Deníček uživatele mamuška

04.01.2012

Holky zabavujete nějak dvouměsíční mimčo??

Ahoj, takovýto dotaz jsem tu před necelým rokem taky dávala, protože jsem si připadala, že se malé nevěnuji. Malé je už rok a můžu říct jediný poznatek: když byla takhle malinká, pozornosti (teda aspoň ta naše) moc nepotřebovala. Tak jsem k ní přes den několikrát přišla a "pohrály" jsem si. Hlavně mě bavilo hlazení. Snažila jsem se i vyvarovat jí vyndávat často z postýlky a chovat a myslím si, že se podařilo. Otevřela jsem jí barevné malované knížky se zvířátky a dala do postýlky a na ně hrozně ráda koukala a do dneska teda knížky miluje a furt je tahá a chce abychom si četly. Užívej si klidu před bouří. Protože teď si můžeš ještě odpočinout, vše v klidu doma uklidit, uvařit... protože až se začne zvedat a nedej bože lézt a chodit, tak jí to i myslí a vyucuje si a to teprve budeš přemýšlet, jak prcka zabavit a mít chvíli čas na sebe a na domácnost. Jinak režim jsem nechala na malé, ikdyž některé věci jsem se snažila si uzpůsobit. Takhle maličkou jsem do z obýváku do noční postýlky dávala až taky kolem 11, kdy jsem kojily než jsem šla spát a pak si aspoň ty 3 hodiny v kuse odpočinula. Kdy jí pak naštěstí ve 2 v noci kojení omrzelo a pomale vstávala až na další v 5. Zjistila jsem, že jí bylo jedno zda spinká s námi v obýváku nebo v ložnici. A celkově zatím můžu doporučit naslouchat dítěti, co samo vyžaduje, je samo klidnější a spokojenější. Sama naznačí kdy spát, kolik toho sníst, kdy chce přebalit. Naštěstí si v tom udělala řád sama a já se jenom přizpůsobila a můžu říct, že jistá pravidelnost v tom je. Tak hodně štěstí a užívej si prozatímního klídečku.

In reply to by Biena

Ahoj, děkuji za reakci..Já mám doma ještě jednu cácoru 2,5 roku, takže toho klidu moc neužiju..Jinak včera večer šla nelinka spinkat v půl osmé, to mě teda překvapila, pak se vzbudila v půl 12 a pak až v 6 ráno a ted ještě spinká..zlatko..no kdyby to tak bylo každý den..

Ahoj, já jsem našemu prckovi četla pohádky. Sedla jsem si do tureckého sedu a položila si ji na sebe a četla jsem. Zlatovlásku, Bajaju, Budulínka, ... Měly jsme na to pravidelně půlhodinku mezi 10 - 11h. dopoledne. Teď už jí je 11m a číst můžeme jen ty kartonové knížky, protože ty klasické by mi rozsápala.

Ahoj, no my to máme nějak podobně. Na nějaký pravidelný režim si myslím je ještě brzy. Na chrastítka je určitě ještě brzy, můj Matěj aspoň tedy ho ještě neumí vzít do ruky. Jinak já ho třeba dávám do toho polohovacího lehátka, aby koukal kolem sebe, páč pořád do stropu koukat mi přijde, že se musí za chvili nudit. :dance: večer máme podobný jako ty, pořádně zabere taky až tak kolem jedenáctý :-(

Ahoj, no my máme zatím jen 6týdnů (a máme první mimčo)...ale taky nějak nevím,co s ním...je teda fakt, že mám čas se mu věnovat (no,ale kdo za mne vypere, uvaří, vyžehlí a půjde se psem že?) Takže mu akorát vrazím před oči hrazdičku, ať si kouká...Jenže to ho baví chvíli a pak zase řve...nebo teda usne...Občas taky paseme.
Pravidelný režim se mu snažím nastavit, ale je to tak plus mínus....Dávám ho spát tak v 8 a většinou je mezi 9-10 tuhej a v noci spí pěkně (vzbudí se na jídlo tak dvakrát za noc). Přes den je to někdy lepší, někdy horší...hlavně ho trápí prdíky.
Doufám, že se nějak srovnáme a že se kromě domácnosti budu i více věnovat jemu...ale když jsou prdy, tak anio ta zábava nepomůže :00:

28.12.2011

Holky jak mám naučit malou na dudlík??asi blbá otázka, ale ona hodně pláče a uklidní se jedině u prsa, ale nechci jí ho dávat místo dudlíka...Když jí dám dudel, tak jí to natahuje a plive ho ven..

Jak naučit na dudlík??

Ahojky, u syna jsem měla ten samý problém, často plakal a dudlíka ne a ne zkoušela jsem všechny možné tvary, druhy silikon, gumu nakonec jsme to vzdali dudlíka nechtěl :) :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nám zabraly až Bio Gaia - sice jsou drahé jak čert, ale konečně se malá přestala trápit :one:

řešila jsem to samé, malá má teď 4 měsíce.. doma mám snad všechny dudlíky na trhu, tvary, barvy, značky a nic :n: kapala jsem jí na to všechny možné kapky, zkoušela ve spánku a nakonec se na to vykašlala :) pak našla paleček a to je konec :00: no ale dudlá jen asi 5 minut před usnutím, tak snad to nebude mít následky na zoubkách nebo tom palečku :one: a máš krásné panenky :c:

01.12.2011

Čaute maminky, tak jak válčíte s dětičkama??

Tak mamky jak válčíte?
Tak mamky jak válčíte?
Tak mamky jak válčíte?

Tak my taky zatím válčíme! }:) Na dnešek jsem v noci kojila každou hodinu :00: !V pondělí nám bude šest týdnů,tak se to snad pomalu bude lešit! ;)
Šarlotka snad nemůže ani zlobit,ne? :€s€: Vypadá jak andílek. :#~:

In reply to by Evik

tak to by ses divila, jak dokáže zlobit }:) například:veme nelince látkovou plínu co má na ublinkávání, rozloží si jí na podlahu, sundá gatě a počůrá jí, vysype mouku po celém baráku, psovi smíchá granule s vodou, vytahá všechny vlhčené ubrousky z balíčku, namatlá se krémem co je na prdelku, schválně jí vše rukama, i nudle z polívky, bere mi šminky a tak bych mohla pokračovat do nekonečna..

Ahoj,tak ja taky nekoupu kazdy den.Spis podle potreby,kdyz je spocenej nebo hodne pokakanej.
Ale vcera byl Luky tak urvanej,ze uz jsem nevedela co s nim tak jsem ho supla do vany a najednou byl klidek :-) Uklidnil se a koupani se mu libilo. Ven s nim chodim. Pokud teda neni inverze. Lukymu byl v utery mesic tak jsme to taky oslavili dala jsem si dortik a pak mu ho predala mlikem :-)

In reply to by Ashoka Tano

My taky nekoupene každý den..snad ob den nemo někdy až třetí..to nám doporučili v porodnici...že miminka si tvoři i mazek na kuži a je to jejich ochrana..
Naše malá Martinka 3 tydny je zatím šikovná ale už nás začina zlobit břiško...ven chodíme jen občas a to jak je pěkně protože se synem 2roky2měs. to nejde doma vydržet.Bratřiček se k sestřičce chová uplně vzorně..rano jak se vzbudí tak se ji ptá jak se vyspala..:) když plače tak mě k ní rychle nahání a dává ji pěkně opatrně dudlík..je fakt šikula a nemusím se bát že by jí ublížil i když se musí hlidat...maji tak pěkný vztah že občas mi ukápne slza dojetí a radosti...my jsme na UM nutrilon :( měla jsem málo mlíčka..ale zdraví jsme a to je duležitější..tak se holky mějte pěkně,děti at jsou zdravé a dělají nám jen radosti :a:

13.11.2011

Mamky co máte 2 dítka, jaké máte pocity??Já mám hodně smíšené..Třeba včera jsem brečela, mám strach, že to nebudu zvládat, Šarlotka(2,5 roku) je hrozně protivná, včera Nelinku pusi

mamky co máte doma 2 dítka, poradte
mamky co máte doma 2 dítka, poradte

Ahoj, já bych tu jen napsala můj zážitek krátce po porodu, abys trošku viděla jak jsem na tom byla já :s: (mám Juli 2,5 roku a Mikuláška půl roku)

V dubnu, pár dní po propuštění z porodnice, Julince byly necelé dva roky a Mikymu asi týden, jsem šla poprvé sama ven, jen nachviličku, koupit do sámošky naproti rohlíky, tchyně byla doma s dětma..
V porodnici to bylo bezva, měla jsem na Mikyho čas, Juli sice dělala scény, ale vždy si jí odvedli zas domů. Ale doma už to byl záhul, do toho hormony v šestinedělí, myslela jsem si, že to prostě nezvládnu...
Vylezla jsem z obchodu, venku krásně svítilo sluníčko, tak jsem si nachvilku sedla na lavičku a užívala si pár minut ticha a klidu, byla jsem zas nějaká naměkko. Naproti po chodníku šly dvě maminky a každá měla dvě malá dítka, také blízko od sebe, takže dvě dítka v kočárku a dvě starší běhala kolem...všichni se smáli, maminky si povídaly, prostě idylka....
Já tam tak sedím, vedle sebe držím ten pytlík rohlíků, po tváři mi tečou slzy a v hlavě mi běhá jediná myšlenka: "takhle šťastná já NIKDY nebudu, to je pro mě nedosažitelný!!!"
Myslela jsem si, že to prostě nepůjde, dvě děti tak blízko od sebe nezvládnu, že se prostě zblááázním :?

Teď s půlročním odstupem na to vzpomínám s úsměvem na tváři, ale vím, že tenhle okamžik na lavičce a tu beznaděj v danou chvíli nikdy v životě nezapomenu :O

Stále je to doma občas dost náročné a já jsem připravená akorát na odvoz do blázince, ale už to prostě patří k mému životu, stejně jako předtím jedno mimčo...a ten vztah, který mezi sourozencema vzniká, je tak nádherný, že mi to za tu občasnou beznaděj stojí :one:

Přeji ať je brzy lépe a chmury zmizí a užívej ty první měsíce, nikdy na ně pak nezapomeneš :dance: :a:

Holky vsem diky za komentare,o moc lip mi sice neni,ale aspon vim,ze v tom nejsem sama..ja vim,ze se to jednou srovna,ale mam strach,ze to bude trvat hooodne dlouho..sarlotka byla narocna na vychovu i kdyz byla sama a ted dvojnasob..od ledna jde na 2 dny v tydnu do skolky,tak snad si tam zvykne,hodne by mi to pomohlo..i kdyz jak se znam,tak mi bude nakonec smutno..

In reply to by mamuška

Lucinko jsi dobrá mamina,vždycky si byla a neboj chce to jen čas.Nemám sice dvě děti,ale mám pár kamarádek co je mají a každá mi řekne to samé,že starší žárlí na menší a je to jedno jak je to první staré,ale čím dýl bude Nelinka doma tím víc si bude muset zvykat,nic jiného jí nezbude.A určitě už to tady padlo jí zapojuj do věcí kolem Nelinky,obléjání přebalování,třeba ať ti něco podá nebo vyhodí a říkej jí jaká je šikovná a hodná sestřička :)Ono se to podá tak nesmutni zlato :h: :k:

11.11.2011

NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm

NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
NELINKA 7.11.11 10:45 3270g 48 cm
08.11.2011

Holky predavam uzasnou zpravu od maminky pod prezdivkou Makak..Vcera ve 23.03hod se narodil Vojtisek a s vahou 3,03 a 50cm..maminka i miminko jsou v poradku..Velka gratulace:)

obrovska gratulace!!! :€m:
prejeme hodne stesti a zdravi, spoustu radosti a jen nezbytne mnozstvi starosti :k: :k:

08.11.2011

Holky 7.11.11 se nam narodila Nela s mirami 3270g a 48cm:) v1 hodinu v noci mi prakla voda,kontrakce zacly ve 4,v 7 mi dali kapacku a v 10.45 byla na svete.Porod docela v pohode az na zvraceni u kontr

07.11.2011

Holky v jednu mi praskla voda,jsem v porodnici,ko po 7mi minutach..drzte palce.pa

Ahojky, tak když píšu já, tak už to máš určitě za sebou, kdyby náhodou ne, tak aby to už bylo:) Opatruj se a dej brzo vědět....

možná, že už máš své miminko touto dobou u sebe a jsi moc spokojená a pokud ještě né, tak doufám, že to budeš mít co nejdříve za sebou :a:

02.11.2011

čaute mamky, tak dnes jsem byla opět v poradně, ozvy už byly v pořádku..příští týden mě dr pošle do porodnice, tam se rozhodne, jestli půjdu zase na císaře nebo ne..já tak nechci..dr

Ahoj, já jsem teda taky víceméně žila do teď, že chci po císaři rodit normálně, ale samozřejmě po požehnání lékařů. Ale v nemocnici už mě štvou, páč každý mi tam říká něco jiného. Doktorka s tím rozhodnutím nechce mít nic společného, tak mě chtěla objednat k nejvyššímu, ať rozhodne on kvůli rizikům atd. No a jak jsem si měla domlouvat ten termín, tak tam byl zas jiný doktor - docent, že nevidí důvod, proč bych měla mít znovu císaře, když je vše ok (váha mimi - ultrazvuk a doba po operaci) a předvedení mi nedomluvil, že když bude nějaká komplikace při porodu, že můžu na operaci kdykoliv.... další týden kontrola a zase ta doktorka, která chtěla slyšet verdikt nejvyššího. Očividně s normálním porodem nesouhlasí. OBjednala mě na dnes na ráno a kdo myslíš, že tam na mě čekal? Jo ten docent, co o císaři nechce ani slyšet. Nejvyšší tam prostě nebyl. Takže já dnes 39+0 a pořád akorát domlouvám hlídání nemocného synka a jezdím si do nemocnice.
Výsledkem je, že prostě ta nejistota doktorky mě od normálního porodu znejistuje a jsem z toho taková neštěstná. Kdyby mi všichni řekli, že riziko tam nějaké je (ale při jakém porodu není nějaké riziko, že), ale jinak je to ok, tak se fakt těším, ale tak jsem totálně ze situace znechucená....
Jo a jizva mě občas taky pobolívá. Tak jenom nám přeji, ať to dobře dopadne :a:

ahoj, ja měla prvniho cisaře hodně komplikovanyho a ted nez sme sli do druhýho mi dr jukala na jizvu a delohu a stena je zeslabena hrozi prasknuti dělohy, vetsinou doporucou i druhýho cisare když mas jednoho zasebou, ale kamoska mela prvni cisar a po roce a půl rodila normalne a to doporucujou po cisari 2 roky nemit deti , tak nevim, taky bych radsi rodila normalne pac sem to mela vysneni jak u toho bude manza a celý se mi to takle pokazilo :-(, ale co hlavně ze sme v poradku , drzim palecky

01.11.2011

Caute mamky, tak dnes jsem byla v poradne, vcera jsem tady psala o podezreni na zanet moc.cest, to se nepotvrdilo,ale bolesti mam cim dal horsi..ozvy na monitoru se dr nezdaly,rano jdu zase na monito

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka