Deníček uživatele Lorelain

30.09.2008

Ahojda, tak jsme dnes ráno byli na ultrazvuku, pan doktor nám ukazoval mimíska i na 3D a všechno je super. Navíc nám řekl, že to bude vytoužený kluk, tak máme všichni velikou radost.

Jéé, tak to moc gratuluji, ale jak to že tak brzy??? nám to asi taky řeknou až v tom 20 týdnu. Jinak v 15 týdnu je nám docela dobře, pupík snad roste, a já taky(plus 3 kg). Jinak mám děsnou rýmu, a mám takový pocit že to bude zánět nosohltanu, dřív jsem je mívala často, ale uvidíme. V pátek mám kontrolu v poradně, tak snad mi poradí. Možná bude i utz-ale nevím, nevím.

In reply to by Makika

Děkuji, také mě překvapilo, že nám to řekli tak brzy. Ale mám super pana doktora, kderý moc rád (a zadarmo) používá 3D ultrazvuk. Tak jsem ráda. Snad bude všechno v pořádku. Dnes jsem 15+6. Tak se držte a pa.

moc gratuluju :one: :one: :one: :one: to je super že se vám splní vytoužené :\x:
já jsem 20tt a zvědavá jestli nám to příští týden taky řeknou :a:

19.09.2008

Tak dneska zaciname 14 tyden a je mi celkem fajn. Lezla na me nejaka chripka a mam zanet v uchu, ale to jsou jen detske nemoci, snadno resitelne. Hlavne ze ty hrozne nevolnosti jsou v tahu.

Já dneska začínám 12tt, zle je mi pořád - shodila jsem dvě kila, už se těším, až mě nevolnosti přejdou.

In reply to by Katusenka

Tak snad už Te to také brzy přejde. Mě bylo u prvního těhotenství špatně do třináctého týdne a teď naštěstí jen do devátého. Mimochodem, říká se, že když Ti je hodně zle, že čekáš holčičku. Tak podle toho by to u nás měl být tentokrát kluk. Uvidíme...

10.09.2008

Ahoj holky, chci se s vámi podělit o radost. Dnes jsem byla na UZ a vše vypadá v pořádku. Mám krásné tři fotečky a průkazku.

Moc moc gratuluju! Ja mam pocit, ze se teto kontroly snad nedockam, jdu az ve 13 tt, zitra v patek na NT screening do Brna, tak se tesim a bojim zaroven. Verim ze je to obrovska uleva! Jen tak dal!!! Hodne stesti!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Teeda, tak to je bomba. U mě to byla první otázka na doktora. Jestli tam je jen jedno. On vtipálek řekl, že tři :-) Kolik je Tvému malému? Tak zatím ahoj a drž se.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to budeš mít také veselo. Ale třeba Ti malého vezmou dřív do školky. Máš poblíž pomáhací babičky? Tak zatím a synkovy vše nej k narozeninám :-) Mimochodem, plánovali jste mimi?

Ahojda, gratuluji k průkazce :) A hlavně už kolem tohoto týdne začínají být kouzelné ty snímky z UTZ :)

26.08.2008

Ahojda, máte někdo zkušenost s léčbou ekzemu v těhotenství? Já jsem do doby těsně před otěhotněním brala Xyzal a vnitřně kortikoidy plus Dermatop a spoustu věcí na promazávání.

Ahoj, ja jsem v 33tt a s exemem se lecim 28 let, mam ho od prvniho mesice života :§) . Když jsem se bavila se svým dermatologem co s tím budu v těhu dělat tak mi řekl, abych se oplachovala :w: Jarische vodou :w: , a pořádně promazávala, a to indulonou.
Já jsem naštěstí jedna s těch, která tím, že otěhotněla zbavila se veškerého exemu, je to po 28 letech super zážitek :qu: takže držím ti palce ať ti něco pomůže pa Lucka

Ahoj holky,
moc děkuju za všechny rady. S ekzémem se léčím už 27 let (mám ho od tří měsíců). První těhotenství bylo trochu o něčem jiném. Až do pátého měsíce jsem žila u moře, tak se to dalo udržet. Ale po porodu se to začalo horšit. Zkusila jsem i zázračného Nestora, nepomohl a navíc jsem se později dozvěděla, že jeho zaručeně přírodní masti obsahují kortikoidy. Vydržela jsem kojit až do devátého měsíce, pak už jsem musela na kožní, protože se můj stav zhoršil natolik, že poškozená kůže nedokázala udržet teplotu a já se celé dny klepala zimou. Okamžitě mě přijali, dali mi léky na zastavení laktace a kapačky plné kortikoidů. Přestat z minuty na minutu kojit své na prsu totálně závyslé dítě, to bylo asi nejhorší, co jsem musela zvládnout. Po propuštění jsem se snažila dávky snižovat a v den kdy jsem brala poslední čtvrtku Medrolu se mi povedlo celkem neplánovaně otěhotnět...Proti svědění mi zabírá jedině Xyzal, který je úplně super, ostatní na mě nefunguje. A ten se v těhotenství nedá. A kortikoidům se alespoň v prvním trimestru snažím vyhnout...

Ahoj, já nemám přímo ekzém ale je to taky svědící hnus, beru na to advantan to je mast a tu mi gynekoložka schálila, ale zakázala mi užívat cokolik vnitřně. Ale můžu ti říct, že mě na to letost strašně pomohlo moře, musím to zaklepat, už je to 3 týdny co jsme se vrátili a pořád nic. Já si to potom asi zkusim potírat mořskou solí.

tak já jsem měla problémy akorát ze začátku těhu...tak do třetího měsíce (mohla jsem zodac když bylo nejhůř, i když doktor řikal, že ho můžu brát normálně a na akutní případy tu mám Elocom krém i když možná by byl lepší Locoid krém kvůli nižšímu obsahu kortikoidů). Pak se to uklidnilo a až ted v 36 tt se to zas trochu rozběhlo, ale zvládám to bez léků. Když přijde takový to nejhorší svědění tak si rozmíchám sodu v horký vodě a udělám si lázeň - tohle fakt zabírá - teda aspoň na mě. A samozřejmě promazat, u mě se osvědčil Excipial.

25.08.2008

Ahoj maminy,

No já nevím, myslím si, že vše jsou jen povídačky. Mě pálí žáha pořád a převážně na večer, někdy je to hodně nejpříjemný a čekáme holčičku. Také jsem slyšela že lidi co mají toxoplazmózu mívají taky kluky, ale já jsem asi čistá vyjímka. Na jiný bych nehleděla, ale klučíka můžeš čekat, však se to brzy dovíš, ne?
Mě zabírá velká půllitrová sklenice mléka nebo lžička sody.

Rennie, Gaviscon, určitě ti poradí v lékárně. A nebo pít mlíko. Mě teda žáha pálí snad celý těhotenství a normálně mě to až v noci budí, je to fakt nepříjemný, protože se nedá jinak spát než na zádech a to v 34tt už není žádnej med. Takže já denodenně aspon jednu lžici gavisconu, je to teda odporný, nechutný, ale pomáhá. A k tomu chlapečkoj, mě to trápí jako ďas a opravdu budeme mít kluka :-)

1-2 tabletky a je to v poho za pár minut. Mě taky trápila žáha, ale ještě nevím, co to bude, dovím se za cca 4 týdny. :D

10.08.2008

Tak jsme v osmém týdnu. Buď spím, zvracím nebo brečím. Už mám dole krásných 7 kilo. Bezva dieta. Kdyby to tak rychle šlo i po porodu, budu nadšená.

Jsme od sebe jen 2 týdny.ale fakt ti to nezávidím.Já nic takovýho nemám.Ze začátku se mi dělalo špatně v práci je tam olejový smrad a ze svářeček.Teď mám dovolenou a do práce se už nevrátim.Těhotný nemůžou dělat noční směny a ještě k tomu jedenácky.Ale taky pořád spím :'zz): .Ale to ještě všechno může přijít do konce 1.trimestru je daleko.Jinak,když jsem čekala první holku před skoro 15.lety tak jsem dělala v zelenině a zrovna bylo před vánoci a mě hrozně vadil smrad,když se otevřela bedna s banánama.To jsem tu mísu stále objímala a do práce jsem chodila se strachem.
Schodit bych potřebovala,mám špatnej metabolismus tak přibívám i po vodě.Jinak ti přeju aby ti to skončilo. :a: :a: :a:

Ahoj, tak to tě dost lituji :( já naštěstí mám občas nevolnosti od žaludku, ale nikdy nic z toho... uf...

In reply to by Peterson

Já bych ráda, ale víc jak litr do sebe nedostanu a dřív jsem pila tak 3-4 litry. Snažím se pít pomalu, ale stejně to pak většinou nakonec vyhodím :-( U prvního těhotenství to bylo ještě trošku horší, tak si říkám, že to snad zase bude dobré...

AHOJKY TAK JA SEM TĚHULKA O 2 TYDNY MÉNĚ...ŽALUDEK MAM JAKO NA VODĚ A JE MI CELY DEN ŠPATNĚ ALE NEZVRACÍM ALE TOČÍ SE MI HLAVA..MUSÍM POŘAD JÍST ASPON 8 X DENNĚ COKOLIV A POŘAD PÍT, JINAK TO NEDAVAM..

ALE TY TO MÁŠ TEDY TĚŽKE 7 KILO DOLE SI MYSLÍM JE DOST

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky