Deníček uživatele lenule7488

27.01.2012

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak to u vás probíhalo s první návštěvou u psychologa/psychiatra, jestli jste tam šli rovnou nebo to řešili přes obvodního.

irena1111

Já jsem nepotřebovala doporučení ani k psychiatrovi ani k psychologovi.
Co se týká tvého strachu tak tě ujišťuju že k těmto doktorům choděj mraky lidí a je to dnes už naprosto normální takže se neboj a jdi ať ti pomůžou a zbytečne se tím sama netrápíš

Ahooj,
k psychiatrovi nepotřebuješ doporučení, ale k psychologovi jo. Samozřejmě, můžeš jít k psychologovi bez doporučení, ale zaplatíš si (já před 5-ti lety 400,- na hodinu :n: ) taky mi bylo před obvodní trapně, ještě, když jsem z vesnice a všichni se tu známe. Ale ona by to stejně měla vědět, že něco bereš, ať potom ví, co ti může a nemůže napsat.Teď už se za to zase tak nestydím, je to každého věc a já se učím být hrdá na to, že jsem jiná }:)

Tak já myslím,že skrz prsty na tebe nikdo koukat nebude!! Já chodím k psychologovi i k psychiatrovi a nikde jsem žádné doporučení nepotřebovala!!!! neváhej,pokud tě něco trápí,je lepší to řešit!

ahoj, znám to od kámošky
také dlouho váhala, a to je špatně, protože trvá, než ta antd. zaberou
šla rovnou k psychiatrovi, vyslechne, založí kartu, napíše léky, zve na kontrolu /psycholog pouze vyslechne, nemůže předepisovat léky/
obvoďák může údajně také předpisovat léky, ale jen určité omezené druhy a navíc nemá tolik odborných zkušeností jako psychiatr
bývají tam fronty, někde se objednává, jinde čeká, jak kdo přijde, prostě jako u normálního dr., zubaře, gyndaře apod.
neboj :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já tu jen s dovolením doplním info. Jsou psychologové a pak jsou kliničtí psychologové (psychologové pracující ve zdravotnictví, mohou mít i své soukromé ordinace). Klinický psycholog má smlouvy se zdravotními pojišťovnami, péče u něj může být tedy hrazena pojišťovnou. Nemůže ale předepisovat léky. Ke klinickému psychologovi je dobře doporučení od lékaře - buď obvodního nebo i od psychiatra. U ostatních psychologů je péče hrazena klientem, doporučení není třeba. Je-li psycholog klinický je poznat velmi dobře, vždy to mají u sebe napsáno. :-) :a:

23.06.2010

30tt

moje bříško 30tt

Jéé ty máš pěkné bříško,kolik máš přes pupík? já ho mám hrozně maličké jsem 33 tt a mám 99 cm :/ A co čekáte?

In reply to by lenule7488

No já taky nebyla hubená,nabrala jsem 12 kilo tak snad těch šílených 20 kg navrch mít nebudu,to byla moje noční můra :) a bříško jsem měla vždycky.O to větší radost mám tedko,že už ho nemusím zatahovat :D čekáme Kačenku,já si právě myslela jestli nebudete mít chlapečka,kamarádka která má termín asi týden po mě,čeká chlapečka a bříško má snad dvakrát větší než já :)

30.04.2010

Ahojky mám dotaz. Zdá se Vám že mám velké bříško??? jsem 23+6 a v poradně si mě dobírají že musím snad neustále lízt do lednice... :) Mám navrch 7kg. Díky. Lenka :a:

velké bříško???

ahojky, vůbec nemáš veliké bříško, pěkné akorát.. Já jsem teď ve 39.týdnu uff.. a už mám cca přes 25 kg fůj teda.. nevím jak jsem to dokázala.. Jo a mě si každý dobíral od 20 týdne že prý čekám dvojčata a tak ..
Opatrujte se a pohlaď bříško

Tak já jsem měla ve 21 tt 3,5kg nahoře a taky mi dr. řekla svoje, že je prcek velký...Šla jsem domů s brekem, ale rozleželo se mi to v hlavě a ať si trhne nádhera! Bříško máš krásný a fakt na holčičku. To já ho nemám tak kulaťoučké. Ale je fakt krásné:)Možná proto, že čekáme chlapečka....

Ahojky, z lidí si vůbec nic nedělej. Mě zase někteří říkají, že čekám dvojčata! Že prý na 28tt mám bříško veliké...Když bych si měla brát k srdci každou poznámku lidí k srdci, tak bych se z toho zbláznila! Jinak 7kg nahoře je dobrý....já už mám skoro devět a určo to není konečná cifra, protože mimi začne pořádně růst až teď ke konci...měj se krásně a pohlaď mimíska. papa

krásné bříško, a myslím si, že velikost odpovídá. Z lidí si nic nedělej, mě se zase pořád ptali, kde ho mám, tak jsem ráda, že konečně povyrostlo a jde vidět na první pohled :€O:

19.02.2010

:)

věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt
věci pro mimi+ bříško 13tt

ahoj Lenule bříško se ti začíná už krásně rýsovat :one: a ty věcičky jsou krásné :qu:
přeji krásné těhulkování
papáááááááá

08.02.2010

Ahojky, my jsme od včera ve 12tt a dnes jsem byla na UZ v nemocnici, miminko je v pořádku, jen mě musela vyšetřit vnitřním UZ, říkala že tím na bříško nic nevidí.

Ahoj,
já jsem byla ve 12tt na screeningovém vyšetření a to si myslím, že tam mají dobré přístroje a taky přes břicho nic neviděl!!! Musel mi dělat vnitřní. Myslím, že váhou to nebude, protože já mám 176cm a vážím 60kg. Doktor mi říkal, že mám dělohu otočenou nějak dozadu, tak proto, že to není vidět.

Jana

Ahojky, tak já jsem na tom s váhou i výškou před těhu byla úplně stejně. Ve 13. týdnu mi dělali Uz normálně přes břicho a šlo všechno vidět dobře. Myslím si, že záleží na kvalitě přístroje, který gynekolog používá. Jo a třeba mojí ségře nejde od začátku vidět skoro nic, prý má málo vody ve svých tělních buňkách a proto, jí nejde přes UZ nic vidět.

Ahoj tak u prvního těhu mne UTZ tady dělali vnitřně. I později to dělali vnitřně ale to si nejsem jistá mám 160cm a 48kg kontrola mne za 14dní tak ti pak dám vědět zda to dělala doktorka vnitřne nebo povrchově ale věrí´m tomu že to bude vnitřně pač když se podívaš na internet tak jsem jednou našla do kdy se dělá UTZ vnitřne a odkdy povrchově.

Ahoj,

tak já nejsem taky žádnej hubeňour a ve 12tt bylo přes UTZ v nemocnici všechno krásně vidět. Možná záleží i na kvalitě jejich přístroje.

02.02.2010

tak dnešní poradna za námi. Vše je o.k. Další poradna 2.3.
:)

poradna+utz

ahojky maminy :\x: taky se hlásíme do srpňátek :dance: jmenuji se lenka a termín porodu máme 11.8.poradna měla být dneska ,ale paní doktorka tam nebyla tak to zkusíme zítra.moc sem se těšila že uvidím prcka.. moc pěkná fotečka leni. :a: ps:holky jak mám vložit na hlavní stránku do srpňátek svuj příspěvek??díky papa

In reply to by lenďourek

ahoj Leni příspěvek vložíš nahoře v pravo máš vytvořit obsah-tam najdeš BLOG_TĚHOTENSKÝ DENÍČEK ten otevřeš a vkládáš příspěvek kam určíš najdeš klub Srpnátka nebo letnátka 2010 a vložíš-ok???

29.12.2009

Ahojky chodím jsem už něco přes půl roku ale s přítelem se nám mimísek zadařil až teď. Bude to naše první dítě, tak jsme plni obav aby vše dobře dopadlo.

Ahojky Leni, moc moc gratuluju!!! Já jsem byla mezi šťastnými, mrňousek se podařil hned na první pokus. U doktora jsem byla v 5+2. Pochopitelně jsme s přítelem štěstí neunesli a vše jsme vyzvonili rodinám. Na další kontrolu jdu příští týden, to budu 11+3. Při první prohlídce nebylo ještě vidět srdíčko, a tak se modlíme, aby vše bylo o.k. Věřím, že i kdyby "něco nedopadlo", rodiny nás podpoří. To byl také důvod, proč jsme jim šťastnou novinu s čistým svědomím oznámili. Tak držím palce, ať se rozhodneš správně. Pa pa, Simona.

Ahoj Leni,
moc gratuluji :) jsme na tom podobně. Já jsme 5+4 a zatím jsme nic neoznámili. Ale je to k nevydržení, mám stále chutě to někomu říct. Ale raději ještě čekáme, nikdy člověk neví. A s těmi "obtížemi" jako jsou prsa a tlak tak jsem na to úplně stejně. Prsa mě bolí v jednom kuse a když vstanu rychle např. z postele tak se mi zatočí hlava, že si musím zpátky hned sednout, ale jinak je zatím vše v pořádku. Držím ti palečky ať ti všechno výjde :)

Ahojda, moc gratuluju!!! My jsme to oznamili az ve 13. tydnu...za prve jsem byli v zahranici a za druhy si myslim, ze prvni 3. mesice jsou nejrizikovejsi, je to hrozny, ale nikdy nevis, jak se miminku bude darit a ja bych nerada pak kazdymu vysvetlovala, kdyby se neco stalo:-( Ale tim te nechci vubec strasit, ono to vestinou dopadne dobre!!! zalezi na kazdym, kdy to oznami:-) Je to krasna zprava, uzivej si to, i kdyz zacatky byvaji nekdy krusne:-)

Moc gratuluju já jsem dnes 9+1 a chceme to oznámit až po 13týdnu jestli bude vše ok-tak to záleží jak se budeš cítit a jestli to na tobě třeba nepoznají? My chceme počkat protože máme nějaké problémy tak uvidíme jak to půjde-tobě držím pěsticky ať mimi roste tak jak má a všechno je ok:-) ahoj Evik

In reply to by Evanesa

Díky
Až na pár obvyklých potíží se cítím vcelku dobře. Dřív jsem měla potíže s ledvinami ( měla jsem dvakrát zánět ledvin) a s krví ( špatná srážlivost) tak bych se chtěla nechat důkladněji vyšetřit abych měla jistotu že nehrozí žádně komplikace.
Taky držím pěstičky a přeji krásné a bezproblémové těhulkování... :||):

26.07.2009

Ahojky, přeji všem krásný den. s přítelem jsme se naplno vrhly do snahy o mimíska. Mám zrovna plodné dny tak nám to snad vyjde.

25.06.2009

ahoj mám dotaz. s přítelem plánujeme miminko ale bydlíme v 1+kk. máte některá zkušenosti s mimi v tak malých prostorách?? nebo je lepší počkat a porozhlídnout se po větším bytě??

Ahojky, jsem na tom taky podobně, máme 1+1 ale už čekáme rodinu. Zatím jsem jen v 9 tt ale už se snažíme o větší byteček i když si myslím, že to nebude tak jednoduché. Doted nám to i stačilo ale určitě do budoucna chci aby naše dětáko mělo svůj pokojíček a i pro to, aby se manžel měl možnost vyspat se do práce. Pa

že pokud se máte rádi,tak stačí i to 1+kk na t,aby jste meli mrňouska :) Jak už tady bylo řeeno,tak se třeba jednou v těhu,nebo až s miminkem nskystne něco lepšího..Bydlíme ve 3+1,ale pokud bych měla chlapa jakého mám,tak bych do mimíska šla v pohodě i v 1+kk..

Ahojky my jsme v garsonce, ale takove vetsi a s miminkem bysme se tu vesli :) ale tak do jednoho roku. Ted jsem ve 24tt a naskytla se nam moznost 3+1 za super cenu tak se budeme stehovat. Nikdy nevis jak dlouho bude trvat nez otehotnis a treba se vam mezitim taky neco naskytne :) papa :a:

my bydlíme u rodičů manžela a máme zatim jeden pokoj a ted si budem zařizovat dá se říct druhý-budem to mtí nějak asi jak vy- v jednom ložnici - kde s náma bude i malá a v druhém bude malá kuchyňka + obýváček dá se říct,ale ten druhý pokoj je malí

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky