Deníček uživatele Kotrmelinka

20.02.2014

V týdnu jsem šla ke svému obvodnímu lékaři, protože mě bolel pupík. Doktor mě řekl, že mám pupeční kýlu a měla bych jít na operaci. Jenže mám doma 5ti měsíční mimčo a kojím. Jde mi o to jestli nějaká mamča nebyla ve stejný situaci, chci zkusit odstříkat manželovi mlíčko do mrazáku a třeba odstříkávat i v nemocnici abych nepřišla o mléko ale prostě si to dost dobře nedovedu představit.

Ahoj kýlu jsem měla už v těhotenství a po porodu se mi přemístila do pupku. Po debatě z chirurgem doporučil stahovací pás a přijít až přestanu kojit. Tak jsem učinila v roce dceru nekojila a nastoupila na zákrok a to mě k tomu dělali rozestup břišních svalů a vše ok :a:

sice nemám zkušenost s kýlou, ale měla jsem v těhotenství velké problémy se zády a měsíc po porodu jsem se konečně dostala na pořádné vyšetření, diagnóza vyhřezlé plotýnky a to ve stavu, který se běžně operuje. Nemocniční neurolog na mě hleděl dost překvapeně, že s tím vůbec dokážu chodit a tvářil se, že jsem nezodpovědná kráva, když nechci jít na operaci okamžitě. Dcerka měla měsíc a 4 kila. Co vím od známé, po operaci je zhruba půl roku "klidový režim", kdy nesmíš zvedat nic těžšího než kilo. Jak bych se o malou postarala, ptala jsem se doktora. Přiblble se zasmál a prohlásil cosi jako poučit vás musím. Nakonec si do svých záznamů napsal, že mám přijít za půl roku na kontrolu. Po tom půl roce zrovna sloužila jiná doktorka, ta mi jinými slovy řekla, že pokud mě aktuálně nic nebolí, tak ať už jim tam nelezu. Takže ve výsledku, dneska má dcerka víc jak rok a půl a já stále neoperovaná žiju bez výraznějších zdravotních problémů. Poučena z toho bych si na tvém místě vyžádala konzultaci s dalším doktorem a myslím si, že máš-li pětiměsíční miminko, tak se určitě ještě nějaký ten měsíc dá s operací počkat.

In reply to by ha.nka

Mluvila jsem se třemi doktory... Jeden řekl jít, druhý že ne a třetí že neví... Zítra ještě jedu přímo do nemocnice kde by mě operovali a chci se zeptat jak by to vlastně probíhalo... znepokojuje mě to že se mi od rána kýla zvětšila, je možný že to je tím jak mě v tom dnes 2 doktoři šťourali... taky mě vadí to že to bolí i bez námahy... abych pravdu řekla, asi jsem srab ale prostě mám strach...

Přítel měl 2 krát tříselní kýlu,na operaci šel u jedný po půl roce u druhý po roce a nic se mu nestalo a to dělá těžkou práci ve skladu......pokud kojíš měla by ti nemocnice umožnit pobyt i s miminkem....kamarádku takhle chytl žlučník a malou tam mola mít protože byla kojící....v den operace bych poprosila manžela ta malou pohlídá a až by s tebe vyprchala narkoza tak bych chtěl malou k sobě....jinak bych počkala s celou operací :)

02.11.2013

Narazila jsem na stránku kde za registraci posílají chňapku zdarma, více info na mejlíka :-)

26.02.2013

Ahojky, ráda bych si koupila hladký gymnastický míč na nějaké to cvičeníčko ale tápu s průměrem, měřím 167 cm a dnes jsem 13+3... Poradíte?

ahoj. ja merim 168cm a mam doma 65cm prumer a je uplne paradni. pisi na nem, ze by mel byt cca do 168cm ta 65cm, ale I pritel na nem poskakuje :D

Chci ho kupovat v tescu takže nějaká rada asi nehrozí ale šlo mě o to, že se mě zdá že 65 cm je málo když ještě nakynu aby nakonec nebyl malej...

Ahoj,v dobrých obchdech ti řeknou průměr míče k tvé výšce.Na eshopu by jsi měla mít tabulku :) jak kdyby jsi si na něj sedla,kolena by jsi měla mít v pravém úhlu...

Já četla, že je to podle výšky bez metru, takže na výšku 170 cm míč 70, na 165 cm míč 65... Ja meřím 162 a měla jsem asi vetší, myslim že 70.

26.01.2013

krásný kočárek :€s€:
... ale nezdá se ti moc těžký? za mě 17kg ve sportovní verzi je fakt hodně... ale to jen jestli ho budeš muset někam vozit sama busem či vlakem a tak...
barva se mi taky líbí :///:

21.01.2013

Ahojky... Dnes mě doktor nabídl, že za cca 1600,- můžu mít tripple testy dělané jinak než ty později neplacené, pro mě je to novinka, při prvním těhu taková možnost nebyla, co myslíte, je to nutné?

to je skrining,zkus se kouknout jinde muzes usetrit..ja davala 600 :)
triply bych nebrala moc v potaz byt se delaj automaticky ale jsou opravdu nespolehlive..
takze pokud chces tak si je klidne zaplat...ale tu pomyslnou jistotu mit nebudes je to presne asi tak na tech 95% ;)

to nejsou tripl ale screening a řeknu ti že dát 1500 a mít jistotu že je dítě zdravé mi za to rozhodně stálo,to si radši odpustím nějakou blbinu do výbavičky

Za mě určitě ANO, je to nejpřesnější vyšetření v těhu :one: Já byla v prosinci a platila 1400,- ve ZLÍNĚ v Prediku a v Baťovce je to zdarma...mě poslal dr.do Predika, protože jim dělají pak i ten 2.screening a on sám tam kdysi pracoval..tak jsem to neřešila.. Ve Zlíně se takto komplet.testy dělají až od r.2008, takže u syna jsem to také nezažila.. :€s€: Jsou to testy spolehlivé na 95% V 16.tt tripple jsou jen 60% a ve 20.tt se pak zkoumá navíc uzavření neurální trubice a rozštěp páteře a to už proplácí ZP.. Jinak na ten 1.trim.screen.dává VZP 111 +500,- a ZPMV 211 +1000,- :a:

07.01.2013

Ahoj holky, potřebuju poradit... Je možné, abych měla celý den těhotenské nevolnosti nebo za tím mám hledat něco jiného? Jsem cca 7 týden a poslední dva dny mě je stále na zvracení...

Ahojky, jo to mi připomíná moje první těhu (ted ještě nevím co bude), měla jsem to naštěstí jen v 8. a 9.tt, ale jako ty, celý den na zvracení, ale nezvracela jsem, až jsem si někdy říkala, že by se mi ulevilo kdyby to šlo. Moc mi tho nepomáhalo, trochu my myslím pomohla cola neb Kofola, dala jsem si ji 2x denně (po skleničkách)

Je to fakt hnus, měla jsem je od 7. tt az do 20. brutální a celodenní, nemohla jsem jídlo cítit ani vidět, normálně jsem prepinala reklamy v televizi, kde bylo jídlo :00:
Od toho 20. je to lepší, uz mi tolik nevadí pachy a zvladam i telku, ale zvracim porad, i kdyz uz jen parkrat do tydne...

29.11.2012

Zdravím... První měsíc snažení nevyšel, posouváme se do druhého... Ovulační testíky tenhle měsíc nechám být a proto se chci zeptat, cyklus ( minulý ) jsem měla 26 dní, kdy se teda začít snažit?

tak jako my sme tentokrát sexovali tak 1-2x týdně bo sme byli hodně znaveni z práce většinou.to stejné v době ovulace sme sexovali max. 2x a to sem ještě toho svého musela vzbudit a donutit bo už byl zas kaput z roboty...a zadařilo se te druhej měsíc...jen sem si podle netu hlídala kdy by měla bejt asi ta ovulka a pila kontryhel.

"začít snažit"... to zní tak nějak zvláštně.. Prostě na to vlítněte, kdykoliv budete mít chuť, náladu a tak, na nic nemyslet a pořádně si to užít.. :s: Někde jsem totiž slyšela, že čím víc si sexování ženská užívá(se vším všudy), tím větší je šance, že otěhotní ;)
Hlavně se neupínat na to, jestli se to povede nebo ne apod.. To je největší nepřítel... :*O*:
:one:

Ahoj my hned jak začali tak toho manžel využil a sexík byl prostě skoro pořád :) krom menstruace. Jinak nejlepší je asi sexík obden a to by bylo aby jste se netrefili :a:

16.11.2012

Ahojky, kdy nejdřív můžu udělat test s citlivostí deset? Nebo kdy nejdřív jste si ho udělaly vy a ukázal vám dvě čárky?

TT nejdriv v den vynechani :)
ale je to individualni,// muzes mit brzy ale neudrzi se..ja sem taky plasila...uz 8DC .....
u me
20DPO= 1den vynechani dalnice jak blazen
10DPO= 1 den vynechani slabej dusik

10 DPO, mam foto na mém profilu, byla docela hezky vidět :), ale je to hodně individuální, každé těhu a každé mamince se jinak uvolňuje HCG

já mam testy pozitivní hodně pozdě. Před MS nikdy, ani ty desítky, prvního ducha jsem ted našla asi 3dny po vynechání ms, ale to byl duch, že jsem ho málem lupou hledala, pořádne pozitivní test mam až cca 10 dnu po vynechání MS.

In reply to by sycatko

A měla jsi nějaké příznaky, podle kterých jsi poznala, že jsi těhu? Já mám cca o 9 dnů zmeškanou MS, testík negativní, ale mám prostě stále podezření :00: :///: Na prsách mi vyskákaly modrý žíly a semtam pálí prsa i podbřišek. Ale možná se mi jen srovnává tělo s hormonama po vysazení HA.. :) Ahojky a budu ráda, když písneš ;) :a:

12.11.2012

Včera byl test pozitivní, dnes ani náznak druhé čárky, je to možné? nejsem v tom zběhlá takže nevím... snažení bylo včera, v pátek a má cenu ještě dnes?

Já bych to taky dneska radši prubla ;) My jsme se snažili den co byla stejná čárka + dva následující dni pro jistotu, jak píše maminka podemnou, ovu je od pozitivu až do 48 hodin, a kluk se nám takto podařil, protože když jsem měla pozitiv, tak jsme se pohádali a sexík nebyl a za dva dni jsme to prubli a byla jsem v tom, tak držím palečky

Možne to samozřejme je, hned po uvolnení vajíčka hladina luteinhormonu klesne. jelikož ale výrobce uvadí, že od pozitivniho testu je ovulace za 24-48 hodin, klidne bych to dnes ješte pojistila. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka