Deníček uživatele martinace

01.06.2010

:a: Ahoj holky :a: , straááááááášně dlouho jsem tu nebyla :\/: . Tak vás všechny pozdravím :a: . Malej je už "velkej"´. Budou mu 2 roky :h: a čekáme druhé miminko :h: .

koukám na nové příspěvky a říkám si,to není možný-taková náhoda :)
A to jsem si pořád říkala,že tu není nikdo z Jihlavy :)
Zdraví sousedka ze 4.patra :)

In reply to by Alísek

tak fajn, já už to chtěla nabídnout v ten pátek. Takže já jsem Martina, malej je Pavlík a velkej je taťka náš je Pavel :!k:
To je fotečka už tak "stará" to bylo malýmu 8 měsíců, už bych to mohla změnit, ale já jsem úplně zapomněla jak se to dělá. Víc jak rok jsem tady nebyla a to člověk zapomene raz dva.
A co děláte s mrňouskem? Malej mi spí, pak přijede tchýně :00: :s: a jelikož stále prší budeme doma. :r:

In reply to by martinace

ale Pavlík vypadá pořád tak mazílkově :) To náš taťka je Kamil a malej snad bude Dominik :)
No já tak nějak nedělám nic,teď musím umýt nádobí a vysát,a až přijede Kamil z práce tak zajedu do hyperky nakoupit,jinak ven se jit nedá no :(
A na 6 nám přijde finanční poradkyně tak právě tu musím aspoň vysát :)
Tchýni jsem potkala jednou ve výtahu když jela k vám,zdála se mi sympatická :)

01.04.2009

Ahoj holky, tak jsem tu dlouho nebyla a tak vám ukážu jak jsme už velcí. Je nám 8,5 měsíců a už dlouho lezeme, hačáme, a strašně rádi zkoušíme capat. No je to našeho sluníčko.

ještě víc jak my když už se snažíte capat:-) :one: a vtom nákupním vozíku ti hezky sedí malej se mi v něm klátí do stran :00:

28.01.2009

Ahoj holky tak jsem dnes telefonovala s tchýní. Bylo to v pohodě :) .

My dáváme taky na noc jogurt - activii bílou :-) Malá mi kaše bojkotuje, takže si moc vybírat nemůžu, co je zdravější... Ale nenápadně jí do toho trošku kaše zamíchám, tak si na ně snad zvykne. Protože malá by za chvilku chtěla jogurt i na oběd... :00:

23.01.2009

Ahoj holky, poraďte mi nějakou dobrůtku z kuřecího masa na zítřejší oběd. V televizi nic není a tak tady sedím a přemýšlím co uklohnit?

tak mě tohle poradila darča a je to fakt super
do zapékací mísy dej na kolečka nakrájenou cibuli, na to na nudlička kuřecí maso, celé to zakypej tatarkou(hodně), a posypej strouhaným sýrem a dej zapékat, nejdřív přikryté, a pak ke konci nachvíli odkyj

Ahojky,
taky mam par rad ;) NEz mi prestalo kureci maso chutnat (asi v 2mesici tehu) tak jsem vicemene varila jen z kureciho.

Tak treba:
Kureci steaky na zelenine....rychle a dobre ;)
do pekace nakrajet cibuli, cesnek, zampiony, papriku a rajce na to okorenene dle chuti kureci prsicka trosku podlit vodou, ale malicko, oo si to pusti a dat pect.... s ryzi je to vyyyborne...

Kureci cina placicky....EXKLUSIVNI :hu:
co je treba: 4kureci prsicka, 2x vajicko, 2lzice solamylu (vrchovate), 3lzice oleje, 2lzice sojove omacky, kari, pepr, sul = tak primerene...spetku
Kureci maso nakrajime na malicke kosticky, cibuli tez na drobno a vse dohromady smichame... nechame ulezet do druheho dne. Ze smesi smazis na oleji male placicky. Vzdy lzici dam na panev trochu smesi a roztahnu do placicky.
Muze se to podavat s bramborem a je to fakt super.... A nenarocne... :c:

takže kuře po čínsku
Pekáč vymažeme máslem, kuřecí čvtrky či kuřecí maso položíme a zalijeme omáčkou. Pečeme asi 40min. potom kuře obrátíe a pečeme odkryté asi 30minut.
Omáčka: 1/2 hrnku vody, 3/4 hrnku kečupu (rajs. protlaku),2 polévk. lžíce klasiku,lžíce worchestru,lžíce soli,špetka chilli, 4 stroužky česneku /rozetřené/.
Já chilli nedávám a i tak je to pikantní. Podává se s rýží.

In reply to by eva.sm

Jéje, tak teď fakticky nevím co dřív. Děkuji, receptíky si schovám a budu je mít v záloze na příště. To víš, Pavel je věčně pryč, pro sebe si nevařím, tak teď musím. Ale já ráda :)

18.01.2009

Ahoj holky, tak dnes jsem opět zkusila k obídku mrkvičku. Malej opět stávkuje, nepolkne mi ani sousto. Za to přesnídávka a kašička ta mu šmakuje.

Ahoj,presnidavku jsi nasadila brzo.... my zacli s mrkvickou nedavno,ale nedala jsem tu ve sklenicce,ale koupila jsem bio,uvarila, pomixovala a pridala lzicku olivoveho oleje, a celkem ji to chutnalo,ale mrkev s bramborem byl jeste vetsi uspech :)..zkus koupit bio mrkve a pripravit nebo je primo i bio mrkev ve skenicce a chutove srovnatelna s cerstvou bio mrkvi :)...kasicku mame ryzovou,ta ji taky dost smakuje,ale ovoce zacneme az za mesic...zkus vysadit presnidavku tak na tyden,dva a mozna mu ta zeleninka zachutna,kdyz ne tak nevim :(...jednou ti bude bastit snad vsechno :) ...

In reply to by Lulu

Ahojky, no budu muset asi vysadit přesnídávky. Jenže ono i mlíčko Nutrilon 2 je celkem sladší než 1, takže ví, že když nebude baštit mrkvičku dám mu mlíčko. Jsou holt vychytralí lumpíci. Děkuji za info, zkusím tu bio skleničku. Můžu ještě poprosit od jakého je to výrobce?

In reply to by martinace

Kdyby moc chtel neco sladkeho,tak mu zkus dat mrkvicku s jablickem,melo by byt trosku povarene, a bio mrkev mam od Hippu,koupis v Rossmanovi nebo v velkych supermarketech. No my dneska zacli s kvetakem, bohuzel ve sklenicce,nepodarilo se mi sehnat bio, ale koukala jsem,male to jelo, misto 1-2lzicek jak se pise, mi snedla asi 10lzicek, uvidime jak nam to dlouho vydrzi :)...taky cekam,ze se mi sprajcne a nebude neco chtit :) ...jj ,deti se nezdaji,ale dokazi byt pekni filutove.

to je ono.. dostal i sladkou chuť a tak mu zeleninka nešmakuje.. adámek dostal přesnídávku až po měsíci zeleninky a funguje to.. i když oni jsou to lumpové, zkouší to na nás.. přesnídávky mi sní celou skleničku odpoledne, v poledne příkrm zbaští jen půl skleničky.. jedině trpělivost a zkoušet to dokola, nic jiného asi neporadím :-)

17.01.2009

Holčičky, které dáváte mimískům kašičky od Nutrilonu, dáváte jim celých 150 ml, jak je to dávkování? Mě se to zdá strašně moc, tak dávám tak půlku.

cauky martinko,
my bastime kase-nutrilonky taky ;) a tech 150 ml (ackoliv to v taliri vypada jako slusne mnozstvi), tak slupnem teda jako malinku .... :a\|: no a sama to nechapu, kam to mala dava, ale pak jeste vyzunknem i mamce obe prsicka - tak nevim .... :? ale asi mame slusneho jedlicka s velkym apetitem - ja dycky rikam, ze jednou nas ta nase luciferka zbasti vsechny!!!! }:) :hu: :a\|: :s:
SHARANE+LUCINKA

my cucneme před spaním obě prsa a pak kaši ze 100 ml, začínali jsme na čtvrt dávce, dneska už je to třičtvrtě :-)

In reply to by gabula

já nejdřív nakojím (vypije obě prsa), pak dá kaši (dřív 120ml, dnes nevím), a před spaním se ještě dořachne kojením... a stejně se mrcha budí 3x za noc :(

17.01.2009

Ahoj holky, tak už skoro měsíc dáváme k obídku zeleninu :) . Ve středu jsem nebyla doma, tak jsem prdíčkovi dala mrkev s brambory od HAMI :00: . Malýmu to ze začátku chutnalo.

Ahoj,já bych pár dní počkala a pak to zkusila znovu.Třeba jeden den 1 lžičku druhý den 2 a pak uvidíš. :a:

No určitě bych počkala zkus mu to nabízet ale nenuť ho když nebude chtít tím mu to jen zošklivíš ;) neboj naučí se to chce to jen trpělivost ;)

10.01.2009

Ahoj holky, nechcete některá kojící polštář? Růžový s medvídkama. Já jsem ho používala jeden den. Stál 900 Kč, tak bych ho za 700 Kč prodala. Nejlépe holčinám z okolí Jihlavy.

08.01.2009

Holky, chci se zeptat. Nevíte jestli je pravda, že když je manželka na mateřské, tak manžela nesmí vyhodit z práce? Tento týden to někde psali.

Co já tak mám tucha, tak to platilo pro samoživitele. U manži v práci měli skladníka - ten na to prd.l a tak mu dli padáka. Dal je k soudu, vysoudil slušný prachy a padáka dostal právník jejich firmy - nezjistil si totiž, že je ten dotyčný samoživitel. Tak nevím, no :?

myslim, ze je to pekna blbost :) preci kdyz si nekdo nebude napriklad plnit svoje pracovni povinnosti, tak aby ho nemohli vyhodi jen proto, ze ma manzelku na materske...no, nevim :00:

07.01.2009

Ahojky holky :s: ,

ahoj nechci ti kazit radost, ale nech ho pečlivě prohlédnout. můj známý měl v dětství něco podobného, pak to zmizelo a v dospělosti zjistili, že se mu to vrazilo dovnitř. musel na operaci a tak.
ale třeba to bylo něco úplně jiného a vy jste v pohodě :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka