Deníček uživatele Lucik P.

19.05.2011

Holky moje, tak jste me ukecaly a uz vam jdu teda neco napsat a hlavne dat nejake ty fotecky.

Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)
Ještě žijeme :-)

Huráááá, jsou tady !! :) :). Zdravíme vás obě kočky a raduju se jak máte krásné fotky a co už všechno Klárká zvládá. Fakt je samostatná, to úplně zírám :). Petík sice snahy o samostatnost má, ale končí to katastrofálně. Lžičkuje chvíli a pak to hází kolem sebe, klobou si sundá, dává ho zpět na hlavu, ale jaksi nejde že :). Na motorce (stejná jako vy) už taky začíná jezdit, zatím na to přichází a dělá pidi krůčky než přijde na to, že musí nožky trošku roztáhnout, aby se nekopal do zadních koleček. Jinak jsme pořád venku, když je tak pěkně :). Záchod také miluje a různé věci nacházím na různých místech jako ty :). Asi to k nim teď patří. Já nevím jak ty, ale já si tu mateřskou konečně užívám :).
A jak mluvíte? Typla bych, že už hodně co? My jen báá (jak bác) a občas táta a zkoušíme zvuky zvířátek a občas se povede bé nebo bů, ale ba vede jak na bác tak na pejska jako baf, no kdy se to ten náš klučík naučí, fakt nevím :).
Moc zdravíme!! Papa K.

Ahoj no teda to cucim supe ze jste se ukazali prijemne pekvapko holky,mala je krana a teda sikulka velka a tvarickata je teda porad pekne vid mamko.Hele jaks ji naucila na motorce nas Sam umi jen pozadu :s: :€Ss€:

No tý ty tváře snad nezmizí!! Je na tom stejně jak náš mladej, ten je taky pořád jak syslík!! :) Je to šikulka, že ti chce takhle pomáhat!! A teda asi se naběháš co? My jsme teď ve fázi, že teda chodí sám - teď čím dál víc a venku je to to samý jako u vás.. Když se pustí prstu, tak hned otočka a úprk na druhou stranu.. Teda naštěstí zatím neběhá!!! To až přijde, tak mě odvezou! :) Vidíš, jak to odstavení zvládla šikula!! Možná líp než sis myslela viď? My jsme dali kluka do svýho pokoje do svýho pokoje a báli jsme se asi víc než on. On spal celou noc v pohodě, my ho furt chodili kontrolovat.. :) Ti naši prckové prostě zvládaj vše v pohodě a jen rodičové se nervujou! :) Tak si užívej každý den s Klárkou a mějte se krásně holky!

Ahoj Luci, Klárka je fakt šikulka :qu: Je vidět, že tvoje usilovná péče má smysl. Jj, chození má své výhody i nevýhody, viď? Klárka mi taky pořád někde zdrhá, taky vždy jiným směrem než potřebuju,... ale aspoň s ní je větší sranda než dřív. Moc vám to holky spolu sluší :one: Klárka je pohodáčka, s tím mobilem :s: a jak si myje ruce :s: To si tam vyleze sama? Že by to byl stejný horolezec jako ta naše dračice?

Tyyy jo, tak to teda čučím, co všechno Klárka už umí. To my jsme sto let za opicema - teda pardón, za Klárkou :///: Neovládáme ani jednou aktivitu z těch, co jsi tady popsala :( Užívejte se a mějte se parádně :a:

17.05.2011

Ahoj holky :a: , nevíte prosím vás někdo jak je to s antikoncepcí..naše malá má už skoro 15měsíců a "kojíme" :$}: ...jen teda večer před spaním a i to někdy už vynecháme.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Kaci tak to se teda opravdu nepridam :-D Antinu jsem nebrala do ted protoze jsem u kojeni nechtela, docela dost holek si na ni stezovalo a normalni jsem nemohla kdyz jsem kojila. Slo mi o to jestli kdyz uz nakojim uz fakt jen treba obden muzu normalni, ale spis myslim ze se na to vykaslu a malou odstavim uplne.

In reply to by kacik1

Bytecek se pomalu stavi, uz se dela nase prvni patro, takze to vychazi ze se za rok budeme stehovat. Docela se tesim na zmenu. Jeee Kaci tajemna nejsem, ale casu je malo, porad nekde litame a jezdime po kamaradech a kamaradkach a kdyz pak prijedu domu a ulozime malou tak uz mi zbyva tak akorat sila na to uvarit, vysprchvat se a maximalne napsat par mailiku, vetsinou resty 14dni stare :-D Pres den s malou nic nestihnu tak to hold dohanim po vecerech. A co Vy jak se dari?? No povidej :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja prave slysela od hodne holek ze po ni hodne krvacely a to tedy fakt nechci :-( Ale v mym pripade uz bude asi lepsi malou odstavit a nechat si napsat obyc. :-)

Ahoj Luci, no to je dost, že se taky ukážeš ;) Ještě by to chtělo nějaké fotečky. Já prášky neberu, ale dr. mi říkal (ještě když jsem kojila), že až nebudu kojit plně, tak že už se dá napsat nějaká nekojící antikoncepce.

28.03.2011

Ahoj novopečené maminky :|P: z Brna a blízkého okolí, patřím sice do Březňátek 2010, ale chtěla jsem se zeptat jestli nechcete některá odebírat věcicky po naší Klárce.

27.03.2011

Ahoj maminky, mam jen takovy maly rychly dotazek. Prosim vas jak teplou vodu (kolik stupnu) napoustite svym ROCNIM miminkum?? Diky za odpovedi.

Delam to odhadem, jak je to prijemne mne naa ruce...kdyz sprchuji, stridam teplou a vlaznou...trosku otuzuji...chodime na plavani a tam ma voda tak 28-30st.

Já mám prcka teprve malého, ale má raději teplejší vodičku. 37°pro něj bylo málo. A tak dáváme od šesti týdnů teplejší - okolo 40°. Zkouším to ale obvykle rukou, tak to není přesné. Od té doby mi malej nepláče a je spokojenej.

Kampak si nam utekla z breznatek? Jinak vodu nemerime, ale davame spis chladnejsi, malej je zvyklej z plavca.....

Ahoj Luci, já taky podle loktu....Prosím tě jak se máte jak se vám s Klárkou daří. Stále tě tu vyhlížím a nikde te nemůžu najít. Co to kafčo kdy na něj zajdeme kdy máš volno. Jana a ŠIMONEK

17.01.2011

Tak si rikam, ze jsem se vas jiz dlouho na nic neanketovala :s: :a: Musim to hnedle napravit a hned je tu jedna vecicka co by me zajimala, uz jen proto ze Klarka mi pribrala krasne 1kg za mesic :h

9 mesicu,10kg,3400
4-5
vubec nevim
vsechno :s:
cerstve ovoce i zeleninka,jogurty,presnidavky,uz ochutnal i kousek tatranky kterej sebral segre :s: hodne papa polivky
mixuju jen maso,ryzi papa celou jinak mackam vydlickou,nikdy sme nemeli problemy s kousky

Ahoj Luci, no koukám, že tady už píše málo kdo, děti rostou a času ubývá, že, moc zdravíme a přidáváme se k anketce :-)

1. poslední měření a vážení v 10 měsících, aktuální věk - 2. 2. už nám bude rok / 10 150g a 74 cm / narozeni 35 týden s váhou 3 650g
2. 5 až 6 jídel denně, to jedno jen při brzkém vstávání a je to menší svačinka
3. nevážím a každý den se to trochu liší
4. v jídle není vybíraví sní všechno a nějak extra rád zatím nemá nic
5. no prozatím s čerstvého ovoce jí jablka, banány, mrkev, okurky, papriku a jinak už jí rohlík nebo chleba s Lučinou, omáčky jsem zatím nezkoušela, ale papkáme už skoro všechno, snažíme se postupně přidávat, vždyť už nám bude rok :-)
6. Jídlo už pouze víc rozvařím, větší kousky krájím nožem :-) a maso taky

1. 9 a půl měsíce / cca 9kg / 3,52kg
2. 4 jídla plus 5 kojení (někdy asi ne úplně plnohodnotný)
3. dopo ovoce 150-200g asi, oběd zelenina, maso-zelenina 200g, odpo jogurt 150-180g, večer kaše cca 175ml
4. těžko říct, nedokážu odhadnout, sní celkem všechno
5. lepek minimálně, ráno na zabavení rohlík po kouscích, ještě ani těstoviny jsme nevyzkoušeli, omáčky vůbec, křupky rádi a i pár dětských sušenek od Sunarky už padlo, čerstvé ovoce kromě pokusu dát kousek jablka (strká tam velký kus a pak se dusí, trouba), jogurty taky z devadesáti procent jen bílé
6. pasíruju a zkouším kousky (bohužel se dáví, třeba rýži, ale snad už to půjde)

:a\|: 10měsíců a 12dnů/ 7820g / 3400g
:a\|: 5 jídel
:a\|: to se nedá ... pokaždý jinak --- oběd kolem 200g , sváča kolem 150g , večeře kolem 13Og ...
:a\|: :s: to sem nenapíšu , jelikož byste mě ukamenovaly :s: ... sní ,ale úplně vše
:a\|: všechno - omáčky , chleba-rohlík, okurka , syrové ovoce , sušenky , piškoty...
:a\|: už kousíčky ... ať se snaží kočena - Annu jsem si rozmazlila mixováním - po druhé tu chybu neudělám - Nelinka je ale šikovná a spapá to bez problémů :a:

:a\|: 10m/8,9kg/3,85kg
:a\|: 5 jídel + kojení ... ráno kojím, ale už spíš jen žužlá prso, než by pila a navíc jí vylezly nahoře 4 zuby, takže mě pěkně kouše, až mi občas teče z bradavek krev :-(, takže už začínám dávat po ránu Bebu - musíme mít HA (té vypije čím dál víc - dnes 180ml, ale ze začátku zpět 14 dní - vůbec nechtěla), pak svačina mezi 9-10 ovocná přesnídávka, 12 oběd masozeleninový + příloha /brambory, rýže, těstoviny, kuskus/, 14-15 svačina bílý jogurt, 17 nemléčná kaše s trochou ovocné přesnídávky a večer po koupání v 19:30 kojení no a pak kojím v noci, podle toho jak se vzbudí,a le začínám to už dost omezovat...
:a\|: nevážím, ale odhadem jogurtu sní tak 150-250g, obědu 150-200g, ovocné přesnídávky tak 200g - většinou jí dávám, kolik chci, neomezuji ani nenutím a podle dr. má dobré míry - je docela dlouhá, takže žádný tlouštík... :-)
:a\|: nejraději má ovocné přesnídávky a mrška :-) si vynucuje ovoce jen ze skleničky, takže když jí rozmačkám banán, musím ho dát do skleničky... :-)
:a\|: musíme dodržovat do 1 roku HA omezení, takže najíždíme na všechno dost opatrně a spoustu potravin Šárka nesmí, takže většinou podusím zeleninu, povařím maso, přidám kapku oleje a přílohu. Co se týče ovoce, tak většinou kupované přesnídávky, nebo rozmačkaný banán či rozvařené jablko/hruška. Přes den občas dám kukuřičné křupky a v neděli měla poprvé kousek rohlíku a docela jí chutnal, ale nechci jí ho dávat moc často, kvůli soli, kterou by neměla.
:a\|: mixuju, ale krátce, takže nechávám kousky...některé potraviny už jen rozmačkávám vidličkou... ze začátku chtěla vše jen dohladka, ale teď už jí i kousky těstovin atp.

10.01.2011

Ahoj holky, jdu si za vama pro nejakou fintu, protoze uz fakt nemuzu. Pres den s malou nic neudelam (je to proste drak a sotva se otocim uz vyvadi hlouposti), takze hodne veci, jako vareni atd.

Noční běsy - nespíme!!
Noční běsy - nespíme!!
Noční běsy - nespíme!!
Noční běsy - nespíme!!
Noční běsy - nespíme!!
Noční běsy - nespíme!!

Ahojky Luci, teda malá je ale číslo... :one: :///: mít více místností, tak jen uklízíš viď?
fotečky super jako vždy, to chodítko jste měli pod stromečkem? taky jsem nad nim uvažovala, tak třeba k narozkám, za kolik jsi jej sehnala a baví ji to?
S tím nočním probouzením to je pech, snad to brzy přejde...držíme palce a mějte se bájo :€s€: :kiss: :a:

Ahojky,
malá je teda šídlo. Je to vidět i na fotkách, ten její ráráškovský výraz všude, to zapálení pro lumpárny. Taky máme doma takovou neposedu. Má 9 měsíců a potom, co jsme odnaučili noční kojení zhruba před měsícem, spí většinou krásně celou noc. V tvém případě mě napadá snad jen vyčkat a vydržet a tišit v postýlce, nevytahovat. Dávat dudlík, nerozsvícet, dělat "pšššš,pššš", až prostě usne. Bude to trvat i třeba 45 min až hodinu než se třeba unaví, ale když vydržíte dva, tři dny, nedosáhne svého, dle mého konejšení v náručí a bude to vyřešené a bude ti zase spát celou noc. Oni v tomto věku zkouší všechno možné, přes den i v noci. Jestli se do toho i s tatínkem pustíte, pak dej vědět, jak jste dopadli. Držím palce a zdravím.

ach jo ahojky taky asi neporadím.Úderem desátého měsíce se z našeho andílka stala noční :^O^: :^O^: :^O^: co tři hodiny ji tiším v náručí.Od narození spí krásně a od tří měsíců celou noc od 20.00 do 8.00 ráno.Ale teď teda :help: :help: :help: Pokaždý pomůže něco jinýho,ale proč se to děje taky nevím.Když se to stalo poprvé tak jsem ji urychleně rozbalila,protože jsem se až lekla jestli nemá něco ostrého v plence až takový kravál spustila.A nic.Tak budu držet palce.Jinak Luciku krásná holčička.Úžasnej úsměv máte :one:
Lelulka

Ahoj Lucí, to je tedea šídlo Klárka jedna zlobivá :qu: Ty noci musí být hrozné, já bych ti ráda poradila, ale vůbec takové zkušenosti nemám :€\€: Taky by mě napadli zuby. Nemá dásničky oteklé? Jinak o nočních běsech nic nevim, ale taky pozoruju, že čím víc řádí a méně spí přes den, tím paradoxně spí hůř v noci. Ale když spí moc přes den, tak zase nemůže dlouho večer zabrat. Spíme už jen hodku až 2 po obědě. Snad se to brzo zlepší!!! :€s€:
Prosimtě chtěla bych se tě zeptat k tomu chodítku...Máme taky takové na ten způsob, ale maé to pořád ujíždí, když se o to opře. Dělá ti to taky? Nebo prostě nechodí ještě tak dobře a tolik se o to opírat nemá? Já jsem to nějak nepohopila. Já to můžu i sklopit a mám z toho odstrkovadlo. Tak to beru, že ty kolečka jezdí...Ale takhle...To je fakt o hubu...Ty tam máš na to nějaké knoflíky, že ti to neujíždí?

In reply to by Lenka.K

Ahoj Leni, no ty mas doma naprostyho andilka, my se dnes obesly bez vztekani, ale od pul treti byla hodinu vzhuru a porad pofnukavala, takze jsme chovali a chovali a nic, nakonec uz ji asi nebavilo ze nemuze usnout tak zacala brblat ale manza ji parkrat pohladil a bylo...ja pak hodinu nemohla zabrat, ale nakonec jsme kojili "az" v pul seste. Jinak k tomu choditku, ono zalezi jak kde na plovoucce ji to trochu ujizdi ale docela maze takze to i tak stiha a na linu je to pohoda. Jinak kdyz citi ze se to odsouplo moc daleko tak sebou prdne na kolinka. Uz to svoje telicko docela ovlada takze ji to docela jde. Vsak zkousejte a ono to pujde a ukociruje si to podle sveho :-D

05.01.2011

Ahojte nase mila breznatka, musime se tu taky ukazat at vite ze zijeme :a:

Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m
Co je u nás nového, prohlídka v 10m

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Zuzi, tak se muzeme domluvit a vyrazit na prochajdu, ,to vis my to ted omezujem tak sotva na hodinove prochajdy, porad fuci nebo mrzne, nebo je mlha jako dnes :-( tak me to ani moc neba. Ale to vis doma je to pak k zblazneni s tou nasi krasavici, je to pekna raubirka. Myslim ze na jare uz vyrazime pekne po svych :-D

Ahoj Lucí, malá je kočka :c: Té 1. fotce se musim smát, leží tam fakt jak modelka :s: Je to šikula a tu vaši pohodu vám určitě kde kdo může jen závidět. ;) Sánky nám přinesl Ježíšek úplně ty samé :-) Jen nevim jak je využijem do teď jsme byli marodný a pořád nás trápí rýma. šatičky taky chválim, moc hezké a štědrý večer a tobě taky musim pochválit krásné vlasy!!!! :one:

Teda malá Klárka je fakt roztomilá holčička a ty pózy na fotkách, super :///: ty šatičky na poslední fotce má neskutečné, mooooooc krásné :a:

Ahoj Luci, Klárka je fakt kočka, ta by mohla z fleku na molo :s: Tak to je fajn, že Vás :*8*: tak chválí, ještě aby ne, že? A koukám, že jste krásně přibrali, my na tom budeme podobně. Nespávala Ti Klárka dřív celou noc? My jsme na tom teď taky bledě, kolem půlnoci a kolem páté vařím sunar :€\€: , no hrůza. Ale už si zvykám :) Takže buď ráda že kojíš, aspoň nemusíš vstávat ;)

11.12.2010

Ahoj holky, tak uz jsme zase tady, uz si prijdu trapne ale jak jinak nez ze jen na skok.

Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..
Tělo po porodu..

Klárka mi na některých fotkách připomíná naší Beátku..:) Koukám, že Ti taky dává pěkně zabrat. Já se s malou teď ven nedostanu vůbec, takže obdivuji i ty pidiprocházky,:) No a s tělem mi vyprávěj- břicho mám jak jeden velký rosol a ať dělám co dělám, tak se toho nemůžu zbavit..:D Jinak Vás samozřejmě moc zdravíme..:) Pa

Luci, fotky jako vždycky parádní, Klárka pořád stejný šídlo ;) Vypadá úžasně :one: Jak se Ti jezdí s kočárem v tomhle počasí a podmínkách? My jsem stále ještě v hlubokým, díkybohu se mi tam stále vejde i s fusakem a stejně venku spí, takže nepotřebujeme sedět a koukat (stejně ještě nesedí). Jinak váha blbá, od porodu jsem de facto nezhubla (pořád plus mínus čtyři kila nahoře), ale vím, že je to tím, jak se stravuju, sladký do mě padá proti tomu, jak jsem jedla dřív (stále ještě kojím šestkrát denně). Prsa mám velikostně asi stejný jako před těhotenstvím, co se týká vytáhání, tak to nedokážu úplně odhadnout, asi ještě jak pořád kojím. A břicho mi kouká, ale to je taky spíš tím vyžráním :( :( :00: Mějte se krásně :a:

mám o 4kg navíc od té doby, co jsem přestala kojit, břicho mám obrovský, mám rozestouplé svaly, dr. mě ale nechtěla poslat na rehabku, prý to není tak hrozný, já myslím, že je teda, prsa jsou o číslo větší, ale to byli vždycky když jsem přibrala - ale zase zemská tíže je sviňa, určitě jsou povislejší... jsem absolutně nespokojená, cvičím tedy teprve 3 měsíce, měla jsem to po císaři zakázáno, ale nějak nepozoruju výsledek :-(

Ahojky taky fofrujem nic nestiham od te doby co Sam leze a stoji,Klarynka je tak krasna bob uska jedna,hele a jak se ti ted jezdi s vasim kocarkem v tom snehu??No a s tim telem...prsa o cislo mensi kdyz uz nekojim a o poiznani nizsi :s: a brisko mam vytahlejsi trosku ale vahu mam stejnou65kg
g

Ahoj Luci a Kláruško! No ta princezna Vaše je prostě k sežrání, jsem z těch vašich foteček úplně paf, fakt super! :-) Je to šikulka a koukám že i pěkná divoška! Moc Vás zdravíme a posíláme pusinky Mulenka a Vojtíšek

27.11.2010

Ahoj holky, dlouho jsme tu nebyly, ale ta nase dracice zase radi a to tak ze ve velkem stylu :s: No jak jinak..v prvni rade vezte, ze mame doma jiz pekneho jedlika (porad kojime 3-4denne!!) :a\|:

Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..
Dlouho jsme tu nebyly..

Tak se nakonec ta Klárka pěkně rozjedla, to je super !!!! Péťa začíná také. Dokonce včera snědl 300g kaše (ale protože jsme byli na návštěvě, tak neměl odpolední sváču, jen plno křupek, tak měl asi hlad). Oběd když se trefím chutí a hladem, tak dá 200g, ale dopolední ovoce zatím jen 50-75 g, asi koupím nějako přesnídávku na přilepšenou (holky tu chválí merunkovou, tak asi tu).
POhybově je na tom Kláruš tak jak jsem očekávala, prostě neřízená střela :). Já myslím, že okolo Vánoc už by ty první kroky být mohly! My si krásně sedáme, plazíme se (z místnosti do místnosti, neslyšně a rychle :)), jsme na čtyřech, ale ještě nelezeme (ač první posuny nohama a rukama už byly), také stojíme a stoupáme si k nábytku. Zkrátka už to chce sakra předvídat, protože pár boulí už jsme měli :). Ta fotka jak ji jistíš u televize je moje nejčastější poloha co se týče ruky :).
Pejsek možná vidí v Klárce pěknýho soupeře, aby za chvíli nezešedivěl jak bude před Klárkou zdrhat :) My to máme s kočkama podobně. První plašší už se k Pétovi vůbec nepřibližuje. Ta druhá flegmouš, ho miluje, protože si od něho nechá všechno líbit a kočka je ráda, že si s ní někdo hraje, i když hraje - tahá za vousy, za chlupy, taky na ni Péta útočí rukou, což bere jako dráždění k boji (nebo ke hře?) a packou na něho doráží taky. Nejednou už chudák sklopila uši a čekala asi pěknou nálož :). Ale už mu to taky jednou vrátila. Péta seděl a kočka jak se ráda o něj otírá, tak se otřela až tak, že péta žuchnul přímo na temeno, to bylo řevu. Taky se jí pak chvíli bál :).
Klárce máváme a ve středu až přijdeme z 8m. kontroly, tak přidáme nějaká fota a info! Papa

Ahoj, no pane, Klárka to je ďábel :-). Terka je o týden mladší a zatím stěží sedí, lezení jen malé náznaky. To se už pěkně naběháš, co? Fotky jsou pěkné, ta nočníková nemá chybu, jak "starej" mazák :s: . Tak se, holky, mějte! K+T

Klarus je krasnydabel,dava jiste zbrat,koukam ze krasne hacate na nocnicku uz to umi a chape nebo jen ucite??

Ahojky Luci a Klárko :a:
super fotečky...malá je úžasná :girl: a moc šikovná... určitě jí je doma plno, ale tak to má být. Aspoň ti dělá radost a užívej si to na 200% protože sama vidíš, jak to letí a už se nám ty chvíle kdy byly naše mimuška v peřinkách nevrátí :|€|: :)
mějte se krásně a Tomášek posílá Klárince sladkou :kiss:

In reply to by petulina

Peti dekujeme moc :-) Vzhledem k tomu ze jsme ted v te nasi male 1+1 tak je ji tu opravdu plno, ale od toho ji prece mame :-D Radost je to prevelika vsak vis..kazdy vecer se tesim az ji rano zase pomuchluju. Je to proste prdelka i kdyz me nekdy pekne stve..ale zase je hrozne ucenliva a bystra, obcas dela veci ze vazne koukam..kazdy obdobi s tema detma je krasny, pusinku Tomaskovi oplacime :-)

15.11.2010

Holky, mam takovy dotaz. Moje kamaradka je tehulka, je v 17tt a uz pres mesic co byla na kontrole je jeji miminko dle uzv stejne velke??

Ono stačí vzít míry trošku šejdrem a hned je půl lika sem, půl kila tam :-) V 17tt bych byla v klidu, pokud srdíčko bije a dr. nic nenamítají :-)

ja sice nejsem odbornik ale dr se muzou"splest"pravdepodobne asi ten jeji dr ma horsi ultr a staci trochu posunout body a je to,jinak pokud vim tak je vseobecne znamo ze ultr jsou+-14 dni coz je zaverem 1m a taky bych verila vic genetikovi nez obyc.gyndarovi,ale samozdrejme se muze splest i on,a taky ve 20t se jde na ultr srdicka a tam ji poradne proklepnou prutoky a pod.takze bych to nejak neresila,at si uziva tehu a je v klidu :a:

To je divný :? Sem tam se vývoj zpomalí, ale takhle hodně, to nevím. Úplně je mi z toho na nic. Snad to bude dobrý, držíme palce :)

Ahoj, je to každopádně divné, ale když jí na Dr. nic neřekl, tak je to asi v pohodě,ne? já teda měla v 31.týdnu rozdíl 3 týdny a hned jsem mazala do nemocnice, kde mi zjistili, že mi nedostatečně vyživuje placenta, měla jsem špatné průtoky pupečníkem, malá musela ve 32+5 ven, příroda nic naštěstí neutnula, malá byla v pořádku, i když dříve narozená.

Ahoj, no, ja jsem se s tim teda nesetkala, ale myslim, ze to asi neni uplne v poradku.... ale to by ji zas doktor neco rekl, ne? je to hrozne, uplne se to v cloveku sevre, je to dnes opravdu zazrak, pocit, donosit, porodit, vychovat... K.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka