Deníček uživatele Masulda

08.02.2009

Ahojky listopade,

My My jsme se narodili 20.11. máme 5500gramů a měříme něco kolem 60cm.Pase koníky hračku sice ještě neuchopíme, ale to nevadí v noci se budíme jednou nebo dvakrát napapáme se a spinkáme.Méme sice problémy z oploštěním obličeje neotáčí se nám do leva.Chodím sní cvičit Vojtovu metodu a proto si myslím, že nám to tak stím uchopaváním předmětů nejde.Jinak jsme smíšek smějeme se hodně.Prdíky nás zlobí stále.

Ve čtvrtek budeme mít 3 měsíce.Pěkně jsme za tu dobu povyrostli.Délku nevíme,ale váhově budeme mít tak 6,5kg.Dominiček je moc hodnoučký a šikovný.Krásně držíme hlavičku,hodně už se dere do sedu,ale v tom ho nepodporuju ještě má čas...Chrastítko si vezme sám do ručičky a pěkně si sním hraje.Prdíky už jsme přešli.Máme zajetý celkem pěkný denní i noční spánkový režim.Večer v sedm jde spinkat a posledních pár dní nám spinká až do rána.Vstáváme kolem půl sedmé,ale už jsem si zvykla na to raní stávání.

Ahojky, Jiříkovi budou ve středu 3 měsíce. Vzteká se taky, hlavně když po něm chci, aby pásl koníčky :) To mu pořád moc nejde :( Ale zato se umí otáčet ze zad na bříško a taky se přitáhne do sedu. Sedět ho teda nenechávám, dokud se v tom sedu sám neudrží. A u toho se taky hrozně vzteká :) Umí se i smát, když má dobrou náladu piští jako blázen a hrozně důležitě něco vypráví, cumlá si ručičky a děsně slintá :///: Se spaním je to každý den jinak - někdy se budí celou noc po 2 hodinách, někdy se vzbudí jen 1x... A roste taky úplně šíleně! Váhu nevím, něco kolem 6 kilo, ale na dýlku 63cm!!! No je to čahounek po taťkovi ;)

Ahooj...tak my sa hlasime. Presne pred 3 mesiacmi a 2 hodinami sa nám narodila Martinka. Do poradny ideme zajtra, tak uvidim ako vyrastla a pribrala. Ale uz sa snazi pretocit na stranu a taky brumla a smeje sa jak blazinek :h: :k:

23.12.2008

Ahojky holky,

chtela jsem se zeptat na nejakou sikovnou polohu na odrihavani? Ten nas prcek s tim ma problem.

Mě zase krom toho, co píšou holky, pomohlo na chvíli malou prostě položit, tak na 5 vteřin a pak zase zdvihnout na to rameno, pak si většinou 100 % odříhla. A s tím kojením ti neporadím, my máme Nutrilon. Ahoj :a:

ahojky, nám se osvědčila klasika, hodila jsem malou přes rameno,aby bříškem tlačila o mé prso a chodili jsme u toho a šlo to. občas poplácat nebo poklepat po zádičkách a je to. měl by mít trochu stlačené bruško, myslím že je to rychlejší.teda aspoň u nás. krásné Vánoce :a:

My s tím měli ze začátku také problémy, teď když jsou Jitušce už 2 měsíce, tak ji to jde pěkně. Někdy to trvá, ale to už jsou jen vyjímky. Osvědčilo se mi hodit přes rameno, když to nejde dám na ruku a zpět na rameno. Jedna maminka tady nedávno psala, že četla v Betynce radu, šimrat nebo hladit po fontanele. Je tam centrum odříhávání a malá ji pokaždé pěkně odříhla. Já jsem to zkoušela, ale nám to nešlo :)

Ahoj tohle mi poradila zdravotní sesetřička a Rozárce to zabírá.Tak to zkus.Dej si prcka přes rameno a dej mu pravou ručičku nahoru jako by se hlásil.Třeba mu to pomůže taky zatim ahoj a přeji krásné a pohodové Vánoce :s:

Hodně se mi osvědčila klasika - hodit přes rameno a lehce plácat po zádičkách, nebo ho schoulit do klubíčka a opřít si ho o hrudník..a teď když je větší tak pěkně grcá trošku předkloněný v sedu.

06.12.2008

Ahojky,

tak maly me snad da chvilku, abych vam popsala svuj porod.

Tadeáškovi zvládla jsi to skvěle -porod bolí také to dobře znám,ale ten pocit potom stojí za to já jsem před 4 měsíci a pár dní porodila taky chlapečka a jmenuje se přesně jako ten tvůj Tadeášek jsi statečná a hlavně už to máš za sebou láska ke svému miminku je něco nepopsatelného hodně štěstí :h: :h: :h: :h: :one: :one: :\x: :\x: :\x: :\x:

Marti, moc ti k Tadeáškovi gratuluju. Je hezounkej. Porod si popsala moc hezky, až mi vhrkly slzy do očí. Pane jo, já to mimi tak moc chci a pořád nic.

In reply to by Masulda

To by bylo na dlouho to vyprávět. Ve zkratce- už chodíme do CAR, ale moje tělo dělá vše pro to, aby se nic nedělo. První měsíc mi moc rychle vyrostli folíky, takže iui neproběhla, druhej měsíc se místo folíků objevily hned dvě cysty no a teď mám pro změnu kvůli lékům na stimulaci vaječníků rozhozenou štítnou žlázu. Na kontrolu jdu až koncem ledna, takže uvidím. Zatím si necháváme dělat imunologický vyšetření apod... No a přítel? Musím zabušit na dřevo, ale posledního půl roku jsme se ani jednou nepohádali. Je na mě moc hodnej a prostě se snaží.
Doufám, že u vás je taky vše na jedničku.

26.11.2008

Ahojky holky,

vím....dneska sem byla u doktora ( kam jsem podle něj už neměla dorazit ) a otevřená sem prý až moc, ale kontrakce nic moc....takže jen čekat...dnes sem celé dopol až doteď jezdila s manžou po kšeftech a drncala se....to už je to poslední, co jsem nezkusila...tak uvidíme večer, od rána je mi mizerně, sem nevyspalá a ležet už je taky utrpení. Jo a doktor mi oznámil, že příští pátek pokud nic...tak ráno nastupuju do nemocnice....takže aspoň vím, kdy nejpozděj by to mělo přijít....

..asi vim, jak se cítíš :) taky jsem přenášela asi týden a na konec jsem šla na vyvolání..taky to naše klíšťátko nechtělo ven-otevřená jsem byla jen na 1,5, kontrakce žádný (pořád jsem uklízela, chodila na procházky, sex-též nic nezabíralo)..nooo a za týden končíme 6-tinedělí a máme se dobře :) tak neboj, uteče Ti to a brzo už budeš svýho drobečka chovat v náručí :cc): :dance: :a:

In reply to by Sim

Tak uvidim, co bude zitra, zitra jdu k dr., tak me asi take rekne, ze pujdu na vyvolavacku. Pry jsou u toho silnejsi kontrakce, je to pravda?

In reply to by Masulda

..tak to Ti nepovim..rodila jsem poprvé, takže jsem vůbec netušila, jak moc bolej kontrakce-takže jsem je poprvé zažila až po té vyvolávačce..a to do 15 minut po zavedení gelu..hned na to jsem se začala otevírat-kolem 10 dopol. jsem byla otevřená už na 4 a večer v ten den v 19:38 h jsem porodila, takže to šlo docela rychle..u někoho to zabírá hned a u někoho ne..to mi řekli při příjmu..

04.11.2008

Ahoj holky, hchtela jsem se zeptat, jestli je normalni na konci tehu, ze to boli pri curani, ale jen nekdy, dnes me to asi 3x bolelo, kdyz jsem curala. Diky.

22.10.2008

Ahojte po delsi odmlce,
byli jsme delsi dobu bez netu,menili jsme firmu, protoze od T-mobilu to absolutne nefungovalo.
Tak jsem rada, ze jsem zpet a mohu koukat, copak je tu noveho?

Ahooj, to je divný, že máš magnezko v tomhle vysokým stádiu těhu...to se pak už nebere.
Mně taky tvrdlo břicho a pořád, někdo to má holt víc no, ale je to normální, neboj.

A net od T-mobilu máme bohužel taky a nic jinýho nám nejde, takže rychlost je opravdu nebezpečná :r: :r: :r:

Jinak tady je můj porod, jak si ho hledala:
http://www.mojetehotenstvi.cz/muj-porod-ivanka

Já se mám s prckem dobře, už mu bude měsíc, šíleně to letí, až moc. Roste před očima.
Tak už to hezky v klidu doklepej a přeji hladký porod!!

to jsi za cele tehu pribrala jen 6kg? hmmmm, tak to pujde krasne dolu :) me magnezko vysadila Dr ve 34tt.... a od te doby jsem natvrdla porad :s: :s: :s: tak krasny zbytek tehu, papa :a:

17.09.2008

Ahoj,
zdravim vsechny snazilky, tehulky a mamiky,

já byla v poradně včera - 17.9., termín porodu mám 18.11., a také je vše OK. Příští poradnu mám 8.10., a tam už asi budem vypisovat MD. Také mám malého (čekáme též chlapečka) v poloze hlavičkou dolů, ale prý se ještě může točit, že tam místečko ještě máme. Ale je super, že je vše v pořádku, že? Kam chodíš do poradny?

In reply to by Lékor

Ahojky,
tak to mame skoro to same datum a chodim na Kladno, mam tam prima doktora:-). No tak to se pak muzeme nekdy sejit a srovnavat....... Ja bydlim v Psarech, ty jsem koukala v Uhrinevsi

In reply to by Masulda

takže budeš rodit i tam, nebo tam chodíš jen na gyndu? Já chodím do Podolí, ale co vím, mají tam od 23.11.-1.12. malovat, takže nesmím přenášet. Jinak budu rodit jinde, ale kde, to teda nevím.
Jo jo, bydlím v Uhříněvsi, Prahu západ celkem znám, kdysi jsem bydlela i v Jesenici, a pracovně se zdržovala ve Vestci :)

In reply to by Masulda

já ani nevím, že tam nějaký je. Ale víš co víííííím? V Jesenici je ta nejlepší cukrárna v celé Praze. Dělají tam všechno sami, takže je vždycky všechno čerstvé. Miluju jejich větrníky :s: Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas... Je to ta cukrárna, když jedeš jako z Jesenice dál pryč z Prahy, naproti je jesenický úřad, a hned za tou cukrárnou je odbočka snad právě na Psáry... Je malinkatá, ale dá se i tam sníst nějaká ta dobrota ;)

13.09.2008

Ahojky,

ahooj, ty jo ty to máš už za par ;) určitě se tam budete mit dobře všichni tři :h: A Tadeášek se má u tebe jistě dobře...ja si těd dala rohlík s jatrovkou s obchodu z obslužného pultu a to se asi v těhu nesmí co?? :n:

17.08.2008

Zdravim vsechny snazulky, mamulky, tehulky a mimiska a vsem preji krasny nedelni den.

Ahoj Masuldo, teda to letí co? Hezky si těhu užívej a buď ráda, že je vše v pohodě, ke konci bude hůř :-( Já už to pociťuji....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka