Deníček uživatele Kamijka

29.03.2015

Ahoj holky,
já už fakt nevím připadám si jako kretén podle čeho si myslíte že se víc řídit? Dnes jsem dle MS 37+0 a máme naplánovaný císař na 16.4. malá si,ale jede svoje a dle UZ je dnes 38+4. Což mi příjde celkem skok mé předchozí těhu seděli dle uz myslíte že by si mohla říct že chce ven dřív než za těch 14 dní jsem už vyřízená :r:

no termín dle UTZ se určuje pouze ve 12-13. týdnu a to pouze v případě že se liší o více jak týden s termínem dle MS.Pak už se mluví pouze o větším nebo menším plodu vzhledem ke stáří těhotenství.Tudíž,jestli máš termín určený dle MS a ve 13. týdnu se nijak extrémně nelišil při UTZ,tak počítej s termínem dle MS.Mimčo nejspíš bude o něco větší,když teď odpovídá o něco většímu týdnu,ale ten rodíl není nijak extrémní.Pokuď se nerozrodíš dřív,počítej s naplánovaným termínem ;) ani plánované císaře nedělají o moc dřív oproti termínu,což je správně ;) mě ho dělali tři dny před termínem a to jen proto,že jsem měla termín v neděli,jinak bych je ukecala ještě na další týden :) ale po termínu už mě nechat odmítli :)

19.02.2015

Ahojky maminky,

Ahoj, poslední dny je mi taky nic moc. Najednou zničehonic nemůžu ležet na zádech, do pár vteřin se mi udělá mdlo a nemůžu dýchat. Ležení na břiše je problematické, když už se pode mě břicho nevejde :///: No a na boku to zase často vadí malému a dává mi to jasně najevo, já už fakt nevím, jak se uvelebit :00:
Už je otočený hlavičkou dolů, první dny potom co se otočil, to byla úleva, ale jelikož si obě nožičky následně nacpal pod pravá žebra, děsně to bolí, pořád do toho samého místa kope. Mám ho bolestivé už i na dotek, přijde mi, že se zapírá nožičkami o ta žebra a dole zase hlavičkou nebo čím do močáku. Jsem pořád na záchodě s rukou na žebrech a prosím ho, aby toho už nechal :s: Do toho balím do krabic, protože nás čeká stěhování. Jakmile si sednu na zem, že se prohrabu věcmi, co vyhodit, nechat atd... Už pak nemůžu vstát :D Přijdu si hrozně nemotorná. Jsem z toho otrávená no, ale aby si na svět pospíšil, to nechci, potřebuji stihnout celou tu věc s přesunem do nového bydlení :) A uklidňuji se tím, že tohle všechno za to stojí, že na konci bude ON - moje miminečko milované :h:

Ahoj, chodíš na kontrolu? Raději bych zašla. Kamarádka necítila moc pohyby a nějak jí bolelo a tvrdlo břicho a raději jela...doktorka stále myslela, že o nic nejde, tak ji nechala ještě 2 hodiny, ale pak se jelo rychlou rovnou na císaře, měsíc a půl před termínem. Nechci tě děsit, ale jakékoli divné větší pocity bych sdělila doktorovi.

Ahoj Kamijko.

Naprosto ti rozumím, také čekám třetí. Já jsem dnes 32+1 a už toho mám také dost. Záda docela dobrý, ale tlak na spodek a píchání je snad celodenní :00:. Bříško mi hodně tvrdne a tak je jakákoli činnost už dost problematická. Nehledě na to, že mám takový ten neklid v nohou, takže mít nohy v klidu je téměř nemožné a k tomu vůbec nemůžu spát. Jediná potěšující zpráva je, že jak mi kleslo bříško, líp se mi dýchá. Malá už dva dny stávkuje a pohyby se dost zklidnily. Nevím jestli je to tím, že roste a nemá místo, nebo čím to vlastně je. Jojo, výtok to je pěkný neřád, bohužel znám jaké to je. Už se těším až budeme mít malou doma.

In reply to by vercaku

... bříško mi taky kleslo dolů je to cca 14 dní... přesně jak píše vercaku...naštěstí se mi začalo lépe dýchat...ale ten zbytek... bolestivé píchání a dloubání do spodku... mimi se mi baví válením se po močáku a tak mám neustupující pocit, že musím čůrat ( i když nemusím )... výtok - paráda...ve větším množství, ráno když vstanu, tak mám okamžitě mokré kalhotky... u prvního těhu jsem to měla ale taky... a jsem neskutečně unavená... včera se mi poprvé stalo, že to bylo OK a tak jsem se vrhla na resty doma...no a dnes... :00: ...ach jo... :( ... někdy ani nepoznám, kdy mi tvrdne břicho a kdy se tam jen malá roztahuje proti břišní stěně... Tak upřímně a rozhodně ne škodolibě... :) ...jsem ráda, že to máte i Vy ostatní!!! :) ...

09.02.2015

Ahojky,
můžete mi prosím poradit jak se to dělá když mám plánovaného CS a musím nastoupit den před do porodnice tam budu pak dalších 6 dní tzn to už je 7 dní a pak mám doma dvě děti syn hraje hokej dcera chodí do školky a paragraf je prý jen na 9 dní já potřebuji chlapa doma ještě aspoň týden po porodu příjde mi to na palici jak jste to řešili vy??????

v době,kdy budeš v porodnici,bude chlap čerpat ošetřovačku na tebe,nesmí jí čerpat na děti :n: ve chvíli,kdy nemocnici opustíš mají správně paragraf ukončit (a fakt si to hlídají),chlap tudíž musí buď na den do práce a nebo dovolenou a pak si vyřídíš další ošetřovačku na tebe buď u gynekologa nebo u praktika-tudíž může čerpat dvakrát devět dní ;)

jak budes v porodnici daji mu paragraf na tebe,nektere nemocnice při propousteni paragraf ukoncuji nektere ne.a pak se domluvit s pediatrem a vzit si osetrovne na jendo z deti.a mezi paragrafy musí byt den kdy chlap pujde do práce nebo si veme dovcu,nejde ukoncit jeden paragraf a hned další den napsat novy. a pak jde ještě mit paragraf na tebe jak dlouho chces,ale proplati ti jen tech 9dnu,zbytek vam neproplati.

Osetrovne panovi daji na 9dni,pak je to na domluve s lekarem je mi jasne ze potrebujete aby byl dyl doma..muze vzit eventuelne pak i na deti ;)

04.02.2015

Ahojky holky,
dnes jsem byla na pravidelné kontrole u dr a ten vážil malinkou a zjistili jsme že ve 29+3 váží už 1600g takže dle UZ odpovídá 30+5 myslíte že mi upraví datum porodu když jsme už tak velké?

:00: :00: to budu mít takového obra????? jdu plánovaným císařem ale ještě není naplánován termín

Ahoj, termín se v tuhle dobu už nijak neupravuje, to co se bere v potaz, je datum poslední MS a pak ten velký UZ ve 12.-13. týdnu. Teď už jsou to všechno jen takové odhady, které nemusí být úplně přesné :)

Ahoj, první dcerka v 30-31 tt vážila 2030 g. Narodila se po termínu a nikdo už termín porodu neupravoval. Zůstal tak jak ho stanovili v 13 tt. :a:

20.01.2015

To je naše Victoria :€O: :kiss:

Dnešní 3D
03.01.2015

Ahoj maminky,

Já mela postupný únik plotovky, jeden.den větší a pak jen kampaní,pak praskla úplně,ale hlídali mě,porod byl na termín.stalo se ti bezprostředně před

03.12.2014

Ahojky těhulky,
tak jsme dnes byli na 2 screnningu a je tam :girl: :°*°: :°*°:
Takže ženská převaha doma nakonec bude budu mít dvě princezny a jednoho hokejistu :dance:

Tak to gratuluji, já si musím počkat až do pondělka :) Ale pro mě pohlaví není tak důležité, hlavně ať jsme zdrávi a vy samozřejmě taky :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak doufám, že nebudu nervozní až do porodu! :s:

12.11.2014

Ahoj maminky,
dnes jsem byla u u dr plná očekávání, že mi konečně řekne co budeme doma mít a ono opět prd. Dítě si řeklo že ani ťuk leželo nohu přes nohu 10 min jsme žďoubali a čekali ani se nehnul zarputilec malej!'

tak jestli tomuhle říkáš smůla, že je ti až do pláče, tak nevíš, co je problémové těhotenství. Přestaň se vztekat kvůli takové kravině a užívej si, že je všechno OK, jsou fakt podstatnější věci než vědět půl roku předem, v jakém postoji bude tvůj potomek v dospělosti čůrat :///:

Ahoj, když jsem otěhotněla, tak mě bylo jedno, co to je, hlavně že JE. Postupně jsem začala být zvědavá, ve 12tt na utz jsem se chtěla vědět a doktor mi řekl, že je na to strašně brzo, protože se to ještě nedá poznat, jenom se to odhaduje, že prý mě to určitě řekne ve 20tt...tak jsem to vzala. Pak jsem tam byla v 18tt to už jsem ho přemlouvala, ale pořád říkal, ať radši počkám. Nakonec mi to řekl na utz v 21tt,je to chlapeček, prý si je jistý téměř na 100%
A můžu ti zpětně říct, že to pro mě takhle bylo lepší, protože kdyby mi řekl jedno a pak druhý pohlaví, nevím, jak bych se s tím srovnávala.. a mám spoustu známých, u kterých to takhle dopadlo :a:

Tvůj nadpis mě pobavil :s: . Buď v klidu. Hlavní je, že je prcek zdravej a je jedno, jestli je to holka nebo kluk. Časem se možná objeví, možná ne. Někdy se taky doktoři spletou. Ale mrkni na to, kolik je tu ženských, které touží po dítěti a je jim zatím upřímně jedno, jestli budou čekat holku nebo kluka.

tak pokud Tě to uklidní, tak pohlaví u prvního jsme se dozvěděli až po třicátém týdnu. Stejně holčičí pohlaví nemáš nikdy na 100 % :q:

06.11.2014

Ahoj maminky,

Ahoj, tak my mame obchod, kazdopadne mohou to po tobe chtit, jestlu maji nejake svoje obchodni podminky. Nicmene, kvuli 350 Kc se s tebou soudit nebudou. Napis odstoupeni od smlouvy a hotovo. Jinak doporucuji pro priste zavolovat na postu, prodlouzi dobu ulozeni. JO a postup v nasem obchode by byl takovy- nic bychom po dotycnem nechteli, ale priste stejnemu adresatovi rovnou stornujeme objednavku.

celé znění odstavce:
První věta ustanovení § 1831 nového občanského zákoníku zakotvuje, že „odstoupí-li spotřebitel od smlouvy, zašle nebo předá podnikateli bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, zboží, které od něho obdržel.“ I zde se jedná o tzv. procesní lhůtu, což znamená, že pro její zachování postačí, pokud spotřebitel zboží obchodníkovi poslední den této lhůty odešle. Vzájemnou povinnost obchodníka vrátit peníze pak stanoví první věta ustanovení § 1832 odst. 1 nového občanského zákoníku. Konkrétně je zde uvedeno, že „odstoupí-li spotřebitel od smlouvy, vrátí mu podnikatel bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky…“ Nově tak dochází ke zkrácení lhůty pro vrácení peněz spotřebiteli, a to z původních 30 dní počítaných od okamžiku odstoupení od smlouvy spotřebitelem, na 14 dní.

Do meilu bych zároveň napsala, že na základě zmiňovaného paragrafu jste odstoupila od kupní smlouvy bez udání důvodu a v zákonné lhůtě a zboží vracíte zpět. Tím, že jste zboží nezaplatila, není vám obchodník povinen vracet částku za zboží, k jejímuž zaplacení nedošlo....
Jiné řešení nevidím ...

Ještě dodatek... odstoupení od smlouvy musíš podat písemně a je na to paragraf v obchodním zákoníku...zkusím dohledat meil, kde jsem ho uváděla...

Pokud nemají v obchodních podmínkách pokutu za nevyzvednutí zásilky(většina obchodů to má :( ) Tak by ses nemusela ničeho bát.
A není nic jednoduššího, když nestíháš, zavolat na poštu a požádat o prodloužení doby uložení, popř. o znovudodání. Popř. bych to vzala jako odstoupení od smlouvy, na což máš ze zákona nárok do 14ti dnů od zakoupení a to bez udání důvodu. V takovém případě poštovné nehradíš. Mě vrátili peníze za zboží včetně poštovného. Prostuduj obchodní podmínky!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka