Deníček uživatele Marťulka82

11.08.2009

Nazdarek těhulky a maminy.

jak to tak čtu, tak jsem asi výjimka. Jsem dnes 35+6 tt a právě minulý týden mi Dr. předepsal magnesium 3 x denně. Mám jej brát až do vyčerpání balení, tj. do 20.8. Malá už je nachystaná na emigraci, tak aby ještě chvilku vydržela v "domečku". Upozorňoval na to, co je napsáno v příbalovém letáku léku - že je částečně svalově oslaben novorozenec, ale že se nemám obávat - že nehrozí riziko při porodu a že pár hodin po něm se u dítěte vše srovná.. Tak teď nevím..

No tak to pěkně koukám. Mě dr. v 36tt řekl, že ho normoš můžu brát (reps. na mou otázku, zda ho mám stále brát mi řekl, jak chci, že nemusím, ale pokud mi chutná... :s: ) přišlo mi to vtipný, ale ted už teda nee když by se to dýl brát nemělo :$$: končim s nim teda

Ahoj,já byla na kontrole tohle pondělí (32+2) a Příště jdu až v září (36+2). Dr mi řekla,a´t magnézko přestanu brát na konci 34týdne. Iva

Ahoj, ja jsem ho prestala brat ve 34 tt, a docela mi chybi musim rict. Chodilo se mi po nem bajecne na velkou :P

12.01.2009

Nazdarek. Ještě jsem se zapomněla zeptat, jaké kdo berete vitamíny. Zatím jsem jen jedla hodně zeleniny a ovoce, ale nějaké by to chtělo. Dr. mi doporučil Femibion - teď tu 800 a od 12.

podle mne to zbytečné vyhazovani penez není. Zbytečne se peníze vyhazuji za alkohol a cigarety, ne za vitaminy pro těhotné

Dle meho nazoru jsou vitaminy zbytecne vyhazovani penez a umele zvetsovani mimca chemii. Vsechno jsou to chemicke vitaminy, ktere se od tech prirodnich sakramentsky lisi. Takze tvrdit, ze skodlive nejsou neni uplne presne. Prvni trimestr brat kyselinu listovou, ale jinak nic, nelenit a starat se o svuj jidelnicek! preju hodne zdravi, zdrave mimco, ale vitaminy Vam v tom rozhodne nepomuzou :-)

In reply to by Ewa

že vitamíny mají vliv na velikost plodu. Moje máma (a ani její kamarádky) v životě vitamíny nejedla a můj nejml. brácha (i děti některých kamarádek před 30-ti lety) měl nad 4 kg - a to bych řekla, že za komančů ten jídelníček byl fakt dost ubohý :( ! Spíše je to fakt vyhazování peněz. A PEViku, s tou chemií v ovoci a zelenině je to trochu jinak, jíme ji postupně v určitých dávkách a bohužel se stává součástí naší evoluce. Určitě bude mít vliv na další vývoj lidstva, ale čert ví, zda nám nakonec nepomůže přežít :///: Kdyby nás hodili ve stroji času o 200 let zpět, tak bychom to třeba vůbec neudýchali, museli bychom si sebou vzít výfuk! :s: To jsem si dovolila trochu zafilozofovat :s: :s: :s:

In reply to by sionka

Když si koupíš bio mrkev je až ošklivá, jak jsme zvyklý na tu "umělou", myslím, že jsou v tom pěkné sajrajty. Nebo taková kedlubna - stane se ti někdy, že je i ta největší dřevnatá - mě ne, vždyť to je taky nepřirozený...a mohla bych pokračovat...všecho tedy s mírou - i těch vitamínů. Je blbý jak je zima, nemáme to dohnat něčím přirozeným...takže mi vitamíny přijdou rozumné...
Před těmi třiceti lety nebo kdy se řešilo, že se přidávaly do krmení zvířatům nějaké látky, aby maso hezky narostlo - z toho prý pak narostlo spoustu lidí - nevím, co je na tom pravdy, ale slyšela jsem to někde jako vážnou diskusi. Takže s tou evolucí je to jak kdy - někdy o dva kroky vpřed, o jeden vzad - jak kdy :-)

In reply to by sionka

Na velikost plodu ne, velký plod je spíše negativní nežádoucí účinek, když má těhotná vyšší hladinu cukru v krvi, zvlášt při těhotenské cukrovce - není až tak vzácná, ale na zdraví matky - imunitu, proti únavě - zdravé jsou a to hlavně v prvním trimestru, kdy trpí nevolnostmi a moc toho nesní. Já třeba jsem v 7.tt a nemůžu ani vidět maso, ani sýry mi moc nechutnají, ani tu zeleninu, nutím se kvůli vápníku aspon do mlíka, sladkosti mi tedy nejedou taky, prostě celkové nechutenství a je před námi chřipková sezona a venku mrazy, snadno se nastydne, teď určitě vitamíny doporučuji! Samozřejmě se snažím do sebe dostat i přírodní formu vitamínů, ale s tím mám teď trochu problém. Na duhý trimestr vezmu jeden multivitamín jednou třeba za 5 dní, na doplnění případných chybějících vitamínků, jen tak pro jistotu.

12.01.2009

Nazdárek všechny. Tak už jsem doma z práce a hlavně od Dr. Prohlídl mě a potvrdil těhotenství - 5+1 TT. Na kontrolu jdeme 29.1. To už bude vidět i srdíčko.

Ahojky,tak to mooooc grauluju!!!!Preju pohodovy tehu a vsechno at je jen ok..Aspon si konecne odpocines.. ;) :) :a:

12.01.2009

Nazdarek vsechny snazilky, tehulky a maminky.

Ahojky tak to moc gratuluju hlavně se v práci opatruj i ten poklad co máš v bříšku :) :h: :ww: :girl:

Ať ti není moc špatně a at plůdeček zdatně roste! :)
Takhle brzy na utz nebývá nic vidět, to jen vyjímečně..
Já mám poslední ms 30.11. a jdu na první vyšetření až pozítří! :) Aby to jako mělo smysl říkala dr.

09.01.2009

Zdravim vsechny snazilky, tehilky i maminky a hlasim ze cervena (majici dorazit ze soboty na nedeli) se stale neukazla.

Podle tvách příznaků soudím, že by // čárky na testíku být zcela určitě mohly. Tak držím pěstičky, ať tady zítra napíšeš,že jsi těhulka.

06.01.2009

Nazdarek všechny maminky, těhulky a snažilky. Dlouho jsem tu nebyla, tak všechny zdravím a přeji krásný nový rok plný splněných přání, zdraví, štěstí a lásky.

Ahojky, Marťo, tak doufám že tdy nahlásíš v sobotu //. A holka smekám před tebou, já bych to totiž do soboty nevydržela.

tak já se řadím mezi ty štastlivky s // :cc): a holka vypadá to u tebe nadějn e budu na tebe myslet aby jsi měla // na testíku tý jo a ty to vydržíš až do soboty?No a s tím bobováním tak to mě dnes opět čeká,včera jsem byla s malým celý den venku na sněhu a pak večer jsme tak unavení,že jdeme brzy do postýlek :s: :a:

11.11.2008

Jak se všichni máte po víkendu. Co vy snažilky, co vám měla přijít červená mrška, má někdo // na testíku?

je fakt,že nejdůležitější je,že jste přestěhovaní a už si jen užívat nový býteček a pohodičku. Co je dobré - kuřecí psíčka, které nařežeš a do vzniklé kapsy dáš šunku s nivou a zaděláš a jen oprančíš a k tomu brambory-mňam.
Také se snažíme a furt žádný výsledek...je fakt jak tu hodně holek píše,že do prosince by to pod stromeček bylo moc supr. :\x:

Ahojky, já to mám dostat koncem týdne, tak uvidíme. Od pátku mám zvýšenou teplotu (měřenou v podpaží) - dneska ráno jsem dokonce naměřila 37,3, takže mi moc O.K. není :( , vím že to není žádná teplota, ale cítím to celkem dost.. Četla jsem,že to může být taky příznak těhu, tak doufám :) V pátek budu dělat testík.
Jinak gratuluju k novému bytečku! Na papu bych asi dělala řízky (vepřové i kuřecí), maso můžeš nachystat den předem a pak už jenom obalit a hodit do smažky.
Tak přeju, jak rychle jste udělali byteček, tak ať stejně rychle se ti ukážou // na testíku :one:

Tak mně ta potvora MS dorazila včera večer :( . Teď pár dnů počkáme a pak hurá na snažení. :) ;) Do Vánoc to musíme stihnout. :///: Mám ráda dárečky :s:
No a typ na oběd. :a\|: kuře na 100 způsobů. Jinak já měla včera klasiku vepř. řízek a br. kašu. Mňam

29.10.2008

Nazdarek snažilky, těhulky i maminky. Jak se dneska máte? Je tu některá snažilka, co čeká MS 4.11.

My se snažíme taky první měsíc a mám úplně stejné příznaky jako ty. Pořád mě pobolívá v podbříšku, jsem pořád unavená a občas je mi "blivno". Taky se na to snažím nemyslet, ale je to těžký. No uvidíme. Jinak já čekám MS 6.11.

Ahojky Marťulko :one:
Ja čekám MS 5.11. což je za tyden a ja sem hrozne netrpelivá :\/: Ted pres vikend byla ovu, tak jak mi to rekl Dr. tak vysel i testik. papám kys.listovou a piju kontryhel.čajík. a od pondeli si zavádím Ultrogestan.
pres vikend jsme se max. snažily ... :dance: Akorat me bolí prsa . . . když si sáhnu na bradavky tak bolí ... ale bojím se, že si to namlouvám a budu zase zklamaná :\/: Hodně stestícka

Ahojky :a: úplně Tě chápu. Já byla v sobotu na svatbě mýho bratránka. S přítelkaní chodí zhruba rok a půl, každý bydlí jinde, vidí se občas a najednou a zničeho nic je ona v 4. měsíci, takže byla rychlosvatba. Už je to na ní trochu vidět... Jak já jim to záviděla :\/: Sice jsem jim to i přála, ale víte, jaké to je... Včera byla v Jihlavě taneční soutěž, tak jsme tam byli. A byl tam taky kamarádčin bývalý taneční partner s manželkou a půlroční holčičkou... Ale ovulace tenhle měsíc byla :\x: Takže třeba už se mi tam šmudla taky zavrtává :||): Břicho mě bolelo hlavně včera (jako silná MS), dneska jen sem tam a trochu, ale za to přibyl tlak v prsou... A ledový nohy, bolesti zad a únava. Problém je, že si to všechno taky můžu namlouvat, takže uvidíme, jak to dopadne. Pokud by měla MS přijít zase 45DC, tak mě čeká 8.11. Do tý doby to nevydržím, takže pokud nepřijde do soboty večer, tak si zkusím v neděli ráno udělat test. Všem snažilkám pevné nervy :girl:

In reply to by Kačenka K

Nazdarek Káťo. Díky moc za podporu. Neboj, určitě se taky dočkáš, třeba je mimčo na světě. Já uvidím, tím, že je to teprve první měsíc, je to pro mě nové a víc se pozoruji. Dělám to ale i kvůli tomu, že potřebuji vědět, že jsem těhu co nejdřív. Dělám totiž v práci s chemikáliemi, takže by ihned po testu se // utíkám k Dr., který mi ihned dá neschopenku. Jinak se mi od rána dneska i motá hlava, tak možná spíš na mě něco leze. jen mě mate to bolení podbříšku, to mi nikdy nedělalo (pouze při MS). Držím pěstičky, aby to vyšlo a brzy se třeba obě budeme radovat s rostoucího bříška. Marta

Ahojky Marťulko :-), já čekám MS 6.11. Tak uvidíme :-). Každopádně ti budu držet palečky.. Je tu hodně snažilek, kterým se zadařilo hned první měsíc :-). My se snažíme třetí měsíc. Akorát tento měsíc je trošku jiný.. a to proto, protože jsem poznala poprvé ovulaci, tak jsme se hoodně snažili.. a uvidíme. Jinak mě pobolívá na pravé straně v podbřišku a dnes se ještě do toho přidalo pobolívaní prsou.. Noo tak nevím, nevím.. Nechci si nic namlouvat.. Ach jo..

22.10.2008

Pěkné ráno všem snažilkám, těhulkám i maminkám. Jsme tu nová. S přítelem jsme se začali 1 měsíc snažit o miminko.

Tak jsme na tom naprosto stejně. Taky se snažíme první měsíc a taky mě od půlky pobolívá v pravém i levém podbříšku. Já před měsícem vysadila HA a prý by to mohlo být tím, že se vyrovnávají hormony v těle. Ale taky skrytě doufám...asi jako ty :-). Všude se píše, že bysme na to neměli myslet, ale když mě ta bolest v bříšku to nedovolí. :n: Tak nám držím palečky, ať jsou tam dvě čárečky. :\x:

Baruška

byla jsem na tom podobně jako ty a zhruba od 10 dne cyklu mě bolel silně podbříšek,takže v den očekáváme MS jsem čekala,že to musí přijít a nic.Potom byl pozitivní těhu test,ale podbříšek mě bolel pořád silně,že musím dostat MS,ale pořád nic a nyní jsem asi v 7.týdnu a sem tam mě ten podbříšek bolí pořád a co jsem mluvila s holkama,tak to mají hodně podobné.Moc ti držím palečky,aby vám to vyšlo!! :)

...já jsem snažilka 3. měsíční a doufám, že už snažení brzo skončí :s: ...konec konců, to si přece přejeme všechny....podbřišek pobolívá skoro každou z nás....ale vlastně si pak řekneme, že je to tím, že se po dobu snažílkování se moc pozorujeme, jestli se náhodou nedostavují příznaky buď to OVU nebo Ť :dance: ...a takhle to je každý měsíc dokola :s: ....ale protože si tady o tom můžeme takhle krásně popovídat, je to hned lepší....tak věřím, že brzy uvidíš // a napíšeš nám, že se můžeme těšit na další mimi....papa Oli

Ahoj taky te tu vítám, já jsem také ve třetím měsíci snažení a doufám , že posledním :°: tak at se ti brzy zadaří a pokud budeš mít nějaký dotazy, tady ti všechny rády poradíme v rámci možností. Kačka

Ahojky vítám tě tady. Já se snažím druhý měsíc. To bolení může znamenat ovulaci tak na to hupsněte ať je co nejdřív mimísek. Jinak se můžeš nechat přidat do seznamu snažilek. Článek se jmenuje SNAŽILKY SOBĚ III. Když poprosíš ajuskab přidá tě tam mezi nás.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka