Deníček uživatele Kaculinka

19.06.2013

Milé maminky, 30.5. se nám narodil krásný chlapeček Oliver a jsme moc šťastní (doma máme už 2,5 letou Sofinku). Bohužel se potýkáme s vrozenou vývojovou vadou na pravé nožičce tzv.

Ahoj Katko a ostatní,
minulý týden jsme se s manželem na UZ dozvěděli, že náš nenarozený chlapeček ma vrozenou vadu Pes equinovarus. Byl to obrovský šok. Od té doby nic jiného nedělám, než že hledám maximum informací o této vadě. I díky vašim pozitivním komentářům už to nevidím tak tragicky, jako na začátku a snažím se připravit tak, aby jsme od počátku nic nezanedbali. Proto bych se ráda zeptala, jak dlouho po porodu se začíná se sádrováním (konkrétně na Bulovce, kam spadáme a po všem, co jsem pročetla, bych si ji i vybrala)? A museli jste se předem nějak objednat nebo berou miminka po porodu hned automaticky, aby se nepromarnil drahocenný čas?
Všem přeji, aby vaše dětičky měly zdravé nožky a děkuju za odpověď.
Blanka

In reply to by Blanice

Ahoj Blanko, hlavně klid!!! Za prvé, až po porodu se uvidí, v jaké formě PEC budete mít. Třeba to bude ten polohový typ, co jde rozcvičit...ale samozřejmě, vím prd, nechci Tě chlácholit planými řečmi, když potřebuješ informace ;)
My jsme se sádrováním na Bulovce začali, když bylo Oliverovi 15 dní. Dá se ale začít už dřív, v podstatě v momentě, kdy Tě pustí z porodnice. My jsme kontakt na Bulovku dostali na první návštěvě u dětské, ale ještě mezitím jsme absolvovali vyšetření v Motole. Nechali jsme se totiž oblbnout názorem známých, že Motol je nej, ale blbost, není. Abych to zkrátila, určitě doporučuju zavolat na Bulovku hned, klidně i z porodnice a domluvit se na první návštěvě v ambulanci. Já volala ve čtvrtek, řekla jsem jen co máme za vadu a že je malému 14 dní a hned jsme měli přijít druhý den v pátek. A z ambulance jsme šli rovnou na první sádru. Jde to tam jak na drátkách. Jsme sice sotva v polovině léčby (když nepočítám ty následné dlahy), teď nás čeká tenotomie (protnutí šlachy), ale můžu říct, že na mě přístup všech, co jsem na tamní ortopedii zatím potkala, dělá ohromně dobrý dojem.
Tady je telefon do dětské orto. ambulance: 266 082 987
Tak držím palce! A kdy se Ti miminko narodí?

Katka

In reply to by Kaculinka

Ahoj Katko,
mooc děkuju za informace... Ja mám s Bulovkou taky blby zkušenosti (proc, radeji ani nepisu, abych tady nezpusobila paniku, nebyla to ortopedie) takže jsem taky raději chtěla jinam, ale všichni pisi v souvislosti s PEC na Bulovku jen samou chválu.. Tak jsem rada, ze to potvrzujes.. A praktikuji v Motole taky tu Ponsetiho metodu, nikde jsem to na netu nenasla..
Termin mam az zacatkem listopadu, ale bude to u nas trochu komplikovanejsi, protoze cekame dvojcatka :-) jeste holcicku :-)) Moc si nedovedu predstavit, jak budu vubec zvladat peci o dvojcatka a do toho jeste tohle :-(, tak se prave snazim zjistit maximum uz pred porodem..
Drzim mooc palce, at dopadne dobře tenotomie (delaji ji v celkove anestezii?) a dej pak vědet, jak se Oliverkovi daří!
Díky moc. B.

In reply to by Blanice

Blanko,

aby nebyla mýlka, s na Bulovce je to fajn, ale naopak v Motole jsem měla pocit, že to moc neřeší, nebo neumí. Ponsetiho v Motole nedělají, zastávají konzervativní léčbu - masírovat a čekat. Nebo alespoň s námi se tam nikdo moc nebavil, nic nám nevysvětlili, nenabídli...
Dvojčátka určitě i s touto "komplikací" zvládneš. Teda, já osobní zkušenost nemám, ale Tvé obavy chápu, nicméně uvidíš, že až to všechno nastane, tak to asi bude zpočátku honička, ale půjde to. Ono si nevybereš, já mám doma k tomu tu dvouleťačku a každý týden, co jezdíme na sádry, tak kombinujeme, která babička bude hlídat, protože s sebou ji vzít nemůžeme (to by byl panečku průvan na sádrovně :00: :s: ) Vy druhé mimčo klidně sbalíte s sebou, pěkně se tam někde prospí... :one: A doma budeš mít aspoň o koupání jednoho mrňouska míň. Určitě doporučuju, aby tam s Tebou v každém případě někdo jezdil a byl Ti k ruce, ale uvidíš sama...
Třeba to fakt ani nebude třeba, uvidíš!
Tak hodně optimismu!
K.

Ahojda, my máme chlapečka s oboustr.pec. Narodil se v únoru a mužů říct ze to pro nás byl šok. V porodnici mi k tomu nic neřekli snad jen to ze bude chodit ale ze to dlouho potrvá a nemůžou říct jak ta chůze bude vypadat a jestli bude někdy moc sportovat. No samozřejmě jsem to obrečela ale přítel hned začal hledat na netu a zjistili jsme ze na Bulovce jsou na tuhle vadu nejlepší. Takze teď se lecime u docenta Chomiaka a jsme naprosto spokojený. Malymu je 4,5 měsíce a už má dlahy jen na noční a denní spaní. Dohromady měl pět sader a pak tenotomii. Nožičky vypadají krásně oproti tomu jaký to měl před prvními sadrami. Po každé sadricce jsme fotili aby jsme měli srovnání :s: a co vás čeká? Nakonec zdravá nozka. Neboj se dá se to zvládnout. Nás malej byl moc hodnej a jak byl odmala zvyklý na sadry tak když mu je sundali byl takovej nevrlej. Kdyby te cokoli zajímalo klidně se ptej já taky pořád studovala net a hledala info.

15.12.2010

Ahoj holky,

Určitě si kup v lékárně měsíčkovovu mast,maže se dvakrát denně ,doporučily mi to v porodce...jizvu mám pěknou..

Holky, děkuju všem za rady a zkušenosti. Všechny tipy vyzkouším. Dnes mi manžel přinesl z lékárny měsíčkovou mast a zkusila jsem to máznout. Tak uvidíme. Mějte se pěkně! :a:

Tak já jsem po císaři 10 týdnů a o jizvu jsem se nijak nestarala. Jak píšeš, tak já taky měla vstřebatelné stehy, okolo zatvrdlinku a znecitlivěné. Ale to čase všechno zmizí. Já se prostě nějak nestarala a po pár týdnech jsem o tom ani nevěděla. Ale musím říct, že jsem ráda, že mám jizvu. Mám takovou památku na porod.
Taky jsem z legrace manželovi říkala, že jak se Kubík bude ptát jak se rodí děti, tak mu řeknu, že mamince rozřízli bříško a vyndali miminko. Hihi - nemusím vysvětlovat, že se miminko někudma cpe - chichi. A ani nebudu lhát.

tak, to jsi rodila asi jako já, 1.12., ne? K té jizvě nám dala rehabilitační sestra takový dva listy, kde je vše popsané- cviky na pánevní dno i mazání jizvy atd. Večer bych ti to naskenovala a poslala, pokud budeš chtít, je to tam i s obrázky. Cviky se snažím dělat, ale nejde to tak často. Mám pocit že nic nestíhám. ale ty cviky jsou fakt dobrý, dost mě totiž bolí záda. Jinak, prosím tě jak je to s očistkama?Jak dlouho mají být? Já to totiž chvíli mám, pak zase den třeba ne. Tak zatím čus.

In reply to by JajaM

Ahoj, no jo, rodila jsem 1.12 - letí to :00: budu moc ráda, když mi ty cviky a pokyny pošleš. Můžeš třeba na mail: katerina.mazzolini@email.cz. Taky si nedělám iluze, že to půjde denně to cvičení :s: ale tak aspoň občas pro dobrý pocit. Jinak co se očistků týče, mě porod. as. řekla, že mám počítat s tím, že se s různou intenzitou můžou objevovat po celé šestinedělí. A zatím to tak vypadá - jeden den jen slabě špiním, pak stačí trocha větší aktivity a zase začnu víc krvácet. Prý je to všechno normální. Musíme být holt trpělivé, než se zase dostaneme do "původního" stavu :a:

07.12.2010

Holky, pokusím se Vám teď popsat, jak naše Sofi na svět přišla a jak to bylo celé dál…předem varuji, bude to zřejmě dlouhý text :s:

moje moc ti blahopřeju Sofinka je nádherná přeji hodně zdravíčka oběma.Já si ještě užívám s Honzíkem stále 2v1. :a: :cc): :h: :k:

Ahoj Kači, moc krásně napsané. Je fajn, že jsi u sebe měla takového profíka a že se to podchytilo. Sofinka je na světě, viděla jsem fotky, je krásná, malušenká a spokojená. Jinak šikulka, že jses rozkojila, s tím dokrmem bych jim asi poděkovala ://: ale co teď naděláš, důležité je, že jste holky spolu a obě vpořádku :€s€: snad i já budu mít toho našeho mazlíka brzo v náruči ;) :a:

Moc krásné, opravdu jste holky statečné, že jste to všechno tak zvládly :). Teď už jste doma a je krásně, já už se tak těším na tu naší princezničku :). A jak tak koukám, tak jsem celkem ráda, že jsem si vybrala Mladou Boleslav - rozhodovala jsem se mezi Brandýsem, Kolínem a MB a nakonec, protože chci také svého lékaře u porodu to vyhrála MB. Tak doufám, že tam budou na šestinedělí trošku sdílnější.
Simča.

07.12.2010

Ahoj holky, zdravíme Vás se Sofinkou z pohodlí domova. Včera nás pustili z porodnice.

Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
Holky prosincový, jsme doma!!!!!
22.11.2010

Ahoj holky, včera jsem vplula do 38tt. Jak možná víte, MUDr. už mě 2 týdny přesvědčuje, že určitě porodím dřív.

:s: kočko, porodíš tak jako tak :-)
ale u druhýho těhu, který bylo naprosto v pohodě a s tělem se vůbec nic nedělo (až na občasný tvrdnutí bříška), tak někdy kolem 34tt se dr zděsil, že během týdne jsem se z CS0 dostala na CS5 a že se to nějak chystá a že teda asi porodím dřív. no, málem mě omyli....fofrem jsem dobalila tašku a při každým píchnutí jsem řešila, jestli je to teda už ono nebo ne...no a poctivě jsem chodila dál do poradny. dr. se tam střídá ještě s jednou doktorkou, tak ta mi naopak říkala, že to zase tak hrr nevidí a že porod vidí spíš na termín :s: ale co je nejdůležitější - přišla pohoda - mě bylo fajn, běhala jsem s klukem po parku, rvala ze zahrady topinambury, uklízela doma, venku, večer jsem padla do postele, probudila se ráno prostě vegéééééééééééét
Tvoje mamka má pravdu - užij si ten klid před bouří, nevíš, jak dlouho bude trvat....možná den, možná týden ;)

Ahoj, tak já sázim na ten klid před bouří ;) ... mám v mobilu sms, kterou jsem před víc jak dvěma lety psala manželovi, že zatím nic, jen mne mimi zas nechalo spát do desíti, stejně jako včera a předevčírem, tak třeba sbírá síly, pak se tam ještě píše, že psala Hela (PA) že zítra je krásné datum, že se máme snažit..... to datum bylo 22.8.2008, byla jsem přesně 39tt.... a ten den sem nakonec fakt rodila :s: :c: Tak tak ;)

Ahoj - my začínáme zítra 38tt a teda doufám, že to bude jako u tebe, protože třeba dneska byla noc příšerná - když se nevzbudím nutkáním jít na záchod, tak se vzbudím horkem, nebo prostě jen tím, že se potřebuju převalit. Do toho mě začala bolet stydká kost a o výtoku ani nemluvím. Prostě už se těším až bude Michalka s námi a nebo jak vy píšete na to ticho před bouří, abychom si konečně odpočinuly. I když nám ještě chybí pár věcí dodělat, třeba dneska teprve přivezou postýlku, takže se poslední týdny nudit nebudu :)
Přeji krásný a pohodový porod, však už se k němu blížíme :) a třeba vážně budeme ještě vzpomínat na to, jak to bylo fajn, když jsme mohly s bříškem pěkně odpočívat - kdykoliv jsme potřebovaly.

Tak ta žáha nasvědčuje, že ti přecijen mimi trochu kleslo dolů...ale doktoři rádi říkají věci, který se potom nestanou...a upřímně? Zrovna dneska jsem tu někde souhlasila s maminou v 38 tt, že přesně od zhruba týhle doby nám oběma ustoupily ty klasický těhu problémy jako různý bolesti, žáha, spaní a tak...nemít to břicho před sebou, taky nevím, že jsem těhotná...spím jako dudek - donedávna jsem chodila spát po půlnoci a vstávala v 6, protože jsem už dýl nedokázala v posteli trpět...a teď spím do půl devátý a furt nemám dost, takže kolikrát lezu z postele před 10 hodinou, což je fakt ohavný...jenže stejně jako ty jsem už vyčerpala skoro všechny naplánovaný práce a teď se tak trochu nudím - s tím rozdílem, že mně zítra vyprší už druhý termín porodu, takže když to nedám dnes či zítra, tak od zítra jsem ve stavu "přenašečka" :-D A je to dlouhý, to je teda fakt...je mi jedno, že se po narození mimča nevyspím, že to bude záhul, ale jako nemotorná koule se fakt už začínám nesnášet, potřebuju svobodnej pohyb těla bez narážení do věcí a lehnout si v noci na břicho, nemuset čekat, až přijde někdo, kdo mi těžší věci přenese jinam, abych si nestrhla břicho, nemuset chodit pořád čůrat a přemýšlet o tom, že ten tlak na spodek mi způsobuje nepříjemný výtoky, který byť hormonální a bez infekcí jsou nepohodlný a odrazujou mě od jakýhokoliv bližšího kontaktu s přítelem - to jsou opravdu věci, bez kterých dovedu žít :-)

20.11.2010

Ahoj holky, dneska jsem 36+6. Je to vůbec možný???? :D

Jé teda Kačiii já se tak těším na malého, už se nemůžem dočkat a vy takhle? :s: no Sofinka už je asi vykrášlená dost a nechce Vás nechat dlouho čekat. Já taky nechcu přenášet, v pondělí k zubařce a hned si pošupajdím do lékárny pro maliník a budu poctivě :$}: :s:

tak ty už jako mi chceš říct,že se chystáš pomalu ale jistě rodit jo?????Hele koukej počkat na nás!!!!!!!!Jinak super,že malá spolupracuje,jsem zvědavá na našeho Jeníka. :s: :cc): :a:

In reply to by Mimčo

No, já se chystám hlavně psychicky :s: já si říkám, že by byla docela legrace, kdyby mi ti doktoři tak dlouho tvrdili, jak hezky brzy porodím, až tu nakonec budu trčet ještě 14 dní po termínu :€Ss€: ale to si zatím nepřipouštím, držím se zuby nehty té varianty, že příští týden v pátek ráno popřeju manželovi k narozkám a pak hned pojedeme rodit :///: byla bych 37+5, ideální ne?

In reply to by Kaculinka

prosím na co je ten maliník.Dneska jsem 37+5, ale rodit ještě nechci, potřebuju toho mýho drobečka, ještě krapet vykrmit.S tou hlavičkou jste mě vyděsily, mám v propouštěcí zprávě z nemocnice napsáno, že hlavička naléhá a včera mi na hráz pěkně tůkala,cukalo mi to tam a přestala až když jsem si dala teplou sprchu.No snad to dneska nebude taky, ale i kdyby jsem klidnější, máme taťku doma. Jsem zvědavá, kdo zprosinčátek přijde na svět první. Já mám termín 6.12. Tak se měj a pohlad Sofinku.

In reply to by JajaM

Jajo koukni k nám do seznámku, je tam na začátku daný odkaz na co je dobré pít maliník :one: a prosinčátka už jsou na světě dvě :h: teď čekáme, kdo obsadí číslo 3... :///:

18.11.2010

Ahoj holky,

finišujeme + prosím poraďte ohledně monitoru dechu!!!!!
finišujeme + prosím poraďte ohledně monitoru dechu!!!!!
finišujeme + prosím poraďte ohledně monitoru dechu!!!!!

Jééé, to růžový povlečení je krááásný, já už chci taky načančanou postýlku :c:
Jinak my měli přesně tenhle monitor pod matrací a dítě taky v zavinovačce a dobrý, ono je to dost citlivý, nevim teda jak moc tlustou a měkkou máte matraci, asi to budetet muset vyzkoušet, jestli to přes ní snímá ;)

postylka krasna,urco bude spinkat jak andilek,a my meli monitor od zacatku pod matraci(kokos-molitan)a snimala tak jak ma,jen nesmi byt primo na tom rostu tak sem pod ni dala ten svrchni obal s tim miminkem a ok :a:

In reply to by martina2105

Ahoj, díky za tip. My máme matraci pohanka - kokos, což je asi podobné. No já právě taky přemýšlela, co na ten rošt pod to dát, když v návodu píšou, že se to musí něčím podložit a taky mě napadlo právě víko od té krabice ;) tak super!

Ahojky,to se bude Sofince krásně spinkat v tak načančané postýlce.My máme taky tenhle monitor dechu Nanny a mám ho pod matrací a uvidím,kdyžtak ho dám pod to prostěradlo. :)

Ahojky. Tak postýlku máš fakt nádhernou :|P: . S monitorem zkušenost nemám, tak ti neporadím. Překvapil mě výběr hraček. Je fakt suprovej. To jako by to vybírala už zkušená mamina. Nevím jestli už děti máš :e): , nebo je Sofinka první, a pokud ano máš můj obdiv :one: . Hodně maminek se nechá oblbnout reklamama a kupujou ty roztomilounký a pastelový blbinky :00: a pak se diví že to mimísky nezajímá :n: . Ta tvoje prďolka :e): bude mít dostatek stimulace už od malička. Tak páčko :a: :a: :a:

16.11.2010

Ahoj holky, tak se taky přidávám "do klubu" s aktuálními fotkami.

náš pupajz 36+2

Máš moc hezký pupíček,takovej akorátní :one: Já pupajze měřila v pátek a naměřila sem 115 :jawdrop: ://:

Kačuli máš hezký pupíček...tak akorát mi přijde ani ne malý a ani ne veliký :one: sluší ti to, pohlaď :€O:

máš super bříško,ta velikost je i tím jak se ti vejde dovnitř a jak máš nebo ne vytahané břišáky tak bud v klidu.Bříško je akorátní :a:

10.11.2010

Nazdárek holky,

36tt poslední UZ, "zápis" v porodce a jak se jinak máme

ahojky Kacko.
hele ja nevim jestli mate stejny problem ,ale ty reklami tady kolem mi brani v precteni tveho romanu.a ne jen u tebe,ale vsude tady kam najedu na zacatek stranky.dost me to stve a nebavi me to lustit.
chci ti poprat hodne stetsi do konce tehulkovani a koukam ze vahu miminka mame tak nejak podobne:D
jinak nevim jestli sji to cetla u me,ale ja uz magnesium na tvrdnuti musela vysadit a cekame uz jen na porod.bud driv nebo do terminu,tak jsem zvedava,ale v pondeli me ceka dalsi UT,pry pro vetsi kontrolu kvuli tomu ze jsme dropci.tak se divim ze ty to taky tak nemas...

In reply to by Polinka33

Ahoj, já naštěstí problémy s reklamami nemám, ale to je teda k vzteku, jestli to takhle blbne ostatním...jsem si zase říkala, čím to je, že skoro nikdo nereaguje :( No, já po dnešní kontrole už mám taky vše postupně vysazovat. Dr. mi to magnézko i gynipral nechal tak dlouho, protože jsem měla to tvrdnutí docela dlouho a hodně (dráždivá děloha - prý v důsledku operace, na které jsem byla letos v lednu). No, ale jak jsem před chvílí psala do seznámku prosince, teď už vlastně taky jen budeme čekat, až se malá narodí a taky budeme asi rodit dřív, protože čípek už se pěkně chystá a kopečky na monitoru mám hezky pravidelné. A kolikátý jsi týden, že To řekli, že mrňous je drobek? :? Mě to teda vyšlo, že malá naprosto tomu týdnu odpovídá, tak nevím :€\€:

In reply to by Kaculinka

jo to je k vzteku.
no ja mela to tvrdnuti take silne,ale nemela jsem zadnou operaci...jen v 8tydnu nemocne ledviny a jine neprijemnosti,ktere pry take cele tehu mohou ovlivnit..sem sama zvedava jak to dopadne...
jinak ja bych mela byt 38tt.v pondeli to budu vedet presne.vzdycky mam problem si to uhlidat a spocitat.sem lina se podivat do prukazky :///:
ale mela jsem vysadit od 37tt a miminko bylo vazeno myslim ze v 35-36tt.to mel 2700kg,coz take odpovida jen o par dni mene,ale nevim taky jak to pani doktorka mysli.ona mi vzdycky meri bricho.od prsou dolu k trislum a podle toho vzdy rozhodne UT ze raci skontroluje velikost plodu a hlavne taky kvuli plodove vody,ktere jsem mela od naposledy mene.a taky citim ze se mi to bricho ted 14dni zmensuje nez roste...je to vubec mozne?
musim nosit ty porodnicke vlozky aby mohli udelat test na odtok plodove vody.tak ti nevim v pondeli budu moudrejsi vic.
ja moc kopecky pravidlene nemam.muj broucek totiz posledni dobou porad jen spi.museli ho na monitoru porad budit a i presto stale spal :€):
a vcera jsme vysilovali s pritelem ze se skoro dve hodiny nehybal a byl jak mrtvorka.nastesti pak vecer se trochu ale jen chvili hybal a dneska rano dokonce vstaval az kolem 11hodiny.to nikdy nedelal.vzdycky tam skakal uz od 6rana kazdy den pravidelne.tak sem zvedava co mi povedeji doktori az ho budou zitra kontrolovat.
tak se opatruj ja musim jit lezet,strasne to boli kdyz sedim.ta kuze na brise a vubec vsechno... :€\€:

Ahojky Kačulí, to jsem ráda, že je vše v pohodě. Já půjdu do porodky až od 38. tt, pokud bude vše jak dote´d v pořádku. Jinak fotečka hezká :one: no malá utíkala asi proto, že Vás chce překvapit a ukáže se Vám až po porodu ;) jinak k té úzké pánvi, moje švagrová je jak 13-ti letá holčička a porodila dvě děti přirozeně a dokonce měla překotné porody :s: tak držím pěsti ať je pořád všechno ok a monitory dopadnou dobře :a:

In reply to by Awishek

No bude to velké překvápko, to naše mimi. Fotky z prvního 3D ve 24tt taky moc podobu neodhalily, tak je holt tajnůstkářka :///: aspoň, že se nám z té holčičky nevyloupnul nakonec kluk. Já jsem se skoro paní doktorky bála zeptat, jestli tam náhodou "něco" nenarostlo. No, ale bylo to prozkoumáno a nedorostlo :s: tak přeju i Tobě, ať je i nadále všechno OK a ať si ty poslední týdny s bříškem užíváš v klidu :a:

09.11.2010

Holky, já už asi přemýšlím nad úplnýma kravinama, ale nedá mi to, a zeptám se Vás:

Kaculinka: Já budu to samé. Též úzkostlivá matka a též se vidím, jak půjdu max. okolo baráku a do večerky :-) Bydlím na okraji Prahy, už skoro vesnice a tadyk vůbec nic není. A už vidím, jak se nikam a pro nic nedostanu, takže to také kupuji vše už teď, ať mám pak klid.

My ho prostě museli koupit, toho mazlíčka. Byl neodolatelný a báli jsme se, aby pak byl. Tak to je jediný dárek, co dostane k prvním vánocům :-) A do postýlky s ním nepůjde, jen jednou na focení, vzpomínka na první vánoce a méďa půjde hezky jinam. Až bude malej větší, tak pak ano :-)

My měli před prvnim porodem koupený akorát takový modrý plyšový chrastící medvídky na kočárek... kolotoč jsme měli pučenej a hrazdičku taky, a to až kolem druhýho měsíce, ale dostal toho docela dost ke křtinám, třeba ten hrací měsíc s medvědem co sem si moc přáala a mazlíka a rolničku a různý další chrastítka, to mu bylo šest týdnů, teď bych ráda koupila tu hrazdičku s dekou a nějakej ten kolotoč nad postýlku, ostatního máme po prvnim klukovi habaděj, ale zatim pořád přemlouvám mažela, že by to mimčo mělo jako k Vánocům, a on že je to zbytečný, že to stejně nevnímá, zato malýmu (dva roky) chce kupovat elektrický vláčky :00: :s: :a:

In reply to by Ei.lin

Chi, to je typický, ti chlapi! Na autodráhy a vláčky je užije...můj přišel s tím, že bychom měli koupit playstation, aby si to tatínek mohl zatím naterénovat. Nějak nebere, že čekáme holčičku a že zřejmě bude místo mastění her česat poníky a převlíkat Barbíny :///: :girl: ale jinak teda díky za info, asi zůstanu v klidu, že nic nemáme...snad tetičky a strýčkové nezklamou a dítě nám neustrne ve vývoji :€Ss€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky