Deníček uživatele korda

23.06.2008

:r: dlouho sem tu nebyla,nemam ani chut.Tak se mi konečně podařilo zjistit příčiny té mé otřesné deprese.Muj přítel si hned co jsem otehotněla našel mladou milenku s 2letou dcerou,ktera

ahoj, musí to být hrozné, každé ráno se potkávat. Až z tebe vyprchá vztek a lítost, zajdi za nějakým právníkem a poraď se, jak lze vyřešit finanční vyrovnání . Já bych asi chtěla pryč od něj, pokud to finančně a fyzicky zvládneš, tak se odstěhuj. Můžeš chtít pomoc třeba od svých rodičů?? Hlavně mysli na toho prcka, ten za nic nemůže a určitě si nezaslouží nějaký stresy ještě předtím než se narodí. Sama jsem neprošla zrovna ideálním těhotenstvím /hádky, citové vydírání, často jsem brečela/, manžel od nás odešel krátce po návratu z porodnice. Nejhorší je, že v tom jsou hormony a přesto, že mi můj selský rozum říkal, že se "změní" protože nosím jeho dítě, tak hormony jeho chyby omlouvaly a tolerovaly. O to horší byl pád dolů - odešel stejně. Drž se, hlavně si v hlavě srovnej, co je pro tebe nejdůležitější, chlapů ve svém životě můžeš potkat ještě spoustu, nikdo ti však nedá později šanci ovlivnit zdraví a psychiku svého dítěte. To udělet teď, později je to jen o výčitkách "kdybych já tenkrát udělala to a to...". Mysli hlavně na sebe a svoje dítě, to ostatní je až na druhém místě..Pa.

ivka222

buď silná něco krásného v podobě mimi ti ze vzahu zůstane,chlapi jsou přelétaví a jakmile to udělal jednou udělá to znova a ty koukej něco dělat protože po druhé nebo po třetí to bude bolet stejně jestli né víc,na co čekáš??co očekáváš od chlapa který v sobě nemá kousek studu a charakteru,ukaž mu že máš svojí hrdost a postav se na vlastní nohy(teda jestli ti to možnosti dovolujou),ale sdílet s ním jednu místnost není dobré,držím ti palečky do budoucna a nebuj sama nezůstaneš :cc):

11.06.2008

ahojte holky,muže mi některá z vas napsat,jaké jsou velikosti miminka třeba v 7tt,8tt,9tt?

kdysi to tady někdo zveřejnil a já si to uložila, nevím na kolik se tím dá řídit - každý je přece svůj:

stáří těhotenství velikost plodu (ke kostrči)/(s nožičkami) hmotnost plodu
6tt 2-4mm *
7tt 13mm *
8tt 14-20mm *
9tt 22-30mm *
10tt 31-42mm 5g
11tt 44-66mm 8g
12tt 69mm 8-14g
13tt 75mm 20g
14tt 93mm 25g
15tt 104-114mm 50g
16tt 108-116mm 80g
17tt 11-12cm 100g
18tt 12,5-14cm 150g
19tt 15cm 200g
20tt 16cm 255g
21tt 18cm 300g
22tt 19cm 350g
23tt 20cm 455g
24tt 22cm 540g
25tt 22cm 700g
26tt 23cm 910g
27tt 24cm/38cm 1000g
28tt 25cm 1100g
29tt 26cm/43cm 1250g
30tt 27cm 1360g
31tt 28cm 1590g
32tt 29cm 1800g
33tt 30cm/44cm 2000g
34tt 32cm 2300g
35tt 33cm 2550g
36tt 34cm/46cm 2750g
37tt 35cm/47cm 2950g
38tt 37cm/48cm 3250g
já jsme se taky ptala jsetli v 7tt není 8 mm málo, a říkala mi sestřička, že nikdo není podle tabulek a že je to individuální. Hlavní je, že mimi roste!!!

07.06.2008

:a: tak jak se dneska mate?Ja mela jit na zahradku grilovat,ale to počasí mi nějak nevyšlo,tak sem si maso dala do tlakače,že si ho uvařím a dam z hořčici a chlebem,takovou chut sem na to r

06.06.2008

:\x: holky,jak se mate?Ja nic moc,stale je mi tak divně,ne,že bych zvracela,ale citim,jako bych chtela a po ranu se mi docela často mota hlava ://: .A je možné,že by mě pomaličku v 8+5tt zač

ta je u me uz na dennim poradku,citim se slaba,ospala na brise spat,uz nemohu,protoze me pak boli prsa.No a to jsem na zacatku 8tt,aspon ze nespinim,to jsem mela v unoru a nejak to nedopadlo :( Tak se holky drzte,ono bude lip ;) ;) ;)

ahojky, tak mne je spatne od 6tydne...ble, nejak to musim vydrzte, nejhorsi je to v praci a maskujte to, ze :), jinak jsem utahana dost, ale bohuzel mame hodne prace, takze pres den nestiham moc spat, spis vubec a vecer u prace v 11 proste vytuhnu, pac uz nemuzu...pritel se divi, ze jsem nastvana a rozladena, kdyz po jedenacte jsem na neho prisna, aby neco udelal do prace (pracujeme spolu), pac ja jsem grogy a cekam na neho...pak o vikendu, kdyz nic nemusim, tak bych jen spala (teda krome toho ze jsem dneska dopoledne byla v praci a zitra jdu zase) bleeee...takze nemam cas si ani uzivat tehotenstvi, teda krome tech nevolnosti :), ovsem ty si teda zrovna neuzivam...tesim se, az budou za mnou ty tri mesice a budu se citit mnohem lepe, doufam...

Ahoj, mě je už 3 dny špatně, žaludek jak na vodě, strašně unavená(přijdu z práce a okamžitě jdu spát), břicho mám nafouklé a bradavky citlivé, jsem 8+5 a je to krize :00: Snad to brzy přejde, protože jsem momentálně absolutně nepoužitelná :'zz): Hlavně doufám, že je mimi v pořádku :cc): To je nejdůležitější! Tak držím palce, ať to zvládneme :qu:

ahoj,já jsem sice těhotná chviličku a mám taky citlivé bradavky a taky se cejtím nervozní,pořád přemýšlím ani nevím pořádně očem.Držím palečky at ti ta kontrola dopadne dobře. :one:

neboj, vsechno to prejde.... deprese jsou taky normalni, ja mela i navaly vzteku a jeste mivam :s: ja jsem na zacatku byla hlavne hrozne moc unavena a porad jsem spala a prsa me taky bolela, ted uz je to lepsi.... jsem ve 20tt. tvuj strach chapu, ale snaz se myslet pozivne, protoze vsechno vplyva na miminko a preci nechces mit doma mrzouta :///: drzim ti palecky at jde vsechno jak ma a miminko se vyviji az z nej bude krasny maly tvorecek, kteryho si budes za par mesicu chovat v naruci :a:

02.06.2008

:a: tehulky,toto leti,ani se nenaděju a je tu 8tt+0.Holky poradte mi,od 6tt beru utrogestan na udržení,protože už mam za sebou jeden potrat 9tt :r: ,tak ted si me doktor hlida.Myslíte,že pokud

Ahojky,
bohužel ani utrogesta není všemocný, ale pokud už jsi na utz viděla srdíčko a bylo vše v pořádku, tak snad bude všechno OK. Ale stejně se šetři. Držím palečky, ať všechno dobře dopadne.

Dal Ti dr. neschopenku už při první návštěvě nebo až později a musela jsi si o ni říct nebo Ti ji vzhledem k prvnímu nepodařenému těhu dal sám od sebe? Ptám se, protože jsme o mimi v 8tt přišli a koncem léta se začneme znovu snažit, tak abych věděla, co mne čeká. Předem díky za odpověď.

In reply to by tatka_mamka

:a: ja sem potom vymenila okamžite doktora a našla si nového přímo v nemocnici,a ti se nestačili divit,že me při dvojčatech nenechal na neschopence a to sem létala v hospodě 15hodin denne s jídlem a za 3 tydny(v 9tt)už bylo pozdě a jen mi řekl,že je to normalní,idiot.Ted už v hospode nedelam,jsem v 3smennem provozu a hned od 6tt jsem doma,protoze nočni delat v tehotenstvi nesmim a taky me při dlouhem staní bolelo v podbříšku,tak sem dostala prašky a mam se šetřit,cítim se fajn.A na kontlolu chodím každy týden,naposledy 7+5 (27.5mm)a na další jdu v utery,to už budu 9+1tt,tak snad to dobře dopadne.Křece žadné nemam,špinení me přešlo minuly tyden a jinak kromě běžných příznaku - deprese,pocení,krvacení z dasní... se cítim fajn. :\x: a co se stalo u vas?Taky ste brali utrogestan a přece se to nepovedlo?

In reply to by korda

Ahojky,
byla jsem 7tt+5 a začala jsem špinit, tak jsem jela na gyn. ambulanci do nemocnice. Dr. mi při přijetí oznámil, že se mu to zdá menší než 7tt, tak jsem řekla, že díky tomu, že znám termín početí, tak si myslím, že ve skutečnosti (tedy ne dle poslední MS) to bude 6tt a k tomu řekl, že to by mohlo být. Dostala jsem ihned injekci na zastavení krvácení a nasadili mi utrogestan. Ráno mi nabrali krev na hcg a bylo jen 4x vyšší než před 14 dny. Ale špinění nepřestávalo a spíš jsem začínala i krvácet. Za dva dny mi tedy znova nabrali krev (hcg už bylo na 1/4 předchozí hodnoty) a udělali kontrolní utz a už na něm miminko v děloze neviděli, tak jsem ještě ten den šla na revizi a druhý den ráno domů. Dostala jsem preventivně antibiotika, jelikož jsem ještě nerodila (tenkrát mi to vadilo, ale teď, když vidím, jak ostatní holky trápí bolesti břicha a infekce, tak jsem ráda, že mi je dali). Celou dobu jsem si myslela, že kvůli krvácení bych mohla potratit a přitom to bylo obráceně. Díky tomu, že se miminko přestalo vyvíjet, se jej tělo začalo samo zbavovat. Ale už je to za mnou a snažím se na to nemyslet. Příští týden jdu ke svému dr. na kontrolu. Chystám si seznam otázek a proto i tady zjišťuji, jak to při 2. těhu chodí, jestliže 1. nedopadlo. Se snažilkováním chceme znovu začít cca v srpnu a doufám, že otěhotním rychleji než minule (snažili jsme se 3/4 roku).

Tobě držím palečky, ať je všechno v pořádku a ať máte začátkem příštího roku (pokud počítám správně :-) ) doma o jednoho človíčka víc :-).

In reply to by tatka_mamka

me tenkrat ten doktor řikal pul roku nic nezkoušet,ale vim,že už i po dvou měsících to spousta holek zkouší,tak hlavu vzhuru,uvidiš,že to pujde.My se snažili skoro 5let a to spolu žijeme 8,tak snad po silvestru budeme 3 :cc):

In reply to by korda

Ahojky,
mě řekli v nemocnici, že máme počkat 4 měsíce, ale pokud se nám to podaří po 3 měsících, tak nám nikdo hlavu neutrhne. Před revizí jsem musela podepsat souhlas se zákrokem a tam bylo uvedeno 6 měsíců. Tak jsem se ptala při první kotnrole svého dr. a ten mi řekl, že máme počkat 2 nebo 3 MS, podle toho, za jak dlouho od revize přijde první. Pokud za 14 dní, tak máme počkat ještě na další 2, a pokud až za 4 -8 týdnů, tak už pak stačí jen 1. Tak to vidím cca na srpen. My jsme spolu taky 8 let (teda budeme příští týden v úterý :-) ), ale snažili jsme se až od svatby (loni 07.07.), takže 3/4 roku. Povedlo se nám to neočekávaně v dubnu na dovolené (myslela jsem si, že ovlulace už byla, protože to bylo už 18.-23. den), ale zadařilo se, i když bohužel byla nakonec radost předčasná. Tak ale aspoň víme, že to jde a že jsme se asi předtím snažili ve "špatné" dny. Tak chci po 1. MS začít s měřením BT, abych věděla, kdy u mne k ovulaci dochází a mohli jsme tomu snažilkování přizpůsobit.

Tak hlavně ať vám to tentokrát dobře dopadne. Držím palečky.

17.05.2008

:r: jsem v 5tt.

Ahojky, neboj se když špiníš to nic není. Já jsem špinila do půlky čtvrtého měsíce a taky jsem byla dosti vyplašená. Teď jsem v 18+2tt a zítra jdu na plodovku mám také strach. A bát se budeš celé těhu kdyby něco a pak až se prcek narodí a bude růst to je prostě náš úděl pořád se strachovat.U někoho se to prostě stává, že slabě špiní. Někdo ze začátku a jiní třeba od pátého měsíce, káždá znás je jiná, tak se nestrachuj a nic nezvedej a nepřemáhej se a uvidíš, že to bude v pořádku. Hlavně se opatrujte.

In reply to by luciano

:) snad se strachuju zbytecně,aspon doufam!A co třeba pobolívaní v podbříšku,ne pořád,ale sem tam,při prudkem vstavaní nebo prudkém pohybu?Cítím to nekdy,jako bych to mela dostat a nekdy zase jen píchnutí na prave strane vajecniku.Pravy mam ucpany.Pises,že jsi v 18+2tt,znamena to +2dny? :?

Ahojky děvčata, nebojte se nic, určitě vám to dobře dopadne! Musíte v to věřit! Myslím, že je uplně normální, že je ze začátku těhotenství takovýhle strach. Měla jsem ho také a myslím , že každý se tak trochu obává, že se něco pokazí. Já se bála až do 12tt. Vždy když jsem šla na WC, tak jsem zadržela dech při sundávání kalhotek. Bála jsem se že na nich bude krev a že bude konec. Myslela jsem si o sobě, že jsem už blázen. Takže si myslím, že je to fakt normální takhle se bát. No, a vidíte, ted jsem ve 26tt a jsem uplně v pohodě. Takže se holky nebojte, hlavy vzhůru a těšte se na miminka! papa :a:

Ahojky nezoufej.Ja spinila prvnich6tt tehu.Ted uz jsem v 15+neco,vse je v poradku a mimcu se dari dobre.Ze zacatku to pry byt muze.Deloha je prekrvena a i v pochve je spousta cevek,ktere vlivem tehu mohou praskat.Taky jsem se moc bala,ale doktor me vzdy vyseetril,bylo vse o.k. a rekl mi,ze v takhle malem stadiu tehu stejne nemuzeme nic delat jen cekat.Bud to vyjde nebo ne.Strasne jsem se bala,ale to,ze je plod v poradku me vzdy uklidnilo.Chvili jsem uzivala i nejaky lek na posileni prave onech cevek.Pry na to pomaha i dostatek obyc.vit.C.Pak to prestalo samo a ja uz jsem ted o trochu klidnejsi mamina ktere uz i vykukuje brisko.Takze hlavu vzhuru...Nic neni ztraceno.Blba by byla jasna krev podobna menstruacni...Pokud spinis jen lehce,ze by to treba nebylo ani na vlozku,vyckala bych....Ja jdu taky v pondeli na uz...,tak klidne napis jak si dopadla.Ja se zase bojim genetickych testu,uz mam za sebou pulu,tak jsem zvedava....Cele tehu je o strachu,musime to zvladnout a vydrzet,mimi za to stoji... ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka