Deníček uživatele Kacenka3

23.09.2011

Ajoj tety,

Sofinka u paní fotografky :-)
Sofinka u paní fotografky :-)
Sofinka u paní fotografky :-)
Sofinka u paní fotografky :-)
Sofinka u paní fotografky :-)

Sice už to není úplně aktuální (už sem moc nechodím - není čas, co si budeme povídat ;) ) ale fotky jsou nádherné!!! Máte krásnou vzpomínku, když Vaše velká malá slečna byla ještě miminko :-)

12.06.2011

Ahojda maminky,

Sofinka 4 měsíce
Sofinka 4 měsíce
Sofinka 4 měsíce
Sofinka 4 měsíce

ahoj, máš krásnou slečnu :D
já to měla s prvním synem to samý... v kočárku řev, v babyvaku klid... takže maminka většinu procházky tlačila prázdný kočárek :D
ty bojkoty jsou u kojení 4-5 měsíčního dítěte úplně normální... kojení je zdržuje, tak je vzteká, že jim to neteče tak rychle, jak by chtěli :D - ale naštěstí to přejde...

Ahoj Kátí, Sofinka je překrásná a moc šikovná!!! Ve sporťáku se jí bude určitě líbit, všude kolem sebe uvidí a bude spokojená. Píšeš, že ji nosíš v šátku, my máme Rozárku (7týdnů ), také přemýšlím o šátku, jen nevím na našem trhu, jaký si vybrat..zda-li bys mi poradila třeba jaký máš, od kdy v něm malou nosíš a jak s ním jsi spokojená? Moc moc moc děkuju!!!!! :-)
Ať Sofinka nadále krásně prospívá a mějte se holky pěkně :-) Budu stráááášně moc ráda, pokud budeš mít chviličku a písneš mi :-) pááááá

In reply to by Štětkovi

Ahojda, no já doufám :-) Šátek mám Šanami 4,5m a jsem spokojená, ale prý nej jsou Vatanai. Šátek jsem si koupila až měla malá tři měsíce, do té doby jsem ho nepotřebovala, ale mrzí mě, že jsem si ho nekoupila dříve, jistě bych ho alespoň doma užila. Kamárádka ho používá od narození, má miminko v úvazu kolébka, kde je mminko krásně schoulené jako v bříšku. Já Sofinku do kolébky nedávala, přece jen ve třech měsících chtěla vidět ven a nosím ji tedy rovnou horizontálně. Jsem strašně nadšená, ikdyž začátky jsou začátky, ikdyž to vázání vypadá jednoduše, je potřeba mít to dobře utáhlé, nebát se toho a zkoušet různé úvazy. Ale je to strašně fajn, jak si malá hoví venku na procházce, vidí krásně ven a pak se přitulí a zdřímne, úplně bych ji pomluchlovala :c: Jinak je to dobrý pomocník nejen na doma, ale já ho hlavně využívám když jdu na poštu, do sámožky a nyní si úvaz nachystám doma, jedu do města autem a malou si tam na parkovišti nasoukám a trajdám a vyřizuji vše potřebné na městě. Zezačátku se tam miminku nemusí líbit, ale pak si ho obě oblíbíte . Mrkni na stránky ŠaNaMi.cz tak je o tom hodně napsáno....
P:S: koukala jsem a Rozárka je nádherná!!!! Moc gratuluji ke krásné panence :h:

In reply to by Kacenka3

Kačko, moc děkuju za rady a tipy ( šátek už je objednaný a snad do konce týdne dorazí - už se na něj neskutečně moooc těšíííííííím!!!! ). Měla jsem původně vybraný úplně jiný, ale paní z mmb mi vůbec neodepisuje a nekomunikuje, tak jsem moc ráda, že jsem našla Tebe. Že jsi s ním spokojená a hlavně mají skvělé stránky, kde vše krásně popisují a ta cena za šátek je docela dobrá ( třeba oproti Vatanai ). Myslím, že bude super. Ještě se zeptám, za jak dlouho Ti povolil? A není nijak moc hrubý? Budu v něm malou nosit přes ty hice jen v body, tak aby nebyla z něj poškrábaná a také aby se v něm nepotila a neosypala se mi pak? Saje dobře? Jaké s ním máš prosím zkušenosti?

Moooc děkuju, mějte se holky krásně páááá :-)

21.04.2011

Ahoj holky co máte Quinny speedi, mě se při jízdě do kopce, nebo když s kočárkem nějak škubnu ta rukojeť zasouvá :-( dělá Vám to taky nebo je to na reklamaci?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, to mi manžel udělal a přesto to pořád dělá :-( víc utáhl ten šroub u toho odklapávacího šedého plastu, utáhl to tak, že to jde ztuha oddělat a stějně to furt sjíždí, hrozně mě to štve... ty jo reklamace mě asi trefí... v čem bude malá jezdit :-(

Pořád. Hlavně v zimě to bylo na ránu. Ale já měla starší typ, tak koukám, že to u těch novějších nepořešili, což je fakt škoda, vzhledem k tomu, že to má být kočárek do terénu (kde tě to samozřejmě bude štvát dvakrát tolik) :-(

In reply to by Jihou

holky díky, to šedé samozřejmě zacvaknuté mám :-) Dneska jsem třeba jela k babičce do paneláku a musela jsem pak z kočárkem po těch schodech do sklepa na výtah a jak jsem to sjížeděla úplně se to celé povysunulo až jsem se lekla, že se to snad urve!!! :jawdrop: :jawdrop:

21.04.2011

Ahojda maminky, mám skoro tříměsíční holčičku, je plně kojená.

co miminku na žízeň ?

mala je kouzelna,
klidne dej po lzickach prevarenou vodu,
ale bud v klidu klidne dej prso,na zizen je to predni mliko ;)
:a:

18.04.2011

Ahojda maminky, nějak to tu váze prázdnotou, to nám to Ti mimíšci pěkně zavařili :-))

ÚNORČÁTKA 2011 kde jste kdo :-))
ÚNORČÁTKA 2011 kde jste kdo :-))
ÚNORČÁTKA 2011 kde jste kdo :-))
ÚNORČÁTKA 2011 kde jste kdo :-))

ahojky,
máš mocinky hezkou holčičku :-)
My jsme v 9týdnech měli 4,7 a 5,0kg a jsme s krmením půl na půl (jednou moje mlíčko a další pití Beba).
Kluci jsou zlatíčka. Večer v 7hod. se koupou a od 20hod. do 3hod. ráno spinkají. Vypijí mlíčko a do půl hodinky spinkají i dříve. Potom kolem 7hod.. přes den mají interval co 3hod. ale mezi tím spinkají 2hod. někdy i celé 3hod. :-)
Pláč u nás je jen u čepičky a mazání bříška. Jinak jsou kluci mocinky hodní. Koníky paseme taky moc hezky a Davídek se umí někdy pootočit na bok. Vojtíšek ten zase v postýlce ošahává hračky, šustivé jsme už dali pryč, protože jednou v noci se probudil a začal šustit a probudiv nás všechny :-)) Prostě jsou to naše zalatíčka.
Měj se moc hezky Renáta a klucííí

tak Nikolce bude ve čtvrtek 10 týdnů a křičí většinou večer. V noci spinká,většinou se budí na jídlo kolem třetí hodiny a pak spinká do šesti. Jinak váží 4,8 kg

In reply to by Kacenka3

ano, 10.2.11 se narodila, přesně tak spinká do šesti a pak většinou už nechce. Nejradši si dává ručičky do pusinky a pěkně u toho mlaská,pase koníky,ale někdy se jí nechce,tak u toho spustí. Jinak se ráda chová a kouká co se kolem děje. Je to zvědavá holka. Včera jsem jí už koupila naušničky,tak pak po očkování nás to čeká

Hanička taky vždy plače při oblékání čepičky,a ne jen to,někdy i při celém oblékání,převlékání (za den asi tak 10 krát,pač často blinká),a vztekání největší je,když jí vyndám z vany a začnu mazat atd.. :§) ..poslední dobou je docela plačtivá,plně kojím,ale po 40 minutách u prsa pořád nemá dost a dudlík tahá tak zuřivě až při tom usne,ovšem jen na pár minut,v kočárku venku,to spí 2,3 hodiny,ale doma ani tuk :-( mám sto chutí sáhnout po sunaru :r: po kolika hodinách kojíš ty?? jinak váží 4,20, koníčky už taky pase krásně,usmívá se... v noci naštěstí spinká,vzbudí se někdy jednou,někdy dvakrát na jídlo :///: . Sofinka je moc krásná :-) ať se daří

25.03.2011

Ahojda tetičky,

Šestinedělní Sofinka a dotaz na kojení v noci ?

Teda musím říct, že máš nádhernou holčičku. My ze začátku měli kojení v porodnici takový divoký.Vůbec jsem nevěděla jak často kojit a co s prsy. Sestřičky mi v jednom kuse říkaly ať odsávám,ale já to nesnášela takže jsem odsávala jen první 4 dny. Doma zmatek v kojení pokračoval. Připadala jsem si, že jen kojím a kdybych do toho měla ještě odsávat tak nevím.Nicméně kojím po 3 hodinách a večer naposledy v 19 hodin.Pak až jak se vzbudí.Někdy ve 3,jindy ve 4 hodiny ráno. Dokonce byli i noci,které prospal celé. A prsa? Neodstříkám, mlíka mám pořád spousty(kojíme 5 měsíců) a obě prsa jsou stejně velká.

Ahoj,u nás je to taky tak. Přes den máme pauzy kolem tří hodin a v noci spinká 6-8hodin už téměř 14 dní. Cca kolem 19-20 dokojím zhruba ve 22 odstříkám obě prsa a pak ráno okolo 4-5 odstříkám to druhé, pokud si vezme jen z jednoho. Přesto mám picit, že odstříkávám čím dál míň, ale na druou stranu malá roste, přibívá a spokojeně spinká po kojení, tak asi dostává, co potřebuje. A prosím tě, co jsou to za kapičky co o nich píšeš? Nám paní doktorka napsala Sab simplex, ale nejsem si jistá, jestli nějak výrazně pomohly. Eva

Ahojky, téééda vy jste macíci :qu: To my měli 6 týdnů včera a máme jen 3800g a 53cm (porodní 3240g a 49cm) :\/: Za poslední týden přibrala jen 110g, ale dr říkala, že to není málo, že je to ok.
S tí nočím kojením - my spíme od začátku od 21h do 4h pravidelně a přesně jako hodinky. Ze začátku jsem to nechávala být, ale posledních pár dní mám pocit že mám celkově míň mlíka a v pravém prsu, ve kterém už před tím bylo míň tak teď tam je opravdu jen troška, malá si cucne 2 minutky a už se rozčiluje, že nic neteče :\/: Naštěstí z levého se nabaští myslím dost. Tak jsem teď začala v noci odstříkávat a čekám, jestli se situace zlepší, prý to trvá pár dní.
Takže i když máš mlíka dost, možná by bylo lepší radši odstříkávat, někde tu holky teď nedávno psaly, že prý nemá být pauza větší než 6h, aby se nesnižovala laktace.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Šáry tak už jsem to našla, těch 6hod, je myšleno přestávka kojení ne mezi jednotlivými prsy, takže než půjdu spát prsa obě odstříkám a vychází to, že daší kojení by bylo do těch 6hodin. Odstříkám je teřba v 22hod a další kojení třeba v těch 4hod ráno :-)

kojení.net
Dobrý den, ve vaší databázi jsem četla, že přestávky v kojení delší než 6h mohou snižovat laktaci. Tak se chci zeptat - mám 3týdenního syna, který pije přes den po 2-3h a v noci asi po 4h. Většinou pije jen z jednoho prsa a druhé už nechce. Takže přes noc, kdy pije po 4h, tak se napije z jednoho prsa ve 20h a pak až třeba ve 4h ráno - tak se chci zeptat, jestli mám odstříkávat, aby nedošlo ke snížení laktace nebo zda stačí, když pije alespon z druhého prsu.
Předem děkuji za odpověď

Odpověď: Dobrý den, ne je to v pořádku, jsou myšleny obecně přestávky mezi kojením ne mezi jednotlivými prsy, takže nemusíte odstříkávat, pokud necítíte v prsou přetlak. Druhé prso můžete vždy nabídnout, ale pokud ho dítě již chtít nebude, tak to neřešte.

18.03.2011

Ahojda maminky,

Sofinka se šťuří :-)

Jejda ta Sofinka je ale kočenka nádherná!!! Úsměv je naprosto odzbrojující! Co se týče těch prsou, mám to taky tak a myslím, že to je normální. Nijak mě to vlasntně ani neobtěžuje.
Co se týče porodu, já jsem byla šitá docela dost, stehů nepočítaně, ale problémy žádné. Během pobytu v porodce mě to přestalo bolet a pak už se to jen dál hezky hojilo. Tvrdé jsem to místo jizvy měla taky, ale nebylo mi to nijak na překážku. První sexík jsme vyzkoušeli v šestém týdnu po porodu a nic hrozného - bolelo to tak minutu, ale nic dramatického. Od té doby je to už jako před porodem. Nepoznávám moc rozdíl.

In reply to by Martique

Ahojda Martí, děkujeme, poprvé se usmála na moje narozeniny, takže to byl nej dáreček od ní :c:
takže až se odhodláme, zatnu zuby a snad to přežiju :///: ale rozhodně to bude tak za dva měsíce po porodu :one: manžel si ze mě dělal srandu, říkám, že mám šestinedělí a on "aha tak to bude trvat 6 ale let" ;)

In reply to by Kacenka3

jé, šest let, jo? Manžel je ftipálek! Já měla myšlenky na sexík už 14 dní po porodu. Ale ještě dalších 14 dní jsem se odhodlávala a pak nám to ještě 14 dní trvalo než to vyšlo (než miminko hezky usnulo a dalo nám prostor).

moc krásná beruška :). Se šitím ti neporadím, ale v prsou mě taky píchá a navíc mě někdy šíleně brní, ale měla jsem to u předchozích dětí taky, takže je to asi normální ;) . Alespoň předpokládám :€): . My jdeme na kontrolu v šestinedělí teď v úterý, tak jsem taky moc zvědavá, co se dozvíme. A snad už sse taky začnem konečně usmívat jako vy :€s€: . Měj se krásně a pohlaď Sofinku :) :a:

In reply to by Lena Pl

Děkuji, uklidnila si mě, že to nic není, první měsíc mi to nedělalo až nyní, nevím s čím to srovnat, pokaždé je to jiné, někdy jako by to píchá, jindy takové pnutí, ale na začátku a pak v pohodě... No pak se pochlubte kolik pak vážíte atd. K+S

09.03.2011

Ahojda maminky,

Sofinka 1.měsíc

Ta je krááááásnááá :c: Má nádhedrná kukadla.. Naše Simča měla porodní váhu 3410 a ve teď ve 4 týdnech měla 3740, takže za měsíc přibrala jen 330 g a to doktorka teda řekla že je to na spodní hranici.. že by měla baštit víc.

Ahoj, malá je nádherná. Ivanka měla po pěti týdnech + 1kg. Na to, že přád ublinkává je to super. Přes den mi spí 2-3hodiny a v noci pravidelně min 5h někdy ji po 6-7 budím, protože mám prsa jako balóny, zato ale vždy jednou za den máme tak dvouhodinové období, kdy přikládám z jednohop na druhé a ne a ne usnout. Prdíky nás poslední dobou docela trápí, už kolikrát i spinká a pak ji to probudí a tlačí, křičí, prdí a já nevím, jak jí ulevit, poloha na tygříka se jí nelíbí, začala jsem jí dávat lajtobacílky, akle zatím nicmoc. Koukám,že by to mohlo být taky s toho přejídání, dávámjíb prso vždy, když pláče a i u normálního kojení vydrží klidně půl hodiny. Nebo je taky možnost, že je alergická ma kravské mléko, hezky se nám totiž ovyrážkovala a tak zkouším zcela vyřadit mléčné výrobky. A jak ulevujete svým bobánkům při věterch vy? Třeba bych mohla ještě něco vyzkoušet, ať se nemusím koukat na ten její zoufalej obličejíček. Eva

In reply to by EvikP

Ahoj Eví, krásně Ti princezna spinušká...
Tak s těma prdíky se holt musí bojovat, já dávám od úterka kapičky BIO GAIA, zatím čekám na výsledek, takže když Sofinka začně jak píšeš tlačit, křičet, prdět cvičím ji s nožičkama to vetšinou přestane plakat a střídám to s másážemi bříška (jen tak přes bodýnko kroužím po směru hod.ručiček). Jinak nám zásadně pomáhá virační lehátko, aspoň na chvilku ji tam dám a uklidní se tím...

Ahojky Káťo, nááádherná fotečka :qu: a sofinka je krásňoučká slečna :one:
Nám je měsíc dneska. Kolik vážíme nevím, ale minulý týden jsme měly 3450g (to prý od poslední kontroly přibrala 270g, tak dneska můžem mít něco kolem 3700g odhaduju). Porodní váhu jsme měly 3240g, ale byla po porodu na antibiotikách a z porodky jsme šly po dvou týdnech s porodní váhou a doma ještě o 70g spadla. Tak to teď doháníme.
Jinak kojím přes den po 3 hodinách a v noci máme veeelikánskou pauzu, většinou spí v kuse od 21h do 4h do rána. :~!: Podle dr. jí budit nemám pokud kojíme aspoň 6xběhem dne, tak se to snažím dodržovat a snad bude přibírat ok. S kolikama taky dost bojujem, minulý týden proplakala 4dny (to jsem jí kojila pokaždé, když jsem měla pocit, že má hlad a dr nám pak řekla, že je asi překrmená, že to bříško má asi z toho). Dr nám na bříško dala Linex Baby (Sabík nám asi moc nepomáhal) a teď už je to pár dní podstatně lepší :one: . Občas si sice zapláče, ale už ne tolik. Jsou to sáčky s práškem, který rozpustím v malinké trošce odstříkaného mlíka (cca 3lžičky). krásně se to rozpustí a dávám jí to jednou denně před kojením lžičkou. Je to volně prodejné v lékárně a stojí 10sáčků cca 100,- Když bude nejhůř, tak se taky chystáme koupit ty probiotické kapičky.
Kájulka je jinak taky hrozně hodná, vydrží klidně i hoďku sama ležet v košíčku a koukat a ty noci jsou opravdu k nezaplacení :C]]:
Tak si Sofinku užívej, mějte se krásně a buďte zdravoučké :€s€:

26.02.2011

Ahojda holky, tak konečně máme chvilku čas popsat jak probíhal porod :-)

Sofinka *9.2.2011*
Sofinka *9.2.2011*
Sofinka *9.2.2011*

Ještě jednou gratuluju, krásné miminko, krásný popis porodu a krásný porod. Hlavně závidím ten rychlý finiš. Já jsem se bohužel nedostala ani na ty 3 cm, ale to je jiná "pohádka" :€\€: . Na videjko kašli, ten kouzelný okamžik, kdy Ti Sofinku poprvé ukázali, si stejně budeš pamatovat až do konce života ;)

Moc krásná holčička-Sofinka fakt se vám povedla! Gratulujeme hlavně přejeme moc zdravíčka holky krásný!!!!!!!! Pa Iva a Terezka

14.01.2011

Ahojky moje milé spolutěhulky, tak na nám to stráášně rychle uteklo, že už nám všem krouží čáp na nebi, nemůžu tomu pořád uvěřit, že u nás včera přesně za tři týdny bude of

Pozdrav a pár foteček jak jsme na Sofinku připravení :-))
Pozdrav a pár foteček jak jsme na Sofinku připravení :-))
Pozdrav a pár foteček jak jsme na Sofinku připravení :-))
Pozdrav a pár foteček jak jsme na Sofinku připravení :-))
Pozdrav a pár foteček jak jsme na Sofinku připravení :-))
Pozdrav a pár foteček jak jsme na Sofinku připravení :-))

AHojky,
připravení jste tedy krásně, pokojíček je nádherný a ty naušničky ti tiše závidím :) Jsou moc hezké :one:
Už tam jen chybí ten malý človíček :°*°:

Víš co je prča? Já jsem taky Katka a Sofinku už máme doma ;) Jsem prosincovka, čáp k nám zalétl už 1.12., ale nedalo mi to a musela jsem reagovat. Pro Sofinky mám prostě slabost :h: Máš to moc hezky připravené, malá bude jako princezna :girl: kočárek máme též Quinny, ale nakonec jsme vybrali Buzze. A máš taky hezké bříško, taky jsem měla takové menší, že mě do posledního dne skoro neomezovalo...jo, to už mi přijde tak dááávno! Tak užívej poslední týdny s bříškem a pozdravuj Vaší Sofi od naší Sofi :€Ss€:

In reply to by Kaculinka

Ahoj Kačí, tak to moc gratuluji k holčičce a ještě k tomu jmenovkyni, Sofinka je krásné jméno, viď? každý nám ho chválí :-) Musím mrknout zda tu máš někde fotečky vaší kočičky :c:
Buzze jsem chtěla vždycky, ale bála jsem se trošku zda není spíš do města, takže jsem nakonec pořídila speediho, ale co není může být, přemýšlím, že koupím na jaro na MMB nebo někde ojetý na střídačku, přece jenom je speedi pěknej kus sporťáku a jestli mi tam Sofinka přesedlá z té malinké korbičky v půl roce, nevím jak tam bude chuděrka plavat :00: takže přemýšlím nad tím buzzíkem ještě ke speedimu, manža mě asi zabije, ale to nějak ukecám :s:
Moc Vás zdravíme a přejeme hodně zdravíčka :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka