Deníček uživatele Kacorka.23

11.12.2009

Ahojky, zdravim vsechny maminky, chtela bych se zeptat od kolika mesicu bych male mohla udelat klasickou krupicku, ma 8.

Ahoj,jestli už ste zvyklí na lepek nak nemusíš na nic čekat.Jen jí prvně udělej míň abys viděla jak to snese a pak už normálně.Já ji klukoj dávám jen když si ji děláme my.Jinak má myšku krupičku instantní.Chutná uplně stejně ale příprava je mnohem snazší.Dávám mu do ní kousek másla,a ovoce,někdy lžičku kakaa na obarvení protože už je slazená.

Ahoj já davala kaši tedy tu klasiku od 9měsíce. Jestli můžu radit namoč si krupici předem asi na 2hod. do mléka ve kterém ji pak budeš vařit....Já jsem na to dvakrát zapoměla a malá měla veliké potíže bolení bříška a zvracela. Jana

AHoj,dovoluji si trochu poradit.Ja jsem svemu synkovi zacala davat klasickou krupicovou kasi od 6 mesicu a nikdy se neosypal a nebo tak neco.Myslim ze v 8 mesicich uz to muzes zkusit :dance:

06.08.2009

Holky chci se zeptat, mala si porad dava prsty do pusky, ma skoro 4. mesice a ukazovackem si porad tre misto kde kdyz kouknu dole na dasne vidim bilou tečku, muze to prosvitat zoubek???diky Kata

Asi muze, zkus ji tam sahnout, to poznas jestli je to zub. Vem si, ze nektera mimi se uz se zubama narodi. Stava se to malo, ale stava. Takze pokud je to zoubek, tak GRATULUJEME!! :)

06.08.2009

Ahojky maminky zdravim vás.Píšu tadym chci si postezovat:-(Mala ma od narozeni na hlavicce Hemangiom , cerveny vystoupoly fliček o velikosti asi 0,5 cm.Lekar uklidnuje, ze je to zcela bezne , zadn

ahojky, tak víš co, zkus zadat do vyhledávače vlevo nahoře slovo hemangiom a uvidíš,že v tom fakt nejste sami :) vyskočilo mi strašně moc článků :)

ahojky, fakt je to běžné a je zajímavé, že je to víc u holčiček, mojí kamarádky malá to měla taky, měla ho v průměru tak 5cm a měla to dost ošklivý, každopádně ted má 4,5 roku a nemá tam skoro vůbec nic a ještě k tomu na tom má vlásky, takže vlastně vůbec nic nejde vidět :)
vím že to tu jedna maminka taky řešila, zkusím ti tu diskuzi najít,ju :)

AHOJKY MÁLÁ HO MÁ TAKY NA HLAVIČCE ASI 1CM DR ŘÍKALA ŽE TO ZMIZNE JEN SE NESMÍ PORANIT PRÝ BY TO VÍC KRVÁCELO A TY ČEPIČKY STEJNĚ PRDOLATA MUSÍ MÍT POŘÁD A NA SLUNÍČKO TED TAKY NESMĚJÍ A POKUD TO DO ROKA ZMIZNE TAK SI PAK SLUNÉČKA UŽIJETE AŽAŽ .A NEBOJ URČO TO ZMIZNE JÁ SE BAVILA S JEDNOU PANÍ MĚLI TO NA RUČIČCE A UŽ TO TAM ZKORO NEMAJ NESMÍŠ HNED MYSLET NA NEJHORŠÍ TAK DRŽÍM PALEČKY

04.08.2009

Zdravim vas maminy, chci se zeptat.Mam skoro 4 mesicni holčičku a krasne mi večer kolem te 8h usina a budi v 6 rano, ale posledni 4 dny je strasne neklidna a porad se prevaluje, myslim si , ze je t

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky, asi ano, ale uz mi spi jen v bodycku s kratkym rukavem, tak uz nevim a hooodne vetram a jsme v baraku RD kde je chladek , tak asi budu vic vetrat a ji privliknu

Kacorko, nam byl uz rok a jeste ted mame obcas takoveto neklidne obdobi. Proste nejake noci stoji za prd, asi je to normalni, vzdyt mi taky nekdy spatne spime. Bud rada, ze jinak ti spinka takhle krasne, ono se to zase srovna. Kamaradka ma take 4mesicniho broucka, ktery od narozeni nechce dudlika a kazdou noc se ji okolo druhe vzbudi a od te doby uz spi spatne, chtel by byt porad u prsa, ale to nejde. Jina kamaradka zase holcicku jeste v pul roce v noci kojila po hodine.
Treba se male neco muze zdat, mi nekdy spatne spinkame, kdyz je malemu teplo. Uvidis, ze se to zase srovna.
Tak papa a preji klidne prospane noci.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Muzou to byt zoubky i v nasem pripade???vše co ma v ruce dava do pusinky , neustale.

29.07.2009

Ahojte maminy, chci se zeptat, mam 3 mesicni holčičku a dneska pri koupani jsem zjistila, ze ma vzadu na hlavicce nad krckem uzlinku, muže ti byt podkozni tuk?

Ahoj,můj Daníček to měl tak asi v půl roku. Takovou kuličku jako komáří píchnutí, měla jsem hruzný strach, ale byl to jen podkožní tuk. Tak myslím,že se nemáš čeho bát. Až půjdete do poradny tak to ukaž dětské a ony ti řekne co a jak. Drržím palečky.
:a:

13.07.2009

Ahojky maminky, tak mame dneska za sebou očkování Hexa a Prevenar ve 3.

Ahojki chci se tě zeptat tohle nás čeká sice až 1.září,ale chci se zeptat ten Prevenar sis koupila sama v lékárně,nebo ho měla tvoje doktorka?jestli jsis ho koupila kolik tak stojí?Jo a to se píchá v jeden den?Dík za odpověd a doufám,že budeme taky tak šikovní jako vy.Pá Mája

In reply to by Mája 2

mi ten Synflorix nebo prevenar pokud chceš ty objednává dr. Říkala,že když si to objednám u ní tak to bude stát kolem 1500kč a ten synflorix je asi o 100kč levnější.Jestli si to prý chci koupit sama tak at počítám kolem 2000kč.Moje dr. to nepíchá v jeden den,protože prý je to velká zátěž na organismus toho drobečka.Ale každá dr. má svůj názor.Nejlepší máš poradit se prímo s ní. Ty chceš přímo jenom prevenar?Nedívala ses na ten Synflorix.Je proti více nemocem nebo těm kokum nebo čemu:-) Já jsem se právě rozhodla pro ten synflorix.

In reply to by lu.kikina

Ja se informovala na Synflorix a bylo mi rečeno, ze je to jen reklamni tah a napodobenina Prevenaru, ze mu ma lekarka zatim tak neduveruje jako Prevenaru, ale ze se muze casem vypracovat v lepši vakcinu nez je Prevenar ale momentalne synflorix odsouva.Zatez pro mimi to neni, prej je to lepsi snaseno s hexa vakcinou najednou nezz co 14 pichat miminko a je fakt ze jsme bez horeček a miminko v pohode.
pa

In reply to by Kacorka.23

je to těžko.Každý dr. má svůj názor.Moje dr. nepíchá hexu s jiným očkovacími látkama. Je zastánce toho,že by mezi tím měl být 14denní odstup. Není to o tom,že by se to mělo projevit hned po očkování,ale spíš o tom,že se oslabí imunitní systém....

12.07.2009

Ahojky, zdravím vás všechny, maminky chci se vás zeptat.Máme v utery 3.mesice a vypijem cca 130 ml Nutrilonu, ale jak kdy nekdy jen 90ml.Posledni dobou mni mala plače co dve a pul hodky, coz je

Ahojky, mám taky 3měsíčního kloučka. Taky vypil donedávna max. 90ml, teď už skoro pravidelně vypije 120ml a jednou !! vypil i 150ml. Má 58cm a 5600g (porodní 2250g a 44cm). Taky pláče co 2,5hodiny, ale snažím se to natáhnout aspoň o chvilku dýl. Měl by papat nejdřív po 3hodinách. Zase se mi nechce po těch 2,5hodinách dávat čaj (nejenže u toho ukřivděně křičí, že to není mlíčko), když bude za chvilku papat. Může to být tří měsíční spurtík, ale on mi to dělá prakticky pořád.
Neřešila bych, že papá 90ml, zase papá častěji. Ono těch 150ml se má dávat myslím 5x denně a to papáte častěji. A jak ti spinká v noci. My se budíme jen jednou kolem 3 - 4 a pak až tak v 7. :papa:

In reply to by Kacorka.23

No tak to já asi tentokrát s kaší počkám... Prvnímu synovi jsme taky dávali kaši od 4měsíce a stejně se v noci budil, pak ji odmítal až se mu navalovalo. A teď Honzík má docela problémy s kakáním, tak aby se mu to ještě nezhoršilo, tak počkáme. Kdoví co bude za měsíc, třeba se to ustálí. Přibývá nám hezky, tak si myslím, že posunutím o měsíc se nic nezkazí. O tom se ale poradím s dr. ve 4měsíční poradně :-) Ale pokud si pamatuju z kaše nebyla moc nadšená, radila spíš polívečky z mrkvičky a brambůrku a tak, a to by mu myslím s kakáním pomohlo... :-)

Mala ma 2 měsíce a porodní váhu jsme měli skoro jako vy 3685g a v 8 týdnech měla malá 58cm a 5,34kg. Baští co 3-4h a to většinou 133-166ml, ke stáří je to moc, ale k váze akorát. Ale má většinou jem 5 dávek denně, vydrží totiž v noci i 10h bez jídla spinkat. Jinak mi kolikrát jí tak, že něco vypije, dá si pauzu a když jí to za chvilku nabídnu, tak to dojí.

09.07.2009

Maminky zdravim vas,

Ahoj, tak já mám syna 9 měsíců a nikdy jsem si nevšimla, že by mu očičko ujíždělo. Pak jsme byli na 8 měsíční kontrole a doktorka najednou říká, že mu pravé ujíždí. Koukám na něj a on rovnou na mě a nic. No a doktorka, že teď zase neujíždí. Pak se podíval do boku a prý, že zase ujíždí...:-) Pravda je ta, že teď už to na něm vidím taky. Jak kouká někam víc do strany, tak má to jedno o dost jinak jak druhé. Taky prý máme čekat do roka a teprve pak by nás případně poslala na oční. pa

08.07.2009

Ahojte holky, mam dotaz, mala ma 3.

no my jsme v porodnici potíraly lihem ,ale jestli jí to svědí tak bych skákla k dr. třeba má na něco alergii :e):

In reply to by ivkahof

Jojo uz jsme u lekarky byly , tak to prej na alergii nevypada, ale opravdu potnicky, ktere taky svedi, tak jsme dostaly kapky tak jsme zvedavi, snad to pomuze.
Lihem pry vubec se nema novorozene mazat, zadny lih v tak mladem veku, tak nevim.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky