Deníček uživatele Katka_S.

11.10.2011

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s nemocností dětí při nástupu do školky. Moje Verunka nikdy nebyla výrazněji nemocná, max. rýmička a kašel.

My teda marodime taky hodne,dle nazoru nasi doktorky asi opravdu hodne,protoze pri dalsi nemoci se mame objednat na ORL jestli to neni na trhani mandli,a na alergologii.A to je mu prosim pet,takze imunita dozrava zrejme i v sesti letech treba.co nastoupil,prakticky neprestal kaslat,i na atb uz byl a to byl driv taky zvykly na kolektiv,deti,nakupni centra,detske koutky a tak.lecime hodne prirodnimi sirupy,preventivne davam nekdy i na imununitu neco,ale proste do tech sesti seto musi vydrzet,pak se uvidi,co bude dal,jak se to bude imunita vyvijet :a:

ahoj, my jsme taky ročník 2008 - květen... ale školku jsme zatím odložili, když máme dalšího (toho času ročního) klučíka... když to tady ale čtu, tak mě to vcelku děsí... do kolektivu chodíme, důsledně olizuje všem dětem zmrzliny, lžičky, lízátka... tak doufám, že pochytá všechny okolní bacily :D
jinak já dávám Krýšovi na podzim a v zimě cucat Preventan... a když se kluci zasoplí, zruším jim na čas mléko a mléčné výrobky...

Ahoj holky,
tak průměrně to zdatní jedinci to zvládnou do Vánoc, jiným to trvá déle.Doporučuji, nějak, posílit imunitu(imunoglukan např.) a vše poctivě doléčit.I když chápu, ž je to někdy těžké.Jonáš ml zatím jen rýmu, ale už loni chodil 2x v týdnu do miniškolky, tak už máme snad vybráno ;)

08.01.2011

Nevíte náhodou někdo, jaké jsou změny v soc. přídavkách? Myslím tím přídavek na dítě, soc.přídavek, přídavek na bydlení apod.

ahoj jsem samozivitelka prispevek na bydleni nemam socialni prispevek od ledna zrusili mam pridavky a materskou

12.12.2010

Maminky, chtěla bych letos udělat nějaký mooc dobrý cukroví a aby to nebylo stejný jako loni, předloni, předpředloni....
Tak prosím poraďte

Anketa: Vaše nejoblíbenější cukroví a co s nepovedeným lineckým?
Anketa: Vaše nejoblíbenější cukroví a co s nepovedeným lineckým?

Jinak nejoblíbenější jsou u nás asi linecké cukroví a vanilkové rohlíčky a chrousti... a recept na chrousty je snadný... ze dvou bílků vyšlehat sníh, přidat do toho 14 dkg cukru, 14 dkg mletých ořechů a 2 dkg hrubé mouky... na pečící papír dělat hromádky a péct v troubě na 150 stupňů do růžova... mňam...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ono je i "levý" linecký? to ani netušim :s:
v tomhle jsem naštěstí ze starý školy - recepty mám po babičce (ale stejně jsem za pár let zjistila, že většina je z kuchařky Vaříme zdravě, chutně, hospodárně :s:) no a pak pár cenných rad: z tuků jedině máslo, na čoko polevu ledový kaštany a v žádným případě vanilkový cukr, ale vanilku ;)

In reply to by Tesa

Jasně, je levnější, čili je tam na méně tuku, nebo chceš-li na stejné množství tuku více cukru a hlavně mouky, takže je tvrdší... a někdy se dokonce i místo másla doporučuje nějaká ta náhrada... právě to pravé má poměr cukru k tuku a mouce 1 : 2 : 3.

24.11.2010

Ahoj holky, jchtěla jsem se zeptat, jak jste na tom ve vztahu k bývalému partnerovi - otci vašeho děťátka?

Ahojenky..

musím ti také napsat..když jsem to četla - tak jakobych to psala já sama - teda až na jedinou věc - že můj ještě současný manžel nemá žádnou milenku :( ale jinak u nás je a bylo to samé..taky se nám to začalo kazit narozením malého a taky mě začal ponižovat - vykládají o mě s rodinou že jsem nemocná, psychické hádky - no děs..úplně vím jak ses v té době cítila ty..teďka v lednu nás čeká rozvod - tak jsem z toho taky špatná, protože něco jeho mama naznačila že bude chtít taky mít malého - jako střídavá péče, ale já ji řekla ať na to zapomene, že jí ho nikdy osamotě nenechám..fakt to máme skoro stejné - taky jsem zvědavá co u soudu na mě vytáhne - na jednu stranu zavídím že už to máš za sebou - já to nejhorší mám před sebou. Ale mi jsme zatím na všem domluveni, tak snad se to nezmění. Jsi chuderka - vlastně on ti tím zničil život - protože ho musíš vidívat a bavit se s ním. Docela mám z toho teďka strach, jaké to bude po čase i u nás. Hlavně se drž - určitě jednou bude lépe i když to třeba potrvá déle. Už i tak jsi silná, že jsi vyhrála soud a dokázala jsi od něho odejít :) tak se drže

In reply to by dudlinka

Dudinko, nejsem zase tak silná. Vlastně me vystrnadili. Dodnes nevím, jak to vlastně bylo, ale mám pocit, že se u nás dost věcí dělo schválně proto, abych už odešla.
Co se týče soudu o dítě, neboj se.Pokud nejsi nějaká feťačka, nebo netýráš dítě, tak by ti ho neměli vzít. Můj ex taky tvrdil u soudusamý nechutný lži, jako že se o malou nedokážu postarat, že jsem labilní, nemorální, agresivní a já nevim co ještě. Jenže mu to nepomohlo.Měli jsme naštěstí rozumnou soudkyni. Tak se odvolal aspoň kvůli alimentům. Přišlo mu to strašně moc ://: . Nevim, jak máš starý dítko, ale u malejch dětí je střídavá péče nesmysl. A tchýně ať kouká zapomenout :zadek: ... Držim palce a pokud budeš chtít, tak ni někdy napiš ;-).

In reply to by Katka_S.

:-(( zažila jsem něco podobného až na to ze po rozchodu naštěstí přestal mít zájem i soudu sice neco brblal, ale nechtěl nijak malou do péče a naštěstí ani ted se neozývá...ze začatku taky byly silne řeči o střidave péči,ale pak ho to naštěstí rychle opustilo...jsem za to ráda,že to mam takhle a že ho nemusím vídat, protože bych ho musela prohodit oknem za to jak se zachoval...hajzl...naprosto tě chápu a je to normální,že k němu cítíš nenávist....ale časem to pomine...určo neexistují na světě jen takoví zhovadilci jaké jsme potkali :-) já mám po tom vsem co se mi stalo trošku na chlapi averzi...prostě žádný se mi nezdá dobrý, takždý mi svým zpusobem něčím vadí...od té doby.... a nebo jsem otevřela oči a dokážu se ted dívat na chlapy střizlivějším pohledem :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Myslím, že se nejvíc zlobíš sama na sebe... mě po rozvodu začaly chodit obsílky s upomínkama, co není zaplacené... skončilo to tak, že jsem víc jak rok poté splácela věci, co jsem myslela, že jsou placené, protože ex tvrdil, že to platí... např. nájem, pevnou linku, nedoplatek za teplo a vodu, elektriku atd... předtím chodily upomínky na jeho jméno, ale když už u nás nebydlel a neplatil, tak to začali posílat mě... a k tomu jsem musela začít platit úvěr na vyplacení SJM za byt bývalému manželovi... takže pro mně a dva puberťáky a psa mi nakonec po uhrazení všech nutných plateb a splátek zůstaly asi 4000 Kč na měsíc na všechno... bylo to šílené období a dodnes nechápu, jak jsem to zvládla... a nejvíc jsem byla naštvaná právě na sebe, že jsem si vybrala tak špatného partnera, že jsem dětem vybrala špatného otce a že jsem to vůbec dopustila, aby to tak skončilo... dnes vím, že jsem tu žádost o rozvod podala v pravý čas, za pět minut dvanáct, že jsem doslova utekla hrobníkovi z lopaty... protože těsně poté si ex nadělal ještě další šílené dluhy a dnes je ve stádiu oddlužení, takže všechno nad životní minimum se mu strhává na uhrazení nesplacených dluhů (naštěstí už ne za manželství, ono se to od doby, kdy dáš žádost o rozvod nepočítá do SJM)... ale fakt se mi nejvíc ulevilo, když jsem se tím přestala trápit a začala jsem se mít zase ráda... začala jsem to brát jako dost silnou životní zkušenost, díky které si teď umím vážit třeba naprosto jiných hodnot a věcí, než dřív, prostě jako poučení... a ač to bude znít děsně blbě, tak jsem děkovala v duchu svému exovi, že díky této zkušenosti jsem si našla bezvadného, hodného a zodpovědného chlapa a dostala jsem od života šanci začít znovu a lépe...

14.11.2010

cca 10x30cm

Výsledek mého dnešního tvoření :-)

to je fakt hezký :one: , a neni to ani špatnej nápad na dárek, i když letos už mám dárečky naplánovaný, (ještě je všechny udělat :00: ), tak možná si nápad půjčím napřesrok ;) :a:

In reply to by J-anulka

Holky nebrečte :-)))). Mě se ten citát taky moc líbil,proto jsem ho vybrala. Bude to dárek pod stromeček mým známým. A už přemýšlím,komu bych něco podobného ještě vyrobila. Taky se mi to líbí :-))).

24.10.2010

Tak takhle vyrostla ta moje holka. Jsou jí dva roky a dva měsíce. :girl:

Tak to je ta moje princezna
Tak to je ta moje princezna
Tak to je ta moje princezna

Jéé, teda hlavně na tý poslední fotce vypadá už hrozně velká.
Jsem si na vás zrovna dneska v noci vzpomněla, já už mám zase takovou tu těhotenskou nespavost, že se třeba ve čtyři vzbudim a pak do pěti, šesti nebo i sedmi nemůžu usnout a tak o kdečem dumám a dumám.... a když konečně zaberu, tak mě malej zase vzbudí :00:
A tou baletkou Verunkou jsi mi připomněla, co vyváděl náš kluk minulej týden :s: Mám takovou knížku plnou abeced křížkovou výšivkou a některý ty abecedy maj kytičky, jiný kočičky, další třeba dinosaury, medvídky, lodičky.... a jedna má baletky, a ten náš kluk dolistoval k těm baletkám, položil si to na gauč a začal napodobovat ty jednotlivý pozice, no já myslela že umřu smíchy :s: :s: :s:

Jéé, to je krásná princeznička.........Má moc krásné kukadla ;-)
Já si vás ještě pamatuju, hodně dlouho jste tu nebyly..........papa Bára a Soninka

07.08.2010

Tak ještě jedno chlubeníčko :j)

akvarel

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj. Diky moc. To je akvarel (štětec, voda a barvičky - prostě něco jako vodovky). Zatím jsem žádný obrázek neprodala, zatím jsem ho vždycky někomu věnovala, většinou z rodiny. A taky ještě mi nikdo nenabídl, že by měl o nějaký obrázek zájem ;-).

21.07.2010

Ahoj holky, tak jsem se tu zase po delší době stavila a chlubím se mýma novýma obrázkama - je to malovaný akvarelem.

Moje nejnovější obrázky
Moje nejnovější obrázky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuju. Ne nemám žádný výtvarný vzdělání, jediný co jsem absolvovala byl výkendový kurz akvarelu ;-).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka