Deníček uživatele LenaH

19.06.2013

Ahoj maminky,
mám dotaz.
Syn od narození trpí na prdíky :-/. Ze začátku jsme používali Espumisan, ale ten mi přišel, že moc nepomáhá.

nám pomohl ten espumisan před každym kojením jsem dávala 5 kapiček a ted už je skoro nepotřebujem.předtím jsme skoušeli sab simplex ,ale nic moc.ten espumisan na nás zabral více. :a:

02.05.2013

Ahoj těhulky a maminky,
jen mám takovou hloupou otázku.
Když mám termín porodu stanoven na 20. května - tzn. že toho 20. května je ukončený 40. týden nebo je začátek 40. týdne ???

01.05.2013

Nevíte prosím někdo, co to znamená CS 35?? Všude na netu jsem našla, že se uvádí třeba CS 1, 2, 3 ...

Ted mne tak napada - to četš v prukajde? protože ty kolonky jsou vedle sebe a dr muže celou dobu psát vedle, ty hodnoty ktere totiž popisuješ odpovídají spíš na výšku fundu delohy.

01.05.2013

Ahoj maminky,
tak v pondělí jsem začala 37. týden. Včera jsem byla na kontrole u doktora a ten mi oznámil, že mám GBS pozitivní= mám streptokoka :-/

v cem se mas jako rozhodnout???
tak jak uz psaly holky....ma to drtiva vetsina tehuli..dulezite je dostat atb uvadi se 4h pred porodem jinde min 2h pred...takze kdyz se zacne neco dit tak radsi cinkni do porodky zda uz mas prijet :)

neboj se :) mám taky pozitivní HBS.. to má skoro každá druhá těhulka.. 3 hodiny před porodem ti dají antibiotika kapačkou a ty se dostanou přez placentu k miminku a to je potom chráněné.. takže se neboj :) jen kdyby ti praskla voda nebo začali kontrakce tak na nic nečekat a jed do porodnice aby se stihli antibiotika dát. a železo beru taky :a:

Nic se neděje,GBS + je hodně maminek,z toho si nic nedělej,taky jsem byla GBS + a máme zdravou skoro 8mi měsíční holčičku. :-) Před porodem se musí podat ATB,takže pokud nastanou pravidelnější bolesti a nebo odteče voda,tak jeď hned do porodnice,tam ti dají ATB a bude to v pořádku :-)

dneska to má hodně těhulek,duležité je být opravdu včas v porodnici aby se podaly atb,takže hned jak začnou bolesti tak jed a na nic nečekej

Leni, hlavně klid, streptokoka má opravdu velké % maminek(těhulek)ničeho se neboj, není to nic neobvyklého, já to sice neměla, ale skoro všechny mé známe ano a vše dopadlo v pořádku, ty antibiotika pomohou :€s€:

23.12.2012

Ahoj těhulky,

ahoj ja su dnes 19+1 presne:-) jinak me to ted taky dost utika v 1.tehu to utikalo pomalu ale jak uz je jedno ditko tak to fakt utece.ja tez nabrala 18kg ted mam zathpm 2kg hore.musim se drzet nechci tolik prhbrat.na velkej ulz jdu 3.1 a snad se uz 100% tez dovim co cekam ted to vypadalo na chlapaka ale zatim to neni jiste.tak at nam ty svatky rychle utecou at uz je leden vid! :-D

In reply to by luciekres

Já jdu na ultrazvuk 4.1. a už se nemůžu dočkat. Tak držím palce, ať je to vytoužené pohlaví. Nám taky na genetice řekli, že to vypadá spíš na chlapečka, ale že to není jistý...uvidíme.

19.11.2012

Ahoj těhulky,
tak se hlásím mezi vás. Dnes jsem podle ultrazvuku 13+4 a podle MS 13+1. Myslím si,že to bude ale odpovídat spíše těm 13+4.

Ahojky! Já teď taky čekám druhé mimčo, mám 10ti měsíční holčičku a termín toho druhého mám podle ms 13.5. a podle utz 25.5., takže taky skoro 14dní, dr.mi uklidňuje, že je to normální, hlavně takhle brzo po porodu, že není ovulace pravidelná, ale stejně mám strach, jestli je všechno v pořádku :r: Jinak zatím jsem jen hubla, asi 3kg mám dole, ale nejsem hubená, tak to neřeším, spíš vítám:-) Pohlaví zatím nevím...

Ahoj, taky budu podruhé maminkou :-)

Jsem 14+5, ale přesně to neřeším, protože syna jsem rodila o 3týdny dříve císařem. Jinak já zatím shodila 8kilo, ale už mě přešlo zvracení a ta největší nechuť, tak snad to nenaberu zas nějak moc rychle :s:
a pohlaví si říct nenecháme, protože synáčka máme a teď je nám jedno co to bude. Buď princezna, což by bylo příjemné překvapení nebo další rošťák, aby mě synek někoho do party :-) Věci mám po synkovi stejnak většinou neutrální, tak je to i takhle jedno.

07.07.2011

Ahojte maminky,

Ahoj holky, děkuji za rady,..jasně že ho nedám na tvrdou zem...že pod něj dám aspoň deku....navíc ta hrazdička už s dečkou je...a mám ještě jednu, kterou jsem zkusila do té postýlky...malej si s hračkama už taky povídá, směje se na ně a bouchá do nich...byla jsem překvapená, že se trefí...ale asi to je ještě náhoda...:-D

Já mám přenosnou hrazdičku, takže mu ji šoupnu kdykoli je bdělý a nudí se :-)...a to máme měsíc. On je Kryštůfek ale od narození hrozný pozorovatel...za chvíli pak začne hulákat, tak ji dám pryč a je na něm vidět, že je z tolika podnětů unavený. Klidně už ji dávej, uvidíš sama, jaký bude mít úspěch! :-)

už od 5 týdne. ze začátku na ně koukala a postupně šahala a bouchala a taky si s nima povídala, tedka už jí jsou dva měsíce pryč a pomalu je začíná chytat i do ručky, povídá si s nima a směje se na ně. jinak já ji mám ale v postýlce v obýváku. na zem bych když tak dala aspon nějakou deku aby to neměl tak tvrdé.

14.06.2011

Tak to uteklo jako nic a pomalinku bude mít náš Lukášek měsíc...Nestihla jsem napsat dříve, jelikož takový frmol, jaký máme teď jsem si ani ve snu neuměla představit..

Můj porod
Můj porod
Můj porod
20.05.2011

Ahojky těhulky,
tak jsem byla včera už poprvé v porodnici na vyšetření (kontrole) a dali mi zprávu...ale nerozumím v ní spoustě věcí, např:

1.postI je postavení hlavičkou dolů
2.MOP mikrobiální obraz poševní to máš taky dobrý
3.placenta je na přední stěně a ten typ II jsem měla taky
4.Doppler to je srdíčko myslím a to je v normě
A ohledně porodu to ti žádná z nás nepoví jelikož já třeba měla, že rodit jen tak nebudu a, že budu určitě přenášet a ve 38 tt mi praskla voda a rodila jsem.Přejeme hodně štěstí!!!!! Alena a Honzík:a: :cc):

1. post I. - postavení plodu I - hřbet plodu vlevo od pupku matky
2. souvisí asi s vaginou... to MOPII
3. typ II - zralost placenty, čím vyšší tím zralejší, mimo dolní segment, normální množství vody

jinak jsi zavařená, hlavička už nálehá... může to být hned, nebo taky až za 14 dní :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka