Deníček uživatele Klarett

08.04.2009

Ahoj holky maminky!! Máme v plánu koupit novou autosedačku, protože vajíčko už je nám tak tak.

Ahojky tak my sme sedačku kupovali včera, máme tuhle http://www.moje-miminko.cz/autosedacky-0-18-kg/autosedacka-nania-cosmo-… líbila se nám na první pohled, je to nějaká novinka proto je tak levná, je to zaváděcí cena.Je moc super malé se v ní krásně sedí a je taky polohovací takže když usne tak se sklopí.Paráda,můžu doporučit. Za tu cenu super. Sporťák se mi líbí tenhle-sice je to trojkolka ale moc pěkný,taky bych ho brala http://www.kocarek.cz/kocarky-Chipolino-KO%C4%8C%C3%81RKY%20Chipolino%2…

Ahoj, my máme přesně tuhle a můžu jí s klidem doporučit. http://www.zaparkacek.cz/product.php?productid=17304&adv_campaign=10000… . je to opravdu paráda. My jí kupovali když bylo malýmu 16 měsíců a ještě v tý době ani pořádně nesplňoval váhu, ale je v pohodičce. Určitě bych neměnila. Myslím si že je to i jedna z nejbezpečnějších sedaček bez isofixu. V autě po správným připoutání opravdu sedí a ani se nehne. Je hezky vysoká, takže mimi krásně vidí ven a dobře se polohuje. Opěrka hlavy se dá zvednout do sedmi poloh i s pásy, takže nikde žádný provlíkání. A pásy drží tvar, což je výhoda, protože náš Matěj si do ní krásně záleze a protáhne si ručičky sám. Vyztužení není dělaný z polystyrenu, takže je opravdu pevná a má SPS - systém při bočním nárazu. Zkus prozkoumat net, třeba najdeš i lepší cenu. my jí kupovali loni v lednu a stála nás nejlevnější 5 600,- Akorát mi přijde dost těžká, ale to vůbec nevadí.
Kočárek ti moc nedoporučím. My používali normální a ted používám croozera místo sportovního kočárku a jsem s ním taky naprosto spokojená.
Přeji snadný a hlavně dobrý výběr.

In reply to by Dídinka

jéé ty taky vozíš taky v tom sportovnim? my máme chariota, koupili jsme k němu i ty malý kolečka a nevim, jestli ještě vůbec někdy vyjedu s normálnim kočárkem :) a to jsme si kupovali trojkombinaci, kvalitní ale do chariotu jsme zamilovaný :c:

In reply to by Pupidup

Ahoj, taky vozíme a nic jinýho vůbec nepoužívám. Kočár už přes rok leží na půdě. Je to super věcička. Nám se moc chariot nelíbil, taky je cenově trošku dražší. Ale máme na croozra speciální odpružení, který dělá pražská firma a je to opravdu parádička. Zrovna dneska jsme drandili na bruslích. Malý je tam naprosto spokojený.

08.11.2008

Ahoj holky, sháním pro malou (4 měsíce) klokanku, protože už prostě nemůžu na záda a vůbec netuším jakou mám vybrat. Na trhu jich je taková záplava a já nevim podle čeho vybírat.

In reply to by natalliev.

Děkuju Natalie, a mohla by jsi mi k t ní napsat více informací. Třeba jestli tam dáváš miminko sama bez cizí pomoci? Já sháním klokanku právě proto, že mě děsně bolí záda a tahat malou v náručí už prostě nezvládám. Díky moc. Klarett

In reply to by Klarett

Nosič je od NeoNata, je velmi pevný, je vybaven speciálními bezpečnostními přezkami a proto v něm lze nosit mimi až do 13kg. Do klokanky jsem mimi dávala bez cizí pomoci - nasadíš si nosič, přední část (ve které bude mimi) položíš např. na přebalovací pult, na něj dáš mimi a potom ji zvedneš, zacvakneš přezky (jsou tam 2 polohy, přizpůsobíš si je podle sebe). Toť vše ;) A jen tak na závěr, když tě bolí záda, tak nevím, jestli bude jakýkoliv nosič záchranou, mně je třeba dr. nedoporučoval :n:

27.10.2008

Ahoj holky! Jsem z Brna, mám 4 měsíční holčičku a chceme chodit plavat, nemáte zkušenosti? Poraďte kam, za kolik a přihoďte reference, budu Vám vděčná! Díkec Klára a Michaelka :o)

ahojky já jsem sice ze Slavkova,ale švagrovka je z Brna a chodila s holkama do Lužánek .Koukla jsem na net a zkus mrknout na toto.http://www.plavacci.com/plavani.html.Jináč s plaváním v Lužánkách byla spokojená a hlavně tam měli teplejší vodu a vyloženě jen bazén pro plavání miminek.Všude to tak není.Tak jukni a uvidíš.pa :a:

Ahoj o Brně toho moc nevím jsem z VČ v HK je to kolem 200kč, a tak chodíme do Náchoda tam je to za 150 ted to zvýšili na 170 je to bomba, malé jsou též 4 měs moc se jí to líbí chodí se u nás každý týden - my chodíme každé úterý od 10.00 jsou tam dvě vany takže chodí 2 maminy spolu každá ma svou cvičitelku. Celý kurzík trvá 20min. pak cca 30min se odpočívá a relaxuje aby mimi se zregenerovalo. Jsem moc spokojená musí se naučit i potápět jelikož na 1/2roce to musí automaticky umět pže pak do bazénu je to problém pro cvičitelky...od půl roku prostě vany už nejsou...pak se učí otužovat těšíme se na další lekci. Přeji i Vám aby jste byly v Brně spokojené Iva a Anežka

24.10.2008

Mamky pomoooc! Naší Michalce jsou 4měsíce a je plně kojená.

Ahojky, tak tohle znám }:) Malej mi nechtěl flašku ani za boha, nic nepomáhalo, ani lžičky ani střílačka..... :jawdrop: Až jsem ho nechala úplně vyhladovět a flašku si vzal. Ale trvalo to měsíc a těch nervů }:) Pak se to zlomilo. Už nechtěl prso, ale flašku :00: Držím palečky.

Bojim se,že se to do příštího tejdne nenaučí,holt jí bude muset nakrmit tchýně stříkačkou nebo po lžičkách,jak tu píšou kolegyně :!k: Naše Natálka pila,když jsme přišli z porodnice jedině z flašky,protože jsem neměla mlíko,pak jsem se rozkojila a když jsem jí ted po púl roce chtěla dát flašku s kaší,tak na mě koukala jak na blázna,co jí to strkám :O prostě to zapomněla, tak my jsme to vyřešili kaši lžičkou a čaj pije z učícího hrníčku,to jí kupodivu nevadí,s flaškou jsme se rozloučili :a\|:

Když je kojená, tak po lžičkách a asi si budeš muset odstříkat svoje mlíko a připravit jí to do lahvičky..zkus jí ještě když má v puse lahvičku,tak to trošku zmáčnout,aby jí to tam teklo, jestli se chytne..no ale radši to neriskuj s tou lahvičkou, aby se ti nezhatilo kojení..naše bere všechno,hlavně když to teče..ale z prvu taky lahev nechtěla...ale když má hlad,tak i z lahvičky pije..zkus jí nabídnout papú z lahvičky až bude hladová..jinak už nic neporadim..

Ahoj, já osobně zkušenost nemám,ale co mám tři kamarádky, co plně kojí, nebo kojily, a neměly dudlíčky, tak dětičky flašku nepřijaly, vůbec. A jedna která musela, protože jí dítě nepřibývalo, tak musela začít přidávat flašku z umělkou tak malá pak ani za boha nechtěla prso a její mléko. Takže máš 2 možnosti, buď si ze srazu vždycky odskočíš nakojit, anebo budeš muset být doma. :00: Protože na sílu to nevynutíš. :a:

23.10.2008

Zdravím všechny maminky a mám dotaz na šikulky.... jak mám odstranit žmolky z praného flísu.

Ahojda my na to mame doma žmolkovač(odstraňovač žmolků) stál cca 200kc(už si to přesně nepamatuju),je na 2tužkové baterky a supr!!!fakt úžasná věcička...... :one: :a:

28.07.2008

Holky maminy, potřebuju poradit prosííím!

Naše škytá, když se počůrá, neebi jí je zima... když ani jedno, dám jí ještě napít a je po škytání

To je u miminek normální. Náš Štěpánek to občas taky má a vždycky mu zabralo, že jsem mu dala ještě napít mlíčka, tak to zkus a snad Ti to pomůže, držím pěsti :one: :s:

26.06.2008

Holky, je tu někdo kdo nemasíroval hráz a rodil v pohodě bez nástřihu??

Jááááá jsem rodila malou bez nástřihu tj jsem bez stehů nejvíce mi pomohlo být naložená ve vodě celej porod,kůže se rozmočila a uf nenatrhla :) nástřih jsem předem odmítla tak jako klystýr a holení :) jsem srab a stydlín :) přiznávám se bez mučení ted mě čeká druhej porod termín mám 30.3.2009 a doufám že proběhne stejně hladce jako s malou,protože budu rodit ve stejné porodnici tak nástřih ani to ostatní nehrozí :) zaplat bůh :) držím palčáky

Tak já jsem nemasírovala nikdy.První porod jsem byla nastřiřená hodně(10 vnějších a 10 vnitřních stehů)protože kluk měl 4,20.Druhý porod byl v pohodě bez nástřihu-holka měla 3,60.Myslím si,že je to o velikosti mimča a o způsobu tlačení :///:

Ahoj, já jsem poctivě masírovala, ale stejně mě musela trošičku nastřihnout - mám jeden steh. Nástřih jsem necítila, ale zato to šití... :00: ufff...ještěže to mám za sebou.

Ahoj víš co já jsem taky chtěla masírovat a ptala jsem se 3 porodních asistentek nezávisle na sobě co si o tom myslí a všechny tři mně řekly že to je zbytečné, že to je k ničemu, že každá to má geneticky dané jinak. Ale masáž tomu prý nepomůže. Takže žádné výčitky! :a:

Ahoj, tak já jsem si taky koupila olej od Weledy.....třikrát jsem kolem něj prošla a to bylo tak celý:-) rodila jsem poprvé a bez nástřihu. A když jsem se na to ptala na porodním sále ( nevim proč mě v tu chvíli zajímalo zrovna tohle) tak doktor řikal že je to spíš tím jak je ženská uvnitř uzpůsobená a taky tím jestli prý dobře tlačí......

26.06.2008

Holky tak je to tady! Marichen má krásnýho chlapáka Maxe!! Narodil se včera v Brně po vyvolání a je to rozkošný miminkečko, dostala jsem MMS a tiše závidím!!

16.06.2008

Holky, kdo ví, kolik ted čítá porodný a za jak dlouho to přijde? Nebo si to mám někde vyzvednout nebo se mám někde nahlásit?? nefíííím!! ;-)

Dostaneš 13000, vyplníš formulář na sociálce, doložíš rodný list a do měsíce Ti to přijde :one:

29.05.2008

Vyváření sterilizování???

Flašky s dudlama používáme asi až od 4. měsíce, dřív jsme je nepotřebovali. Nesterilizuju je, jen umeju v horký vodě a vypláchnu vařící vodou z konvice, toť vše. Oblečení jsem vyvářela pouze poprvé, teď už peru na 60 nebo 40 jak je co špinavý a žehlím.

pred prvnim pouzitim vsechno vyvarim pak uz ne. flasku vymyju jarem po kazdem pouziti. ja si myslim ze zit ve sterilnim prostredi je hloupost. nebude pak mit zadnou obranu proti okolni necistote.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka