Deníček uživatele lucano

26.06.2010

Ahojky holky.Dlouho jsem nebyla,ale to proto,že od 7.května jsem ležela v porodnici na udržování a 18.5.

moc gratuluji k párečku a držím palečky, abyste vše zvládali v pohodě a broučci vám dělali už jen radost! Brzy se to snad vše zlepší a zajede do pravidelných kolejí. Důležité je, že máte někoho na pomoc :one: Hodně zdravíčka všem 3! Andrea

Ahojky Lucano, ti naši bobci byli v nemocnici 4 týdny, tak mám taky zažité tříhodinové intervaly, které dodržuji.
Bobci jsou už dneska živější, už si s náma vydrží i "povídat", což je super :c: . Taky mají občas své chvilky, kdy začnou brečet hned po probuzení a je jedno jestli je to 15minut po kojení, nebo tři hodiny po kojení. Prostě to tak mají, ony ty miminka vlastně nic jiného nedělají, než jen papají, když se vzbudí.
Pokud se mi tedy vzbudí dříve, tak se snažím je nějak zabavit. Je fakt, že i když si hrají s tatínkem a objevím se já a vezmu si je do náruče, tak automaticky otvírají pusinku, jakože mají hlad. Prostě to tak mají zažité - maminka = jídlo. Taky s tím bojujeme, ale snažím se dodržovat 3-hodinový interval a bobci krásně přibývají :\x: , takže nemám strach. Když, tak si zkus půjčit váhu u dětské dr., ta naše mi jí slíbila. Nebo vyzkoušej dudlíky, když bobci moooc vřeští a nejde je utišit, tak jim dávám dudlík (sice se snažím jim ho nedávat, ale někdy se to nedá vydržet). Ikdyž Daneček ten dudlík neumí udržet v pusince a vyklouzává mu, tak to je horor :|€|:
Držím palečky a drž se, :a: Gabka.

In reply to by Gabka 3v1

my tam právě taky trčeli čtyři týdny.Dudlíčky máme,podlehla jsem většině,vůbec jsem dudlíky nechtěla,ale Kristýnce se dudlík moc nelíbí.Váhu doma máme sice takovou starou,ale podle té váhy přibývají pěkně.Připadá mi,že ti prckové hlavně pláčou nebo papají a já vypadám jak v komatu.

In reply to by lucano

Ahojky, my jsme taky dudlíky nechtěli, ale u dvou miminek se to nedá. Když jednoho kojím, tak druhý vyfasuje dudlík, jinak bych ohluchla :|€|: . Snažím se je ale dávat co nejméně. Náš Daneček taky s dudlíkem neumí, pořád mu vypadává a Vojtíška občas natáhne, když mu ho dávám. Někdy je to fakt horor :00: , co? Drž se, papa Gabka.

Ahoj Lucano, prvně moc gratuluju, je úžasný, že už jsi s dětičkama doma - neboj, za chvilku se s nimi srovnáš a bude to dobrý... Já už bohužel díky žlučníkovým záchvatům nekojím (přišla jsem postupně o všechno mlíčko), ale naše Barča taky neměla v nemocnici sílu sát z prsíka - tak jsem odstříkávala a dávala z flašky, byla jsem zbytečně na nerv a holky pak víc brečely a chtěly furt papat... Tak jsem se s tím smířila, doma odstříkávala (bylo toho pro obě málo) a krmila je na střídačku UM... Pořád jsem zkoušela přikládat, kdyby se stal náááhodou zázrak a ono jo... Barča se mi krásně chytala, Anička naopak byla líná sát, když měla pohodlnou flašku, ne? Jenže pak mě chytl ten žlučník a bylo hotovo... Já být tebou, tak pořád přikládám, ale nepočítám to za plný jídlo - ono to k tomu dojde postupně - prostě měj připravenou flašku a hned jak se pustí, tak jí probuď (u nás fungovalo podráždění klíční kosti nebo drbání na páteři ;-) ) a dej jí napít svýho odstříkanýho nebo UM... Věř, že když ty budeš klidnější, tak i děti budou víc spát a tobě se nakonec udělá dost mlíčka, že už pak chtít flašku ani nebudou - u nás se to na 100% osvědčilo (ale prvně jsem to řááádně ořvala). Katka

26.06.2010

Ahojky holky.Dlouho jsem nebyla,ale to proto,že od 7.května jsem ležela v porodnici na udržování a 18.5.

v prve rade gratuluji k mimiskum
s kojenim ti asi nepomuzu,jen me tak napada jestli treba nemuze mit kazdy jedno prso?tak by si mohla kojit oba na jednou?jen se ptam
bohuzel ze zacatku je to boj ale snaz se to vydrzet,stoji to za to,a pokud misa usina no tak mu zatim davej odstrikane a zkus to pozdeji
jeste jsou malicci,ale zpravi se to,neboj
preji zdravi a kojeni zdar :a:

In reply to by martina2105

zkoušela jsem kojit oba najednou,pomohlo to Míšovi,sice nevydrží,alevytáhne si víc.Akorát ta Kristýnka mně překvapuje,fakt byla plně kojená a teď.Před chvilkou jsem ji byla kojit,za 20min si vytáhla jen 30 a to měla před dvěma hoďkama 90 umělého a stejně pláče.Člověk by řekl,že musí být přecpaná,ale ona se tváří hladově.

In reply to by lucano

ja nevim treba nema hlad,treba je jen"sobecka" ;) :///: a nebo chce vic nechat braskovi ktery to potrebuje vic ;)
drzim palecky at se to zlepsi :a:

Ahojky prvne gratuji k narozeni dvojcatek.Take mam dvojcatka, zacatek je zahul, ale neboj to zvladnes. Hlavne ze jsou prckove v poradku.Ja tedy nekojila zkousela jsem, ale kluci na to nemeli silu a ja nervy koukat na to ,jak jim to nejde.A to jsem si myslela ze budu urcite kojit.Tak jsem odsavala a kluci pili z flasek sem tam sem jim zkusila dat z prsa a pak to proste vzdala.Byli na mm+um do 9 tydnu pak uz jen um.Je to se dvema narocne ale ne nemozne.Kluci jedli po 2,5 az trech vetsinou se vzbudili na stejno a kdyz ne tak jsem druheho vzbudila.Usetri to cas.Jinak ti bohuzel co se tyce kojeni nepomuzu.Drzim pesti at si brzo najdete system ktery vam bude vyhovovat.Bude to dobre uvidis.Preji hodne sil a zdrava dvojcatka

Ahoj, velká gratulace k miminkům! Honzík z počátku taky málo bumbal, před kojením jsem ho vážila, abych věděla, kolik vypije a pak zbytek dokrmila přes stříkačku (odstříkaným mlíčkem) a pak 2-3 hodiny vždy vydržel, navíc jsem věděla, že pokud pláče, tak ne hlady, ale on vlastně neplakal, byl spokojený. Ale měla jsem jen jedno dítko a tudíž víc času, s dvěma to musí být větší zátěž, takže pokud to jinak nepůjde, přikrmuj z flašky, zbytečně se nestresuj, důležitá je Tvoje vnitřní pohoda a napapané mimi. Drž se a věř, že to bude jen a jen lepší!

20.04.2010

ahoj holky,od neděle na mně něco leze.Bolá mně celý člověk,hlava,rýma a bolest v krku,navíc zvýšená teplota v neděli 37,8 a v pondělí 37,4.Obvoďák tento týden neordinuje a na gyn j

To jo,snad z toho budeme venku brzo.Teplotu už naštěstí nemám.Nejhorší je asi ta rýma,vůbec se v noci nevyspím,protože nemůžu dýchat.Na ten krk teda zkuším tu cibuli,snad to vážně zabere.Není mi absolutně jasné,kde jsem k tomu mohla přijít.Dneska jdu ještě na kontrolu ke gyn.pak má dovolenku,tak tam musím,nejradši bych ležela doma.

In reply to by lucano

Mě už kašel polevil a rýma pořád zlobí, tak uvidíme. Také nemůžu v noci vůbec spát buď jdu na malou nebo nemůžu dýchat, je to pech !!!! A jak jsi dopadla v poradně ? Už ti je lépe ?

In reply to by Dana V.

Tak v poradně to bylo v pořádku,mimča se mají dobře,akorát kdyby maminku neterorizovali.Já nevím,jestli se tam perou nebo co,ale občas to stojí za to.Kašel už taky zmizel,ale ta rýma mně trápí pořád,navíc to teď chytil i přítel.Dneska musím navíc ještě na cévní a ve středu na oční,taky bych měla zase zajít k zubaři,dokud se tam ještě dokutálím.

Ahojda, jsem na tom podobně jako ty. Včera mě škrábalo v krku a dneska už mám 37 teplotu, kašel, rýmu, a bolest v krku. Buď na bolest můžeš SEPTISAN - ten je pro těhotné a nebo si nakrájej oloupanou cibuli na plátky, pocukruj a dej do ledničky. Až pustí šťavu, tak si dej 2 velké lžíce - nejlépe po jídle a moc nepít aby ti to zůstalo v krku. Užít 3-4x denně. Až si odebereš šťavu, tak znova pocukrovat. Já jsem si oloupala 3 vetší cibule. A musím říci, že je to lepší.Hlavně to je super na noc :-). Určitě ti to uleví od bolesti a je to přírodní.
Tak hlavně ať se z toho obě brzy dostaneme, že ? :-) pa,pa.

na tu bolest v krku je výborná Vincentka. Kloktat nebo cucat tabletky. Je to přírodní. Normálně koupíš v lékárně.

15.02.2010

Ahojky,tak dnes jsme byli na kontrole srdíček.Mimča jsou v pořádku,akorát vyšetření bylo náročnější,kvůli zvýšené pohyblivosti mimisků.Říkal pan doktor,že tam teda pěkně řád

Ahojky Moc blahopřeju k párečku :qu: a že ste v pořádku :) My taky čekáme dvojčátka tak snad se to za 3týdny taky dozvíme co ty naše prdelky sou :)

02.02.2010

Ahoj holky,setkaly jste se s tím někdo.Včera se u mně potvrdila tromboza,při prvním vyšetření to v nemocnici přehlídli a poslali mně domů s tím,že je to normální těhotenský stav.Ber

Ahoj. Moje kamaradka na trombozu zemrela:( Ale to neni rozhodne tvuj pripad. U ni to doktor prehlidl a ona zemrela, protoze to nijak nelecila. Zjistilo se to az prilis pozde...Tobe se to ale nestane. Drzim palce, at mas tehu v poradku!

Ahojky, to je mi líto ty komplikace. Kamarádka měla taky trombozu a k tomu vysoký tlak, takže zhruba od šestého měsíce ležela v nemocnici, kde ji hlídali, ale nakonec se miminko narodil v termínu :) v pořádku.

Ahoj, tak já jsem sice nebrala tabletky, ale jelikož jsem před těhu prodělala trombózu a k tomu mi zjistili poruchu krevní srážlivosti, píchala jsem si Clexan celé těhotenství. Mimčo to zvládlo naprosto úžasně, nemusíš se bát, že by mu to nějak ublížilo.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

29.01.2010

Zdravím všechny.Dnes jsem 19+4,v úterý jsme byli na kontrole,miminka jsou v pořádku u jednoho už víme pohlaví bude to Kristýnka,druhé se stydělo,genetika taky dopadla dobře.Tohle jsou sam

Ahoj, tak já Ti bohužel neporadím, jenom chci napsat, že mě mrzí, že si to těhulkování nemůžeš užívat. Já čekám první miminko, tak v tom nejsem moc zběhlá. Jinak gratuluji k dvojčátkům a přeji hodně zdraví a pevné nervy

15.01.2010

Minulý týden mi dělali tu genetiku,tak snad nám nic nepříjde a nikdo nebude volat.Přítel byl minule se mnou a viděl je na rozdíl ode mně.Pan doktor natočíl obrazovku tak aby je viděl Pet

Držím vám moc palečky.Taky jsem byla minulý týden na genetice a čekám už jen na výsledky.Takže ať nám ty výsledky dopadnou dobře a tobě taky ten zubař :o)

24.12.2009

Přeju všem maminkám,miminkům,těhulkám a snažilkám krásné prožití vánočních svátků.Do roku 2010 hodně lásky,zdraví,štěstí a splnění všech snů.

19.12.2009

Ahojky holky,nevíte,ve kterém týdnu se už dá poznat pohlaví?Začátkem ledna bych měla jít na genetiku,kto budu v 16 týdnu.Myslíte,že už bude poznat jestli to budou kluci,nebo holky?

ahojky, já jsem také ve 13. týdnu, včera jsem byla na prohlídce si pro průkazku, dělala mi UTZ a taky jsem chtěla vědět pohlaví,ovšem řekla mi,že až tak ve 20. týdnu. No na kontrolu jdu za 3,5 týdne, tak opravdu doufám,že mimi bude spolupracovat a že se ukáže, tak jsem zvědavá, jestli mi to už opravdu řekne,nebo ne...

A na jakou genetiku jdeš? Jestli na plodovku, tak to ti řeknou na 100%. Na utz je to u každýho jinak, nám řekli ve 13. týdnu na NT+biochemickým screeningu že čekáme holku, ale některý děti to hold neukážou ;-)

In reply to by m.rose

Budou to dělat z krve.Jsem těhotná po prvé,tak vůbec nevím,co všechno mně čeká.Čekáme dvojčátka a já mám jména jen pro holčičky,pro kluky nejsem schopná pořád nic vybrat.Z té genetiky jsem dost nervozní,ale na druhou stranu aspoň budeme vědět,jestli jsou broučkové v pořádku.

In reply to by lucano

Tak to jdeš asi na NT+biochemický screening ne? Tam mně brali krev, dělali důkladný utz a byla jsem na tom ve 13. týdnu. Tak z tvojí krve pohlaví nepoznají, to by museli brát plodovku, takže jen jestli vám to miminka ukáží na utz ;-)

24.11.2009

Včera jsem byla v poradně.Dvojčata jsou v pořádku.Dodám fotku.Přítel je sice nakonec viděl jen na fotce,protože je nachlazený,tak čekal venku,ale je nadšený.To co bylo menší a vypadalo

Dobré zprávy

Ahojky beruško tak to je super že jste všichni tři v pořádku:) Držím pěstí ať to tak jde i nadále a ať se máte k světu papapapap

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka