Deníček uživatele Lendik

21.02.2010

ahoj holky,

koukam, ze holky maji pekne nastodovano, co by se melo... :-) Jenze´ja nejsem moc veliky zastance "odkalani miminek do postylek". i kdyz netvrdim, ze to nefunguje. Jen si myslim, ze je kazde miminko jine a nejde na vsech uplatnit styjny metr: ted te odlolozim do postylky a brec si jak chces....
Jedna kamaradka mi ted rikala, ze kdyz ji mala nechce usnout, presto, ze na ni jde pozmat, jak rada by spala, da ji pres hlavu plenku, to ji uklidni a usne. Kolik male je??????

In reply to by miha

My s plenkou usínáme :) malé bude 7 měsíců...tohle dělá až poslední týden, jinak spala dobře. Vzbudila se jen 2x za noc

ahojky, diteti jdou nastavit pomerne rychle biologicke hodiny, behem 3 dnu az tydne...v podstate jde o to urcit mu kdy bude pres den a noc spat a jist a presne to dodrzovat....velmi rychle si na to zvykne....
mam na maili knizku o usinani, kdyz mi napises mail poslu ti ji... :a:

Hrát si v noci je zásadní chyba. Pokud v postýlce po tmě sama neusne, tak si ji vem do postele a spi dál. Jak se naučí, že si ve 3 ráno bude hrát, těžko ji pak budeš přesvědčovat o opaku.
A jak spí přes den- kolikrát a jak dlouho celkem? Většinou to jde upravit denním spaním, ale některý dětičky prostě spí málo a nic s nima nehne. Ale ani to není důvod vstát uprostřed noci a jít si hrát. Já osobně dám malý dudlík, když usíná, tak hladím,když ne, odcházím, ať si dělá, co chce. Do půl hodiny usíná.Teď jsme si to rozhodili nemocí, ve 3 byla vyspalá,ale já ne.Tak šla ke mě do postele a už zase spíme normálně.
Pokud to trvá jen týden, tak by to mohlo samo zase přejít, ale vážně bych jí nedávala dobrej důvod, aby se z toho ranníhořádění stalo pravidlo.

In reply to by vood

Přez den spí tak maximálně hodinu...víc ne :( ona normálně spala dobře, vzbudila se jen 2x za den..tohle divadlo dělá až poslední týden...jenže kdyby jen plakala..ona 3 hodiny vyloženě křičí, cestuje po postýlce a nejde uklidnit..ani u nás v posteli

11.02.2010

Holky, potřebuju poradit.

Ahojky a zkoušela jsi jí při tom vzteku nějak zabavit,odreagovat?Náš se vzteká taky,třeba ho položím,on nechce a začne kopat a vztekat se.Trošku!! na něj zvýším hlas,jen takové důraznější Lukášku dost! a ukážu mu nějakou hračku.Většinou jí chytí,zabere to a je po vzteku.Jinak myslím,že metoda daní do postýlky taky není špatná,dítě by mělo pochopit,že takovýto vztek ne a pokuď vám to takhle zabírá,myslím,že je to fajn.Samozřejmě ne v době,kdy je nějak nemocná nebo unavená.A jinak to chce asi vydržet a odmalička určovat pravidla,která budete dodržovat,aby viděla,že vztekem si nic nevyřve.A prostě se smířit s tím,že máte temperamentnější holčičku :)

máme to samé a to je nám 5 měsíců, neustále křičíme, ale nepláčene, jen křičíme, vyždaujeme pozornost, jakmile nejsem chvíli s ní tak zase spustí, jakoby mě volala, usímáme v noci spolu v posteli, hezky se kemě po dlouhém proslovu a řevu přitulí, pak přendávám do postýlky, ale to řvaní je neuvěřitelny, jenže když si dám dohromady povahu mou a jejího taťky tak mi tohle defacto vychází, prostě v žádném případě hodné miminko :n: :^O^: až poporostem tak mě asi odvezou :00:
http://www.prckoviste.cz/nell

ahojky, no tohohle se taky obávám, a to má Kubík teprve 2 a půl měsíce!! vztekání se dřív nebo později objeví i každého dítěte, i když u některého až v období vzdoru (2,5 -3,5 let!) to jde podle mého líp zvládat, u takhle malých miminek člověk nikdy neví, co zabere!! někomu zabere, když se budeš na dítě upřeně dívat, a budeš na něj mluvit klidným hlasem, ale hlasitě a zřetelně!- jasně že te zprvu nebude poslouchat- jak bude křičet :^O^: ale pak se zarazí a bude se dívat
nebo ji zkus nějak zaujmout- chrastítkem, písničkou a tak.. ale tohle asi nejde dělat pořád!! no a u starších dětí funguje pevné objetí- ale opravdu pevné- dítě si musí uvědomit, že ty si "pán", ty máš větší sílu a ono se musí podřídit !! (to není z mojí hlavy, to je teorie prof. Matějčka- nejznámější a nejlepší dětský psycholog u nás!!) no budu vám oběma držet palečky, abyste tohle období zvládly!! jo a ještě mě napadlo, abys malou nechala s někým jiným doma... a pak se optala, jestli se taky vztekala!! je dobrý zjistit, jestli se vzteká jen v tvojí přítomnosti :^O^: :^O^: HODNĚ SIL :one:

In reply to by Lenis

¨Děkujeme :) no,vidíš,to mě nenapadlo ji nechat s někým jiným a pak zjistit,jestli byla vzteklá:) zkusím to :) budeme to muset nějak vydržet a ustát, je ve znamení Lva a ten se v ní hodně začal projevovat :D

09.02.2010

V pondělí jsme byly na půlroční kontrole a Natálka váží 8540gr a měří 68cm. Byla jsme úplně v šoku,že má tolik.

6 měsíců a poradna - malá je pěknej buřtík
6 měsíců a poradna - malá je pěknej buřtík
6 měsíců a poradna - malá je pěknej buřtík
6 měsíců a poradna - malá je pěknej buřtík

Ahojky, gratulujeme k půlročku. Malá je krásná a není buřtík, tak hold má víc, ale je akorát, až bude běhat tak to určitě vyběhá. Hold jí chutná :hu:

Je překrásná a žádný buřtík není,ono se to potom zastavý a už to tak na horu rychle nepoleze,moc jí to sluší a je drobná,každé dítko je jiné,kámoška má taky půlroční mimi a váží přes 8 kg a taky není nějak buclatý.Moc vám to oběma sluší..

13.01.2010

4.ledna jsme byly na kontrole v 5 měsících. Konečně máme neočkovanou prvné hexu a za měsích nás čeká Prevenar a druhá hexa..jinak měříme 65cm a vážíme 7760g.

kontrola v 5 měsících...máme asi otesánka :(
kontrola v 5 měsících...máme asi otesánka :(
kontrola v 5 měsících...máme asi otesánka :(
kontrola v 5 měsících...máme asi otesánka :(
kontrola v 5 měsících...máme asi otesánka :(
kontrola v 5 měsících...máme asi otesánka :(

Tak co mám říkat já ! Náš Káje při 3 měsíční prohlídce měl 7240 g a 72 cm ! (bylo mu 3 měsíce a týden)

Natálka není žádný tlusťoch, ale krásná holčička! Náš žroutík má na půl roce 9kilo. No tak mu chutná a co? :hu:

12.01.2010

Holky,

kočárek X Lander..je dobrej?

my sme v říjnu kupovali trojkolku jenom sporták a nemůžu si vůbec stěžovat je to bezvadný kočárek,kdybych si měla vybrat koupila bych si ho znovu,takže vřele doporučuji

Ahoj,sporťák můžu jen doporučit(hluboká korbička je dost malá),já ho mám po prostředním synovi,celou sestavu a už se těším,jak s ním za pár týdnů zase vyjedeme.Teď bydlíme na vesnici,tak jsem dokonce udělala to,že jsem koupila ještě jeden,použitou čtyřkolku jen sporťák(já má trojkolku)a jeden budu mít doma a druhej u našich ve městě-denně tam vozím děti,tak abych pořád neskládala a netahala spodek do kufru.Budu vozit jen autosedačku nebo korbičku a bude to pohoda.A až budem ve sporťáku,tak to bude úplně bez problémů.Takže za sebe říkám kup,navíc za ty peníze je fakt dobrej :a:

Ahojky, ja ti ho muzu jedine doporucit, ja mam X lander XT trikolku, zatim jezdime s korbickou, ktera je sice dost mala, ale jinak jsem spokojena, sportak je prostornej a ctyrkolovej podvozek je jeste lepsi do terenu.Ta cena je taky dobra, takze za me ANO :one: :a:

Ahoj, kočárky X lander se mi líbí. Kdyby nebyli tak drahé tak bych si koupila sporťák hned-4 kolku. Kamarádka ho má-myslim že ten samej a je sním spokojená...

06.11.2009

Ahoj holky,
mám nějakou depku, tak se z toho potřebuju vypsat. Nějak to na mě padlo.

Ahojky!
Holka nesmutni! Takových je nás hrozně moc, bohužel :( Jde jen o to se s tím poprat ;) Já (Pražanda) se taky na jaře přestěhovala za svým manželem 60km od Prahy do vesnice, kde jsem nikoho neznala. Kamarádím se s pár známýma od manžela, s jeho sestřenicí, bratrancem apod. Dvakrát týdně jsem začala chodit cvičit (chápu, to Ti asi nehrozí), jezdím často do Prahy za mojí rodinou, protože tam dálkově studuju a tak mi mamka hlídá malého. Taky máme na krku hypotéku, domek nedodělanej. Od prosince na 90% půjdu do práce - na zkrácený úvazek a budu dojíždět do Prahy, stejně jako manžel. Nevím, jak to všechno zmáknu s malým, se školou, s prací, dojížděním a ještě všechno to okolo. Ale nějak se to prostě zmáknout bude muset :P Nebuď smutná z toho, že malému koupíš jeden dárek z mimiaukce. Stejně z toho ještě nemá rozum. My máme hraček taky hodně hodně málo! Nechci mít z domečku smetiště. Radši jednu se kterou si bude hrát než dvacet rozházených po pokoji a jinak k ničemu. Zkus si najít nějakou zábavu. Piš si maily se svými kamarádkami, občas vyraž někam do města jen tak. Jestli u Vás jezdí aspoň příměstská doprava do Prahy, máš vyhráno ;)
P.S. Mimochodem, právě sedíme s manželem u vína a ten náš malý raubíř odmítá spát. A manžel Ti vzkazuje, že nejlepší hračka je pytlík od brambůrek. Malý si s ním totiž právě hraje na stole a jak mu to šustí a klouže, má takové záchvaty smíchu, že my jsme z něho úplně vyřízení :s: :s: :s: :s:

Tak bohužel i já jsem na tom stejně :r: , bydlíme teda sami v baráčku, ale chcíp tu pes tuplem. Přestěhovali jsme se z Prahy po šestinedělí, protože v Praze jsme měli jen malý byteček, samozřejmě když bylo hezky, tak to byla paráda, byli jsme pořád na zahradě a pohodička, ale teď je to fakt na palici, když malá spí, tak jsem buď na netu nebo prostě uklízim a vařim. Koukala jsem tu třeba po nějakým přivýdělku, třeba i do sámošky, ale nic. Máme na ten baráček hypotéku, takže taky přepočítáváme co se dá. A nicméně jsem taky z Prahy-východ a sice ještě teda kus za Říčanama, asi tak 18 km, ve Stříbrný Skalici, to je hned za Ondřejovem. Joo, svět je malej :a:

Já jsem taky pořád sama je to fakt někdy na hlavu jak jsem s malou pořád sama,každý den když počasí dovolí tak jdeme tak na tři hodky ven jinak je to každý den to samý a když malou chytnou prdíky a ona pořád pláče,tak je to psycho :00: :00: jako zrovna dneska :\\:

přečetla jsem si tvůj článek a jsem na tom úplně stejně jako Ty i s tim,že jsme se přestěhovali za Prahu a tady taky chcípl pes!Bydlim v Modleticích jestli Ti to něco řiká,je to taky Praha-Východ.A Ty jsi odkud? :a:

In reply to by ednicka

Jéé, to je kousek :) já bydlím kousek za říčanama, taky prdelka světa :) vesnice je fajn,ale ne pro ženský na mateřský :( co se někdy sejít?

05.11.2009

Tak tohle je můj miláček :) zatím máme jen jednu holčičku, ale časem ji pořídíme bratříčka (rádi bychom) :) jj, letí to..teď je Kubovi 23 :) popisky u fotek

Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
Beru si příklad z Paolinky a dávám sem i našeho taťku :)
04.11.2009

Holky,

Pasení koníčků- nechce
Ojinka

ahojky tak já jsem řešila něco podobného a nakonec jsem ho v podstatě donutila vždy po koupání když jsem mu mazala záda tak jsem ho nechala chvilku vycukat. mluvila jsem na něj i jsem mu na přebalovák dala oblíbené hračky a hups teď se zase vźteká když ho otočím na záda. uvidíš že to půjde. dej jí ještě trochu času a ty vydrž to vztekáníčko. přeju pevné nervy

ahojky, tak zkuste míč. Naše malá taky nerada pásla, tak jsem ji párkrát dali na míč - takový ten velký nafukovací - jestli ho nemášš, tak dneska je to otázka 150 korun a mají ho třeba v Tescu. Kvalitu nevím, nemám ho odtud.
Párkrát jsem ji na něj dali a začala krásně pást. Bála jsem se co nám řekne doktorka na 3měsíční prohlídce, ale snad to bude dobrý jdeme tam v pondělí. Když jsme ji chovali, tak taky krásně držela, ale jak se dala na bříško, tak řev a nic z toho. Pak jsem ji zkusila několikrt dopoledne a bylo to lepší. Třeba se těm dětičkám fakt už večer nechce. :a:

30.10.2009

Včera jsme se nudily, tak jsme fotily :) jsou tam i fotečky, co jsem udělala během října, malé budou v neděli 3 měsíce

Včerejší focení :o))
Včerejší focení :o))
Včerejší focení :o))
Včerejší focení :o))
Včerejší focení :o))
07.09.2009

Ahoj holky,

Ahojky! Já při těhotenství přibrala 11kg a 14 dní po porodu jsem měla o 27kg míň. Během dalších tří měsíců jsem měla celkově o 35 kg míň..kojila jsem plně, ale zhubla jsem zřejmě kvůli nervům.. Nebuď smutná, kalhoty určitě brzy dopneš!

tak nakonci těhu jsem měla 84kg a nyní mám 74kg..takže celkem to jde. ALe ráda bych měla jen těch 70kg a postupně ještě méně. U prvního těhu jsem přibrala více a nedařilo se mi to nějak schodit-spíše jsem ještě během kojení přibírala, takže jsem šla do druhého těhu s docela vysokou váhou...no nyní to jde docela samo. JInak u druhého těhu jsem přibrala 11kg. Všechny mám dole a teď jen zhubnout ten restík z předešlého těhotenství + kojení :s:
Jo jsem 3 měsíce po porodu :a:

In reply to by JaMiOn

Já měla na konci těhu 88kg :( teď mám 72kg a ráda bych se vrátila na svých 65kg :) ale nějak to nejde a už mě to štve,že nic neobleču..byla jsem dřív docela tak akorát a jelikož mám ve skříni samé uplé trička,která si na sebe teď vzít nemůžu,protože to je děs,tak mě to docela štve...pořád mi všichni říkají,abych večer cvičila,ale já jsem většinou úplně mrtvá, když konečně malá usne :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka