Deníček uživatele l.e.n.i.c.k.a.13

Ahojky holky. Dlouuuho jsem sem nic nenapsala. Chodí sem ještě nějaké holky ze Srpňátek 2011? :-) Jdeme se vám pochlubit jak rosteme.

Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))
Míšánek má půl roku a 12 dníí :-))

Ahoj Leni, teda jsem si několikrát říkala, co s vámi je :) My holky srpnový jsme teď na FB, tak jestli tam jsi, najdi si nás, tam to jede ve velkým :one:
Mišánek je nádherný! A míry má krásné, my jsme žížala, tipuju to na 8kilo a 72a kousek, ale na kontrolu jdeme až v pondělí, tak jsem zvědavá :)
Spinkání vám závisím, Belluška to má s tím spaním všelijaké, spí celou noc jen u nás v posteli, s postýlkou bojujeme, no ne že bych si za to nemohla sama :///:
Kolínka u nás frčí od včerejška a taky objevila letadýlkování, za chvilku nám fakt utečou :D

:€s€: celý tatínek a je to krásný tulínek :h: takové vymazlené miminko :h: dali jste si opravdu záležet ;)
tak ať vám krásně prospívá a spoustu radosti a úsměvů :a: :a: :a:

Ahojky . Tak jdu na vás zase s prosbou :).

Ahoj :€s€: ,
malému budou 4 měsíce za 14 dní a už si krásně vyhraje třeba na hrací dece (máme canpol babies) nebo hrazdičku, jakékoliv chrastítko (lamaze dělá úžasný a pestrý, že se dětem líbí) nebo už máme zpívajícícho Brumdu a Kvapníka ze včelích medvídků a když se pustí, tak se na ně směje, hrací pianko od fisher pricu, do něj buší...určitě Ti poradí i v nějaké hračkárně :D Každopádně je toho dost.Tak přeji šťastný výběr :c:

Ahoj holky,prosím vás,ty co s tím máte nějakou zkušenost,poraďte.

Děkuji vám všem za vaše cenné rady,moc mi to pomohlo,aspoň vím,že už se nemusím stresovat a že je to normální :) Díky moc holky!

taky můžu potvrdit že kojené miminka nekadí i 14 dní,je to normální,stráví celé mlíčko beze zbytku.tak se neboj,kdyby ho to tráplo a bolelo tak je to jiná,takhle je vše ok.

ahoj, naše malá od šestinedělí taky začala kadit jen jednou za 7-9 dní. za chvilku jí bude půl roku, zatím jenom kojím a je to pořád stejný, málokdy se jí povede vykadit dvakrát do týdne. pokud ho to bříško nebolí, tak bych to neřešila.

Nic si stoho nedělej, prostě všechno mlíčko využije a yčurá, a on se nakonec vykaká, můj syn kakal max 2x týdně prvního půl roku, někdy častěji někdy méně...ale zato jsme si ho předávali jako biologickej odpad a to jsme nevěděli co nás čeká s příkrmama :D teď se ho už pomalu dobrovolně zříkáme když potentoanej až za ušima ...
Jen mu nerejdi v prdelce teploměrem, můžeš mu poškodit střevo!

MM je bezezbytku stravitelne a kojene deti nemusi kakat az 14dni a caj bych osobne nedavala neni duvod a navic hermanek je na uklidneni tak to nechapu uz vubec.
a nicim bych neponahala kdyz nema problemy

Ahojík. Holky jdu na vás s prosbou. Snad mi některá poradíte.

pokud synek netrpí na prdíky, pak to bude růstový spurt...
- když děti trpí na prdíky, tak se začnou půl až hodinu po kojení kroutit a "hledat", protože u prsa se uklidní, střeva se jim pohnou, plyny vyjdou a zase na chvíli je klid, přitom s hladem to společnýho nemá nic...
- zkusila bych narvat prcka až na půdu a kdyby i po "přejedení" se přihlásil do hodiny, určitě bych mu prso nedala a snažila se mu pomoci od bříška jinak (cvičení nožičkama, nahřátí bříška apod...)
- jak ho pořádně napucnout?
- prsa před kojem namasírovat a prohřát (horká sprcha, horký gel.polštářek), kopnout do sebe hrnek něčeho teplého (kojící maminka by si měla celkově hlídat pitný režim - 3l je opravdové minimum - v teplech je 4l optimum)
- při kojení prsa střídat co 3 minuty a prohodit cca 6x - mléko se spouští při každém přiložení - zkrátí se tak kojení o ty prodlevy, kdy mléko přestane téct, dítě dudá a než se zase spustí (mléko neteče těch 15 minut v kuse - první spuštění je cca do 2 minut, pak 2 minuty teče, pak třeba 3 minuty neteče, pak zase teče 1-2 ,minuty, pak zase 3-4 minuty nic a tak dále)
- no a nakonec prsa vyždímat odsávání - cca 10 minut po kojení, a odsátým přes stříkačku a malíček dokrmit... prostě ho napucnout až na půdu (po kojení je možné, že maminka neodsaje nic nebo jen pár mililitrů, je to normální - je to jiný druh stimulace a odsávání na prázdno podporuje nárůst laktace)

Řekla bych, že je to typická ukázka růstového spurtu. Obvykle nastává kolem 3. a 6. týdne a 3. a 6. měsíce věku. Je to období, kdy miminko začne rázem rychleji růst a spotřebuje na to větší množství energie a tu bere kde? Přeci v mlíčku. Prsa na tuto zvýšenou potřebu reagují trochu opožděněji, chvíli trvá, než se tělo nastaví tak, aby vyprodukovaly tolik, kolik najednou miminko potřebuje. Brzo se ale nabídka a poptávka vyrovná a vše se zase upraví. Velkou chybou by bylo do tohoto přirozeného rytmu nějak zasahovat, např. začít přidávat UM, snažit se násilím intervaly prodloužit apod. Naopak, děláš to moc dobře, koj podle potřeby, čím víc a častěji tím líp - to, co z prsa mimi vypije, musí se zase vytvořit a jedině tak mozek dá signál, aby prsa vytvářely víc. Máš li doma odsávačku, možná bych i po kojení zkusila chvíli odsávat, aby se prsa nastartovaly. Možná to bude několik dní náročnější, ale brzy se to zase upraví.

ahojky, tak především mrkni na www.kojení.net a jinak nám na kurzu říkali, že po celé šestinedělí si maličké i ty teprve vytváříte návyk ohledně kojení a teprve po šestinedělí se to ustálí a pak už to můžeš regulovat i podle sebe, ale po dobu šestinedělí se má opravdu dodržovat kojení tak, jak to vyžaduje mimi, i kdyby to bylo co dvacet minutek. Takže bych to teď ještě nehrotila a kojila tak, jak to vyžaduje prcek.

ahojky...já mám teda už půl roční holčičku,ale s kojením jsme taky pořádně bojovaly...baští mi do teď po těch dvou hodinkách...ale ze začátku chtěla víc...třeba toho tolik najednou nevytáhne a potřebuje se dopápnout...ale jak psala maminka pode mnou...zkus miminko zaměstnat...dát do kočárku a jezdit....třeba na mlíčko zapomene... :one: a dudlajze do pusinku...mě přišlo,že se mi anetka tím žužlábím uklidňovala...chtěla mě cítit u sebe...nebo že by růstový spurtík? optej se dr.... ;)

Ahoj, my mame 23 dni a kojime tak nejak jednou za tri hodiny 15min z kazdeho prsa. Nekdy si zada uz po dvou hodinach, tak mu dam, casto to ale neni. Ja bych doporucovala dat ho do kocaru a vyrazit na prochazky a nevratit se driv jak za 2-3hodiny. To nam rikala i doktorka, mala v kocare vzdy usne a budit ji musim kolikrat az ja. takhle bych to delala par dni a pak by se to mnelo snad upravit. Jinak i nase mala kdyz ji nakojim tak by porad pila a cucala, ale ja ji vetsinou hodim tatovi, u neho neciti mliko tak prestane cucat, nebo ji dam duldik. Saci reflex je saci reflex ;)

Ahojky. :a: Popíšu svůj porod,dokud ho mám ještě v živý paměti :) .

Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka
Můj porod Mišáánka

Ahojky holky. Dne 12.8.2011 ve 22:53 se nám narodil náš syn :h: Mišánek :h: .Měřil 50 cm a vážil 3,300g.Porod byl vyvolaný,ale šlo to velice rychle.

Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3
Mišánek je na světě <3

Milé srpňátka,dneska začínáme 33.tt a tak přidávám fotečku.

Fotečka 33.tt

Leničko moc ti to sluší :qu: krásná maminka a krásný bříško ve kterým se ukrývá krásný :°O°: :c: ... pošli příště fotečku Ivulce (IVI) na meilík dá tě do naší společné galerie ;).. opatruj se a pohlaď Mišulku :€O: a Lucinka mu posílá ještě kopaneček :C]]:

Pěkný den :a: Holky,to táááák strašně letíííí... dnes jsme s mym zlatíčkem už ve 31+2tt.

31.týden

Leničko moc ti to sluší :€p€: jak psala Haňulka, pošli pupíček Ivči do galerky a choď za námi na seznámek, kde se drbe ;) jinak my už máme taky vesměs naychstáno, jen ted koncem měsíce skáknout pro kočárek a monitor dechu :) postýlka zatím stojí jen tak čančat se bude až udělá přítel dveře do ložnice. Jinak vyprán už taky je až na pár maličkostí :) je fakt že už se nám to pekelně krátí :) ale těším se čím dám tím víc až bude maličká spinkat vedle mě v :|P: :c:
Opatruj se a pohlaď chlapáčka ;) :a:

Ahoj Leni, no moooc ti to sluší :one: pošli ještě fotečku bříška i do galerie pupíčků, kde jsme skoro všechny, ať můžeme porovnávat :qu:
Jinak my už máme vypráno, chybí nám ještě ten kočárek, ale za měsíc a půl už bychom ho měli dostat - jak já se těším :)
A ještě teda nemám kosmetiku a monitor, ale to už je maličkost :) A na UTZ jdeme teda až 27.6, ale minulý týden ve 28+1 nám vážila 1350g (ale měřeno šup šup na pohotovosti), takže jsme asi trošku macíček :c: i velikostně odpovídáme, že jsme cca o dva týdny starší, tak uvidíme :dance:

Ahoooj... Jak se máte holky?...My s Míšánkem válčíme skvěle,je mi naštěstí pořád dobře a jsem pořád plná energie :\x: Ale to mě asi ke konci těhu přejde :D ..

Michálkovo vozítko
Michálkovo vozítko
Michálkovo vozítko
Michálkovo vozítko
Michálkovo vozítko

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to tě asi trošku šoknu,v polsku tento kočárek vyjde opravdu o dost levněji... samostatný kočárek mě stal 3900 bez autosedačky. akorat jsem k tomu brala zimni fusák tak kočárek s fusakem mě vyšel na 4600... je to hodně velký rozdil....

In reply to by itinka007

to mi povídej,já když jsem si ten kočárek přivezla domů,a pak jsem se jen tak ze zvědavosti podívala kolik stojí na netu,tak jsem byla též v šoku :D ten samý tam měli za 4500,- +pláštěnka a moskytiera,což já k tomu nedostala a musím si to ještě samostatně dokoupit.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Vlastně se bude jmenovat Annabella ;)
S kočárkem souhlasím, já teda měla od začátku jasno, že chci bílý a původně jsem chtěla X-landera, ale ten mi byl vymluven, tak jsme objednali tento, je teda pravda, že jeho cena mě trochu posadila na zadek :00: ale snad aspoň vydrží :)
S tím relaxováním to není tak jednoduché, nějak na to nejsem ten správný typ, ale třeba se zvyknu a co bych pro tu svoji kočičku neudělala :c:

Ahoj, kombinace barev moc pěkná, kočárek určitě dobrý do té doby než budeš chtít dát sporťák, ale pak co tu znám holky, které mají podobné, téžkotonážní kočárky, si většinou koupí jiný sporťák nebo golfky. Prostě je už unavuje tahat takovou s prominutím" krávu" a to jsme skoro na vesnici, takže potřebují pořádný kočárek, žádný jen pěkný na pohled. Ale třeba moje ségra měla Takko (před 6 lety) a ta si ho nemůže vynachválit...takže ať pěkně slouží a jsi jen a jen spokojená a mimískovi se též líbí :-)

In reply to by afrika111

Tak sporťák se z toho udělat dá také, a když mě omrzí není problém si koupit golfku až bude mimísek větší.Jinak mě se tenhle styl kočárků líbí mnohem více než ted ty moderní jak vyrábějí,maj málo místa v korbičce,a špatně se s těma předníma kolečkama jezdí,třeba ve sněhu,za to tento je praktický je sice velký,ale aspon tam má mimísek spousta místa a nemusí se tam v nějakých 4-5 měsíců tlačit,a určitě jsem si tento kočárek nevybrala jen kvůli vzhledu,to bych byla pitomáá :D ,takže asi tak.Ale každý má samozřejmě svůj názor :one: řekla bych že tenhle kočárek vůbec není tak těžký jak bývají ostatní kombinované... :) Ale děkuji ti za názor. A já doufám,že mi bude dělat je samou radoost :) Měj se krásně,papa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka