Deníček uživatele Kasandra

01.04.2009

Ahoj všem :a: ,

:one: a koukám je to žena mnoha tváří co fotka jiný výraz. A váha pěkná my jí máme už v 8 měsících ale mi jsme chapácí. :!k:

ahojky kasandro, tebe uz jsem dlouho nevidela :a: sofinka je sikula, umi toho opravdu hodne a certici ji koukaji z ocicek }:) mate teda krasne miry, my jsme spuntici a na rocni jsme mely 73 cm a 8,9 kg :) uz chodime a cekame druhe mimi :girl: mejte se krasne holky :a: zabka+kaja

In reply to by zabka.

Ahoj žabko a Kájo :a: Děkujeme za zprávičku. Moc gratulujeme k mimi, přeji pohodové těhulkování a zdravé miminko :k: To budeš mít dětičky jen kousíček od sebe, to bude pro ně určo super :one: Já si neumím tedy představit,že bych ted měla druhý,ale když by na to přišlo,tak bych to taky zvládla,ale zase bych si neužila tolik Sofí.Ale druhý chceme taky,ale až za dýl,ale to se ještě všechno uvidí... Tak hlavně at jste v pořádku a zdravoučký a ještě jednou gratuluji :k: :k: :k:

28.11.2008

Ahoj holky :a: Chtěla jsem se zeptat těch z vás,které máte zimní fusak od emitexu, ten co je s prodlouženou délkou, jestli je šířka opravdu přispůsobivá od 35 cm do 50 cm,tak jak to ta

Kasandro, já to nevěděla, že má vaše malá nějakou vadu, ale podle toho,co píšeš, je ohromně šikovná :w: :w: :w: Moc držím pěsti, aby se to nevrátilo a myslím, že nevrátí, jelikož vaše holčička je bojovnice a nedá se :one: Ten fusak ti teď bohužel nepřeměřím. Mám ho v kočárku v kočárkárně venku, ale pokud bys měla zájem, tak to můžu udělat zítra, chceš?

Ahoj Kasandro :a: My máme taky fusak od emitexu, ale tu dvojitou verzi-zimní/letní, jak se dá vyjmout ta jedna teplá vrstva a nechat jen tenká. Prodloužit se dá krásně na zip (zatím jezdíme v kratší verzi, aleje to tak tak). Stáhnout kolem hlavy se to taky dá, ale rozšířit ne :n: Leda že by teď byl nějakej novej model :w:

In reply to by Zuzu

Ahoj Zuzi, děkuju za odpověd. Ono se spíš asi jedná o to, že v klidovým režimu, tak jak ten fusak je má na šířku 50 cm, a když se uprostřed stáhne gumičkou bude mít těch 35cm,asi takhle to myslej.Jako nejsem si jistá,ale takhle bych to pochopila,já to přeměřit nemůžu :n: Jinak ještě jednou díky :k: :a:

nějak nechápu, sice mi teprve dnes dorazil tak ho ještě nemám prozkoumaný ale tam žádné rozšiřování není :? a když se to odepne tak tam není zip na zapnutí, teda radši se jdu ještě jednou podívat, ale už jsem ho hledala odpoledne :) jo u hlavičky s e to stáhne jako na fotce

27.11.2008

Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat,jestli některá z Vás nemá sportovní kočárek Quinny speedi nebo Cam cortina X3 nebo Jané slalom pro nebo Teutonia Spirit S3?

Ahoj Kasandro,ja bych volila nejaky pohodlny kocarek, ktery je sirsi, aby byl pro Sofii pohodlny, jelikoz jste poradny holky, docela by me zajimalo, co na vas rika pediatricka, jelikoz jak tady ctu, podle vasi vahy jste v grafu v Ceske republice obezni. :) Ale je to jen graf.... Casualplay je hodne uzky a Quinny take, myslim si, ze nezalezi na znacce kocarku,ale jak se v tom miminko bude citit.A Sofie ma jeste ty nemocne nozicky, s tou tyci by se ji tam taky urcite nesedelo nejlip.
Urcite nejaky sirsi kocarek v nabidce najdes, preji dobry vyber a Sofii hlavne zdravi!!!!!

In reply to by vlocka1

Ahojky,Dr. nam rikala,ze Sofinka pribira hezky a nijak to nehrotila,navic ted za 14 dni nepribrala uz ani gram a hlavne se to bere taky podle vychozi vahy miminka,kdyz se narodilo.Sofinka mela skoro 4 kg pri narozeni,tak nemuze vazit stejne jako 3kg miminko, to je proste dano.Navic je od zacatku na nutrilonu,po kterem se pribira vic nez kdyz by byla kojena,coz byt nemohla kvuli me tezke infekci po porodu.Vypada to,ze se proste dala na vahu kterou potrebovala a ted uz to s tim pribiranim urcite nebude tak zhave,predtim pribirala kilo co mesic a ted ani gram za 14 dni,takze je to jasny,ze uz tolik nepribere. Kocarek uz mam casualplay S4 a jsem s nim naprosto spokojena, sirokej je opravdu hodne a Sofinka tam lezi jako v bavlnce v zimnim fusaku.Takze jsem nadmiru spokojena a mam z nej radost.Jinak dekuji.

In reply to by Kasandra

Ja jen, ze me vydesila vase vaha na vas vek a pak ta ruda cara v grafu varujici,ze je to obezita :r: A i na fotkach je videt, ze je Sofie peknej macek. :°: S tou obezitou, ono je to take dano tim, jestli k tomu ma dedicne vlohy.
Sofie byla uz " vetsi" pri narozeni, tak zrejme bude mohutnejsi po nekom z vas. Proto se to neda srovnavat s 3kg miminkem. Ale taky pozor na to pribirani, takove ty babske reci, vsak ona z toho vyroste nebo to vybeha...na to bych nesazela.... :) ale zase na druhou stranu, lepsi, kdyz ji chutna nez naopak.

In reply to by vlocka1

Nijak bych to nerozváděla, tlustá nemá být po kom ani mohutná,manžel i já máme sportovní postavu,já jsem sice byla po porodu silnější,ale to bylo tím,že jsem hodně v těhu nabrala a ted jsem už na své výchozí váze.A Sofinka se už s faldíčkama narodila.Manžel byl jako malej stejnej jako Sofinka, já měla při porodu necelý 3 kg,takže je malá po něm a manžel má hezkou sportovní postavu.Jsme oba docela dost vysoky,takze se Sofinka taky nejspis vytahne.Ale jinak dekuji za tvou starost.Kdyby se dr. neco nezdalo,tak by nam to rekla.Mame dobrou pediatricku,ktera rozhodne nic jen tak neprechazi.Nabirala pravidelne,kdyz je to zaznamenany v grafu,tak od narozeni je na horni hranici a ta čára se táhne pořád ve stejné linii a tak by to mělo být,nemají být žádné velké výkyvy.Navíc jsem tady řešila pouze výběr kočárku, nikoliv váhu Sofinky nebo problém s nožičkama.

In reply to by Kasandra

tak jestli jsem se te nejak dotkla....myslela jsem,ze jsme na diskusi a kazdy ma narok na svuj nazor a koukam,ze jen tvuj je asi jen ten nej.
A podle fotek, ja tedy mam jinou predstavu o sportovni postave a ty mi spise pripadas oplacana,proto jsem se zminila o dedicnosti,ale jak rikam,jen reaguju a je to muj nazor. :ww: a problem s nozickama resis skoro v kazdem komentari,tak nechapu, proc se nezminit v souvislosti s vyberem i kocarku,kdyz to resis i s fusakem. a kasandro,jukni na graf u pediatricky,jiste nejste na horni hranici,ale v cervene care,coz je ta obezita.

24.11.2008

Ahoj holky :a:

ahoj, moc blahopreju. mala ja sikulka.. to my to zvladli az v 8,5 mesicich. A taky blahopreju ze kontrola na kardiologii dopadla dobre :k:

teda kasandro, to je pekna ciperka, sikovna holcicka!! to kaja se posadila poprve vcera a to je ji 9 mesicu (teda pozitri) mejte se krasne :a:

20.11.2008

Ahojky všem :a:

Ahoj Jani :a:
Sofinka je moc krásná a úžasně šikovná!!! A koukám, že roste jako z vody - Kačka měla včera na prohlídce 65,5 cm a 6310 g...proti vám jsme teda břídilové:-))
Až budu mít chvilku, tak zkusím přijít na to, jak se vložit nějakou Kačenčinu fotku.
Opatrujte se!

In reply to by Suza

Ahoj Zuzi :a:
Děkujeme za pochvaly :k: :k: :k: Jinak nejste břídilové, to my jsme pořádní cvalíci,ale takhle už to bylo i v porodnici, Kačka byla malinkatá a Sofinka veliká :c: Takže je to tak jak má být :one: Ráda bych konečně Kačenku viděla,jak vyrostla. V porodnici to byl opravdu malej uzlíček a pamatuju si jak měla velký kukadýlka,tak bych jí ráda viděla. Kdyžtak mi pošli fotecku na mejl: janicka.janisova@seznam.cz kdyby se ti to sem nepodařilo vložit.
Zatím pa

In reply to by Suza

Ahoj Zuzi,
už jsem se koukala,ale zatím nestihla odpovědět.Kačenka je moooc hezká holčička a tobě to taky sluší :one: Kačenka opravdu vyrostla oproti tomu jaká byla v porodnici :c: Moc hezký fotečky, má krásný očička a oproti Sofince je opravdu o dost menší, ale Sofinka to určitě brzy vyběhá :\x:
Tak se mějte krásně a budu ráda,když mi budeš posílat fotečky,jak malá Kačenka roste :one:
Pá :a: :a: :a:

Ahoj Sofi a teto Kasandro, :a:
musime vam pogratulovat k 1/2 rocnimu jubileu.... ;) :k: :h:
Toto neni mozny, jak to leti - jako smeti!!!! :jawdrop:
Mame velikou radost, ze se vam tak dari ... Sofinka je cim dal sikovnejsi slecna ... :one: :c:
Moc sme se s Lucinkou pobavily tema foteckama a jak Sofinka dela kliky - to je teda bomba!!!! :qu: :h:
Jen tak dale .... myslime na vas:
SHARANE+LUCINKA
PS: u nas noveho jen toliko, ze krom zeleninky bastime uz aj masenko a smakuje nam. :hu: :a\|: A taky zacla slecna Lucie v patek valet sudy po cele predsini!!! Tak sem z ni byla nadsena! :\x:

05.11.2008

Ahojky všem :a:

Ahoj Jani,
to teda zírám jak je Sofinka šikovná!!! A krásná po mamince;-)
Kačka by teda taky ráda lezla, ale ještě jí to vůbec nejde (bříško pořád tahá po zemi:-)) - navíc ji to na bříšku moc neba a hned se otáčí zpátky na zádíčka.
Tak hlavně ať jste zdraví!!
Pa pa

In reply to by Suza

Ahoj Zuzi, moc děkujeme :k: Chtěla bych vidět malou Kačenku, jak vyrostla. Když byla v porodnici takovej malej uzlíček :c: Sofinka je pořádnej macík :h: Až se bojím dalšího vážení v poradně, kolik zase kočička přibrala :hu: Jinak Sofinka je skoro celý den na bříšku, moc jí to baví,kor když se plazila a ted začíná s tím lezením,tak je vlastně na bříšku nepřetržitě,jen když spinká tak je na zádíčkách. Přeji,at se Vám daří.
Papa :a:

Zdravím a gratuluju k takovým velkým úspěchům, malá je fakt šikovná..mě by zajímalo, jak jsi spokojená s tou jídelní židličkou?

20.10.2008

Ahojky všem :a:

:a: Ahojky,no vam to ale slusi,nadherna holcicka... :girl: ja taky mela vybrany jmeno-Sofinka-pro holcicku a narodil se Dominik :cc): moc vam prejem at uz jste v poradku.. :!k: .Dominicek posila Sofince pohlazeni... :h: :a:

Ahojky Kasandro a Sofinecko, :a:
vy nam ale rostete pred ocima - panecku - to uz je velika slecna !!!!!!!!!!!! :qu: :girl:
A jak ji to slusiiiiiiiiiiiiiii - cim dal vetsi kocenka .............. :qu: :cat: :h:
Divala sem se, co u vas noveho a musim rict, ze z vas mam velikou radost !!!!!!!!!! :\x: :qu: :\x: :qu: Hlavne tedy z toho, ze se vam v rehabilitaci s nozickama dari ...... no to jsou skveleeeeeeeeee zpravicky!!!!!!!!! :c: Vidis mamko, my Ti rikaly, ze to bude ok a zatim je. Tak jen tak dale - moc na vas nadale myslime..... delate nam radost, devcata! :k:
Jinak u nas taky vse v poradku. Akorat je tomu presne naopak - jak vam se libi byt porad na brisku, tak nam se libi byt porad na zadickach - az si rikam, jestli to necemu nevadi. Ale Dr. rikala, ze kazde mimi ma svou oblibenou polohu. No a ta nase na brisku teda asi hold neni. :n:
Kazdopadne - nemate nejakeho tipa jak posilit treba zadicka ci inspirovat mimi vic na polohu na brisku????????? Urco v tom mate vic zkusenosti. Dekujem za pripadne radky na tuto problematiku.
Mejte se primovne a zase se ozvete. :a: Tesime se uz na dalsi fotecky od vas. ;)
Pusinky z Prostejova leti k vam.......
SHARANE+LUCINKA :h: :h: :h:

In reply to by sharane

Ahoj SHARANE+LUCINKO :a:
Děkujeme za zprávičku :k: Jsem ráda,že se máte taky moc dobře,tak to má být :one: Jinak to,že Lucinka nechce být moc na bříšku, to asi ničím neovlivníš, mamča mi říkala,že ani já ani brácha jsme na bříšku být nechtěli, za to Sofince se tam strašně líbí a je na bříšku pořád a někdy jí najdu v postýlce jak na bříšku spinká,ačkoliv jsem jí dala na zádíčka.Fyzioterapeuta říkala, že pro miminko je nejlepší,aby bylo co nejvíce na bříšku, už kvůli pozdějšímu plazení a lezení.Jestli se to Lucince moc nelíbí, stejně bych jí na to bříško situovala, tak nám to říkala i dr., my když jí máme v ohrádce,tak se pořád otáčela za hračkama a když je u nich v leže na bříšku,tak se jí to prostě strašně líbí.I v kočárku je na bříšku a kouká přes korbičku ven na stromky a na všechno co se kolem ní děje,když jí mám na zádíčkách,tak se přitahovala za ručičky za korbičku do sedu,ale to říkala dr.,aby jsme tomu nějak zamezili, že tím si trenuje jen ručičky a nikoliv bříško,tak aby jsem jí dávala občas i do kočárku na bříško,když je vzhuru a nechce se ji spinkat.Každopádně bych si z toho hlavu nijak nedělala, že se Lucince na bříšku moc nelíbí. Opravdu všechny miminka polohu na bříšku nemusejí mít rádi a třeba tomu přijde ještě na chuť, ale nejspíš už asi ne. Důležitý je,aby se pak v pořádku začla plazit a lézt, když by se jí nechtělo ani to, tak by to bylo ochablým svalstvem a to by jste pak museli cvičit nejspíš tu Vojtovu metodu,ale to neříkám proto,že by se Vás to týkalo, říkám jen,co jsem šlyšela od tý fyziot.Když přijdeme na kontrolu na rehabilitaci,tak je to tam o život.Dětičky strašně pláčou, někdy si říkám, jestli je opravdu potřeba všechny ty dětičky takhle mučit,před náma byla roční holčička co začla chodit a cvičila kvůli slabému břišnímu svalstvu a to byl tedy horor se na to divat, rvou se mi z toho do oci slzy,jako ja vim,ze to pro ty deti bude prinos,akorat o tom ty deticky nevedi,ale pro ty mamy je to hrozny.Někdy mi přijde,že by tam fyz. viděla něco špatně na úplně všech dětičkách. Jinak nestiham cist blogy, tak nevim, co uz vsechno Lucinka umi, tak mi pisnete a ma uz nejaky zoubecky? Tak se mějte moc hezky :k:
Zatim papa, posilame pusinku až k Vám do Prostějova :a:

29.09.2008

Ahojky všem :a: Chtěla jsem se zeptat, co vše umí vaše miminka nebo uměla ve 4 měsících? Když jsme byli na 3měs.

Ahojky, malá je kouzelná!! Mohla to být náhoda, al spíš si myslím, že teď se bude přetáčet čím dál častěji, až to bude samozřejmnost..Já mám Monču taky napřed...jiný se učí plazit a Monča bravurně leze po čtyřech a už stojí, když se za něco přitáhne a nenadělám nic..

Caute Jani a Sofi, :a:
predne vas obe s Lucinkou moc zdravime!!!! :k:
To je fajn, ze jste se zas prisly na nas mrknout a jeste s takovyma krasnyma zpravickama! :one: :c:
A k tem pokrokum - cim vic tady ctu, co kdy miminka umi, tim vic zjistuju, jak jsou ti prckove rozdilni. A ty dovednosti jsou s tim primo spojene. My sme treba konicky pasli az ve 3,5mes. Byla sem z toho uz skoro nestastna, ze se stale nic nedeje a pak najednou z niceho nic - vecer po koupani na podlozce pasem. :qu:
No a bylo to. ;) A s tim otacenim: my se treba otacime z briska na zada zhruba od 4,5 mes., ale nazpatky ze zadicek na brisko to jeste neumime - zatim jenom na bok. Nic si z toho ale zatim nedelam. Pilne trenujem a az to prijde, tak to bude. ;)
U vas bych rekla, ze hraje mozna nejakou roli i to, ze mela Sofinka na nozce tu sadru - ze je zkratka trosku "natrenovana" oproti ostatnim, takze ma ted vetsi silu a bude jiste mrstnejsi na ty otocky.
Kazdopadne - urcite je vse v poradku a vubec bych si z toho nedelala hlavu, jestli je to brzy nebo ne.
Ba naopak - raduj se z toho, mamko!!!!!!!!!!! :dance:
Mame radost i za vas. :h: Tak at se vam i nadale dari a nekdy zase pisnete....
papa:
SHARANE+LUCINKA

In reply to by sharane

Ahoj SHARANE+LUCINKO :a: Moc děkuji za zprávičku.Právě dr. nás minule na 3měs.kontrole nepotěšila,že nemá stejnoměrně vyv. zád. svalstvo kvůli tomu,jak nosila 2 měsíce sádru a že jí mám co nejvíce dávat na bříško a jestli se to nezlepší,že budeme muset chodit na rehabilitace.Ted když jsme byli na kontrole na ortopedii kvůli nožičkám,tak dr. řekl,že to vypadá výborně,tak jsme moc rádi a modlíme se,aby to už tak zůstalo a on řekl,že žádný rehabilitace nejsou potřeba,tak nevím, každopádně já se u dr. na 3měs.kontr. rozbrečela, bylo mi to líto,už tak jsem si dost vytrpěla se Sofinkou,tak už chci,aby s ní bylo už jen a jen vše v pořádku :h: Já si právě naopak myslela,že Sofinka je šikovná,ona jak má ty botičky na tyči,tak jí právě i překážejí,aby se otáčela na bok,ba dokonce,aby se přetočila na bříško a ona to přesto udělala už takhle brzy,tak doufám,že je to v pořádku :h: Mějte se moooc hezky, posíláme pusinku :a:

ahojik! heled nic si z toho edelej ze je mala tak sikovna.. kazde dite je jine a nemuze se to porad brat podle tabulek... heled me se Rozinka pritahovala do sedu uz v 5 tydnech.... ale doktorce sem to radsi nerikala :D carodejka_johanka

24.08.2008

Ahojky :a: , chtěla jsem se zeptat všech maminek, kdy se Vám Vaši broučci zvedali do sedu?

Ahoj Kasandro, Sofinka je opravdu velká šikulka. Mě to moje Barunka dělá cca od 4 měsíců. Myslím tím to co popisuješ!!! Teď ji je 5 měsíců a když bych ji nechala tak v jednom kuse sedí jak pořízek :s: Ale myslím si, že je to ještě brzy, tak ji moc nenechávám :\x: Jsou to holky šikulky :girl: :h: :girl:

23.08.2008

Záběr z blízka :girl:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka