Deníček uživatele Leňour

12.05.2009

Čauky při úterý...

ahoj, mě synek spal 2x denně asi tak do 9,5 - 10. měsíce....spal dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne /ježiš, to byly zlatý časy :s: /...pak se to nějak zlomilo a chodívá spát po obědět, ale musí obědvat tak v jedenáct, protože pak je grogy. ze začátku spal hodně blbě, nemohl usnout, ale byl unavený, budil se třeba po půl hodině....teď je mu 11 měsíců, už je to spaní přes den lepší, ale stejně to nějak není ono, prostě není vyspaný...když jsme hodně v kočáře, tak usne ještě jednou odpoledne, ale to tak na půl hodiny...doma nespí...ale chodí spát mezi sedmou až osmou večer a vstává v půl osmé ráno....

tak my mame 11 měsíců a kousek a tak mesic a pul spime jen 1 pres den. Vyjimecne 2 krat. Ted ale mame strevni chripku chudak Kubík tak si zdrimne vic. Ale jinak jen jednou,. A pokud vydrzi dovecera tak ho nenutim.

23.02.2009

Holky koupila jsem Ádě červenou řepu a lilek, ale vůbec nevim co jí mám z toho uvařit. Jenom uvařit a s bramborem nebo s čím??? Bude mít osm měsíců. dík

Já jsem trochu červené řepy přidala Adámkovi do masozeleninové polívky z hovězí roštěnky, brambory a mrkve :a:

19.02.2009

Holky , poraďte, co všechno vaříte vašim prdelkám??? Já pořád kombinuju mrkev, brambor, brokolici, teď už i s kuřetem, ale jen občas. Můžu už jí dát třeba rýži?

krupičku píšou až od osmého měsíce....kaše jinak dávám denně a abych pravdu řekla, tak mě nenapadlo, jestli to neva, ale kluk je v pořádku, tak asi ne :s:
jinak rýži jsem dělala taky, ale bohužel jí moc nebaštil...no a ještě vařím: petržel (ten kořen), lilek,cuketu, květák (ten ale moc nejede), zkoušela jem hrášek a kukuřici, ale úspěch to nemělo

Ahojda, já vařím z bio zeleniny a dneska jsme měli dopoledne poprvé banánek. Jinak teď v zimě je to s tou zeleninou bída. Taky kombinuju mrkev + brambory + maso (hovězí, dnes poprvé vyzkoušíme kuřecí) a pak jsme k tomu vyzkoušeli dýni, červenou řepu, brokolici. Dále se chystíme na květák a kedlub a místo masa mu v sobotu šoupnu žloutek. Rýži jsme zatím nezkoušeli, ale myslím, že by měla být taky v pohodě. Kaši jsem zatím dávala jen dvakrát a moc ji nechtěl, takže s ní začnu znovu asi za 14 dní. Mám nakoupenou rýžovou od Nutrilonu. Krupičku mě naše dětská doktorka nedoporučila, takže já budu dávat instantní.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Holky díky moc, no lepek se smí od šesti, např. kaši taky dávám už obilnou od Hami, ale s tou krupičkou si nejsem moc jistá taky. Raději ne :n: . No a rýži tedy asi vyzkoušíme, a zkusim jinou zeleninku, třeba ten květák, ten mě nenapad...dík!

10.12.2008

Tak jsme v pondělí toho doktora vzdaly, že se mi malá zdála lepší, ale dnes zase strašně kašlala tak jsme tam raději zašly a má prý virózu, zánět v krku, kašel a rýmu (to nehlaš t

tak my na kašel měli stoptusin kapky. Ale jen pokaslaval. Jestli je to draždivejsi tak asi ten dithiaden. Ja nevim tak myslim že ti doktiöri vi co a jak. My teda meli minuly taden anginu tak mel maly antibiotika. No moc nadsena jsem taky nebyla ale zas na anginu jedine atb. Tak si vyber. Ja mam tu hadickovou odsavacku a nic moc neodsavam. Kolik stoji ta na ten vysavac? a neni to moc drasticke? pááá Monika

In reply to by Monulka.h

Mě to teda přišlo trochu drsnější než pusou, ale pusou jsem nevysála nic a malá nemohla dýchat a timhle jsem toho vysála fakt dost a nosík byl prázdnej. A dala jsem za ní 300,-.

tak my na kašel měli stoptusin kapky. Ale jen pokaslaval. Jestli je to draždivejsi tak asi ten dithiaden. Ja nevim tak myslim že ti doktiöri vi co a jak. My teda meli minuly taden anginu tak mel maly antibiotika. No moc nadsena jsem taky nebyla ale zas na anginu jedine atb. Tak si vyber. Ja mam tu hadickovou odsavacku a nic moc neodsavam. Kolik stoji ta na ten vysavac? a neni to moc drasticke? pááá Monika

In reply to by Monulka.h

ja ji koupila za 360 a drasticky to neni vubec je to jako kdyz tahas pusou ale je to v tahu a ne ze kdyz chytnes soplik atak ztratis dech :s: je to drahy ale super! a odsato je behem chvile

09.12.2008

Ahojte všichni, chci se zeptat zda-li je tady někdo z jižních čech, nejraději Budějovice nebo Táborsko, kdo chodí plavat s miminkem.

ahojky, my jsme tedy z českokrumlovska, ale taky jsem hledala v budějovicích, bohužel mi to tam přišlo moc drahé (např. centrum šikulka), takže jezdíme do větřní, to je za krumlovem a mohu doporučit. začaly jsme na konci října a máme to na devět lekcí za 1170,-, což není tak hrozné. voda je slaná, teplá a fakt dodržují čistotu, toto je odkaz na webové stránky paní, která kurzy pořádá..

01.12.2008

Čau ženský, chtěla jsem se zeptat, kolik přibrala vaše kojená miminka mezi poradnou ve 4. a poradnou v 5. měsíci.

Ahojky, mě mezi 4 a 5.měsícem přibrala 750g.Kojim jak chce malá, většinou po třech hodinách, přes noc se mi budí na kojení dvakrát. Třeba jí už mlíčko od tebe nestačí?

Dík holky, my právě jenom asi 250 gramů, to je asi fakt bída.... chjo... jestli dostaneme antibiotika na ten močák tak se pos...., kojim zuby nehty už pátej měsíc a teď nám všechny pracně nabytý bakterie ve střevu má zabít nějakej prášek?????

Ahojky,mala pribrala necelych 500gramu.Do 3mesicu pribirala docela rychle a pak se to dost zpomalilo.Ted je ji 6 mesicu a od 3.do 6.mesice pribrala neco malo pres 1kg.Pry je to ale v poradku.Doktorka rikala,ze to dozene na prikrmech od 6.mesice. :a:

no, ja vim jen mezi 4 a 6. mesicem. V 5. Kristynka mela 5,960kg a v 6. 6.910kg. Tak to staci zprumerovat, takze pribrala cca 500g za mesic.

27.11.2008

Zdarec ženský, tak jsem tu nedávno řešila že nám doktor řekl, že malá přibrala jen 200 g za 3 týdny, že budu muset přikrmovat a on je problém někde jinde!

tak mi jsme si k infekci močových cest užili i zánět ledvin a malý byl v nemocnici, byli mu 3 týdny. Ležel na jipce a opravdu to nebyl moc hezký pohled jak tam ležel na kapakach atd.Musel brát antibiotika a ted chodíme na kontroli s ledvinama. Tak jsme z toho uplně mimo.Ale ted je všechno ok. Určitě to bude v pohodě uvidíš.

no-ze vzduchu tedy infekce moč.cest určitě ne,záleží jakou má v té moči bakterii,někdy tam bývá E-Colli-a ta je z toho,že se holčičky špatně utírají a dostane se jim tam ta bakterie ze stolice,tzn.třebas to může být i z plenky,ve stolici ta bakterie normálně být musí,ale jakmile přejde k moč.ústrojí,tak je zle

muze to byt z toho ze malo cura a pak se ji tam namnozi bakterie a je to... me se tak udelal zanet ledviny v tehu - mala mi prilehavala mocovod z ledviny do mocaku a tam se mi hromadila moc a moc je plan bakterii a taka a bylo to hned... :) prdola dostane atb a bude dobr..neboj se:) :k: drzim palecky at je to co nejdriv

24.11.2008

Čau ženský, potřebuju radu! Malá se mi začala budit v noci po hodině (plně kojim) a tak nás doktor pozval na převážení.

ahojky, tak s flaškou nevim. Verča ji taky nechce. Možná až bude mít hladík, tak si vezme i flašku a zvykne si na ní.
Ale jenom jsem chtěla. Verča se mi taky někd ybudí častěji. Má vždycky období, kdy se třeba týden budí co hodinu. Ale zase za ten týden docela dost přibere. Nemoci bych se nebála. Držim palce, ať vám to dopadne dobře.

ahojky, tak s flaškou nevim. Verča ji taky nechce. Možná až bude mít hladík, tak si vezme i flašku a zvykne si na ní.
Ale jenom jsem chtěla. Verča se mi taky někd ybudí častěji. Má vždycky období, kdy se třeba týden budí co hodinu. Ale zase za ten týden docela dost přibere. Nemoci bych se nebála. Držim palce, ať vám to dopadne dobře.

15.11.2008

Zdravím, chci se zeptat, zda jste někdo začal přikrmovat cca od 4 měsíců? Stále kojim, ale docela často a mám pocit že mám alá stále hlad.

a podle ceho si myslis,ze ma hlad?pokud pribira dobre,tak je vse v poradku....
Terinku taky kojim casto,ale proste vydrzim a prikrm nedam....kojeni staci do ukonceneho 6 mesice.

Ahoj, já nekojím, ale dávám mu svoje ostříkané mlíko a doplnuju UM, přesto mi doktorka nedoporučila už dávat zeleninu...Já i manžel jsme alergici, takže malej je potencionální alergik, takže u nich se doporučuje počkat. Být tebou tak se spíše domluvím s doktorkou a spíše než zeleninu a ovoce bych zkusila dát kašičku nemléčnou - do ní náš svoje mléko. Ale určitě bych se domluvila s doktorem.

nám jer 5 měsíců a asi taky začnem přikrmovat malá má hlad hlavně v noci ale kojit budu k tomu pořád

jde o to ze to ditekdyz kojis tak ti muze potom nechtit prso ale myslim ze kdyz budes davat kasi na noc a v poledne mrkev ze se nic nestane,,, jak pises driv uz od 6 tydnu a zijem :)

ahojky, já od 4.měsíce tak jako už měla málo mlíka, protže mi malej přes noc spal a nepil, doktorka řekla ať to zkusíme, ale ještě na to neměl připravený bříško a všechno mi blinkal a ani nejevil známku toho že by mu to chutnalo :n: :n: :n: tak jsem to po 10 dnech stopla a normálně jsme najeli na nutrilon a hotovo, znovu jsme to zkusili až od 6.měsíců a už je to lepší. malej mi otvírá pusu, že nestíhám krmit :a\|: ale zase jak se válí po bříšku tak taky něco vyblinká ale je to jiný, než ve 4.měsíci.
Za zkoušku nic nedáš, a uvidíš.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka