Deníček uživatele marísek

08.01.2011

Ahoj, máte někdo zkušenoust s tibetskou houbou v době kojení?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no někde jsem zase četla že to má podporovat kojení a je to zdravé i v těhotenství atd... nevím, ještě zkusím něco vyzjistit. Je to taková průhledná hmota co vypadá jako květák a když se zalije mlékem, tak za pár hodin vytvoří kefír. ¨Potom se promyje a používá se pořád znovu, ona se množí, takže časem když je jí víc jí zase můžeš darovat dál. Je to dobré i na imunitu, střeva...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

taky jsem to ze začátku nesnášela a mamka to taky pila, pak jsem to párkrát zkusila, na tu chuť si zvykla, až jsem to začalal mít ráda. No ale to už je pěkných pár let dozadu. Teď ani nevím od koho bych jí sehnala.

04.12.2010

Posílám tu fotku capáčků - mají je teď v Tescu za 160. No a musím připojit taky našho malého bobka - Pájovi je dnes 8 týdnů.

Capáčky z Tesca
Capáčky z Tesca
Lobkova (neověřeno)

No krásný :one: malej je slaďoučkej :///: dnes 8 týdnů? Nám je dnes taky tak :qu: takže jste se narodili 9.10. jako my?

03.12.2010

Ahoj holky, koupili jsme myčku z Německa, mysleli jsme že fakt super, možná nej značku co se týče myček - Miele, ale jsem zklamaná, od prvního puštění nechává na nádobí nedomytý pov

ahoj, když mi myčka začala nechávat podobný bordel na nádobí, změnila jsem prášek ... a pak už to bylo OK, ale jak psala jedna mamka dole, jestli máš myčku novou, zkus jí fakt projet čističem, snad to pomůže

Tak od značky Miele bych očekávala nádobí jako z alabastru. Patří snad k nejdražším značkám na trhu. Projela si ju čističem myčky při prvním spuštění?

In reply to by lusylu

No to my právě taky :-), ale jsme zklamaný, nebyla zase tak drahá, asi 18000, což myslím ještě jde, tento typ se u nás neprodává, proto z Německa, vyhrála nějaký test myček za rok asi 2008, což jsme brali jako fakt dobrý ukazatel. Ten čistič jsem nezkoušela, takže zkusím, díky za tip. Myslím, že po instalaci jsem to jen 2x projela tím nejteplejším programem. Jo jinak to video bylo napínavé, máte doma samé divočáky :€p€:

In reply to by marísek

Ono by se to při koupi myčky a právě při prvním spuštění mělo projet čističem, tak snad Ti to pomůže :-) I když už je myčka používaná a začne tohle dělat, tak to projedu vždycky čističem a zase je to dobrý :-)
Doma o zábavu není nouze :-) Taková veselá rodinka no :-)

In reply to by lusylu

JO tak díky hoky - zkusím obojí - i vyčistit čističem i změnit prášek nebo dávat gel, tablety v oblibě nemám. Viděla jsem na Říjńátkách odkaz na capáčky, taky jsem minulý týden kupovala - chtěla bych poslat fotku, ale nevím jak jí sem vložit, to asi nejde, tak jí hodím někam nahoru.

09.11.2010

Ahoj holky, prosím chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost jak rozeznat potničky od něčeho jiného?

taky máme ksichtík jak v patnácti :-) a to už týden a za boha nevím z čeho , má to teda jen na lících ,ale vypadá to děsně :-) původně jsem myslela,že je to z mandarinek co jsem jedla ,ale ty jsem neměla od té doby co mu to vyrazilo a stejně to má pořád , teď zkouším odvar z heřmánku a potírat ,tak jsem zvědavá ,ale zatím se to nerozlézá tak jsem ráda

01.06.2010

ahoj holky, máte některá zkušenost s kočárky:
- bebe confort high trek + korbička windoo (mám obavu jestli není příliš malá)
- cam cortina X3 tris evolution

Ahojky já mám cam cortinu a jsem maximálně spoojenámám větší mimčo a v korbičce má spoustu místa,je krásně prostorná,to samí sporták ale s tim ještě nejezdim,je nám 5 měsíců a myslim že ještě dva měsíce vydržíme v korbičce...jinak neměnila bych ale každej má svůj názor a každej kočárek má něco...jinak z těch co píšeš se mi moc líbí concord ale zdá se mi dost malá....přeju příjemné těhulkování

Ahojky beruško tak mi máme koupený Jané slalom pro 2009 barva Amazon ale zatím jsme s ním ještě nevyjeli protože rodíme až za týden ale zdá se mi skvělí už teď:)Lehoučký, snadno se skládá dobře se s ním jezdí (teda ted bez miminka ještě), sporťák je úžasnej:), všechno jde sundat a vyprat, je pravda že teda není otočnej ale to mi nějak nevadí ale 2010 už je otočná:). Jinak korbička mi přijde tak akorát jsou i menší. No kdyby jsi se chtěla na něco zeptat tak pisni já ti můžu napsat jak se jezdí s mimiskem až tak nejdřív za dva týdny:))))

In reply to by roxxy

Ahoj, tak to je pěkný, že už brzy bude plný :-) Já jsem viděla ten 2010 a sporťák je mnohem menší než loňský, do toho bych nešla. Tak přeju ať je malinké zdravé a ať to zvládneš co nejvíce v pohodě, mě to čeká až v září nebo zač. října, tak ještě je snad dost času na všechno, i když mám pocit, že energie začne asi pak trochu ubývat, tak to honím teď. Budu ráda, když se ozveš jak se osvědčuje, tak ještě jednou hodně štěstíčka, ahoj

17.03.2010

Ahoj, celou noc jsem strávila na WC, kde se střídal průjem se zvracením a to pokračuje i teď ráno :€z€: , jsem úplně hotová, měli jste to někdo, myslíte že to patří k těhotenstv

já měla střevní chřipku o víkendu a opravdu teď řadí...můžeš si vzít smectu ta se může v těhu a taky hylak to je na střevní mikrofloru ten takmy můžeš ale raděj bych zašla k dr aspoň aby ti udělal výtěr nebo testy,aby to nebylo něco vážnějšího...

Jj taky se přikláním ke střevní chřipce, teď jí lítá ve vzduchu šíleně moc. Takže jak píšeš, hořký čajík! A k tomu suché pečivo, piškoty...Papa :a:

Radši si žádný prášek zatím neber.. Zkus alespoň třeba suché pečivo nebo nějaké suchary.. Taky bych řekla, že to vypadá na chřupku.. Když ti bude opravdu zle, tak zavolej dr... On ti poradí. Držím palce ať je brzo líp..

In reply to by Renulla

No holky tak díky, taky jsem si říkala že to bude spíš nějaký hnusík, protože už jsem začala 4. měsíc a nikdy jsem nezvracela a o "nočních nevolnostech" jsem taky nikdy neslyšela :///: Nemám tu ani rohlík, jen chleba, tak na to kašlu, zatím jsem si dala plátek Bebe a udělala si konvici mátového čaje (ten máme babičky přítele ze zahrady) a prý je dobrý právě na zvracení takže ležím, popíjím a zítra už musím být trochu fit protože jedeme na NT.

02.03.2010

Ahoj, máte holky některá zkušenost pokud jste v těhulenství na nemocenské a jste osvč jestli je potřeba si platit sociální pojištění (důchodové a nemocenské) a zdravotní pojištěn

pokud už jsi na nemocenské jako osvč, pojištění se neplatí.Ale záleží na tom,kdy nastupuješ na nemocenskou,pokud 1.v měsíci už za daný měsíc neplatíš.Pokud ale2.nebo déle musíš za ten měsíc ještě zaplatit.Byla jsem se raději zeptat na sociálním a paní byla ochotná a vše mi vysvětlila.Takže 1.4.nastupuji na plánovanou nemocenskou.

In reply to by kulina23

:one: Ahoj kulinko :-) už jsem se taky přeptala přímo tam a je to tak a taky - paní byla super, chtěla mi sama od sebe dát maximum informací ani jsem se nemusela ptát, hlavně jsem nevěděla jak s nemocenskou částí sociálního pojištění, za ty celé měsíce co jsi na nemo. se neplatí na sociálce nic a i na zdravotní pojišťovně mi po předložení neschopenky nastavili nulové zálohy. Pokud by bylo ukončení, tak se jim to jen nahláší a zase platíš... ale to asi taky víš, ale radši jsem to napsala. Tak hezkou těhotenskou nemocenskou bez problémů přeju :*[]:

Logické to je, nicméně u OSVČ platí povinnost platit. Že je někdo marodnej úřady nezajímá. Vše si vyúčtuje přeci u vyúčtování daně z příjmu. Každopádně bych tam zašla a určitě půjde podat nějakou žádost o zrušení záloh z důvodu těhotenství a žádného , nebo sníženého příjmu. Budou chtít určitě jako důkaz nějaký údaje z účetnictví jako peněžní deník, přpadně nějaké ukazatele, kde by viděli pokles minulý rok 1Q a tento rok 1Q :-) Myslím, že v tom nebude problém. Sociálka k takovým případům přistupuje dobře u zdravotní pojišťovny nevím, ale předpokládám, že by to mělo jít.

10.02.2010

Ahoj jsem zrovna na nemocenské, v pátek jdu na ko.

ja jsem mela taky hematom pod placentou a ted uz je pryc a doufam,ze uz se nevrati...vim jak ti musi byt...ja z toho byla na prasky :00: jinak ti preju krasne a bezproblemove tehulkovani :a:

In reply to by lucifik

Tak to jsem moc ráda že ti to dobře dopadlo i proto že v tom vidím naději pro sebe :h: Při poslední ko. se zmenšil asi na čtvrtku, tak doufám, že už tam nebude a bude klid a pronásledovat mě bude už jen hlad a další prkotiny co se dají určitě vydržet :ww: Jo byli jsme z toho hotoví, já myslela že je už konec, ale už věřím že bude dobře, hlavně že srdíčko bije.

In reply to by marísek

no od zacatku jsem mela problemy s krvacenim,pak ten hematom pod placentou,pak blby triple testy....no at ted jenom doufam a verim ze mrnous bude zdravej...a tos i clovek rika,ze je mladej ze zadny problemy mit nemuze a ono prdlajs...ale ja jsem asi nejaka vyjimka nebo me ten mrnous zkousi co vydrzim :) Tak hlavne odpocivej a davej na sebe pozor :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka