Deníček uživatele Lucinka81

17.10.2009

Ahoj všichni,

Naše říjňátko je na světě...

ahojky mooooc gratuluju malá je nádherná...pamatuju si tvoje snažení...já jsem pořád ještě snažilka (23 měsíců)...nevim jestli si mě pamatuješ...moc si toho pocitu užívej :h: :h: :qu: :a:

08.10.2009

Ahojky,
dnes jsem byla na kontrole v nemocnici a v pondělí nastupuju na císařský řez. Malá je úplným koncem pánevním, už váží přes 3500 g. :girl:

Ahoj Luci, já byla na JIP dva dny, klizma mi ani nestihli dát, bylo to akutní, malošek byl příčně a porod rozjetý. Celkovou narkozu jsem si užila, po dlouhé době jsem se pořádně vyspala. Byla jsem utlumená od bolesti (Dolsinem), neměla jsem hlad (díky Glukoze) a neměla jsem potřebu čůrat (díky cévce). Jen jsem mrkala na hodiny a říkala jsem si ... ještě hoďku si zdřímnu, ještě dvě hodinky ..... Všechno bude v pohodě, neboj :)

většinou ho myslím dávají. ono se jim taky líp pracuje, když ve střevech skoro nic není. a myslím, že klystýr je to nejmenší

ahojky. Taky malej byl KP a byla v celkove anestezii. Na jipce jsem byla asi jen 15min. Pod kyslikem jinak jsem byla na pooperacnim pokoji a malyho mi donesli hned jak jsem se probrala za cca 4hodiny po porodu. a na sestinedeli me prevezli hned druhy den rano po vizite..

30.09.2009

Ahoj holky,
moc Vás prosím o radu. Kdy a kde se hlásí délka pobytu na mateřské?

já bych to nahlásila na sociálce, protože ta ti bude vyplácet rodičák, pokud chceš jít na dva roky, tak to musíš "papírově" vyřídit do 22 týdne věku dítěte.
a taky bych to nahlásila na zdravotní pojišťovně, aby věděli, že nebudeš platit pojistné a nechtěli po tobě za pár let nějaký nedoplatky.

V případě, že chceš na 3 roky, tak někdy před koncem mateřské na Úřadu práce, je tam oddělení socky a pokud chceš na 2 roky, tak to musíš všechno stihnout vyřídit do 22. týdne života dítka, takže jít raději dřív.

30.09.2009

Ahoj holky,
moc Vás prosím o radu. Kdy a kde se hlásí délka pobytu na mateřské?

Pokud chceš být doma dva roky, tak to musíš na sociálce nahlásit v měsíci, kdy prcek dosáhne 22 týdnů věku (nebo nejpozději v měsíci potom, ale to si nejsem jistá). Pokud chceš být doma tři roky, tak v měsíci, kdy dosáhne 21 měsíců věku, jinak budeš mít automaticky čtyřletou. Takhle by to mělo být, ale lepší máš, když se zeptáš přímo u vás na sociálce. Tam ti to řeknou pořádně. Snad jsem alespoň trošku pomohla :a: :a:

29.04.2009

Ahojky všichni,

No pokud to vydržíš do rána, tak určitě zavolej svému dr. a zeptej se ho..ale stejně ti řekne, že máš přijít, protože tě musí vyšetřit...takže bych možná zašla rovnou..nebo bych raději zajela už dnes do porodnice, protože pokud začneš špinit jen tak z ničeho nic asi není to pravé ořechové, tudíž pro svůj klid bych raději dala 90kč za pohotovost, ale ať tě v porodnici prohlédnou a budeš vědět, co se děje..Třeba to nic není, ale raději jít několikrát zbytečně, než nejít a zjistit, že je pozdě..to si pak budeš vyčítat více..

pro jistotu doktorovi ráno zavolej a on ti řekne, zda je to v pořádku nebo máš raději přijet. já jsem malinko krvácela po sexíku minulý týden...ale vše je v pořádku.

Ahojky,asi bych pro jistotu alespoň zavolala dr,a on ti řekne co a jak. přeji krásné a pohodové těhulkování :-)

23.02.2009

Ahoj Všichni,

Ahoj, jak píše Andísek, hematom mě stále trápí, jsem v 13.tt a jednou za tři dny asi tak, krvácím, nejen špiním, někdy je krve víc, někdy jsou to hlavně černé sraženiny, jak kdy, přitom ho nemám nějak obří, vyrostl mi z 0,7cm na 2,5cm, mám ho vpředu dole u placenty. Je dobré když krvácíš nebo jdou ven ty sraženiny, že to má kudy jít pryč a nejen se to tam uzavřeně zvětšovat, tak se nelekej, kdyby to někdy vypadalo hůř než jen špinění, sice půjdeš asi k dr. na kontrolu, ale bude tam vše ok. Dokud k tomu nemáš stahy nebo bolesti tak by se nemělo nic závažného dít, hematom ti částečně vyteče a částečně vstřebá. Hlavní je, aby nenarostl do velkých rozměrů, to pak může odloučit celé těhotenství, to je to, čeho se my holky s hematomem bojíme, naštěstí se to nestává tak často. Chce to být v klidu, sedět/ležet (mně pomáhalo spíš sedět - lezlo to ze mě spíš než při ležení), nic těžkého nezvedat, nepracovat, nechodit ven, jen mi dr. dovolila obejít blok.A asi budeš chodit častěji na utz kontrolu. Asi ti dr. dá Duphaston a Ascorutin. A nelekej se, že třeba jen tak nezmizí.. mně třeba na chvilku jako zmizel, ale byl tam pak zas a už zůstal, hlavně aby moc nerostl a nezlobil. Prý snad dýl než do 20.tt mě to zlobit nebude.. jsou na tom holky i hůř, že mají i víc hematomů a větších, a taky donosily :) To mě utěšuje.

Lucinko, gratuluju k mimískovi i k :h: . A s tím hematomem neporadím, ale Kašíkus ho mívá pořád, tak se jí zeptej nebo ti tady možná napíše. Hlavně buď v klidu a mysli na mimíska, neboj všechno bude v pořádku.

Ahoj, já na začátku špinila a krvácela. Byla jsem 2x v nemocnici, musela jsem být v úplným klidu a dali mi nějaký prášky a injekce. Hematomy ze mě "vypadávaly" - takový červenočerný kusy. Držim palce ať je to ok. A.

Ahojky Lucinko,tak já jsem měla taky na začátku těhu hematom a taky jsem byla nemocná(to jsem netušila,ža jsem těhu a brala paralen a coldrex ://: )A už mám doma 5ti měsíční holčičku.Určitě bude vše OK :a: :a:

In reply to by jahůdka2010

Díky moc za zprávičku, to víš, jednou jsem již po potratu a tak se bojím. Tak já jsem právě v pátek dostala na chřipku paralen!!!!?????Dnes mi řekla lékárnice, ať to neberu, že není dobrej v těhotenství, prý raději acylpiryn, to jsou rady od lékařů.... ://:

22.02.2009

Ahojky holky,

moje dr rikala na zacatku, spineni, chvilkove krvaceni je normalni, tim se neznepokojovat. silnejsi nebo delsi krvaceni, okamzite k doktorovi..

14.02.2009

Ahoj všichni,
stále přemýšlím, jestli se s Vámi mám o to podělit, už to vím pár dní, ale když je dnes ten Valentýn :k: .

Ahoj Luci, tak to je super, další těhulka :cc): . Já jsem si koupila čajík na neplodnost, ale ne od Jukla. Tak doufám, že mi pomůže. Jinak ti gratuluji a užívej si to.

06.02.2009

Ahoj holky,
musím se někam alespoň vypovídat.

Ahoj Lucinko, tak to jsou teda opravdu špatné zprávy. Určitě je ti víc líto pejska. Já si vůbce neumím představit až se takhle budu muset jednou rozhodnout u toho našeho. Doufám, že to bude až za hodně dlouho. Budete si pořizovat nového hafušu? Prý to spoustě lidem pomáhá, i když si to sami vůbec ze začátku nemyslí. Tak ti přeji, aby tohle byly poslední špatné zprávy a ty dobré jen přicházely.

Ahojky, to mě mrzí. V rodině máme 3 pejsky, nedovedu si představit, jak moc to musí bolet, ale vim, že je to strašný. Jenom se vyplakej, udělali jste určitě dobře. Než aby se trápil, je tohle lepší.
A práci si najdeš jinou, to bych se nebála. Jestli chceš jen kvůli mateřský, tak můžeš kamkoliv. Takový obchoďáky berou pořád, ty tři měsíce ve zkušebce tam vydržíš a pak půjdeš na nemocenskou.

In reply to by terčula

Ahoj holky,
moc Vám děkuji za podporu, každá z nás máme nějaké trápení....
Jen Vám chci napsat, že si Vaši podpory vážím, mám doma sice nového pejska, jsou mu tři měsíce, ale ten co už odpočívá, ten byl první a nej, nej...
Ať se všem daří, budu se snažit, ať mě to mimi konečně vyjde....
Lucka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka