Deníček uživatele kaculis

20.12.2010

Tahle skrinka byla puvodne bila:) Upravila jsem ji pomoci techniky decoupage. Ubrousky zanechaly pekny relief. Rozmery vyska 185/ sirka 40/ hloubka 35cm. Prodavam ji za 500kc.

20.12.2010

Puvodne bila skrinka upravena pomoci decoupage. Ubrousky zanechaly pekny relief.

Originální určitě je, ale přijde mi to teda dost přeplácaný. Asi bych příště volila něco méně vzorovaného. Nebo možná tou dekupáží zpestřit jen pár detailů - třeba jen přední stěny šuplíků... Tohle je možná moc velká plocha- ikdyž viděla jsem dekupáží vyzdobenou celou kuchyň a to bylo naprosto příšerný -strašně kýčovitý. Naopak líbí se mi nápad použít ten vzor i na dna šuplíků, to vypadá moc dobře. Díky za tip - ikdyž já mám většinou šuplíky tak plný, že to dno stejně neni vidět :-DDD, škoda...
Tak se omlouvám za mojí kritiku, snad si se neurazila ;-). :a:

09.12.2010

Ahojte holky. Jsem zoufala. Muj 5ti mesicni klucina posledni dobou usina az okolo 2h rano. Sice usiname podle estvillovy metody, ale tu nemuzu praktikovat, kdyz mimi neni unavene, ze?

In reply to by kristinka

ja ho ukladam az tehdy, kdyz je unaveny. fakt si nedokazu predstavit, ze bych ho ted davala spat kazdy den ve stejny cas, i kdyz vubec neni unaveny. Ale do ted to fungovalo. Vzdycky usnul okolo 7h, pak se na chvilku jeste probudil a okolo 9h nebo 10h uz krasne spinkal. A rano vstaval okolo 6h a to se jen napil a spal az do 9h. Proste parada.
Ale ted usina az okolo te 2h rano:( Porad prosim:(

In reply to by kristinka

no zacalo to byt uz trosku lepsi. jednou jsem ho dala spat uz o pulnoci, bez problemu usnul, pak taky neco okolo toho casu...a vcera usnul az okolo 1h v noci. MYslim si, ze je to kvuli tomu, ze jsem pred 3mi dny zacala davat prikrmy, ale vcera jsem to vynechala...myslin, ze je to mozne....kdyz je najezeny, tak i dyl spi...mlicko mu proste uz nestaci:(

In reply to by kaculis

já bych tedy začala být nekompromisní a dávala ho do postýlky i když není unavený,nemyslím v 7 třeba,ale zčala bych třebas v 8,9..dala mu tam hračky.asi bude brečet,chodila bych k němu,hladila,ale z postýlky nevyndavala.postupně bych ten čas snižovala na 8,třeba..on musí vědět,že se musí spát,že je noc a v noci se spí..

01.12.2010

Ahojte holky. Vrta mi to v hlave uz delsi dobu... Premyslim uz o prikrmech. Doktorka mi dneska rekla, ze bychom uz mohli zacit, kdyby mi pripadalo, ze je to potreba.
Kdy jste zacali vy?

ahoj kaculis... Ondrovi byly před dvěma dny 4 měsíce a začínáme zítra s mrkvičkou. Doposud kojíme, nepřijde mi, že bych měla málo mléka, počůrané pleny splňujem, ale za poslední měsíc přibírá necelých 10deka týdně, což je málo. Dr říkal, že už mu mléko prostě nestačí, ale že jestli chci výhradně kojit třeba ještě měsíc, tak teda můžu.
Poslední týden se mi budí po 3-4 hodinách (před tím spal od 2,5měs. 8hodin v kuse). Na doporučení dr. začnu tedy mrkvičkou k obědu, pak brokličku atd., pak mám přidávat zeleninu s masem. No a večer chci zkusit kašičky. Koupila jsem ale nějaký s mlíčkem, co se ředí vodou. Zkusim ještě koupit nějakou, co neobsahuje mléko a ředila bych ji MM.

In reply to by Verda

vahove jsou nasi kluci podobni. Lukasek ma ted 7,5kg a 4,5mesice....premyslim, jestli to neni tim, ze jsou to trosku jedlici. Ondrasek je teda mensi jedlik:)....jakoze ze jsou zvykli jist trosku vic a ted jim to prestava stacit...nevim...asi uz taky zacneme:)

In reply to by kaculis

tak máme první lžiču za sebou.. snědl tak 3 lžičky plný (asi 12 soustíček) a byla to prča. Moc mu to tedy nejelo, vždy udělal takovej ksichtík, ale moc to neprskal, celekm to baštil, jako kdyby to znal, moc nám toho mimo nezůstalo :-) vždycky, když udělal ten ksichtík, tak jsem se začala smát a on taky. No nicméně na večení kaši jsem koupila flašku se savičkou s větší dírkou. Ještě ji ale nedávam, počkam co s ním udělá ta zelenina :-)
Jinak Ondra se "přežíral" evidentně - přibíral kolem 250g/měs. a to byl ještě tak 8x denně pokaděněj z toho tak 3x až na lopatky. Prostě pil dokud bylo a to dělá furt. Prostě pokaždý dává obě a vysaje je úplně " na hadr". Má žaludek bezednej po mně :-) A strávil vždy úplně vše, ublinkávání z přejedení jsem nezažila :-)))

30.11.2010

Jelikoz jsem studentka, tak jsem mela narok jen na ctyrletou variantu RP. Ted manzel konci v praci a tak nas napadlo, ze bychom si nechali RP zkratit na dvouletou variantu.

Tak já si toto zrovna vyřizuji. Protože během první RD jsem byla propuštěna z práce a nechtěla jsem mít vetší odstup dětí než 3 roky. Vřera jsem byla OSSZ a nechala jsem si tam s přítelem potvrdit papír o jeho příjmu. Dále jsem tam sepsala dohodu o tom, že já s převedením souhlasím. Bude na MD jen dva dny 11. a 12. 12 je to výkend, tak se ani nic nestane v práci. S tímto půjdeme na sociálku, kde si zažádá o RD a provede délku trvání na 3 roky (máme možnost i na 2, ale nevím kdo by mě malýho hlídal) a hned ji zase převede na mě. Já si zaplatím pouze dva dny zdravotní pojištění ani se nemusím hlásit na ÚP. Je to jen o papírování. A úředníky to moc nebavý, ale když mám na to nárok, tak proč toho nevyužit. Doma se mě taky nechce být 4 roky a z toho přes 2 za 3 600kč.
Zatím Verča !!

Na mateřskou může manžel jít po 6-ti nedělí, ty se přihlásíš na ÚP, ale pokud jsi byla studentka asi nedostaneš žádnou podporu, ale budou za tebe platit zdravotní a sociální. ALE POZOR, pokud půjde manža na MD, nesmí si přivydělávat! to může jen na rodičáku. Ty, pokud nemáš nárok na mateřskou, nebudeš dostávat peníze 6 týdnu před porodem, ale hned po porodu ti začnou vyplácet 7600 Kč... takže automaticky 4 letou variantu. Nejsem si v tomhle případě jistá, jak by to bylo s dvouletou variantou, kterou by si zvolil manžel... asi by to šlo jedině v tom případě, že bys do konce šestinedělí nebrala žádné peníze (nežádal o ně na SSP), pak by šel tedy manžel na MD, a pak by si zvolil variantu rodičáku. 2 letá varianta připadá jen tomu, kdo má nárok na PPM (mateřskou) a bere cca 17000 Kč... asi by bylo lepší se poradit na SSP, jak tohle vyřešit... jo a ještě jsem zapomněla napsat, že pokud chcete pobírat tuhle variantu, musí o to manžel zažádat nejpozději do 22 týdnů věku dítěte. Snad jsem ti trošku pomohla...
A ještě k tomu pracáku, pokud manžel pracoval za poslední 3 roky alespoň rok, tak mu bude podpora vypočítaná z platu, nebude na to mít vliv to, jestli byl nebo nebyl na mateřské :)

In reply to by Lenis

maminky, jeste by me zajimalo, myslite, ze se to do budoucna nezmeni, myslim to, ze by se upravilo v zakone,m ze uz to takhle nepujde(aby sel tata na 1 den na MD a pote provedl volbu RD a prevedl na maminku)? Mam z toho strach, protoze pracujeme na druhem mimci a pocitame s touto variantou, protoze zit temer tri a pul roku se 36OO si nedokazi nejak predstavit.Zajima me vas nazor, zda tato mezirka v zakone nebude upravena:-dekuji a krasny vecer vam i mimiskum:-))

In reply to by KAACENKA_1

no moc nechápu tvou otázku... MD nemá s RD nic společného. MD se nedá převést! a RD ano, a půjde to tak i další rok, o tom není v novém zákoně zmíňka. Mělo sice projít, že si bude moci žena, popř. muž měnit flexibilně délku RD, ale byl by stanoven limit vyčerpaných peněz, ale tohle nakonec neprošlo. Takže kromě toho, co je psané v článku zůstává vše při starém.. :)

22.11.2010

Prala bych si na vanoce stenatko...nevite o nekom, kdo by mohl nabidnout? Urcite to musi byt fenka...No a nejlepe cerna a plemeno labrador, retriver, nebo neco podobneho....Diky:)

21.11.2010

Manzel ma dneska narozky, tak jsem se nechala inspirovat a udelala jsem tenhle dort. Uz je skoro snezeny:)

Dalsi slany dort v poradi:)

Tak jo, tady je recept. Delala jsem to podle ostatnich slanych dortu, co delaly holky z MT, akorat jsem si par veci pozmenila:
Vyslo me to na zhruba 200kc.

Korpus:
1 TOASTOVY CHLEBA(dala jsem tam tmavy, aby byl vyrazny rozdil mezi pomazankou a tim toastakem, ale pro jemnejsi chut je lepsi tam dat svetly toastak),
CESNEKOVA POMAZANKA(ale muzete tam dat vlastne cokoliv),
najemno nasekana posolena ZELENA PAPRIKA (to aby to nebylo tak suche, protoze jsem mela malo pomazanky)

Cesnekova pomazanka:
Ta se dava mezi ty 2 patra toastaku, nahoru na toastaky a pak na zdobeni.
Ja jsem pouzila 2 pomazankove masla, 2 tavene syry a asi 4 strouzky cesneku. Ale je lepsi koupit vic toho pomazankoveho masla.

Zdobeni:
Na tu pomazanku jsem nalepila platky eidamu a zcasti jsem tam dala nastrouhanou goudu.

Pak jsem tam dala PAPRIKAS, POLICAN, DEBRECINKU...po 5dkg, ale z tech trvanlivych salamu mi zbylo hodne. Navic jsem si rikala, ze by stacil jen ten paprikas. Polican byl zbytecny.
Ze syru tam je ten Eidam na platky, nastrouhana Gouda, HERMELIN, NIVA. Zase staci co nejmensi mnozstvi.
A ze zeleniny je tam asi pulka ZELENE PAPRIKY, JEDNO RAJCE (mohlo by byt vic), a trosku KUKURICE.

Jo...a jedna rada: Kdyz budete pokladat ten toastak na sebe, tak je dobre davat to jak cihly. Ne presne na sebe, ale cik-cak:) Ja si to neuvedomila, takze se mi to potom rozpadalo.

22.10.2010

Ahojte holky. Mam par otazek. Znakujete nektera se svym ditetem i kdyz neni neslysici? Kdy jste zacali? Byli jste na nejakem kurzu, nebo to delate podle nejake knizky? Po jake dobe jste meli uspechy?

07.10.2010

Pry staci delat tohle denne a budete fit!:)
Nekomu to mozna nebude stacit k vysnene postave, ale pro zacatek to je dostacujici:)

cviceny..ja teda skacu 45 minut pres svihadlo a pak jedu 3 krat po 30 sklapovacky a tohle zaradim nekdy v polovine tydne...dekuju za video super..ono se to zda jednoduche ale to vubec neni pravda a je to pekne narocne!!!!!!!!!!!!!!mej se

vypadá to dobře, a ani moc času to nezabere. no schválně zítra začnu a pokud se po prvním týdnu nezhroutím nebo mě netrefí šlak, tak možná nějaké to deko shodím, abych ho pak na Vánoce mohla nabrat :a\|: :s:

TAk to je super :-)
Jen nevím, kde to v našem minibytečku budu provádět.
Ty jo jen necelé tři minuty, ale jsem na sebe zvědavá, myslím, že v první min už budu KO :-DDDD

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky