Deníček uživatele LucieKosmakova

Ahojky maminky,těhulky a snažilky :a: .Mám takový problém s naší malou ohledně jídla:€\€: .Začala jsem jí dávat od ukončeného 4.měsíce přikrmy,protože nebyla kojená a doporučil mi to lékař.Zatím příkr

Mojí bude za týden půl roku a přes den jí každou 1,5-2h a v noci se budí 2x-4x a taky nevím co s tím :n: Dávám jí akorát příkrm na oběd....

tchýni neposlouchej.Já taky částečně dokrmovala už z porodnice,od 4.měsíce příkrkmy.Spí celou noc asi od půl 8,s tím,že chce několikrát za noc dudlík a na jídlo se budí po páté.Pak ale nespí.Už je světlo,asi je to tím.Je to úplně jedno,jestli měl mlíko,nebo kaši.Budí se pořád stejně.Říká se,že se spaní upraví tak kolem roku a půl.Musíme vydržet.

ahojky, taky máme 5. měsíců azačala se budit... už mi krásně spinkala celou noc (pouze na mlíčku a čajíku), přidali jsme na radu mudr. šťávičky a večer kaši, mlíčko je pořád hlavní, ale i tak se začala 2 x za noc budit... jednou nakojím, podruhé už jdu dělat lahvičku... asi je to normální, naše je i dost mazlíček, takže si myslím, že i potřebuje kontakt se mnou :€s€: :€s€: :€s€: :dance: :a:

In reply to by sněhovávločka

ahojky no já si taky myslim,že je to dost individuální,ale tchýně mi furt tvrdila opak.Tak jsem z toho byla mimo.Jako naše malá byla částečně kojená do 4 měsíce a teď už je teda na UM+příkrmy.No a za noc se vzbudí 2x,ale už v 7 vstává.To až bude teď změna času,tak už asi bude vstávat v 6 :bulva: :00:

moje mládě se budí na kojení ve 4h a pak v 7ráno a devět vstáváme. před spaním kojim v 22 a běžně má v 20 večeři neb si ji vyřve:DD tenhle režim si drží přestože na noc dávám třeba krupičku. takže holt některé děti se budí dvakrát ;)) od toho páteho měsíce měla svačinku a večeři, ted už má svačku,oběd a večeři a v mezičase kojím nebo dostane čajik. ale sní si svoji porci a tim to hasne,zkus ji přidat porci nebo dát na večeři klasickou krupičku,případně udělat hustější tu sunarku. ber to tak,že je to velká holka a potřebuje hooodně jíst :)) navic už se ti určitě víc pohybuje než ležici prceček nemám pravdu ?;) :a:

Ahojky posílám pár foteček našeho zlatíčka :h: :q: .Dneska je jí 7 týdnů a strašně to od toho porodu uteklo.Je moc šikovná,zvedá hlavičku a všechno si prohlíží.Akorát večer je vždycky mrzutá.Přes den

Naše Sofinka
Naše Sofinka
Naše Sofinka
Naše Sofinka

Ahoj holky potřebovala bych poradit.Mám 12.denní holčičku a nevím si nějak rady s kojením.Malou kojim podle toho jak se probudí,někdy je to po 2,5 h někdy po 1h.

ahoj, tak tady pozor... řekla bych, že jen dudá a efektivně nesaje... zaděláváš si na zánět...
1) před kojením prsa nahřej a namasíruj (teplá sprcha nebo gel.polštářek) a kopni do sebe teplý nápoj - rychleji a snadněji se ti spustí mléko
2) koj tak, že při kojení prsa několikrát prostřídáš - prohoď cca 6x a to co 3minuty... každé prohození stimuluje dítě k dalšímu efektivnímu sání a navíc každé přiložení se znovu spustí mléko - při 3. a dalším přiložení už jen zadní tučné... nemá smysl při tomto systému kojit déle jak 20minut
- dítě nemá sílu sát delší dobu
3) po kojení ještě prsa důkladně vyprázdni, ať se ti tam neměstná mléko! cca každé prso 5 minut odsávat... odsátým můžeš dle potřeby dokrmit stříkačkou - nikdy ne lahví!

Zaručuji stoprocentní úspěch a srovnání rytmu miminka cca do 3-5 dní :D

In reply to by LucieKosmakova

Proboha! Doufala jsem, že tenhle mýtus už vymizel... asi ne :(
HLADOVÝ MLÍKO NEEXISTUJE!
Je úplně jedno, jakou barvu mléko má... někdo ho má žlutější, jiný bělejší, někdo dokonce šedivý... o kvalitě mléka to vypovídá asi tak stejně jako Blesk o politice!

Takže přestaň zkoumat barvu, hustotu a já nevím co... a soustřeď se na to, abys pořádně jedla a pila a co nejvíc odpočívala...

Navíc, když si strčíš odstříkané mléko do ledničky, tak po pár hodinách se ti smetana (tuk) vysráží nahoře a to budeš koukat, kolik jí tam je :D

In reply to by Kytiii

To víš jsem nezkušená matka,tak asi plácám kraviny :///: .No s tím jídlem jsem měla za začátku problém,ale teď už se hlídám a jim pravidelně a piju dostatečně,takže ono se to snad rozjede.Teď už mi přijde,že se to lepší :) ,tak mám radost. :a:

Ahoj holky tak dneska jsem 40+2tt., a zatím se nic neděje.Ve čtvrtek jsem byla na kontrole a podle vyšetření mám hrdlo vysoko.Doktorka ho nemohla skoro nahmatat,tak mě posílá v úterý do rizikový porad

40+2 a stále nic

Ahoj maminky a spolutěhulky, chci se zeptat kdy vám asi tak odešla hlenová zátka a za jak dlouho jste pak porodily?Mě dneska v noci odešel takový hustý hnědo-krvavý hlen :?

Pátek jsem byla 40+0 a v poradně mi udělala doktorka Hamiltona. V sobotu a v neděly mi začala odcházet zátka. V pondělí ráno mi prdla voda a v úterý ve čtyři odpoledne po vyvolání se mi narodil malý. Od kontrakcí byl za hodinu venku :)! Přeji rychlý a bezproblémový porod :one: !

No tak doufám,že u nás to bude ještě trvat déle než porodim,protože je to ještě celkem brzo.Děkuju za odpovědi. :€s€: Nakonec jsem volala do porodnice a tam mi řekli,že nemám plašit, a že pokud nejsou pravidelné kontrakce a neodtekla plodovka,tak mám být v pohodě.Prý to mohlo být i tím vyšetřením.Doufám, že se to teda nerozeběhne. :O :)

mě odešla v sedm večer a ve tři ráno jsem už ležela ve vaně a když jsem z ní lezla, že už nejspíš pojedem, začala mi odtékat plodovka.. ten den v půl druhé se malá narodila :a:

Ahoj holky tak přidávám fotku bříška z 32.týdne.Připadám si jak vorvaň a tyhle horka mi nedělaj moc dobře.Malá se má čile k světu a příští týden jdeme na UZ,kde jí konečně po dlouhé době uvidíme :s: .

32.týden

Ahojky, já jsem teď ve 32.tt. Termín porodu mám podle UZ 19.10. a podle PM 26.10. Taky už si moc přeju, aby byl říjen. Strašně se to vleče. Na fotce to ani moc nevypadá, že by jsi měla moc velké bříško. Já mám to moje takové malé. Ani jsem moc nepřibrala, ale taky už jsem neohrabaná. V současné době si vůbec nedovedu představit, jak to vydržím do termínu. :?

In reply to by marca46

Ahojky tak to jsme na tom stejně,já už si taky nedovedu představit,jak to mám do října vydržet :n: .Dneska jsem byly na UZ ve 33.týdnu a naše malá měla krásných 2200g.No zajímá mě jak bude velká a docela se bojim už porodu.No sice to nevypadá,ale mě přijde teda obrovský a hlavně ho mám popraskaný ,i když mažu jak blázen. :O Termín porodu máme 19.října podle UZ a podle PM 21.říjen.

Ahoj maminky a spolutěhulky tak se musíme taky pochlubit jak rosteme :€s€: :€O: .

Domeček ve 28 týdnu

Ty jo to letí, krásnej pupík, já měla takovou velikost když jsem šla rodit :( Ty budeš mít krásnej melounek, mě nikdo nevěřil, že jsem v 9,měsíci. Už se těším na další foto :one: Pohlaď :€O: a :a:

Ahojky spolutěhulky a maminky mám takový dotaz ohledně chúvičky a monitoru dechu :?

Děkuju všem za názory.No vymyslela jsem to tak,že nyní koupíme monitor a až bude malá větší,tak pořídíme chůvičku a bude to. :s: :€s€: A ještě se zeptám v nemocnici,jestli mi půjčí ten monitor a když ne,tak si ho koupíme. :s:

In reply to by LucieKosmakova

:a: Tak nejlepší je asi si půjčit ten monitor pokud neplánuješ kupu dětí :D Chůvičky se určo hodí ale myslím tak od toho roku klidně do tří.. Máme tři kluky 8 4 a 8 měsíců a neměla jsem nikdy žádný monitor ani chůvičky máme velký dům se zahradou a mrně jak spustí tak je slyšet široko daleko :D Ale samozřejmě to neodsuzuji je to na každém jak se rozhodne přeji dobrou koupi :) :a:

In reply to by Verunka33

většinou chtějí 150 zas měsíc s tím že nejkratší doba je pul roku,takže já dala 900 za pujčení na 6 měsícu a pak jsem si vypujčku ještě o 2 měsíce prodloužila,nejradši bych si ho vzala ještě dýl ale to by bylo zas hrozných peněz,ale mě to zelený blikací světýlko prostě uklidnovalo proto říkám raději koupit

Ahojky holky tak dneska konečně mám 100% výsledky z amniocentézy a máme vše naprosto v pořádku :s: .Mám ohromnou radost a pořádně jsem si oddechla.Sice jsem ty výsledky znala asi po týdnu,ale je lepší když je to černý na bílym jasný,že je vše v pořádku.Jinak dneska jsem 22+6 a krásně rosteme.Jen pořád zlobíme paní doktorku a nechceme se n

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka