Deníček uživatele Káťa K.

09.01.2009

Ahoj holky,

Ahojky! Tak já se přidávám ke gratulacím. A nezoufej, naše Evelínka se narodila 21.12 s váhou 3060g a 49cm. Spadla až na 2750g a včera jsme byly na vážení a má už 3500g. Taky nic jiného nedělá, než papká. Tak ať se má kulíšek k světu a vše nej nej

Ahojky Káťo! Tak to se taky připojuju ke gratulaci a přeju Tobě i mimču hodně zdravíčka a jen to nejlepší do života vinšuju :h: :k: :a:

26.12.2008

Ahoj holky, tak před chvílí mi na WC odešla hlenová zátka :s: ,už od noci pozoruju, že jsem taková "vlhká" a několik dní už mám nepravidelné tvrdnutí a malé bolesti v břiše a zádec

Jestli se ti rozjíždí porod tak držim pěstičky aby si to měla brzy za sebou, koukám že termín máš 30tého tak na co čekat :one: :s:

Ahoj, já bych si dala vložku, kdyby třeba odešlo trochu té vody, aby to mohli v porodnici případně potvrdit. Kdyby odtekla, nebo to tak aspoň vypadalo, tak bych jela hned, kdyby ne, tak bych počkala na pravidelné kontrakce.

08.12.2008

Ahoj holky, tak už mi třetí den tvrdne dost břicho, asi 10x za den ho mám jak šutr a trošku to bolí. Tak si říkám, že už se to asi blíží... jak to máte vy? :dance:

dalsi do klubu :), ja mam tvrdunti uz dlouho a to i ted, co beru magnezko a gynipral - to jsem zvedava, co to udela, jakmile to prestanu 36 tyden brat, to bude asi radost...to bude tvrdnout co chvilku asi...si delam vzdycky srandu, ze male udela "krunyr", aby melo klid...predevsim, kdyz pritel stoucha do briska a "trepe" s nim... :)
tak se drz, no nejhorsi je, ze clovek fakt nevi kdy, tedka jsem se dozvedela, ze od zname kamaradka mela termin na konci ledna a zacala moc krvacet, takze museli zasahnout a male ma 1,6...tak snad bude vse ok...

:00: ,já měla tvrdnutí taky,tak vám moc držim palečky ať to dotáhnete v pohodě a jste zdravé vy i mimíškové :h: :a: Gabča,Filípek,Domčulka

Ahoj, já končim 36.tt a tvrdý břicho mám skoro pořád. Nebolí to,jen to tak pne a do pravý nohy mi jde teplo.Je to dost nepříjemný,ale jinak nic nepociťuju, někdy mě píchá uplně dole,ale to asi dělá mimi hlavou.Tak ještě chvíli :)

03.12.2008

Ahoj kočky, tak jsem dnes byla na prvním "monitoru" v nemocnici, jsem 36+1, docela to šlo, jen tam byl na začátku nějaký zvýšený tonus dělohy ???

Ahoj Káťo,o ničem takovém jsem teda ještě neslišela tak ti bohůžel neporadím.Ale byla jsi docela brzo na monitoru.Já tam jdu až příští čt.a to už budu 37+6
Tak držím palečky aby bylo vše ok.A sobě teda taky.Kéž by tam už ten příští týden zaznamenalo něco k porodu-šla bych rodit teď hned,ale to ty asi taky né?Už se ty poslední týdny a dny táhnou pomalu :(
Tak páček :a:

Tak moooc držím palečky ať to všechno pěkně zvládneš, už to máš za pár:-) papa

28.11.2008

Ahoj děvčata, máte některá z vás nebo nějaká vaše kámoška zkušenost s císařským řezem, kdy je umrtvení jen lokální?

jako záleží jak kdo to prožívá.já jsem byla celá uspaná a byla jsem ráda zimnici jsem neměla a ty bolesti zaspala takže mě pak bylo fajn.Sestřenka byla jen umrtvená a měla šílenou migrénu hlavy doktoři jí nemohly nijak pomoc,protože jí nic nezabíralo musela počkat až to přejde samo a to měla malou na pokoji takže to jsi nevybereš.to jsi musíš rozmyslet ty sama tak zatím pa

myslil epidural? je to v pohode :) pichnouti do zad injekci tak pusti nakou latku a ty po chvili nebudes citit od pasu dolu nic..a ta operace - porod je to takovy zvlastni citis jak ti lomculou s brichem ale nic necitis :D a po chvili UAAAA UAAA UAAA a mimis... a odeznivani je toho epi.taky zajimyvy :D ale neboj vse nakonec k sobe prijde .... ja jeste tada osobne mela poporodovou zimnici klepala sem se zimou dobry 5 hodin :D

Nechápu proč tě zrazuje? Naopak doktoři raději dělají císaře s epidurálem, než s narkózou. Maj na to víc času a nemusí se stresovat. Já měla epidurál a jsem ráda. Myslim, že je to lepší než narkóza a tvou doktorku vážně nechápu :n:

26.11.2008

Ahoj holky, pořád řeším otázku kam jít rodit. Jsem z Pardubic, první dítě jsem ale rodila v Chrudimi.Pořád se nemůžu rozhodnout.

Ahojky,
já rodila v Chrudimi před 2 lety. Porodní sál dobrý, por.asistentky skvělý, lékaři výborní. Převoz na novorozence - moje noční můra. Nevím, jestli to bylo hormonama, nebo sloužící lékařkou, ale nevzpomínám ráda. Pokud jsi fanatik do kojení, půjde ti to a bez problémů kojit budeš, běž do CR, oceníš to. Budou mít z tebe radost, že s tebou nemají starost.
V případě (můj případ), že kojení nejde dle představ personálu (nemocnice se řídí "Desaterem ke správnému kojení"), máš na problém zaděláno. Budeš otravovat s dokrmem, a setkáš se s neochotou dokrmit něčím jiným než svým odstříkaným mat.mlékem. To je ta lepší možnost.
Pokud nastane problém, že se mat.mléko prostě neutvoří, je to přímo v pr...... Dál se nebudu rozepisovat.
Lékařka, o které jsem se zmínila, již v nemocnici nepracuje. Jestli se tímto změnil přístup k matkám po porodu, které mají nějaký problém s kojením, to nevím, ale pevně věřím, že ano.
Mimochodem - narváno je všude, Chrudim taky mívá poslední dobou stop-stavy, stejně jako PCE nebo Hradec. Takže spíš než kam jít, budem řešit kde nás vezmou. Já osobně mám termín zač.ledna, ale mimi je nějak větší, takže se chystáme také kolem Vánoc.
Hodně štěstí a zdravé mimi přeje RIKI

In reply to by RIKI

děkuji ti moc za odpověď. Já jsem v CR byla také spokojená s přístupem u porodu a doktory. S kojením jsme měli též velké problémy a vím, že oni se tam snaží fakt až přes mrtvoly. Pomalu u mě začínají vyhrávat Pardubice. Jde mi vlastně jen o to, jaký¨bude samotný porod, to potom si už udělám podle svého. Vím, že v Pce nemají s dokrmem potíže, spíše naopak, podle slov laktační poradkyně na kurzu kojení mi přišlo, že si to dost zjednodušujou, třeba kojení po 3 hodinách, jinak dítě budit apod. Tak se třeba někde potkáme. Pa pa. :||):

Ahoj Kačko,já teda jsem rodila před 2,5 rokem,ale ani jednu negativní věc na Pce porodnici nemám,bylo mi tam skvěle.Teď mám termín 14.12 a 27.12 a jinam než do Pardubic rodit nepůjdu.
A také jsem z Pardubic.Páček :a:

24.11.2008

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, mám koupený dvě nový prostěradla do postýlky, mám je taky vyprat jako ostatní věci?Díky. :a:

Já jsem vyprala vše kromě kočárku. Sama bych si nelehla do postele, kde by nebylo vypráno prostěradlo... no fuj.

Ahoj, všechno pro miminko vyprat! A já to teda i žehlím...aspoň v tom šestinedělí, pak to asi dělat nebudu, ale teď určitě!

20.11.2008

Ahoj holky, co děláte? Já už od včerejška peru věcičky na Adámka, myslím, že už je na čase, jsem 34+2. Je toho fakt dost.

Ty jo, tak to jsem ráda, že nejsem sama opozdilec.... já jsem teda zatím 32+3, ale dneska taky konečně prala, žehlila plínky a konečně udělala doobjednávku věciček přes net. Aź vyhodíme skříňku z ložnice, tak pak jde na řadu koupení postýlky, věcí na koupání atd... No už začínám být z toho nervozní. Jsem myslela, že to seženu vše během jednoho týdne, ale nějak to nejde :n: Prostě neumím nakupovat.

20.10.2008

Chtěla bych se zeptat, od kdy se ta masáž má provádět a hlavně jak. Nevíte o nějakých internetových stránkách, kde byto bylo důkladně popsáno? Díky a pa pa. :\x:

Ahojdá, měla jsem to uložený v počítači, ale už jsem to zřejmě smázla, ale Weleda má speciální olejíček na masáž hráze a tam je i přesnej návod jak to provádět!

18.10.2008

Ahoj holčiny, řekněte mi prosím, kdo se v tom vyznáte lépe než já, jaktože, když se ty moderní látkové plínky nežehlí, jsou vhodné pro mrňousky.

Ahoj, ja pouzivam jen jednorazovky, a vymenuji pliny asi kazde 3 hodiny. To curani se vsaje dovnitr a mimi je dal v suchu. Ja bych se nemohla drit jeste s latkovyma plinkama. Moje mimi ma prdelku ok, ani trosku zarudlou. Kdyby ale mela citlivou prcinu a mela by problemy, tak bychom taky pouzivali latkove. Ale zatim nebyl duvod. Radeji nad tim moc nepremyslej ;) nbo se z toho zblaznime :D mej se !!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka