Deníček uživatele knedlíček

20.08.2009

Máme téměř 5ti měsíční princeznu a nejsme žádný drobek - 7,7kg a 65,5cm. Oblečky objednávám na 9-12měs.

ahojky, tak nám je 5 měsíců, máme 8kg a 67cm.

Kubík taky hodně blinká, tak sem teď koupila Nutriton a mlíčko mu tím zahušťuju a je to mnohem lepší!!!

také se mi stávalo běžně že i dvě hodiny po jídle blinkal

naše Danielka sní taky těch 170 ml tak 5x denně :$}: - příkrmy ještě žádný nemáme. Na čtyřměsíční kontrole měla 7260 g a 64 cm, takže si taky myslím, že tvoje :girl: není nijak velká. A zkoušely jste nějaký ty AR mléka? Ty by měli být proti ublinkávání, ale my s tím problémy nemáme, tak jsem to nezkoušela

tak já mám taky 5 měsíčního prdolu a váží 8kg a měří 67cm,jenom kojím takže nevím kolik vypije,ale taky blinká,třeba i 2 hodky po jídle se vyblinká,je to asi normální,mužeš to mlíko třeba zkusit zahustit,ale já to nechávám jak to je,do roka se to upraví a rozhodně nejste moc velcí jste akorát jako my :s: :one:

20.08.2009

Ahoj maminky. Nevím kde začít ale určitě toho bude hodně a budu vděčná všem kdo to budou číst a kdo mi napíše jakékoliv reakce. Mimi přišlo náhodou ale chtěné.

Ahoj knedlíčku :-)

je dobře, žes popsala, jak Ti je a jak se cejtíš.....jsme na tom stejně.....taky mám pocit, že se zbláznim...malá mi pořád pláče...i v noci se budí s šíleným řevem.....a já nevim, co s ní je....o sexu vůbec nemluvim... :-( o domácích pracech taky ne....Aninka mi usíná kolem 22:00 a já pak jdu poklízet, vymejvat lahvičky, žehlit, večeřet a co já vim....pak sprcha, ulehnu do postele a za chvíli rachot :-( Nějak jsem si to představovala růžovější....ale zvládneme to. Jsem v Pze sama....mamka daleko předaleko, přítelovi maminka umřela a bydlíme ve starým baráku, kde dole je táta.....nemocnej, protivnej, morousovatej chlap, kterej každýmu jenom nadává :-( NO jo no.....ale je fakt, že na tom jsou jiný maminky mnohem hůř.... Jo a k tý váze.....před těhu jsem měla 53 a teď 57 a ne a ne to dát dolů... :-) Asi jak se krmim v noci.....
Všechno se to srovná...počkej....budeme ještě číčy! :-))
Tak se drž a věz, že v tom nejsi sama!
Papa

Beruško,hlavu vzhůru. Mě když občas přepadne nějaká depka,vzpomenu si na lidičky,kteří jsou na tom mnohem hůř než já. A je jich dost,jsou třeba postižený,nemocný,nemají práci a co ty záplavy,to musí být strašný přijít o všechno. A když vidím ty děti v Africe,které nemají ani co jíst,to se pak až stydím jak se mám dobře a ještě si stěžuju.No a je po depce. Tak se usměj,uvidíš ,že bude líp.

Knedlíčku, všechno je to v hlavě. Až trochu spočneš (což asi ani ty nevíš kdy), dáš se psychicky dokupy, potom všechno bude jinak - i sexík se vrátí do normálu. Teď jsi přetažená, unavená a zrejmě s nějakýma bolístkama na srdci, tak proto není nic tak, jak bys chtěla. Opatruj se a pokus si najít chvilku pro sebe. Pa pa :k:
PS. kamarádka v sobotu navaří na celý týden (cca 4-5 jídel), zamrazí a v daný den uvaří jen brambory, rýži nebo jinou přílohu a od vaření, čili plotny, má celý týden pokoj. Zkus nad tím popřemýšlet. Třeba si odbouráš jednu každodenní povinnost.

já už mám skoro dospělé dítě(v listopadu 18)a vypadalo to u mě jako u tebe.Malá měla ještě od 3 měsíců až snad do roku přehozený spaní.Chodila jsem jako mrtvola.Bydlela jsem s rodiči,tak mi mamka dost pomáhala, i když jsme spolu růžový vztah neměli,s malou mi fakt hodně pomohla.Když přišla odpoledne z práce,poslala mě,abych se aspoň trochu vyspala.A vlasy....ani nemluvím.Důkazem už jsou jen fotky.Do toho s manželem problémy,ještě mě všude pomlouval,jaký mám hrozný vlasy.už je to naštěstí pryč.....Máš malý děti,chce to větší dozor a péči,s tím teď nic neuděláš.A věř mi,to mluvím z vlastní zkušenosti,všechno chce čas.Jak děcka porostou,sami se zabaví a ty pak budeš mít i čas se učesat.Opravdu v takové situaci nejsi sama. :k: :k: :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky toho mám mnohem víc na řešení ale to tu nemůžu ventilovat. To jsme ráda že v tom nejsem sama a jak máš staré mimi?

30.06.2009

No,taxem tu už dlouho nebyla protože ta naše princezna mě zaměstnává opravdu naplno.No a dnes nám jsou 3.měsíce a už oíd včerejška nám to dává pěkně najevo čo co.křičí stále a

nezapomeň, že na 3 měsících prochází dítě růstovým spurtem a i když nemá hlad, tak jak rychle roste, tak ho můžou bolet kosti...

muze ji bolet brisko,prestoze kaka ci prdi.Muze ji byt horko,je nervozni z bourek-deti byvaji hodne casto,nema zizen-davas vodu a caj?Kolem 3.mesice byva rustovy spurt,trva cca tyden.Staci trochu vetru do ousek a uz je boli,davej stale cepicku kdyz trochu fouka.Je toho hodne co to muze byt,zalezi jak se presne chova,ale videla bych to na rustovy spurt?Ji ti normalne?taky se ji muzou prorezavat zoubky,nebo jeste zuby to byt nemusi,oni je boli ty dasne a prvni zub muze vylezt klido az za 3.mesice.

ja ti asi moc eporadim i kdyz bych rada..Doma mam skoro 3leteho sviste co mi ava taky pekne zabrat a vzpominam si,ze kdyz bylo ase ditko stare jako tvoje,tak ricelo porad a porad a porad a vsichni sme z toho uz byl na dne a v noci neusale buzeni,kojeni,rvani..Padala jsem unavo kdekoliv..Stav trval do 13mes.,kdy poprve nse ditko spalo jn s jednim buzenim se v nci a pro nashotovy zazrak..Drzim palecky at to vsechno zvladnete :one: :a:

07.06.2009

Ahoj maminky!Mám takový dotaz.My tu naší princeznu už měsíc musíme dokrmovat ale přijde mi že nás to dost zacpává, ve dvou měsících nám dělá bobek jen jednou za dva dny a i ty prdí

my začali přikrmovat ve třech tejdnech a od tří měsíců byl Davídek na Nutrilonu. Ze začátku jsme používali ten hypoalergenní, pozdějc obyč. A taky bez problémů. První tři měsíce na prdíky taky trpěl, ale to asi nebylo UM.

ahoj, my máme Sunar HA a taky dobrý. Sestřenice měla pro svojí malou Bebu a měla stejný problém jako ty, tak přešla na Nutrilon a od tý doby taky v pohodě

31.05.2009

Ahoj holky,ženy,matky! Chci se s Vámi poradit, mám dvouměsíční Karolínku a přemýšlím jak jí budem říkat. Celé jméno je moc dlouhé a doteď to byla naše beruška,zlatíčko apod.

Tak jsem ti našla v knížce Jak se bude jmenovat Dom. podoby: Karla, Karča, Karka, kája, Kájinka, Karkulka, Karluše, Karolínka, Karolka, Karlunka, Lina a Linka. Snad ti to trošku pomůže

Ahojí mno tak já bych jí asi říkala Kajojí i když se na ty děti nemá moc šišlat ,ale kdo by tomu odolal,že? Mě taky ted napadlo že když budeme mít holčičku jak jí budu říkat ... jmenovala by se Danica ... asi Daní a nebo Dádo to se i rychlejí naučí říkat .

je též Karolína, říkáme ji Kájo, karlo, kájino,kájinko, karličko, a když byla malá tak než se naučila pořádně mluvit tak když sme se ji zeptali jak se jmenuje tak nám říkala Kanonýnka, místo karolínka :s:

18.05.2009

Ahojky maminky!Chtěla sem se zeptat na Váš názor či zkušenosti s dovolenou s mimískama?

uvažujem také nad dovolenou. Teď momentálně jsem ještě těhotná ale už tak asi za cca14 dní bude malej na světě. Chcem jet také do chorvatska přelom srpen, září. To by mělo být malému 3 měsíce. Když se někoho ptám na názor tak někdo říká že by jel, někdo říká že by nejel-sama nevím jak to dopadne ale pokud bude všechno v pořádku tak asi pojedem.

ahojky knedlíčku :) Já letěla s prďolou když mu bylo 6měs. za manželovou rodinou do Egypta! Což je 10000x horší než civilizovaný Chorvatsko.Malej to zvládl super,jak let tak 3hodinovou cestu z letiště.Taky to bylo na noc,tak po většinou spal.Nekojím takže jsem to měla o to horší,ale myslím si,že se nemáš co strachovat.Hlavně si sebou vem lékárničku,abys měla něco na horečky,kdyby bolelo ouško,na očka a apod.A když ještě budete v apartmánu tak není co řešit.Myslím,že by se Vám to mohlo vydařit :one:

ahoj, jediné co si musíš uvědomit že v sezóně bude všude spousta lidí a velké vedro. Jediné co by se tedy mohlo zvrtnou je to, že malá bude horko snášet špatně-jako většina miminek. Většinou se doporučuje s miminkama a dětičkama jet před sezónou. My jsme jeli vloni-to synovi byli necelé 2 roky. Jeli jsme do Řecka (před sezónou). Bylo tam moc příjemné počasí-žádná velká vedra a syn byl moc spokojenej. 3 dny před odjezdem se vyjasnilo a začali pařáky-kňoural, pořád pil a málo jedl, problémi se spaním v poledne-prostě byl takovej otrávenej. Byla jsem ráda že jedeme za pár dní domu.
Takže já bych s mimčem jela ale před sezónou když nejsou velké pařáky-také je na pláži méně lidí...prostě pohodička...
Příští rok plánujeme (sice je hodně brzy) dovču v Itálii a možná i v Řecku. Synovi budou 4 roky a dcerce rok. Chceme jet opět před sezónou-takže květen -červen a nebo po sezóně září-říjen :a:

ahojky, už jsem nad tím taky uvažovala. Jelikož se má mimís narodit 25.10. tak se letos k moři už nedostanu, ale příští rok bychom určo chtěli... pokud nebude žádný problém tak určitě poletíme všichni 3. Mořský vzduch dětem jenom prospěje. Ještě není na světě a už teď si nedovedu představit, že bych ho na 10 dnů opustila... takže já jsem pro dovču s mimískami..akorát pozor na klimu...a´t se malá nenachladí.

Ahoj, tak my jsme byli letos v dubnu na dovče s Kristýnkou, to měla čerstvých 6 měsíců. Jeli jsme přes noc. Odjezd jsme naplánovali na dobu, kdy obvykle chodí spát. Takže hned krásně usnula. Pak se dělali přestávky na kojení. Měla jsem na cestu připravený čajík, abych ji utišila, když se vzbudí a my nebudeme moc hned zastavit. Cestu zvládla suprově. Měli jsme ubytování v apartmánu, takže pohoda. Přes den jsme byli s malou hodně venku, protože jsme tam s manželem jeli za lezením. Měla jsem jí ještě v hlubokým kočáře, takže to bylo super. Bylo fajn, že s náma ještě jeli kamarádi, takže mohl občas Týnku pohlídat i někdo jiný než já nebo manžel.
Snažili jsme se dodržovat podobný režim jako doma. Teda hlavně večer, abychom jí to nějak nerozhodili. Musím říct, že dovolená byla super a všichni jsme si to moc užili. Až mě to samotnou překvapilo jaká to byla pohoda. I jsme si mohli večer zajít ne večeři. Malou jsme měli sebou v kočárku, kde spinkala.
Myslím si, že když budete mít těch 4 nebo 5 měsíců tak je to v pohodě. Pokud kojíš, tak nemáš starost o jídlo. Navíc nemusíš mít strach, že by ti někam utekla. Pokud pojedete v červenci nebo v srpnu, tak musíte dávat velký pozor na sluníčko. Přes poleden s malou moc ven nechodit a hlídat, aby nebyla na přímém slunku a hlavně, aby jí nebylo moc horko.
Takže já v tom žádný problém nevidím.
Tess

25.04.2009

AHoj maminky ale i všechny, co mi můžete poradit. Je to tady i v dnešní době hodně probírané téma že mamči přicházejí o mlíčko.

ahoj, ráda poradím... písni, kdy jí, jak dlouho a jak dlouho potom spinká... taky jak kojíte v noci a kolikrát se budí...
Sunar zatím nedávej! je to nejrychlejší cesta k odstavení!
- může to být růstový spurtík (to je úplně normální!!! je okolo 3., 6. týdne a 3. a 6. měsíce +-týden) - chce to hodně odpočívat a hodně pít - do 3 dní (max týden) sám odezní, avšak nesmíš dát dokrm!!!!
- jde o to, že mlíčka není méně, je ho pořád stejně, ale mimi je víc hladové a potřebuje víc pít, protože rychle roste... tvoje prsa musí na zvýšenou potřebu miminka zareagovat, tím, že dáš dokrm, to nezaregistrují a víc mlíčka nevyrobí!!!
- nejlepší je zůstat den, dva v posteli s prckem a pořádně odpočívat, vykašlat se na úklid a vaření a jen kojit, kojit, kojit (třeba i po hodině) - tak ten spurt překonáte nejrychleji :)

In reply to by Kytiii

Tak nic,už sem se to dočetla-laktační poradkyně jsi!! :s:
Taky sem na to mohjla kouknout hned a nedělat ze sebe trubku. :00:
Jednu chvíli sem taky přemýšlela že nějákoubudu muset sehnad ale my sme beznadějný ale je fajn že pomáháš ostatním :one:

In reply to by lidushka

ahoj lidushko, určitě nejste beznadějný...
mám dojem, že jsem četla,že tě kojení bolí, je to tak?
jestli ano, tak máte špatnou techniku!!! a ta se dá velmi snadno opravit...
chceš-li s tím něco udělat, písni... :)

p.s. laktační poradkyně nejsem, ale mám zkušeností se všema problémama v kojení, že by to vystačilo na deset životů :) - mě taky nikdo neporadil, tak jsem se musela informací dopídit na netu sama...

22.04.2009

Vím že téma sex po porodu tu všude běží ale zajímali by mě zkušenosti či názory prostě cokoliv od maminek co jsou po císařském řezu. Jak brzy začít nebo jste začali se sexem nebo se cvičením či aktivitami vůbec? Přijde mi že když je člověk po císaři tak je dole snad všechno v pořádku a jako normální ne?

Ahojík.No já rodila 2. května 08 a byla jsem tam 3 týdny kvůli malýmu,ale hned jak jsme se dostali domů,tak jsme na to vlítli.Kdyby to šlo dřív,tak by jsme na to vlítli zřejmě dřív.Krvácela jsem jen 4 dny po porodu,pak to na týden přešlo a pak asi 5 dí,takže pohoda.Nic mě nebolelo,jen jsme pro začátek preferovali pouze klasickou polohu,jizva byla stále citlivá...ale jinak jsem měla vše o.k.No a co se týče toho cvičení,tak jsem cvičila jen ty cviky co mě naučili v porodnici,cvičili jsme myslím už třetí den po porodu lehké břišní cviky a v těch jsem pokračovala doma.Hrozně ráda cvičím,hlavně na bříško,takže s tím větším cvičením jsem čekala zhruba 3 měsíce po porodu,ale i tak jsem to nijak nepřeháněla.p.s. nezapomen masírovat a mazat jizvičku at se neudelají srůsty ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak to vidíš já rodila 30.3. no a jako tedy mě to ještě pořád odchází tak že se to zeslabuje,tos mě ale potěšila že to už takhle "jde" já už bych taky tak chtělaaaaaa o muži ani nemluvim :-) tak já zase letííím

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka