Deníček uživatele Luci80.1

28.05.2011

Milé maminky, měla bych otázku. Teď jsem poprvé v životě slyšela, že se může stát, že placenta sroste s dělohou.

Ahoj,mám zkušenost a hned dvakrát.Při prvním porodu mi jí vyndavali bez narkózy,prostě do mě dr.hrábnul,odtrhnul a vyndal (nebyl čas volat anesteziologa,prý jsem hodně krvácela).U druhého už jsem to měla zapsané v průkazce,takže to vícemeně čekali.Aro bylo připravené nastoupit :) ,takže s narkózou.Potrat jsem neměla žádný.První dítko vážilo 3900g a druhé 3600g.Když jsem se po prvním ptala gyndařky čím to je,odpověděla,že se to stává :? .

27.05.2011

Ahoj holky, dcerce (28m) se udělaly na jazyku takové červené fleky. Jeden zhruba velikosti fazole a druhý je menší. Moc jsem to zatím neprohlídla - nechce mi otevřít pusinku.

18.05.2011

Tak mě napadlo položit pár otázek k diskutování. Ke konci těhu se "zakazuje" nastávajícím maminkám mýt okna, věšet prádlo atd. - že by se mohla zamotat pupeční šňůra.

něco podobného jsem řešila se svým dr když jsem necítila pohyby , měla jsem hrůzu že se ve mě mimi uškrtí přišlápne si pupční šˇˇnůru a pod . Vysvětlil mi ,že mimi v děloze není úplně hloupý . Může se stát ,že si na ni jakoby sedne a pod ,ale jakmile začne pociťovat úbytek kyslíku začne se víc hýbat a je po problému . Ještě nebylo dokázáno ,že by jakýkoli pohyb matky měl vliv na polohu pupeční šňůry a její omotání . Ano 95% přirozeně narozených dětí má omotanou šňůru kolem krku ,ale to souvisí vyloženě s rotací během porodu a nijak to neškodí ,pokud samotné vypuzování netrvá neuměrně dlouho . :-)

Ahoj, tak já jsem tohle taky řešila když jsem byla těhotná. Taky říkali, že mytím oken napomůžeš porodu, tak ja ani ne 14 dní před porodem chodila s přítelem do práce a uklízela po něm po malování bytu, myla okna, drhla podlahy na čtyrech...prostě uklid po málování...a nic, žádnej porod, žádná omotaná šňůra... ptala jsem se sestřenky co je na tom pravdy jelikož je porodní asistentka a ta mi řekla že nic, jde jen o to, že když máš okna třeba víš a musíš kvůli tomu na židli, aby se ti neudělalo špatně a neupadla jsi jak by jsi padala třeba na bříško, nic víc v tom není...to by ženská nemohla pak dělat vůbec nic v těhotenství... tak to je co vím já :) Zdenina

já jsem ve 4. měsíci myla okna a malovala pokojík a kamarádka mi říkala, ať to radši nedělám, že se mimčo uškrtí. Tady mě holky uklidnily, že dělaly kdeco a nic se nestalo a logicky to asi fakt je blbost. Akorát teda přílišné natahování a zvedání těžších předmětů nad hlavu a podobně si myslím, že uškodit už může. Když celý den utírám prach na skříních a uklízím ve skříních, tak si myslím, že je to stejná námaha, jak umytí pár plastových oken. To by těhotná opravdu nesměla nic dělat, a když nemá zákaz od doktora, tak nevidím problém. Teď jsem 25tt a chodím si na pole okopávat zeleninu a všichni se na mě divně dívají a říkají, proč neležím doma. :#o: Já se teda teď cítím až podezřele dobře, u doktorky taky všechno v pořádku, tak nevím, proč bych si pomalu nemohla podělat, co je potřeba. Doufám, že se mi to pak někde nesečte, že se necítím teď skoro ani jako těhotná, třeba u porodu. :00:

In reply to by nikitah

:-D Já 14 dní před porodem hrabala trávu na zahradě a chtěla i rýt, ale to už mi naši nedovolili a raději přijeli porýt zahradu sami :-) Jo a já nakonec přenášela ;-)

Podle mne je to blbost, i jsem četla , že to neni podloženo nijak "odborne", je to pověra, ja se vubec nešetřila, myla jsem okn, stehovali jsme se a syn byl ok, ted jsem tehotna podruhe, s malym klukem se moc šetřit ani nedá a naopak znám spoustu holek, co se šetřily a pupeční šnuru miminko omotanou mělo. :(

15.05.2011

Milé maminky - nastávající i novopečené :) Gratuluji vám k narození vašich květinek a držím pěsti ještě čekajícím.

Moc děkujeme!!!!! I já vím, o co jde, naše květňátko mohlo být vlastně prosinčátko, ale takový je život. Přeju hladký průběh těhotenství, pořádně si ho užívej, srpen se blíží :///:

16.04.2011

Maminky, budu moc ráda za vaše zkušenosti a hlavně rady s odmítáním jídla u dětí. Dcera (27m) poslední dobou tak málo jí, že už začínám mít obavy.

měly jsem s naší straší dcerkou necelých 36 měs.taky malo jí .to stále.ale jeden čas měla též problémy s kakáním.daly nám lactulozu denně lžíci.měla by aspon více pít.je potřeba hodně tekutin.do jídla jí nenut já měla zkušenost ,že čím více jsem ji nutila tak tím více odmítala jídlo.připrav ji nejaké jídlo v zajímavé formě na stoleček během dne.nedavej tomu velký význam jenom ji to polož řeknui ,že to tam je(jablíčka,okurku,hrušky,piškoty atd.) .a dobrý když bude chtít vezme si.když něco jí neruš ji.sní co potřebuje.jezte společně u stolu at vidí ,že jedí všichni.ale nenutit.nemusí sníst vše co má na talíři.dobře i za pár lžic.a a jak píšeš zkus švestkovou štávu.švestky.do polévky ovesné vločky.stolice by měla být denně.dnes už je dobře.ale období kolem dvou let bylo na tohle hrozné.nejhorší ,že se bojí kakat ,že opět přijde bolest.mě dr.doporučil laktulozu po dobu několika měsíců pravidelně.musí se zbavit strachu kakat.a to není hned.klidně té lactulozy může být ze začátku trochu více ona bude mít stolici řidší a nebude jí bránít ven.jo rýže staví tak tu ne.zkoušejte ty jagurty.postav ho na stůl a nech ho být.uvidíš zda to zabere.

In reply to by bobulkamodra

Díky za pěkný a bohatý komentář, některé rady praktikujeme již dlouho. Nesnažím se jí nutit do jídla, ale pořád dokola se jí ptám a vysvětluju jí, proč to tak má být - možná i to je pro ní "nucení". Asi je to částečně psychický problém, a proto nejí, aby nemusela kakat... Budeme trpělivě pokračovat dál ;) :a:

Ahojky...Ja uz bych nic neradila a sla se poradit s detskou doktorkou, popis ji to presne tak jako nam tady a bud te smalou posle nekam dal a nebo ti poradi sama. Od toho jsou ti detsti doktori, aby chudinka mala netrpela ani pri stolici a tak. Zkus za nim zajit a poradit se ... Od tohu tu pro nas jsou, ne jen k vuli nemocem...;-)....a hlavne, alespon te uklidni a nebudes zoufat....papa a at je lepe...Sarka a Denisek

je jak u nas..maly ma 24mes a vazi neco kolem 12ti kg, nozicky ma jak spejle a koukaji mu zebra..presto je to mily a dost zivy kluk.. Nam to zacalo loni v unoru, kdy mel vysoke teploty a v noci se (uplne poprve a zatim tedy i naposled) asi 4x pozvracel..a od te doby bojkotuje jidlo.. Ma dny, kdy krom mlika k snidani (spi do deviti, ale kolem sedme pije, tak to beru jako snidani uz), pred odpol.spanim a po koupani nebo dokoce az zase pred vecernim spanim, nesni fakt skoro nic.. Jeste nikdy nesnedl cely jogurt, ani celou porci obeda, od vseho jen par lzicek a uz nechce.. Uz me nenapada, co mu varit, protoze nesni nic. Ovoce jedl jako maly a zacal az nekdy pred mesicem, ze si kousne asi 5x bananu nebo zbasti ctvrku jablicka, ale tim to hasne. Je teda masovej, takze to basti s chuti, ale nic k tomu nechce a ja nemuzu mit denne doma pro nej pecene nebo varene masicko :(
A to kakani, tim jsme si prosli taky, v cervnu prodelal spalovou anginu a hovinko se mu tak speklo z tech vysokych teplot, ze tlacil pres pul h a nic, bylo napul venku a zadecek dosiroka otevreny, museli jsme to nakonec opatrne vystourat tycinkama do usi. A od te doby ma blok, kakaval krasne na nocniku, potom uz zadrzoval, plakal, nechtel posadit na nocnik, malo pil a proste nez se vykakal, tak i hodinovy tyjatr..nozicky uplne pricvakle k sobe a drzel to..chodil taky po 4 dnech, Laktulosa uplne na prd i laktobacilky. V prosinci jsme s tim skoncili v nemocnici (mival ve stolici krev, taky aby vedeli, zda je to jen natrzena prdelka nebo neco jineho, nastetsi vse ok) a tam jsem vysla jako spatna ja, ze proste malo ji a pije, ale nedokazala jsem jim vysvetlit, ze mu nabizim oboji kazdou chvilku! Nutili ho tam bastit, ikdyz za tech 5dni byly vsechny snidane, obedy i vecery stejne, coz bych teda nejedla ani ja! A nutili ho kazde rano vypit 2deci vlazne vody pred snidani..cha cha, kdyz on dal 250ml za cely den!!! Takze jsem proste rekla, ze na to pecu, jen nas to oba stalo nervy, maly tam chytil laryngitidu, ja anginu a 5.den jsem zavelela-jdeme proste domu po tom, co mu (a to uz byl marudek, takze nejedl vubec) vzali mlicko na noc, ze bude pit jen vodu a tim vytravi a bude lip jist! Za prve sok, pac mliko pije jeste ted v noci a za druhe hladovy za cely den..takze mi celou noc proplakal hlady a ja spala sotva hodinu!!! Od te nemocnice, nevim cim to, chodi kakat lip. Boji se teda porad, vzdy se zastavi, pac zcvakne ty pulky a chytne me kolem krku a funi..tak uz vim, ze bude kakanda. Naucila jsem se ho svleknout, ac nechce, a vzit ho na ruku do koupelny, roztahnu mu nozicky, jako kdyz ho nosim na ruce a ma je kolem mych boku a v zrcadle koukam, kdy uz to poleze a pak ho honem posadim na zachod a zatleskame.. Se vsi tou procedurou je za 10min nejdyl po vsem..ale musim ho posadit, az kdyz uz to kouka pomalu ven, jinak to zarazi nebo posadit ani nechce :( Takze ani nevim, jak ho odnaucit na plinku, kdyz se neposadi. Vubec nevim, kdy ho to prejde, jestli az bude zase o kousek vetsi a necha si vysvetlit, ze to nic neni nebo nevim, za rok jde do skolky a tam se s nim takhle nikdo parat nebude :(
Drzim moc palecky, at neco zabere, ale my bojujem uz pomalu rok s kakanim a 13mes s jidlem a jsem taky bezradna...

In reply to by Mariangela

Tak to je mi vás taky líto! Přeju ať se to spraví už co nejdřív, protože rok to je opravdu nekonečná doba! Teda v té nemocnici se chovali dost hrozně, co jsem to četla... :( ještě že jste odešli, asi bych udělala to samé...

30.03.2011

Holky chci se zeptat, jak dlouho vám trval velký utz ve 20. týdnu? Mi přišel dost rychlý - na to že mě dr. poslal na "echo" tak jsme tam strávili jen asi 2 minuty...

Ahoj, já jsem tam byla tak maximálně 15 minut. Vždy jen na vše kouknul a řekl že je to v pořádku. Přišlo mi že to moc do podrobna nezkoumal. Tak nevím, ale mají na to všechno specializovaný přístroje, tak by snad měli vidět co potřebují. :-)

22.03.2011

Holky, vyhlašuji další anketku, týkající se pohlaví miminka.

U prvního děťátka mi řekli, že to bude holčička a holčička se nám i narodila. Ted to měl být ne 12 tt. kluk a v 17 tt. holka. Tak teď čekám na velký UTZ. Kdyby to byl kluk měli-by jsme páreček a kdyby to byla holčička, budou kousek od sebe a bude to paráda, že budou kamarádky. Už se moc těšíme.

Ahojky, tak já na to taky moc nevěřím tedy.....Při prvním těhu jsem měla jen velké břicho a zezadu to vůbec nevypadalo že jsem těhulka a byla to holka. Podle testů té krve jak se říká, že to vychází mi vycházel kluk a nevyšlo to.
Teď mi roste taky hlavně břicho (ale přibírám míň než při prvním) a zatím ještě nevíme co to bude. Na velký UZ jdeme příští středu a už se nemůžu dočkat :-) Podle testu tím prstýnkem to vždy ukáže kluka - tak uvidíme :-) ráda bych měla páreček :)
Při prvním mimi - holka jsem nabrala už 6kg ve 3měsíci a teď jsem v 19tt a mám asi 3,5 kg.....tak uvidíme :-))

ahojky dobrá anketka :) tak já u první když sem ji čekala sem sice ze začátku vypadla na kluka a pak se to změnilo,obličej samá jizvička a břicho sem měla jako míč takže sem tušila holčičku,u druhé mi každý tipoval kluka,ale já cítila že to bude opět holčička....ke konci taky obličej hrůza :) ale bříško sem měla maličký,prďolka nám totiž přestala růst :(
no a teď sem nečekaně otěhotněla potřetí,v pátek jdu na 4D ultrazvuk taks e dozvíme co se tam klube,ale mám pocit že to je kluk,bříško mi jinak než dopředu neroste vše co sem nabrala cca 5,5 kila je v bříšku :)tak uvidíme jestli je můj pocit správný přítel by si konečně přál kluka tak doufá chudák že tam je :)ale mě je to celkem jedno holčičky jsou fajn :)

Tak my jsme si nechali pohlaví jako překvapení a díky názorům známých jsme si do poslední chvilky mysleli, že to bude kluk. Měla jsem tvář jako dětskou prdelku, pěkné vlasy a bříško dopředu. Když pak přišla naše buchtička na svět, tak všichni koukali:-)

In reply to by Fronky1

U našeho prvního mimi to bylo nápodobně - pohlaví jsme nevěděli a většina typovala chlapečka a pak to bylo o to větší překvápko a krásné překvápko :) - někteří nechtěli uvěřit :D No ale teď jsem jakási nedočkavá... no uvidíme, třeba se taky nedovíme dřív než na porodním sále... :)

20.03.2011

Keitynko chci tě veřejně pochválit, jak se hezky staráš o náš klub.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Neplakej :h: :w: My jsme moooc rády za to, že tě máme :C]]: :+^*:

Souhlasim, Keitynka je moc hodna, ze to takhle organizuje, ac ma jiste starosti az nad hlavu, takze dekuji za sebe a jiste i za ostatni a preju nam vsem uz jen same dobre zpravy a usmev na rtech, kdyz je tu konecne to jaro :-)

Přidávám se k pochvale ;) Keitynka je zlatíčko a i když má už doma jednoho klučíka, tak pěkně hned všechn stíhá aktualizovat a ještě nás informuje o sobě což jsme určitě všechny rády :) hlavně bych Ti chtěla popřát už klidné a pohodové těhulkování a zdravíčko jak pro tebe tak i pro Evelínku nebo Josífka a celej zbytek tvé rodinky :C]]: opatruj se a pohlaď :°O°:

08.03.2011

Tak já taky ukážu svůj pupík :€O: a tímto vyhlašuju minianketku pro ty, co se chtějí zapojit a dokážou odhadnout pohlaví miminka podle bříška :) Zatím sem dávám jednu fotku, tak

Pupíková anketka :o)

Hezké bříško, já už mám taky pořádnýho pupíka. Tipnout nedokážu, já měla při prvním velké kulaté břicho a celkově jsem byla kulatá a každý tipoval holčičku a nakonec to byl kluk. Tak těm pověrám moc nevěřím. Věřím pouze UZ.

Týjo, to jsem ráda, že nejsem sama s mega bubnem :-))) moooc hezké....a koukám, že ti vylézá už i pupík - to docela brzy :-))) já taky tipuji kluka :-))

Ahoj Luci já bych řekla že to bude chlap jak hora ale taky tipuji podle bříška do špičky já měla v prvním těhu bříško kulaté a máme holčičku tak jsem zvědavá jak to bude ted!

28.02.2011

Holky prosím poraďte co na kašel? Nevím, ve které diskuzi to bylo, ale četla jsem o Stodalu - pokud máte zkušenost, jak často jste ho užívaly?

Tak mi Stodal teda nepomohl. A to jsem už slyšela od vice lidi. Já měla nedavno kasel taky jsem tehu a jeste můžeš Mileruv detsky sirup s Jitrocelem a Mateřídouškou. Je na nem napsano vhodný pro tehotne a kojici ženy. A ten byl aspon za mne super.

Ahoj já brala stodal 3x denně, v příbalovym letáku sem četla že obsahuje alkohol a že by jeho užívání měli zvážit těhotné a kojící, tak sem to usměrnila jen na 3x. Ale pomohl mi až skoro po týdnu.
Jestli to máš už pres týden tak radši zajdi k obvoďacče, ta by ti měla poradit co na to v těhu. Třeba ti může i něco předepsat co v lékárně nedostaneš.

In reply to by Katy - kacax

Včera jsem byla u obvoďačky, do té doby jsem zkoušela čaj s citronem a medem, manžel mi udělal cibuli s cukrem (šťávu), sirup z divizny, a zatím nic... Dr. mi akorát doporučila právě ten Stodal, tak uvidím jestli zabere. Taky jsem se rozhodla, že budu užívat jen 3x denně. Uvidíme ;) pak vyzkouším další vaše rady, díky za ně!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka