Deníček uživatele Leontyynka

02.09.2008

Tak i já přispěju svou troškou do mlýna. :-)

Ahoj Leontyynko. Tak já jsem na tom podobně a asi už mě brzy odvezou na psychinu. Když byl náš Mikuláš menší, tak pokaždý, jak se v kočáru vzbudil, začal šíleně řvát. Chodila jsem vždycky domů s muzikou. Bylo mi táááák strašně trapně každej den před sousedy :O Spal (a dodnes spí) jedině když se jezdilo, nesmí se zastavovat, ani s nikým povídat, nesmí být moc hlučno...Teď už naštěstí když se probudí nezačne ječet. Když je dost vyspanej, tak vydrží v kočárku ještě celkem dlouho. Když ho ale něco probudí a on by ještě spal, tak je pak vzteklej. Podruhý už ho bohužel v kočárku neuspím. Dávám ho tam jedině spícího, když mi usne u kojení :w: Přes den jinak než v kočárku nebo klokance nespí. Že by tak jako usnul v postýlce, to ani náhodou. A že by usínal sám, tak to už vůbec ne. Večer vždy usne u kojení, pak ho dám do postýlky, u toho se většinou probere a začne brečet, tak znovu uspávat-houpan na baloně nebo s ním chodit v náručí. Pak se to opakuje-položím, vrtí se, vzbudí se, ječí-a zas znova. Někdy to vyjde napotřetí, někdy ani to ne. Někdy uspáváme do dvou. V noci spí v kuse maximálně 3,5 h., a to už jsem fakt ráda. Většinou se už pohodině a půl vzbudí, pak po dvou...Já už si ho beru i k prsu do postele a jen střídám levý pravý, abych se alespoň trošku vyspala. I když je s náma v posteli, tak to není o nic lepší :( :n: Jsem ráda, když se v noci vyspím alespoň 5-6 hodin, ale to mezi tím i 5 krát vstávám nebo přehazuju od prsa k prsu. U toho pak třeba usnu, ale zas mě děsně bolí za krkem nebo ruka apod. Mysleli jsme si, že má třeba hlad, a proto se furt budí. Tak jsem mu večer dala kašičku, i když jsem do 6ti měs. chtěla jen kojit (je mu 5). Tak po kašičce se budil co hodinu.
Jinak přes den ho mámpořád u sebe v sedátku. Každou chvíli mu musím dávat jinou hračku, páč ho hned omrzí. Že by si hrál sám v postýlce, tak to rozhodně ne. To jedině vydrží chviličku, když má dobrou náladu a pustím mu tam kolotoč.
Při přebalování se mi pořád vrtí, chytá věci kolem sebe a tak. Je jinak moc šikovnej. Dr. říkal, že tak o 6 týdnů napřed ve vývoji. No jo, ale já jsem KO. Padají mi vlasy jako blázen, věčně mě bolí hlava. Už nemám ani sílu jezdit s tím kočárem. A to chodím někdy i 4-5 hodin denně, když má jo špatnou noc a dospává to přes den. Jindy zas spí třeba jen půl hodiny dopoledne, půl odpoledne.
Taky jsem se na mimčo hrozně moc těšila. Teď když se podívám na jiný maminy, jak třeba sedí v cukrárně, kočár zaparkovanej, děcko spí, tak se mi chce brečet. Však kolikrát už se taky v noci únavou rozbrečím :\\: Jsem na něj navíc sama.Babičky mi nepomůžou. Jedna je daleko a druhá jaksi nemá snahu a vnucovat se nemůžu.Miluju ho moc a moc. Hodně se směje, ale je to fakt šílenej záhul. Já si tak říkám, že snad už ani nechci další. Pořád doufám, že bude líp, ale je spíš čím dál tím hůř. Dřív totiž, když byl menší, tak sice spával špatně přes den, ale aspoň spal v noci. vydržel standardně 6-7 h. v kuse, někdy i 8. To mi všichni říkali, buď ráda, že spí v noci, ve dne to nějak vydržíš. No a měli pravdu.
Dobře vím, jaký to je-40 min. uspáváš a výsledek je ten, že dítě spí 20 min. a dost. Nemám čas na úklid, na domácnost, na vaření, na nic. No a na sebe už vůbec ne :(
No dost bylo fňukání, že :) Ale určitě tě potěší, že v tom nejsi sama. Mě to teda vždycky alespoň trochu pomůže, že ne u všech to je taková idylka a že je někde někdy, kdo má stejnej problém, jako já :)
Tak pa,pa a ať se ti naši prckové umoudří :w: :\x: :a:

nase emca se tak porad mele a porad chce nejakou zabavu ale nastesti ji staci par hracek na ktery se da koukat a pripadne je obcas nakopnout aby se rozhejbaly jsou ji 2,5 mesice a usina sama pres den ale nespi skoro vubec v noci tak od pul 9 do 4 nebo pul 5 a pak jeste tak do 8 pul 9 ale pres den je to nekdy sila ji uspat a kdyz usne tak na pul hodinky maximalne pokud nejsme venku to spi treba 3 hodiny ale pak strasi do pulnoci

Ahojky Leontynko, možn máme ten samý problém, ale my jsme ho naštěstí vyřešili....teda Míša nám už přes týden konečně usíná sám....bez pláče, chování, vztekání atd. Teď bych ho chtěla i za dvě noci pochválit, ale doufám, že jsem to teď nezakřikla.....ale jinak to byla katastrofa.....6 až 7x za noc vzhůru s děsným pláčem. Když byl menší, tak jme ho třeba hodinu uspávali a pak usnul na 30 minut....hrůza :00: Taky jsme byli vyčerpaný, ale musím říct, že už je to trošku lepší...teď je jen přes den hrozně uplakaný a nevydrží si sám hrát, tak lítáme kolem něj :00:

In reply to by PETRUSE333

A jak je starý? Mě to celkem trápí,nechci po miminku zázraky,ale když mi kamarádka (eDitaa) řekne,že jí Leon spí od osmi od večera do půl deváté do rána a to má tři měsíce,tak prostě to je pro mě něco pak. :-) A přes ten den je to taky fakt síla,když ani venku v kočáru nespí a řve. Si pořídím hezký kočár a je mi na nic. :s:

no holka já tě asi nepotěším, nebo spíš doufám že se ti to vyhne ale mám kamarádku a ta takhle s holkou válčila do jejího roku a NIC nepomáhalo ani meduňka ani homeopatika prostě nic. Venku v kočáru tyjátr že jsme chodily raději jenom do lesoparku aby nás nikdo neslyšel a když už konečně usnula tak na 20-30 minut a znovu. Dnes je Viktorce pět je strašně chytrá (já bych řekla až moc) ale tahle hyper jí zůstala. Nechci tě strašit a přeju pevné nervy já bych je holka asi taky ztrácela :00: :00: :00: :00: :00:

09.06.2008

Ahoj holky,tak jsem z toho celá vedle,ale malé snad rostou zuby!!

Moc vám děkuji! Zítra jdeme do poradny,tak se zeptám. Sahala jsem jí do pusiny a něco tam fakt má,tak to je teda mazec! Ale ona je ve všem nějaká popředu! :-D

Ahojky Leontýnko.Zoubek to může bít může trevat nez se prořeže,ale nějak to už mimi asi cítí.Kamarádčina malá měla první zub ve třech měsících.Naše malá má dva měsíce a ja pořád se jí směju pač tak pěstičky vpapuli slintania říkám hele rekordmanka v lezení oubku že by?:-)Ale to je ještě hodně brzo,ale taky jsem zvědavá kdy se začnou klubat.A nezapomen kdo uvidí první zoubek musí koupit botičky :s:

Ahojky brzo to není u každého miminka je to jiné.Moje dcera měla dva zuby ve třech měsících a potom to šlo jak na běžícím páse.Potom jí rostlo osm zoubku na ráz.Až půjdeš s malou do poradny tak se zeptej doktora nebo doktorky jestli ji nemůžeš nějak pomoct já jsem malké mazala dásně mastičkou proti bolesti a bylo to o trochu lepší.Nezpufej to za pár dní přestane.Držím palečky a přeju ti krásný den. :girl: :cc): :girl:

Ahoj Leontynko, u každého mimča je to jiné.
Některé má zoubek už ve 3měs. a některé nemá zub ani v 7měs. :)
My budeme mít 6měs a už máme 2 a vypadá to, že ná brzo poleze i 3. :) :)

28.05.2008

Ahoj holky a tentokrát hlavně maminky. jsem přes dva měsíce po porodu,nekojím a pořád jsem nedostala menstruaci.

24.05.2008

Ahoj holčiny!

Ahojky, malá je moc krásná. A jestli ti to pomůže, tak mám kamarádku, která mě říkala to samé a malímu je už 8.měsíc a přešlo jí to. Uvidíš, že ti to za chvíli nepříjde.

Ahoj,
já budu rodit za měsíc, samozřejmě se strašlivě těším ale představa že už se mi nic nehýbe v bříšku je taková smutná. Určitě se mi bude stýskat. A neumím si teď představit že už mimi nebude v bříšku. :(

Máš krásnou dcerku. Náš malý má dneska přesně 8 týdnů a má něco kolem 6 kilo. Taky mě ty pupky dojímají, vystihlas to přesně!

janka.82

Izabelka je moc nádherná :one: Ty jo, už 2 měsíce? To snad ani není možný, jak to letí :n: :dance:

22.05.2008

Ahoooj,tak mám radostnou novinku! V noci mi psala eDitaa,že se vrátila z porodnice a měla kontrakce po 3-4min a poslali jí ještě domů. No a v pět ráno mi přišla SMS:

18.05.2008

Ahojky,mám dotaz... Moje malá musí být na umělém mlíčku a ještě ke všemu musí mít Nutrilon Comfort,protože trpí na bolesti bříška a ten by to měl mírnit a zabraňovat zácpám.

Ahojky Leontýnko.Tak to ti můžu poradit.My papkáme taky nutrilon comfotr a můžu ti říct naše malá taky pěkně zatvrdla.Tak jsme začaly dávat více čaje a stejnak zase trochu zatvrdla takže si vyber.Dávej čajík několikrát denně byt jen třeba lžičku nebo aspon něco naše malá dost spí takže to nejde 20x denně jak doporučovala dr,ale to jen obrazně.Dávám ji přd jídlem tak 20ml.a pak papká nutrilonek.Jinak můžeš dát i 50ml.ale potom musí bít 30min.aspon pauza než budeš krmit i když bude plakat hlady.Jinak dávám i sab simplex kapky,ale prdí už od začátku jako motorka:-)))a ještě zkus lněné semínko to nám doporučila dr.Tak hodně zdaru v boji vím jaké to je.Malá se budila s pláčem a vždycky tlačila.

30.04.2008

Holky moje,já se asi zblázním! Nemáte někdo recept na to,jak uspat dítě a aby třeba vydrželo trochu dýl spát?

25.04.2008

A ještě jeden dotaz... :-) Za jak dlouhou dobu od vyřízení by mělli vyplatit porodné a rodičovský příspěvek (na mazeřskou mi nevznikl nárok) ?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka