Deníček uživatele lucyas

08.07.2014

holky prodám kolotoč na postýlku fisher price?? nemáte některá zájem? za 350kč +pošta

09.04.2014

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, náš malý je od dvou měsíců a UM, nyní má 4,5 měsíce a začínáme s příkrmama. Naše dr. říkala, že do 4 měsíců dítě i když je na Um nepotřebuje vůbec pít, ale i přesto, když bylo tepleji, udělala jsem mu čajík a vypil za den tak max 50ml.

Ahojky,
někde jsem četla, že by dítě mělo vypít cca 100ml na 1kg váhy. Ale počítá se do toho nejen voda a čaje, ale i voda, která je v potravinách. Snad ti teď nelžu.
My máme 13 měsíců a syn mi z lahve se savičkou vypije i litr vody za den. Teď ho ale učím pít z hrnečku a to mu ještě moc nejde, tak toho vypije podstatně méně. Já tedy teď řeším, jestli mu nabízet jen učící hrneček nebo i lahev se savičkou, aby opravdu dost pil?! Zase pokud na stole budou obě lahve, vím, že si vždy vybere tu se savičkou.
:one: :00:

18.03.2014

ahojte holky, mám na prodej věcičky po našem Jáchymkovi, jsou to krásné a nezničené věci, od vel. 50-62!
Na poslední fotce věcičky daruji

1 FOTKA
1řada - modré tričko - PRODÁNO
2řada - světlé body kr. rukáv - PRODÁNO, tepláčky proužky - PRODÁNO
3řada - body dl. rukáv všechny bílé - PRODÁNO
4řada - overálky dva spodní PRODÁNO, a puntíkaty PRODÁNO

2 FOTKA

věnuji a velmi levně prodám pár věcí
věnuji a velmi levně prodám pár věcí
věnuji a velmi levně prodám pár věcí
věnuji a velmi levně prodám pár věcí
věnuji a velmi levně prodám pár věcí
13.03.2014

Ahoj holky, tak se jdeme trošku pochlubit, jak roste Jáchym!
Je to náš malý šikula, máme 3,5měsíce, a máme za sebou druhé očkování hexy a prevenaru. Dneska máme po tom druhém očkování teplotku,tak snad už to zítra bude v pořádku, první jsme měli bez teplot! Zatím se nepřetáčíme,ale snad to brzy přijde!

25.11.2013

ahoj holky,tak ve čtvrtek nástup do porodnice na cs, dneska jsem konečně zabalila tašku, ale nevím, jestli mi tam něco nechybí, tak vám napíšu můj seznam, kdyby jste na něco ještě přišly, písněte mi, budu ráda:
pro mě:
cukle
župan
noční košile
drogerie (zub. kartáček, pasta, sprch. gel., šampon,...)
osuška
ručník
balzám na rty
hřeben
vložky
vložky do podprsenky
kalhotky síťované

papírových ručníků a velmi jemný toaletní papír. Při sprchování to první při osušování intimních partií po porodu k nezaplacení, to druhé vzhledem k finančním úsporám v nemocnicích dvojnásob...
A já si brala s sebou i litrovku plnotučného mléka - prostě jsem ho potřebovala. A neperlivou vodu. Nemocniční čaj prostě nedávám.
Peníze - především drobné - u nás se daly dokoupit za 30,-Kč síťované kalhotky - dostali jsme je jen v den porodu, a bylo jich potřeba hodně...
U dětí jsem více než vlhčené ubrousky ocenila velmi jemnou látkovou plínu - na otírání tělíčka. Na zadeček dobře posloužila jejich nastříhaná gáza.
Stejně tak poučena již z první porodnice - měla jsem do zásoby podložky pro děti - využila jsem jich pro sebe. Paní uklízečka docházela jednou denně, a očistky bývají docela těžko uhlídatelné.

In reply to by Elishka

To je dobrý tip, podložky si napíšu ještě do seznamu :one: . Já mám sice termín až za pár týdnů, ale pro jistotu mám 99% věcí už doma a pro muže sepsaný seznam, kdyby NÁHODOU mi musel tašku balit on, jak to bylo naposledy, když si mě nechali v nemocnici. Jinak do oficiálního balení se pustím až kolem Vánoc.
Jinak já si ještě přihodím malý ručníček na ruky a nějaké mydýlko, protože tam, kde budu rodit, takové vymoženosti nemají. Ani hrneček na pastu a kartáček. Člověk to tam má pak položené na umyvadle jak blbec, pak tam dojde "imitátorka úklidu" (= uklízečka)a začne tam úřadovat a popadá jí to na zem :00: . Takže i nějaký obyč plastový kelímek.
Koupila jsem si i deodorant bez parfemace, protože se budu určo strašně potit a je to nepříjemné.
A holky? Balíte kufr nebo tašku ???

Ahoj Lucinko :a:
Jak už jsem psala k nám do seznamu,přeji Ti moc štěstíčka :h: Jinak ten Tvůj seznam už je i s pomocí holek dostačující,já si třeba beru ještě i věci pro malého,u nás erární myslím ani nejsou a já bych je teda ani nechtěla,chci si obléct malého po svém ;) Taky jsem se chtěla zeptat-co jsou cukle :00: :00: :00: :00: a jak jsem tak pochopila,tak to jsou přezůvky,to slyším poprvé v životě :dance: :///: :///:

08.11.2013

Ahoj holky už jsem se tady ptala,ale nedošla mi žádná odpověď tak to zkouším ještě jednou.

Ahoj, na plánovaný císař jsem nastupovala den dopředu, ráno standardní příjem - ozvy + prohlídka,pak jsem byla na monitoru asi ještě 3x,páč jsem po řeznický prohlídce začala mít nepravidelný bolesti, odpol. jsem dostala 2čípky na vyprázdění. Předopreační vyšetření jsem taky musela mít - prohlídka u praktického + ekg. Nevím o jakou injekci jde, já jsem si od 35tt píchala denně clexane na ředění krve.

ahojky, též jsem měla plánovaný a nastupovala den předem do nemocnice. Na předoperačním vyšetření jsem byla u pr. lékařky - dívala se mi do krku, brala krev, musela jsem donést moč, ekg - prakticky stejné vyšetření, které mi dělala v těhotenství a zapisovala do těh. průkazky.. Injekci jsem dostala - myslím - ale jen takovou tu klasickou kvůli sráženlivosti krve, ale nepamatuju si přesně (tu jsem pak dostala ještě několikrát).. A pak před zákrokem kapačku.

kačenka1711

ahoj, jsem 10 dni po sekci, na kazdou operaci se nastupuje den predem. u nas se tomu rika preventivni hospitalizace u CS. v den sekce od 24 nejist nepit a pak zakrok jinak zadna injekce nic. sla jsem na celkovou narkozu

ahoj, ke každé operaci je potřeba předoperační vyšetření. Obvoďačka ti nabere krve a pošle tě ( nebo sama udělá ) interní vyš. a EKG , jestli jsi schopna plánovaného zákroku. A nemáš pozitivního streptokoka ? Že by ti dávali ATB. Mě teda ještě dávali oxytocin, ale to jsem měla ještě trochu jiné problémy. Většinou se k plánovaným zákrokům nastupuje den dopředu, aby si tě mohli připravit.

14.10.2013

Ahoj holky v sobotu mě šíleně začala bolet osmička, a nevím jak dlouho to ještě vydržím, volala jsem si k nám na pohotovost a řekli mi že v 8měsíci těhotenství mi s ním nic neudělají, beru od té soboty alespoň 3x denně paralen,ale nevím jestli si ho můžu vzít ještě i zítra, nebo už je to moc!

Čauky,je sice pravda,že v určitém měsíci těhu se NEDOPORUČUJE dávat anestezii,ale pokud bolí,dává se vždy!!!Mě z těch pohotovostí ....

In reply to by Clarra

Díky za rady, zkusím to,ale nevím, protože vždy u trhání omdlívám,(provází mě u toho i křeče) proto mi moje zubařka zuby netrhá a chodím vždy s doporučením na kliniku ústní nostní čelistní, a tam mi právě řekli,že mi to nevytrhnou. Než mi dají omrtvovací injekci,tak mi napichují i žílu,ať mě brzy z toho omdlení dostanou, no uvidíme, ale bolí tojak čert, tak budu muset něco podniknout

21.08.2013

Ahoj holky, chci se zeptat, nejsem nějaká štíhlounká,ale myslím, že ani nějak moc velká boubelka, no mám prostě 85kg, a když jsem se dívala na síťované poporodní kalhotky, i xl mi připadají malé, kde

Rodila jsem s 96 kg a měla jsem síťovky XL a ještě byly volnější. Pak jsem měla i ,,papírovky" z DM vel. 42-44 a taky super

Ahojky, tak já jsem také sháněla nějaké pružné poporodní kalhotky. A na konec jsem našla. Koupila jsem je v lékárně přes internet a jmenují se Molipants Soft dělají se v různých velikostí, já teď nosím velikost L, ale dělají se i ve velikosti XL. Jsou opravdu pohodlné nikde netlačí ani nedřou a hlavně se dají vyprat i v pračce. Koukni se na ně na internetu. Prodávají se po 5 ks.

Já si je kupovala v lékárně, dokonce mi dali myslím L a na pohled malinké, ale vytáhli se krásně:) Mám 70kg a stehna mám dost teda a neškrtili mne :) A dají se vyprat. Měla jsem koupené i ty takové papírové kalhotky, ale ty jsem nepoužila jsou uplně na prd. Také jsem rodila císařem a nosila síťovky ještě týden doma :D

Ahojky. Ty největší z DM jsem použila před 3 roky po 1.porodu a koupila jsem si je i nyní, seděly :one:

16.08.2013

Ahoj holky, mám doma sice dvě holčičky, nyní čekáme na konci listopadu nebo na začátku prosince chlapečka,ale jsem úplně zoufalá z toho, co vše do začátku koupit.

ahoj, já jsem měla syna v prosinci. určitě kombinézu, nějaké svetry, teplé čepice, punčochy, dupačky, doporučuji nějakou teplou deku do velké zimy v kočárku pod fusak. jinak kombinézku bych brala o něco větší, ne tu nejmenší velikost, rychle z toho vyroste. nějakou tenkou bavlněnou čepičku a na to teplou čepici, rukavice, pokud nebude mít ručičky schované v kombinéze. měla jsem kombinézku s těma papučkama na nohy a bylo to super.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka