hodně zdraví malé princezně a mnoho štěstí vám rodičům ať vám mrně dělá samou radost...Páčko Martiii

27.10.2009

Máte prosím někdo zkušenosti s přenášením v Praze- Krči? Jak dlouho nechávají když je všechno v pořádku? Já mám další ko v pátek ale zatím se u nás nic neděje.

moje kamarádka rodila v Krči teď v sobotu a nechali ji přenášet asi 6 dní. Já mám termín za týden a bojím se, že budu taky přenášet :(

Tak nevím, jak přesně je to v Krči, ale nechají tě si myslim, maximálně 10 dní. Hodně :|-|: :*O*: a třeba to půjde ještě samo. Držím palce.

27.10.2009

Ahoj všichni, tak jsem dnes 40+2 a s porodky zase doma. Natočili mi akorát monitor na něm 5 malých kopečků, řekli mi že se stále nic neděje a mám přijít zase v pátek.

holky nebojte nejste sami. Jsem na tom podobne. Dneska mam termin a nic. Uz jsem pres mesic otevrena na prst, malej hlavou dole a kde nic tu nic. Nejake poslicky uz mam asi 2 tydny, dost silne tvrdnuti briska posledni 3 dny.
No tak snad brzo. Zitra jdu zas na CTG tak uvidime jestli tam bude neco. A jinak dalsi kontrola u gynekologa pristi utery ://:
Jinak jsem minule cetla v casopise, ze pri uplnku se hodne rodi a ten mame holky uz v pondeli :one:

Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Vůbec se u mne nic neděje, jsem 40+ a dokonce ještě ani nechodím do poradny do porodnice. Malej je prý vysoko, neotvírám se, tak nevím... :? Jinak bolesti mám taky nejvíc v noci a vždycky to odezní. Hele, děvčata, taky vás nejvíc rozčilujou ty neustálý telefonáty a SMSky - tak co už? Už rodíš? Už je to tady????? Já jsem z toho na prášky, vím, že to ty lidi nemyslej zle, ale mě to hrozně nervuje.
Tak porodu zdar a hlavně fofrem....

In reply to by Anaid

Teda mluvíš mi z duše! Včera se mi ozvalo 15 lidí jestli už a dnes dalších 6, už sem neměla sílu a chuť zvedat telefon nebo odpovídat! Copak to nechápou - až to přijde, tak se to dozvědí!! :00: Taky mě to děsně nervuje!

No já jsem v Krči ale tam nevím jak to nechávají, ale už je to opravdu hodně unavující. Všechno bolí a nervíky pracují. Pořád jenom ležím a doufám že už.............taky přeju co nejrychlejší a málo bolestivý porod.

01.09.2009

Ahojky, jsem šťastná!!!

jak tak čtu, tak jsou tam už dvě splněné a dobré zprávy, takže do třetice to musí vyjít!! Tak tedy ať to vyjde!......a kdyby to i trochu bolelo, mám dvě děti za sebou, první v normě, druhý jsme málem já ani malý nepřežili....tak to uteče, budeš na to myslet, ale ta malá..tě z toho velice rychle vytáhne. nechtěla jsem tě strašit...to né, jen říct, že ta radost a vše okolo...předčí i ty bolesti! A dnes čekáme třetí! :-) Tak se držte, zdravíčko všem,....a popř. taínka u porodu....ať to špatné vtáhne do sebe a tebe drží... :-) V dobrém a s úsměvem Hodně štěstíčka, ať se to 3tí přání splní! Ahojte. MOŇASEK :-)

Ahojky, tak to je supr, že jste v pořádku a že budete mít, co jste si přáli.... já jsem tedka ve 30tt, na poslední velký utz. jdu 15.9. a už se moc těším!! :) doufám, že mi taky ještě potvrdí toho našeho Kubíčka :) a že bude v pořádku.. jen tak dál a přeju bezproblémový zbytek těhu ... Lucka

Tak to moc gratuluji, já jdu na UZ za týden (ve 20.týdnu) a taky doufám, že uslyším že je prcek v pořádku a že je to třeba i ta vytoužená holčička :) A pokud to bude kluk, tak at je taky v pořádku.
Tak držím pěsti na ten rychlý porod :)

24.08.2009

Ahoj mám dotaz, dnes jsem mluvila s kolegyní s práce a ta mi tvdila že pokud beru vitamíny pro těhotetné narodí se mi mimčo s velkou porodní váhou tak prý abych to přestala brát jinak bu

Tak vám všem moc děkuju za názory a myslím že kolegyně je asi opravdu stará škola a co kde slyší to hned bere vážně, každopádně vím že její dcera je 36 týden a už dávno jí ty vitamíny zakázala. No každopádně já je budu brát dál protože i můj doktor mi je naprosto a uplně doporučuje.

tak tuhle pověru úplně nesnáším, kdo tohle jako první pronesl musel být totální...
já brala vitamíny od začátku těhu a malá se narodila s porodní váhou 3,15 a kamarádka ze stejného důvodu, aby neměla velké mimčo vitamíny nebrala a narodila se ji pucina se 4 kilama :s: :a:

sestra v tehu, taky brala vitaminy a mala vazila 2,7kg, takze to bude blbost, ze se rodi velka mimca

Taky jsem to slyšela, ptala se doktorky, slušným způsobem se dozvěděla, že jsem úplně blbá, když se na to ptám... Jeník měl při narození 3,56 kg, takže to asi tím opravdu nebude :)

ptala jsem se doktora a je to prej blbost,já beru tolik vitamínů a prášků,že by malej musel mít 10 kilo :!k:

11.08.2009

Ahoj holky mám jen dotaz k čemu je dobrý ten maliníkový čaj? a kde se sežene? v lékárně?

Ahojky, slouží přesně k tomu, co píší holky, jen pro upřesnění, postupně se pití stupňuje a to 37 týden 1 šálek denně, 38 týden 2 šálky denně, 39 týden 3 šálky denně a 40 týden 4 šálky denně! :a:

27.07.2009

tak jsem chtěla začít brát lék který mi dnes předepsal můj dr. a koukám na letáček a ono se to nesmí užívat v těhotenství tak teď vůbec nevím mám to brát nebo ne???

Ahojky Matavko, já beru Ascorutin už od 14.týdne (teď jsem ve 28.týdnu) a taky jsem se bála, když jsem si přečetla leták. Než jsem ho začala brát, tak jsem skoro pořád krvácela a 3 jsem byla i v nemocnici. Od té doby musím zaklepat, mám klid. Ptala jsem se na něj spousty lékařů - jen pro jistotu, i doktor se může splést, tak jsem se jen chtěla ujistit - a všichni mi řekli, že je neškodný vitamín, který miminku neublíží. Tak se neboj, nemáš ho napsaný sama a mě pomáhá. A.

Je to neškodná směs 2 vitamínů (C a rutin), s klidem můžeš brát, leták je alibismus firmy. Jen má prokázán klinickou studií neúčinek, je to rovné placebu :) Nepomůže, ani neublíží.

ahojky já ho brala skoro 4 měsíce.Taky jsem se na to ptala,ale prej to nemám řešit.Dávají to všem krvácejícím těhulím.

Já jsem ho taky brala a to úplně na začátku. A miminko je zdravé... Doktoři dobře vědí, co předepsat. Jinak, to že se nemá něco brát v těhu je snad na každém prášku.

27.07.2009

Ahoj holky ve středu jsem byla na té cukrovce a zvládnout se to dalo, byl to hodně sladký čaj a mohla jsem na dvě hodiny jet pryč a pak už jen na znovu na krev a dopadlo mi to dobře, tak jse

ahojky,no tak já jsem krvácela taky a docela dost-čerstvá krásně červená krev kapala do wc. Úplnej šok v sobotu ve 22h večer(před 3týdnama), tak jsme hned jeli a taky nic nezjistili, ale nechali si mě tam týden.Pak mě pustili a další čtvrtek znovu, tak jsem hned jela k mojemu gyn. a taky nic neviděl, tak prý snad nějaké poraněníčko,prasklinka třeba od toaleťáku nebo ta žilka, prostě nevím.Připadám si jak debil, bylo to dost krve na nějaké prasklinky bych řekla. A vždy jsem to utírala papírem a pak vlhčenýma ubrouskama a najednou to přestalo-vůbec to nechápu co to má být? :jawdrop: :? A teď nevím když to zas bude, z čeho to je a jestli mám vůbec někam chodit.Je to prostě divný, ale prý je vše OK :w: Nevím co si mám myslet.

ahoj, ja jsem taky malinko zakrvacela presne ve 28tt jako ty. Me si teda nechali chvilku v nemocnici, ale vsechno bylo ok. Pravdepodobne nejaka zilka, nebo trochu cipek. Vsechno je tam hodne prekrvene. Nam ted na kurzu rikala PA, ze se mame znepokojovat, jen kdyz se krvaci silnou cerstvou krvi. Jako pri silnejsi menstruaci.

Já jsem krvácela na začátku těhotenství.Byla jsem 2x na pohotovosti a dr.nic neciděl.potom u má doktorka,ke které mám velkou důvěru,mi řekla že se nemám po tom krvácení utírat.A pak už to teda bylo vidět.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka