Deníček uživatele Kateřinka25

28.07.2010

ahoj, za jak dlouho se naučí v kurzu dítě potápět? dvouleté dítě, díky, pokud máte někdo zkušenosti, nechodily jsme plavat a teď by mi bodlo, kdyby jí jen naučili potápět :-)

05.07.2010

všechny vás zdravím, letecká společnost mi ztratila kočár, který jsem koupila na dovolené, sporťák, nebyla byste některá tak hodná a nepolsala mi mailem vyfocenou účtenku od golfek neb

dělala jsem po AF, CSA a jiné právě na oddělení odškodnění a kopie jsme nikdy neuznávali. Budeš potřebovat originál, a pak záleží na společnsoti, buď bez originálun nedostaneš vůbec nic, nebo nějaký min paušál.

31.03.2010

někdo z kladna na pokec, nebo na procházku na hřiště? kročehlavy :-)

In reply to by Kateřinka25

my tu máme spoustu hřišť. Vlastně kousíček od baráku. Má 2 dětičky. Starší je kluk 3 roky a 9měsíců a mladší holka té bude 10měsíců. Ty máš holku nebo kluka a jak je staré?
Když se udělá pěkně tak se můžeme někdy sejít. Alebert je od nás kousíček. Může me si dát spicha na Václaváku a pak se rozhodnout kam půjdeme. Hřiště u Alberta asi znám-je oplocené a před ním je plac na basket?kousek od něj je hospoda?

In reply to by JaMiOn

no, ty asi mysíš u pražanky, tam taky chodíme, je největší, ale líbí se mi u tý mety, tam je dobrá skluzavka, Káťa z ní nevypadne :-) v květnu jí budou dva roky, doufám, že pěkně bude! tohle počasí mi strašně leze na nervy :-((

Já se hlásím! Sice tu už nebydlím,ale pracuju tu a mám tu rodinu, takže se tu zdržuju většinu dne. Dítě zatím nemám, ale plánuju na léto.......snad se zadaří.

15.04.2009

ahoj, má tu někdo v plánu otěhotnět v létě 2010? mám holčičku 05/08 a chci navázat dalším těhu.. (vím, že je to daleko, ale ono to uteče jako voda) je na tom někd opodobně?

my máme Davídka taky 5/08 a mám stejnou představu jako ty. My bysme chtěli zase sestřičku :s: a jak se máte?

Ahoj,
my máme chlapečka (taky květen 2008) a o druhé miminko se chceme začít snažit už letos na podzim, aby se narodilo příští rok v létě nebo nejpozději v září 2010, aby byl mezi dětmi tak dvou až dvouapůlletý věkový rozdíl.
Ale spíš to necháme na přírodě, taky se to nemusí tak rychle podařit, jak si plánujeme, takže uvidíme, jak to vyjde.
Pa :a:

Jo jo, v plánu to je, uvidíme, jak nám to půjde :) My máme chlapečka 07/08 Jozífka, tak bysme mu ještě rádi pořídili sestřičku :s:

In reply to by Kateřinka25

Jo jo, samozřejmě, že když to bude chlapeček, že nám to bude jedno, hlavně, když bude zdravoučký :) to je to nejdůležitější!!!! My čekali na Jozífka 6. měsíců, než jsem otěhotněla, tak uvidíme, třeba to půjde líp, protože se člověk na to nebude tolik upínat a třeba zrovna budeme znovu čekat půl roku, no jo, necháme to osudu :///:

18.03.2009

vy, co máte zkušenost... je druhé těhotenství lepší a porod jednodušší?

Když to mám srovnávat, tak první porod byl šílenej 27hodin a těch 7hodin bylo fakt hodně krušnejch. :n: Myslela jsem, že to nepřežiju, křeče, brnění, chvílema jsem neviděla - strašný, strašný :w: :w: tak jsem se druhýho šííííleně bála :8_/: no a k mé radosti, to nebylo až tak děsivý. Ráno v 7hod mi praskla voda bolesti občas, stupňovat se to začalo až odpoledne, ale furt to šlo. Okolo 19hod to začalo být horší ve 20,30hod nesnesitelný a 21,49hod byla malá na světě..... je to napsaný jen tak v kostce.... Možná mi pomohlo, že jsem poctivě pila maliníkovej čaj..... Možná to jsou babský povídačky, ale dobrý. :one: Za pokus to stojí....

Zatím vím sice houby :D... ale ségra říkala, že první porod byl strašnej, a to trval asi osm hodin.
A po druhém se smála, že klidně bude rodit na objednávku :)

No jak to napsat.... První porod trval cca 18 hodin s tím, že ty největší bolesti jsem měla asi 3 hodiny, ale celkem se to dalo vydržet. Po otevření mi skončili kontrakce, takže malou zemně dostávali asi hodinu. Skákali mi po břichu, píchali jeden oxitocin za druhým a nic jsem necítila. Ale nakonec jsem jí po hodině vytlačila (a z toho úsilí jsem měla úplně krvavé oči asi měsíc). A druhý porod vyvolávali hamiltonem, který okamžitě zabral. Dělali ho cca v 11 a kontrakce po 5 min jsem měla asi do 19 hod. Pak jsem hupsla do horké vany a byli po 3 min. Ve 21 hod jsme přijeli do porodnice, bolesti sílili, cca ve 22 hod to už byl celkem záhul a myslela jsem, že to už horší být nemůže - ale mohlo. Oproti prvnímu porodu nesrovnatelně větší. Jo a ve 23:45 jsem byla otevřená na 6 cm a malý se narodil 00:05. Takže aspoňže byl ten konec tak rychlí. A hlavně byl pak po otevření venku na 2 zatlačení :||): Takže každý porod byl jiný. Druhý byl bolestivější, ale asi o něco málo rychlejší. A ten druhý byl 5,5 roku po prvním.

Přidávám něco i já!!!Tak posuď. První porod se mi rozjel za 2hoďky od hamiltona...bylo 12.00 a malá se narodila 16.39hod...nejhorší bolesti byly asi poslední hoďku, ke konci jsem byla tak vysílená, že mi lékař tlačil na břicho, ať už malá konečně vykoukne. Druhý porod začal normálně...bylo 24.00 a malý se narodil ve 4.36hod. A ten jsem si tedy užila až do konce bez zásahu lékaře...u druhého porodu se mi zdály bolesti intenzivnější a taky nejhorší tu poslední hoďku, ale po druhém porodu jsem fyzicky i psychicky cítila mnohem líp...dokázala jsem si to i vychutnat, i když to byl mazec. A na závěr...rodila jsem bez epi, zcela přirozeně!!! Jo a těhu jsem obě měla rizikovky, takže jsem stále polehávala!!!pa, pa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já po prvním poro taky byla nějaká "sjetá" ...asi endorfiny... zářila jsem jak sluníčko, telefonovala jsem a tak, ale jakmile uběhly dvě hoďky, tak najednou jsem byla KO...a po druhém jsem se cítila fakt fajn...tělo si asi pamatovalo...ale potřetí do toho nejdu :-)))))))))))))))))

13.03.2009

kolik váží, vážily vaše děti v 10 měsících? máme 9300gr a 75cm

Ahoj,
náš Honzík měl 10 měsíců 2. března a na kontrole 3. 3. vážil 10,88 kg a měřil 76 cm. Tak je to kus chlapa, který se pořád nejradši napije mlíčka od maminky :) .
Pa :a:

13.03.2009

ahoj, prosím o radu, co jedí vaše desetiměsíční děti a co pijou? já pořád kupuju čaj sunárek a ty šťávičky, ale je to drahý jako :pig: tak mě napadlo, co dávat obyč. čaj?

A co takhle odštavnit jednu mrkev a půl na půl naředit vodou..ale já špíš zvykám na vodu..mám bude 9. měs.
Granulátové čaje nejsou vhodné..kazí se po nich zuby..i když ještě nejsou..proto je lepší sáčkový dětský čaj..

Ahoj,tak já dávala i černý čaj i dětský a távičky jen málo doktor mě řekl,že pak ve dvou letech by měl zkažené zuby i s drshého čaje hippu.Tak to střídej.A k jídlu polévky,omáčky s rýží i těstovinami,knedlík,bramborovou kaši atd..a k večeři krupicovou kaši nebo ty dětské co prodávají,jíme vše lžičkou už dlouho. :ww: Markéta

In reply to by Markéta Samcová

já mám krupic.kaši instantní a tam je psáno až od roku, ale to by nemělo vadit nebo jo? no a jídlo jí na kousky? já zatim pořád mixuju, ale ne uplně jen tak trošku, aby tam byly kousky. ty šťávy pije málo, ředim jí je 2x tolik vodou a čaj pije sunárek a tam neni obyč cukr, ale ten přírodní, zuby čistíme 2x denně :-) taKY JÍME lžičkou, už od 4. měsíce, co dostala prvně kaši, flašku má akorát na pití, protože neumí pít z toho učícího hrníčku, a sunar nepije už vůbec ,ten čaj půjdu koupit, tohle by mě zruinovalo :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky