Deníček uživatele lucinda uk

07.12.2008

Ahoj holky, měla bych dotázek. Do kdy jste měly rošt v postýlce danej úplně nahoře? :? Pořád se s manžou nemůžem shodnout na tom, kdy ho malé posunout níž.

Tak děkuji. Já tvrdila kolem 6 měsíce a manža kolem 8. Tak to uděláme tak nějak mezi. Díky za odpovědi. :one:

My ho snížili když se malý otočil na břicho a začal se chytat horního okraje, měla jsem strach aby se nepřitáhnul a nevypadl zhruba v 6. měsících...

15.10.2008

Ahoj holky, nevíte některá jak daleko vidí mimča kolem 3 měsíce? Máme docela velkou televizi a nevím, jak ji mám dát od ní daleko, aby si nekazila oči, ale aby na ni taky viděla. :?

Ve třech měsících už miminka vidí docela dost, spíš by na telku neměli koukat a ne přemýšlet jak daleko..:-)

14.10.2008

Čau holky, po kolika hodinách v noci krmíte? Malá má 3 měsíce a budí se na krmení po 2 hodinách. Jsem z toho hotová. Zdá se mi to často. Máte to některá taky tak?

Jestli chceš uklidnit,nejsi v tom sama.Nám bude za týden 7 měsíců a budíme se taky celou noc,někdy po 2,někdy po 3 hodinách.Za tu dobu,co je na světě spala jenom 2X celou noc,to asi pán bůh nebyl doma }:) Kaši jsem zkoušela-nic,ale třeba vám zebere,kdybys věděla,jak se těšim,až se vyspim :'zz):

adámkovi je 6,5 měsíce a v noci taky krmím po 2 hodinách.. i když dneska to bylo trochu dýl.. pořád doufám, že bude líp :-)

ahoj.ja jsem na tom podobne.malemu bude 6mesicu a budi se mi posl.dny v noci co hodinu a to davame kasi na dobrou noc, ale ta vubec nepomaha.musime to prezit...

Ty jo :jawdrop: To je mazec.
Malá se mi teď budí ve tři (večer usíná kolem sedmé)a pak v sedum :///:
Jinak před tím jsem ji kojila po třech hodinách snad jen týden.Upravila si to sama na 1-5-7
To bych se zblaznila půl roku kojit po dvou hoďkách i přez noc :oci:

já jsem na tom stejně. Kojím v noci přesně po 2hodinách a to jsem si prožila i od září po dobu 14ti dní kojení po 1hodině!!! To byl záhul :00: Malýmu bude za 11dní půl roku, takže to už vydržím a pak začnu na noc dávat kašičky a snad se vyspím trochu dýl. I když už si říkám, že těch pár dní do půl roku už mu můžu na noc dávat kašičky, ať se vyspím, ale zase bych chtěla vydržet kojit. Tak uvidíme, jak to dopadne, jestli vydržím, nebo začnu s kaší na noc.
Nejspíš jsem ti nepomohla, ale aspoň víš, že v tom nejsi sama :one:

01.10.2008

Holky, jen bych se chtěla zeptat, v kolik dáváte mimča spát a v kolik vám ráno vstávají? Díky. :k:

kolem půl osmé spinká a ráno vstává tak mezi 6-7hodinou (ale v noci se mi tak 2-4vzbudí na pití, takže je to někdy mazec, ale včera nám vylezl zoubek, tak snad už to bude lepší).

v 7 koupu, v 8 dávám do postýlky (pokud zcela vyjímečně nespí odpoledne dýl než do 18hod, jako třeba dneska spal do 19., tak šel spát až ve 21), ve 2 kojím a vstáváme mezi 7 a 8... pak se nasnídám, nakojím, hrajeme si a mezi 9-10 (2 hodiny po probuzení) jde na první denní spánek... (těch 11hod v noci spinká...)

Ahoj. Dřív jsem dávala spát dříve - tak kolem 19:00 a taky se dřív budila - kolem 6:00. Teď se mi daří ji uspat mezi 20:00 a 20:30 a spíme tak do 7:00 až 7:30. Rozárka má už 9 měsíců.

ahoj, kluka dávám spát mezi osmou a třičtvrtě na devět. záleží na tom, jak je protivnej (to už se mu chce spát :-) ) a vstává kolem půl osmý, to si ho vezmu do postele, ale nakonec mě vytáhne, tak se oblíknem, jdu si uvařit kafe, nakojim ho a on usne loupežník :s:

01.10.2008

Jak poznám, že je mimču zima? :? Když je mu horko, tak to poznám. :) Malá má teď úplně ledové ruce. Doma máme 20 stupňů. Vypadá docela spokojeně.

Sáhni na hrudníček nebo na zátýlek a pokud bude studený,chladný tak dát něco víc na sebe....podle rukou se zima napozná děti mají ručky skoro pořád studené:-)

29.09.2008

Čau holky, chtěla jsem se zeptat, jestli sterilizujete flaštičky a odsávačku po každém použití? Děkuji. :k:

no vimm ze by se to melo ale ja to prelejvam horkou vodou asi tak ob... jednou to umeju jen pod tekouci vodou a podalsi to prejliju horkou vodou z konvice.....carodejka_johanka

Ahoj, po každé ne, to bych se asi zbláznila. Jednou denně je sterilizuju a jinak omývám horkou vodou. Uplně to stačí.

28.09.2008

Ahoj holky, tak je to tady. Dochází mi mlíko. :r: Malá nám přestala přibírat. Za 3 týdny přibrala jen 200g. Dnes poprvé jsem ji zkusila odstříkat do flašky.

Je to malo,myslim ze by mela vypit jednou tolik.To se nediv ze ti nepribira.Moje mala ve 4 mesicich vypila kolem 150 ml a nekdy i vic.Pak teda na dalsi 4 mesice mliko vynechala ale davala jsem ji kasicky a te snedla asi tady tech 150 ml.Nekdy 130.

In reply to by lucinda uk

ahoj ještě bych doplnila,paní doktorka mi při mých problémech řekla,že měkká prsa neznamenají,že nemáš mléko.protože na začátku po porodu nalévání prsou bollí,ale po čase už ne.a nemusí se už tolik nalívat.tvoří se v nich tolik kolik dítě vypije.když začneš odstříkavat nebo častěji přikládat začne se tvořit.a hlavně pít.bude dobře uvidíš.

Zkus často odstříkávat, třeba ji nakoj a pak ještě odstříkej. Čím častějc ji budeš přikládat nebo odstříkávat, tím bys měla mít víc mlíka. Mě malá moc pít nechtěla, tak jsme po měsíci najeli na systém odstříkávání a krmení z lahvičky. Hrozně mě bolela prsa a malá byla fakt líná. No a vydrželi jsme to do 11 měsíců. Pokud bys dávala umělé mléko, poraď se nejdřív s doktorkou. Přeji ti, aby se to rychle srovnalo. :a: :a:

22.09.2008

Holky, mají vaši mimísci slzy? Malá má 10 týdnů a když brečí, tak má jen lehce vlhké oči. Se mi zdá, že už by měla mít normální slzy. Jak jste na tom vy? A kdy začali mít? :k:

ahojky. tak naše Aduška má slzyčky asi od 5 týdne,nejdřív mela jen skleněná očka a teď už jsou to slzyčky jak hrachy. je nám 10 týdnů

Tak jsem klidná. Já někde četla, že má mít pár dní po porodu. Tak jsem nevěděla, proč my pořád nemáme. Si tedá počkáme no. :)

22.09.2008

Ahoj holky, měla bych tentokrát dotaz ohledně váhy. Dnes jsem malou nechala zvážit. Její porodní váha byla 2,60. Teď má 10 týdnů a váží 4,13!!! Je to málo, nebo je to v pohodě?

ahoj v půli roce by měla mít dvojnásobek a v roce trojnásobek porodní váhy. Tak já si myslím, že jste na tom hodně dobře...Ivča

Ahojky tak malá si myslím to dožene nejspíš když byla tak malutká.My měly porodní vahu 3350g a 4kg něco jsme važily v jednom měsíci,ale zase mam kamošku a ta měla taky u malé porodni vahu 2,60 a v jednom měsíci měla 4kg a něco a plně kojena tak nevím to by ti ml říct dr.kdyby měla hlad tak řve a pokud to není hraniční vaha což myslím není tak se tim vůbec nezaobirej nekteré mimnka jsou prostě takové,že nějak moc nepřibírají.

In reply to by lucinda uk

Tak já myslím,že by jses tímneměla znepokojovat dr.by určo řekl kdyby to byla opravdu ta hrnanični vaha to už potom neni jen tak,ale pokud je mala zdrava a spokojena tak to neřeš asi bude trochu vic hubenějsi,ale nebude prvni na svete sousedka ma 10.mesicni holčičku a ta vazi pomalu tak malo stejne jako naše malá v 6.měsicich :qu:

19.09.2008

Ahoj žensky, tak nevím co se to děje. Malá má 10 týdnů a začala dost slintat. :? Je to normální? Na zuby to je ještě brzo, ne? Nebo co by to mohlo být? Díky. :k:

Malá mi sliní od jednoho měsíce a to hodně. Máme šest, měsíců a zuby nikde, tím to nebude a sliní pořád.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky