Deníček uživatele Lenicka83

24.11.2010

Prosím o radu. Mám doma 7 měs. dítě. nyní používám sunar mléko i kaše, ale přestává mu to chutnat. chci zkusit mléko i kaše hami. Je lepší hami nabo sunar? Děkuji za rady. L.

Ahoj tak já řešila něco podobného,malej mi měsíc odmítal sunar nacpat do něj 100ml byl problém tak jsem změnili mléko na hami a baští.

tak já co jsem se tak koukala, tak je to všec plus mínus stejné, jen nám teda na chuť chutná více Hami, než sunar :)

09.07.2010

Ještě jeden dotaz. manžel měl opět antibiotika a zase je tu problém kvasinek. Co můžu brát při ojení? Je to jedno? Předtím jsem měla gynopevaryl a bylo to ok. Děkuji za rady. L.

Ahoj, můžu se jen zeptat jak souvisí tvé kvasinky s manželovými antibiotiky?? ptám se proto, že manžel bere antibiotika kvůli podezření na borelku a mě se objevil zánět (myslela jsem, že to je hlavně z koupání)...tak jestli to tedy spolu nějak souvisí :a: díky

ja mam gyno-daktarin anebo gyno-myk, oboji jsou kremy. Tesne po porodu jsem to ale mela strasne a nepomohlo mi nic, musela jsem brat 5 dni prasky Difulcan a prestat na pet dni kojit, pak nam trvalo dost dlouho, nez mala u kojeni prestala zlobit.

09.07.2010

zdravím holky, potřebovala bych poradit, mám doma 3 měsíčního plně kojeného prcka a v nejbližších dnech mě čeká cekem nepříjemná návštěv zubaře.

ahojky ja myslim ze ju kdyz se smi aj v tehu.... ale osobne bych si ji nechala dat jen kdyz te ceka fakt bolestivy zakrok osobne nechapu lidi co si ji nechavaji pichnout kdyz jim treba jen vrta zub :€\€:

13.06.2010

Dobrý den holky, co bych měla dát na rýmu 9 týdennímu dítěti, případně co na horečku a kašel? Malý má 5 kg a je plně kojen. Máte nějaké zkušenosti? Děkuji za rady. L.

Na teplotu Paralen 100mg-jsou to čípky.Ptala jsem se na to doktorky,když měla malá týden.Bála jsem se,kdyby náhodou měla teplotu!!!Když všechny preparáty jsou až od tří měsíců,tak mi bylo řečeno,že čtvrt Paralen.čípku,ale dvou měsíčnímu miminku už se dává půlka čípku!!Jinak rýmu jsme už taky chytili.V dětské nemocnici,když nám byl týden,takže na to jsem kapala Vincentku, Nasivin pro novorozence,Libenar a odsávat hleníky odsávačkou.Je super ta na vysavač.Je to raz dva:-)

Ahojky, my máme rýmu už týden a vypadá to že nám nic nepomáhá, mám mořskou vodu physiomer a nasivin pro miminka, ale rýmy se né a né zbavit. Je nám taky 9 týdnů. Ale jestli má mimi kašel a horečku, skočila bych k doktorovi.

Já sice miminko ještě nemám, ale zajdi do lékárny a tam se zeptej. Oni ti poradí - stejně bys tam musela jít!

10.06.2010

Zdravím všechny maminky, těhulky i čekatelky. Mám takový dotaz, potřebovala bych poradit..... Mám doma 9 týdeního chlapečka, je plně kojen a pěkně prospívá.

Já bych taky tak malýmu mimču čaj ještě nedávala, toho se ještě napije. Hodně vody má z mlíka a to by mělo pokrýt všechny jeho potřeby. Kdyby mělo žízeň, tak nespí. Pokud bude mít žízeň, tak ho nakoj.. Napije se třeba jen trochu a to přední mlíko je takový čajíček. Kdyby si i přes to něco chtěla dát, tak fenyklový čaj a nebo převařenou vodu po lžičkách. Já začala tukutiny dávat až v 4. měsíci a malá žádnou flašku nechtěla, tak jsme rovnou na hrníčku se savičkou.

Zdarvím,
mám dceru, která se narodila v červenci a teď budeme mít v červenci i dalši mimi. Musím říct, že byla teda hrozně žíznivá. Je pravda, že pokud jsou malý spokojený není třeba přidávat tekutiny. My jsme objevili v Tescu takovou super flajdu, která vůber nekazila techniku kojení, takže jsem mohla v klídku kojit a když bylo třeba šupnout čajík. Bylo to hlavně fajn, když jsme někam šli a nemohla jsem jí dát napít od sebe. Teď si to plánuju stejně. Tak uvidím. Držím palce. PS určitě čajík z lékarny. Pokud si dobře pamatuju tak to byl fenyklový, kmínový a nějaký směsky..

Ahojky, také mám takové zkušenosti s prvním synkem. Byl plně kojený, nic jiného nechtěl a když nechtěl mlíčko a byl rozmrzelý, tak jsem mu dala pár lžičenek převařené kojenecké vody - vlažné, ne úplně teplé a byl maximálně spokojený. A láhev nikdy neměl, pak rovnou začal pít z "cucáčků" a z normálních hrníčků... Takže se připojuji k většině, čajík není potřeba, stačí voda a po lžičkách... :-D

urcite nedavej nic plne kojeny deti nepotrebuji nic,maximalne zkus nabidnout,prso cateji,jelikoz pred mlikem jde jeste"voda"
max par lzicek vody do pusinky,ale tetka bych to urco jeste nedavala,jeste neni takove horko-bude hrur :a:

no ja prave taky nevim...malymu je skoro dva mesice a kojim ho po 3 az po 3 a pul hodinach,spi jak dudek,ale taky si rikam,jestli mu to v tehlech vedrech staci :#o: doktorka mi rikala,ze caj davat nemam...ale kojit ho castejc je blbost,prece ho kvuli tomu nebudu budit :#o:

14.05.2010

Prosím o radu. Mám doma 4 týdenní miminko, je plně kojeno a od narození byla stolice žlutá a řídká s kousky.

Davas vit. K- Kanavit?Muzou to byt kousicky krve protoze ma zvysenou krvacivost z jemnych cevek strev...do mesice veku se dava kapka tydne, od mesice 1kapka mesicne do pulroku.
Rozhodne bych s tim sla k Dr.

Možná je mimčo trochu nastydlé? Pokud nemá teplotu, tak bych to nehrotila, asi to nic nebude. Ale pokud to nepřestane, tak bych v pondělí pro jistotu zašla/zavolala doktorce.

Leni, růžové hleny se mi moc nelíbí...Rozhodně jsem nic takového u svých dětí neviděla..lehce nahnědlou či mírně do zelena ano, ale ne růžovou..pokud máš podezření, že by to mohla být krev a hlavně pokud to tam bude znovu, nečekala bych a vypravila se k dr. Vzorek stolice do lahvičky sebou.
Je mimčo jinak spokojené? Nepláče nějak moc?...bříško v pořádku?...Měl takovou stoličku jen jednou nebo víckrát?

In reply to by mirax

Děkuji za odpovědi. Malý je jinak spokojený, nepláče, jí, bdí i spí, tak jak má. TT 37st. připadá mi, že je mírně nachlazený, kýchá, mívá studené ruce a teplou hlavičku. Normálně má žlutou stolici a občas se mi zdála taková mírně narůžovělá příměs hlenů, ale včera měl celý den takovou žluto zelenou až hnědou s příněsí hlenu a jakoby krevních žilek a ráno měl po noci hnědou stolici. Dnwska dopoledne kakal a měl zase žlutou a jen trošku bezbarvého hlenu. tak uvidíme, každopádně, kdyby se to zhoršilo, mažu na pohotovost. Moc děkuji za rady. L.

29.04.2010

Zdraví všechny, tak už jsem se tady zase dostala. 7.4. se nám narodil po plánovaném cís. řezu syn Tomášek 3650g a 49cm.

Holky, děkuji za vaše gratulace, je to od vás moc pěkné. Jakmile to půjde, vložím fotečky. Malý už má 3 týdny a z pokrčeného uzlíčku se stává krásné miminko.... :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka