Deníček uživatele MarcelínaD.

02.07.2011

Ahoj maminky, mám na vás velikou prosbu, malá má atopický ekzém a teplem se to moc zhoršilo a dokonce ani moře nepomohlo, prosím o rady a postřehy co vám na to pomáhá, čím mažete i v o

Ahoj já mám ekzém od narození a dcera ho bohužel podědila po mě-u nás nejvíc zabírá modrá indulona.Když je nejhůř máme od kožní míchánou mast s kortikoidama ale to jí jen máznu když je nejhůř.Jinak kožní nedoporučila konopnou mast.Ještě jí nemám koupat každý den a když to jde jen sprchovat a v létě bez hrabání v písku.A musíme brát kapky proti drbání malá totiž v noci strašně špatně spala a byla schopná se celou noc drbat.Pak teda ty ruce vypadaly a já jí musela celou noc držet ruku.

Nám jeden starší lékárník poradil mazat kyselým syndermanem (mast se míchá a kupuje v lékárně) a každý den koupat v mírně octové vodě (2 lžíce do vaničky, popř. půl deci do velké vany). Musím říct, že kyselý synderman je jediná mast, po které se syn vůbec neosypává (zkoušeli jsme všechno možné - od Biodermy po modrou indulonu). Já ještě stále plně kojím a držím eliminační dietu - žádné mléko a mléčné výrobky, žádná sója, lepek, vejce, ryby. Mám i omezený výběr zeleniny a ovoce, z koření jen kmín. :-( Ale malýmu to pomáhá, tak se snažím vydržet. :-) Tímhle způsobem to zatím zvládáme i bez kortikoidů (musím zaklepat).

Ahoj, nečetla jsem komentáře pod sebou, ale rovnou ti můžu říct, že každému zabere něco jiného.Já sama jsem měla ekzem od 3 měs. a dcera ho bohužel zdědila. Každopádně jak píšeš, kortikoidy zaberou vždy a lokoid je jeden z nejmíň zatěžujících.Ještě je výborný fucikord,ale zase kortikoid. Když už namažeš nevystavuj prcka sluníčku, nechává to na kůži mapy(časem se ztratí). Jinak z naší zkušenosti.Koupeme v olejíčku balneum hermal ( po linole mi neskutečně olezla) mažeme excipialem a na místa ekzému máme od biodermy Atop derm PO zinc( ten je naprosto úžasný i když drahý). Jinak ještě poradím, že někdy může dráždit prcí prostředek, zkus jiný a nebo 2x máchej a je dobré přidat do máchání obyč. ocet. Neutralizuje prací prášek.Neboj nejde z prádla cítit. Jinak zhoršují Celkově sladkosti hlavně čokoláda, kakao, citrusy,jahody, celer,med,slané a kořeněné.Taky případné zvířecí chlupy a prach. Držím pěsti. :a:

26.05.2011

Ahoj maminky, zamilovala jsem se do kočárku Cybex topaz platinum black a ráda bych věděla o něm všechno :) Je nádherný ale nemám možnost ho vidět na živo, tak prosím o rady.

Ahoj, tak koukám, že odkaz na můj článek tu už je, jinak topaz máme od té doby co je doma každý den v provozu, kamarádkám posílám odkazy, protože která k nám přijede hned ho chce. Zatím jsem nenašla jedinou chybu a jsem doslova unešená. Nádherný, skladný, skvěle ovladatelý, perfektně propracovaný a hlavně pohodlný pro děcko :-), velká stříška.... Zkrátka nemá chybu. Kdyby tě zajímalo něco konkrétního dej vědět, ráda odpovím :-)

In reply to by bertulinek

Ahojky, děkuji za odpověď, já jsem pořídila golfky jiné a nejsem spokojená,ani jsem s nima nikam nejela (jen zkoušela doma), protože jsou strašně vrtkavý a vržou, tak je posílám dál a doufám, že je co nejdřív prodám abych si mohla koupit tento úžasný golfáč :)
Mohla bych se tě ještě zeptat, zda jsou záda kočárku pevná a jestli je tak moc vysoký jak jsem se o něm dozvěděla, mám jen 165 cm, tak abych neměla ruce u krku :s: a taky se chci zeptat jestli stojí pevně na zemi a když se s ním jede tak nevrže nebo se nekynklá, to bych nesnesla, to dělá ten golfáč co ho už nechci. Našla jsi na něm nějaký mínus? Já ho chci na dovču k moři tak potřebuju opravdu spolehlivé golfky. Moooc díky a mimochodem máš krásné dítko i pejska :)

In reply to by MarcelínaD.

Já tedy nevim, jak majitelka, ale já pokaždé, když potkám cybex v parku, a je to ten s klasickými rukojeťmi, tak ho šmíruju a teda rozhodně nevrže, jede úplně nádherně (ne jak ten můj golfový tank- inglesina zippy) A veliký mi taky nepřijde, je tak akorát a je fakt krásný... Ty záda samozřejmě nevim, dítko jsem nevyndavala :-D Do prkýnka holky, manžel mě zabije, jestli koupim další kočár :s:

In reply to by MarcelínaD.

Ahoj, tak opravdu nevrže ani trošku, na to jak je lehounký je naopak perfektně stabilní, já bych právě rozvrzaný "krám" taky nesnesla, taky jsem se už spálila... Jinak zádíčka jsou pevná, ale vypolstrovaná, což je pro mě taky důležité, protože tam v nich malej může klidně usnout a já nemám výčitky na čem leží :-) Taky jsem trošku váhala jak mi to "projde" doma, protože můj muž je poměrně náročnej co se kvality týká a musím konstatovat, že máme schváleno :-) Zatím jsem žádné mínus opravdu nenašla a doufám, že ani nenajdu. Jinak s tou výškou nevím, mně připadá v pohodě (možná bych mohla mít i vyšší ale já mám 180...) ale kamarádka co ho tady zkoušela má určitě do 170 a rozhodně si nestěžovala, že by se jí zdál vysoký... A děkuji za pochvalu! :-)

05.01.2011

Ahojky,tak dnes jsem se konečně odhodlala a začínám hubnout. Je mi 27 let mám 15.měsíční holčičku, měřím 165 cm a moje váha je 71 kg :( . Ráda bych do léta zhubla na 59-60 kg a budu moc spokojená.

In reply to by MarcelínaD.

Ahojky,já taky dietkuju..Měřím stejně jako ty azačala sjme s podobnou váhou-měla jsem 72 kg..TReď mám 64-65 kg,ale potřebuju se dostat na svoji původní váhu-55 kg :00: ..jsem taky ted zkoušela držet tu mléčnou dietu,ale po třech dnech jsme měla z ní strašný křeče a strávila půl dne na záchodě,asi mě to mlíko pořádně prohánělo,ale je pravda,že 2 kila byla dole hned..Takže držím pěsti :a:

26.12.2010

Prosím moc o pomoc,je možné aby malá 14.měs. snědla víčko velké asi jako od pet lahve (o malilinko menší)????

Holky moc moc děkuju za uklidnění,malá je čilá a v pohodě,takže fakt asi nic nespolkla, já bych to víčko sama nedokázala spolknout,ale je fakt záhada kde je, byla jsem s tím krémem jen v kuchyni. No tak snad to někde najdu,ale teda vyděsila mě parádně. Takže ještě jednou všem díky

Ahoj, myslim si že je hodně málo pravděpodobné aby ho spolkla. Určitě ho někam zahodila. Už se mi taky toto párkrát satalo. Koukni se, jestli ho nemá v bodýčku. Tam jsem ho našla malý před 14dnima. lítala jsem všude a měla ho tam :s: . Pokud nebude tam, tak ho určitě najdeš až přijdete z procházky a nebudeš tak nervózní :-)

20.09.2010

Holky prosím o radu,nevím jak přidělat košík k té hlavní tyči. Díky moc,vůbec si nevím rady :)

19.09.2010

Ahoj holky,prosím zkušenosti s touto tříkolkou
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=34033715&tab=1
Nebo budu ráda i jakou máte vy a jak jste spokojené. Děkuju Marcela

Ahoj Marcelko,tak ja ji mam Vivunka ji dostala k rocku :-)a je suprova :one: Vivunce se v ni moc libi a je z ni take nadsena,pekne se ovlada a krasne se s ni jezdi i po trave a zvladne i teren :-)Mam u sebe na FB i videjka s Vivunkou :dance:

Ahojda...my mame starsi typ z tesca,stala asi 1200..mame cervenou s cernou.kupovali sjem ji minuly rok pred vanocema Lukymu k narozeninam...ja muzu doporucit,,je dobra,Luky na ni rad jezdi,jeste neumi slapat,ale rad drandi..takze jen klady..

16.07.2010

Ahoj holky,prosím poraďte.Jsem na rodičáku a volala mi šéfová,že mi chce dát výpověď z organizačních důvodů,prý bude končit,ale to bych řekla že není pravda a jestli přece jen zk

In reply to by MarcelínaD.

Až budeš s nimi jednat, a je jisté že na 100% Ti předloží něco k podpisu, máš právo si vyžádat daný dokument a odnést jej k prostudování. Nezapomeň, že se v tváří tvář dostaneš mezi vlky, kteří Tě budou vidět jako beránka. Tedy! Pokud Ti nebudou chtít zapůjčit dokument, který máš k podpisu, vstaň a odejdi (i kdybysi měla sebou právníka, neb dokument potřebuje nastudovat, což trvá nějaký čas). Nezapomeň, čas hraje proti nim, nikoliv proti Tobě. Až budeš s nimi, představ si, že tyhle peníze patří Tvému dítěti, že chtějí "oškubat" Tvé dítě. Nedej se a braň se! Já Ti můžu jenom doporučit chladnou hlavu a pouze chladné jednání s pomyslným štěstíčkem.

20.05.2010

Ahoj maminky,prosím o radu.

Ahojky,koukam kolik mela moje v 7mesici.Mela kolem 7kil a ted v 10ti mesicich ma 7.34kg.Po 6.mesici uz deti tolik nepribiraji,takze maly prirustky jsou v normalu.A pokud je zivejsi,tak vaha pujde asi pomalinku uz nahoru.Ja take porad jeste kojim a v 7.mesici jsem jeste dost malou po prikrmech casto dokojila.A co se tyce rozkojeni,zkus jeste obcas odsat,hodne pij a hezky papej.Me dost pomahala melta a polevky a litry vody :)

In reply to by lucy lu

Luci,moc děkuju. Tak jsem ráda,že mi to někdo potvrdil,že už malá nebude tak hodně přibírat,je fakt rošťanda a nevydrží v klidu.
Dr. mi v ničem neporadí a hned dává všem nutrilon i když to třeba ani není třeba,budu se snažit pořádně jíst a pít a to by bylo aby malá nepřibrala. :+^*: :a:

In reply to by MarcelínaD.

No me DR vcera rekla,abych male davala vice kalorickou stravu a namisto MM zkusila davat UM.Coz jsem zkusila asi pred 3dni a mala to nepije.Jen tak pocucava a hraje si s hrnickem.Takze s toho nic.Kazdopadne moje mala si jede presne podle sveho grafu a ted to bylo podruhe,co ta linka defakto stoji.Je normalni mit obcas vahove vychylky,pokud to neni nic extremniho,tak bych se neobavala.Zalezi i na mimincino dispozicich.Moje mala je prcek od narozeni a ani by to neslo,aby mela vic kil.To by byla pekna kulicka :s: I me to tady potvrdilo dost holcin.Driv nebo pozdejc zacni davat mlecne vyrobky.Vsak ona se ti rozbasti,uvidis.Zkousej ruzne nove chute,pokud chutnaji sklenicky,tak davej ty.

In reply to by MarcelínaD.

Jee,dekuji.Je fajn,kdyz se ty rady uspesne predavaji dal :)
Jeste jsem chtela napsat k tomu MM.Mala mezi 7-9mesicem mliko uz skoro nechtela.Krome noci :) Dala si rano a vecer a nekdy to i vynechala.Me se strasne nalejvaly prsa,ze jsem musela neco odstrikat a dost masirovat.Chtela jsem ji tedy pomalu odstavit,ale najednou ted zase zacala bumbat jako diva. :) Prsa se mi tedy uz nenalejvaj,ale mlika je porad dost.Ale tolik vyzivny uz asi urco nebude,jelikoz moje zivotosprava je ta tam :s: ale aspon si sosne na zizen,pac porad moc z flasky tekutiny nepije.
Tak at se vam dari :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka