Deníček uživatele káča82

13.10.2014

Pamatujete si nás ještě? Hlásím, že Nikča včera oslavila půlročky :) Daří se nám skvěle, moc si to obě užíváme a každý den je super, i teď když rostou zoubky :) Tady aspoň dvě fota ať taky vidíte jak je nádherná :)

Pamatujete na nás ještě?
Pamatujete na nás ještě?
Pamatujete na nás ještě?
Pamatujete na nás ještě?

Malá je rozkošná :) Taky budeme mít za chvíli půl ročku. Vím, jak to pro mě byla dřív dlouhá doba, ale s těma dětma to uteče jako mžik. Koukám fotka ze stěny. Taky už jsme párkrát vyrazili, ale kondice teda šílená :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

My jsme začali až nedávno, protože byla stěna přes léto zavřená. Máme tady takovou malou a hodně lidí chodí v létě na skály, takže by tam ani nikdo nebyl. Chodí tam hodně dětí, což je pro starší supr, ale pro mimčo moc ne, protože tam lítají míče a tak, takže na něj musíme mít hlídání :-/

No jo, půl rok je tu :-). Malinká je nádherná a vůbec nepochybuju o tom, že si spolu užíváte každou chvíli. Ať roste prdelenka hezky ve zdraví :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to je krásný, u nás je to podobný,teď jen bylo týden takový protivný období, ale to byly jen zoubky, už je to zase dobré :) na to těhotenství úplně strašně ráda vzpomínám a doufám, že nějaké ještě zažiju :) mrknu ti na fotky, doufám že tu nějaký máš :)

04.06.2014

holky pomohla vám um jako dokrm překlenout krizovější laktační období nebo naopak tím lo kojení do háje? Malá má kždý večer hrozný hlad, ze mě nic neteče a úplně mi to trhá srdce, takže přemýšlím, že ještě trochu dokrmím nutrilonem. Ale bojím se, že to bude začátek konce kojení :(

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, takže nevím, jestli se nebudu opakovat. Ale já bych um nechala jako poslední možnost, nebo fakt jen občas, aby sis i ty odpočinula. Ale moje kamarádky všechny v krizy začaly dokrmovat a do dvou týdnů byl s kojením konec.
Zkus si zvýšit laktaci, mě pomohlo Caro, jinak denně piju tak 5l, teď je teplo, tvoje tělo potřebuje hodně tekutin a když jich bud málo, nezbyde na tvorbu mlíčka.
Zkus si pročíst i stránky o kojení- kojeni.net myslím. Mám dojem, že píšou, že při nejhorším jednu dávku dokrmit, ať se maminka i mimi prospí a jinak co nejčastěji přikládat. držím pěsti! :a:

Já sem na tom byla podobně, koupila jsem si Nutrilon, že to budu střídat jednou kojit, jednou Nutrilon, pak to bylo už jen jednou za den kojit a teď už nemam vůbec nic a baští jen Nutrilon ... . Ale jestli má hlad, tak bych to vůbec neřešila. Malej měl také hlad, plakal a vůbec nic nepřibral, než sme zjistili, že to je tim, že už nemam mléko. :a:

Jak oznas ze ma hlad???ze ji jako casto nebo podle ceho soudis???jestli spudis podle toho ze papa casto tak proste chce vice jist tak ji koj jak si rekne....malej pije uz od narozeni kazdou hodinu hodinu a pul...ale nikdy bych do nej zbytecne netlacila um....i v noci budi se kazde dve hodiny hlady ale proste casto kojim protoze v noc se prave zvysuje laktace takze dobre pro me,jsem za to rada...makej ma ted13mesicu a abych mu nemusela davat um tak kojim dopoledne klidne i kazdou pulhodinu a odpo kazdou hodinu....vubec mi to neva

In reply to by luciekres

jak poznám, žemá hlad? No jednoduše, odpoledne a večer sosá třeba dvě hodiny a vytáhne max 30 ml, přitom saje jak blázen a když neteče tak se rozeřve. Do toho mám syndrom bělavé bradavky, takže bolest jak prase.. Přikládám jí jak často to jde, ale když prostě neteče, tak neteče a už jsme z toho obě trochu unavené. V noci spí, ale budím jí 2-3 krát na jídlo, takže si myslím, že noční kojení nešidím. No včera jsem jí ten nutrilon dala a teď se snažím odstříkávat, i v noci mezi kojením, tak jí veer budu dávat to co přes den odstříkám..

In reply to by káča82

Coze sosa tak dlouho jo aha tak to je naprd no...ale zas na druhou stranu dcera taky sosala dlouho dycky kolem 45minut a pribirala dobre um distala poprve az kdyz se uplne odstavila sama ale bylo to taky na pytel takhle dlouho kojit...syn pije jen 5minut takze u nej v pohode ale zase pije hodne casto no to si nevyberes vsude je neco...me to caste kojeni taky obcas leze na nervy nebo vysiluje ale musim holt vydrzet...tak zkus po kazdem koju odstrikavat snad to bude dobry snad se nabidka zvysi...

10.05.2014

Ahoj holky, mám 2 dotazy k odsávačkám a krmení MM stříkačkou.
1)vy co pravidelně odsáváte, jak často sterilizujete odsávačku? Opravdu před každým použitím jak píší na návodu?
2) když dokrmuju mm stříkačkou a malá mi u toho usíná, tak jedno krmení trvá třeba hodinu a půl.. mm mezitím dost vychladne, to by asi neměla že jo? Děláte to tak že odstříkáváte postupně třeba po 20 ml?

Takže já krmila prvního syna odsátým mateřský mlíkem a odsávačku jsem vyvařovala jednou denně, jinak po každém odsátí jen omyla horkou vodou. Vychladlé mm bych opravdu nedávala, ale jako odsávat po troškách je taky hloupost. Tak jednak byste měly zrychlit krmení :-(. Pokud se nedaří zrychlit, tak si mm v průběhu krmení třeba vrzni do teplé horké lázně ať ti nechladne. Na ty bradavky si fakt kup purelan, opravdu dělá zázraky! A Kačí, já podobně bojovala s prvním synem. Nepřibíral, mlíko sice bylo, ale on prostě usínal a neměl moc zájem pít, já krmila stříkačkou, byla jsem nešťastná, přes kloboučky toho moc nevypil..nakonec jsem to teda vzdala, začla jsem každé krmení odsávat a dávat v láhvi. Takhle jsme to dělali krásných jedenáct měsíců. Já byla úplně v klidu, on taky a napapaný a mělo to i spoustu výhod ;-). Hlavně si z ničeho nedělej nervy, ať to bude jak to bude, bude to fajn!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já teda měla štěstí, že syn byl podzimní, takže když už byly výlety, tak byly někam, kde byla teplá voda. Ale i vy určitě pojedete někam, kde ti horká voda poteče. Případně si odsaješ chvíli dopředu, s sebou vezmeš do termosky horkou vodu a pak to odsáté dáš na chvíli vody přihřát a odsávačku tím pak opláchneš. Systém by sis našla, neboj! Ale to kojení snad nakonec taky zvládnete, určitě to pořád zkoušej. Klobouček se na ty bradavky neosvědčil? Spíš mi přijde, že malinká moc dlouho pije, to bych viděla jako problém víc. To musí být takové zlatíčko spinkavé :-). Každopádně držím pěsti!

In reply to by Rokl

no zlatíčko to je úplně největší :) kloboučky katastrofa, vůbec nepřibírala a mně odcházelo mléko.. asi se přes ně špatně sálo. Ale teď už snad bude líp, včera jsem totiž přišla na to, co mi je.. syndrom bílé bradavky, ucpané mlékovody..takže žádný větrání bradavek a mastičky, naopak teplo, teplo a teplo, horké čaje, fén, sucho.. a bolest je pryč, mléko teče proudem, s ibalginem půl hodky před kojením to kojení celkem jde. A do pár týdnů by to prý mělo zmizet :) a jak se máš ty a nejkrásnější holčička na světě?

In reply to by káča82

Páni, tři děti a tohle slyším opravdu poprvé...si užíváte! Ale je vidět, že pokud ti o něco jde, jdeš si za tím. Hodně mamin by to vzdalo. Tak přeju brzký úspěch a pak už jen klidné kojení!!
No my se máme hezky, řekla bych :). Nejkrásnější holčička na světě je krásnější a krásnější a taky je neskutečně moc hodná a jednou bude taky úplně nejvíc rozmazlená, protože nejen maminka a tatínek, ale hlavně starší bráškové si z ní sedají na zadek. Tolik pusinek co ta schytá za den, jsem od kluků nedostala co je mám :s:. Třeba naše koupání vypadá dost komicky, protože se účastní celá rodina a já o kluky pořád zakopávám, pořád se mi někdo někde motá, překáží..tohle mi musí manžel zdokumentovat, tomu se jednou budou všichni smát. Tak už jen přeprat bolavé bříško a bude úplně nejkrásnějc :ww:

30.04.2014

Ahoj Holky prosím vas je normální aby novorozene stacelo oči?trvá to jen chvilicku,většinou před spánkem..jiný křeče nemiva…mam strach aby to nebyla epilepsie.v patek si vyzadam EEG,ale ted me spis zajímá,jestli to je běžne a taky jste se s tím setkaly..

Ahoj,je to u miminek nermalni. Nekdy to vypada desne :-) . spis si otom s dr promluv. Myslim si ze je zvytecne dite zatezovat timto vysetrenim pokud dr nebude mit pochybnosti.

Ano, protáčí sem tam ;-) Někdy prostě vypadá, jako by si něčeho šlehla :ww:, ale je to u novorozenečků normální :a:

Jé, to Danielka, 7,5 týdne, má taky a ještě pořád a epilepsie mně tedy nenapadla ! Já myslím, že je to OK. :a:

mělo by to být v pořádku,je to psotníček,ještě je malá,nejstarší dceři to trvalo skoro do pul roku,já epi měla a všechny 3 děti jsou zdravé,ťuk ťuk ťuk

22.04.2014

Ahoj holky,mala je týden na světě a už tu máme první dotaz :) při narozeni mela 3370,pak to kleslo na 3100,když ji pouštěli,mela 3180.dneska týden po propuštění mela 3250.doktorka se netvarila nadšeně,ze by to melo byt víc,ale nechtěla me nijak stresovat.pres den kojim po 2 az třech hodinách,od soboty s klobouckem!,mám total rozedreny bradavky..a v noci mám problém,ze ji nemůžu na jídlo probudit,t

holky moc díky za rady :) kojím teď asi 10 x denně, přes den kdy si řekne, ale snažím se aspoň vydržet tu hoďku a v noci budím po 5 hodinách..zítra jdem na kontrolu, tak dám vědět, kolik myška přibrala :)

Ahoj, přes den jsem dávala nejdřív tu hodinu od konce kojení, natrávené mlíčko v žaludku s čerstvím prý umí udělat docela paseku, ale hodina prý stačí. V noci bych ji nebudila, neuč si ji vztávat v noci když to sama nepotřebuje, ale pro lepší laktaci si po těch 3 hodinách odstříkej a klidně zamraž může se hodit mlíčko ;-) a na rozedrané bradavky vytlač trochu MM rozetři si ho po bradavce a nechej uschnout a v noci zkus spát bez podprsenky aby bradavky větraly překrývala jsem si je na noc jen látkovou plenkou abych neměla postel od MM

Ahoj, taky doporučuji Purelan, je zázračnej, Bepanthen mi vůbec nezabral. V noci kojit tak malé mimi po 6 hodinách je málo. Snaž se jí vzbudit co 3 hod. Přes den bych žádné předpisy sester nedodržovala, taky nám to kladli na srdce, kojila jsem jak si řekl, třeba po hodině a přibýval jak valibuk. :a:

davej ji tak jak si rekne na nějake priručky prd,muj malej jí uz od narození co hodinu az hodinu a pul...i ted bude mít rok a dopoledne kojím kazdou hodinu někdy i pulhodinu a pribira moc hezky i 470gr týdně zezačátku...kdyz má hlad tak jí dej..a v noci to chce hlafvně kojit nočním kojením se tvorí aspon víc mlíka to je dost dulezité...budila bych ji.

17.04.2014

Ahoj holky, tak jsme se po čtyřech letech snažení taky dočkali! Myška byla koncem pánevním, takže jsem byla domluvená na středu 16.4. na vyvolávačku, aby moc nepřerostla, což by znemožnilo normální porod. No osud to chtěl trošku jinak. V pátek 11. vyrazil manžel na koncert, řekla jsem mu ať si dá klidně pivo, že dneska to určitě nepřijde. No nedal si ho, z koncertu odešel půl hodiny před koncem.

Nikolka je od soboty na světě :)
Nikolka je od soboty na světě :)
Nikolka je od soboty na světě :)

Moc gratuluju a přeju hodně štěst a zdraví.Malá je krásná a jsem ráda, že jste se po takové době dočkali :)

Moc moc gratuluju!! Malá je nádherná. Už aby byl srpen, abych měla našeho chlapečka taky u sebe :dance:

Je krásná. :one: :k:
Já myslela, že když je mimi koncem pánevním a odteče voda, že se dá rodit normálně. :? :a:

22.03.2014

Ahoj, holky moje :) tak se nám to pomalu blíží a až na to, že je Niky stále koncem pánevním je vše zatím v pořádku :)no a tak se chci zeptat, určitě spousta z vás taky řešila podobný problém, přeci jen je nás asi 5 % :) normální porod nebo císař - co jste si vybraly, jak to proběhlo a litovaly jste rozhodnutí? Moc díky za zkušenosti :)

Já šla na císaře a nelituju toho. Jsem hubená a i když mi pánev měřili a říkali, že by to šlo normálně, vybrala jsem si radši císaře Byla jsem v celkové narkoze, kojila jsem 2 roky takže problémy s kojením jsem neměla. Problémy taky ne a za 4 dny jsem šla domů. Jediný, co mi vadilo bylo, že mi malýho přinesli ten den jenom jednou večer a pak až druhý den na šestinedělí. Jinak dobrý :-)

Moc vám děkuju :) byla jsem spíš pro císaře, tak jste mi to potvrdily a už mám jasno :) Navíc jak psala Renča, opravdu jsem to byla já s tou naštíplou kostrčí, takže to by se asi fakt přičetlo jako další komplikace.. Trochu mě to mrzí, ale co, hlavně aby malá byla v pořádku a myslím, že se můžu i těšit na malou ihned po sekci, protože u nás v porodnici si dost zakládají na bondingu, ale to se ještě poptám.. Díky moc :) A jak jste to měly s kojením po císaři?

In reply to by káča82

nech si dát spinál,nenech si celkovou anestezii a to Ti pak malou přinesou hned,myslím si,že u nás snad není porodnice, co by otálela s kojením z důvodu císaře (aspoň u nás v Šumperku to tak je) :a: a přesně jak píše renata11-vykašlat se na čas a co nejvíc pít. Já mám za sebou 2 císaře.U prvního-prvorodička-jsem jak blbec dodržovala 3 hodiny a já nevím co a po 14ti dnech mi odešlo mlíko. Teď u malé jsem kojila,jak si malá řekla a jak dlouho si řekla-hlavně v tom šestinedělí,než se všechno nastartuje a upraví. Přece jen ty 3 hoďky-každé mimčo je jiné,nejsou to stroje a 3 hoďky je nějaký doporučený údaj,takže dej také na svůj mateřský instinkt. Teď s malou začneme 4. měsíc a kojím stále. Takže hodně pít a v šestinedělí jen kojit,kojit a kojit a odpočívat. :a: Ještě,než si bradavky zvykly na to věčné žužlání,tak mi skvěle pomohl Bepanthen-mast

26.02.2014

Ahoj holky, neprodáváte někdo epi-no balonek?

Ted jsi mi uplne pripomnela :-D foulala jsem jak pitoma,masirovala a mazala a pak prd - akutni cisar :-D :-D :-D

23.02.2014

Holky prosím vás, od včera když si stisknu pupík, tak mi z něj vyleze taková bílá hmota, nevím, jestli je to hnis nebo co.. vůbec to nebolí ani nešimrá, není to kolem červený, nesmrdí to nic. Ale mohla bch mačkat od rána do večera a pokaždý kousek vyleze. Je to konzistence něco mezi krémem a voskem,úplně bílý. Netušíte co to může být a co s tím mám dělat?

tak dodávám jak to dopadlo, kdyby sem náhodou někdo v budoucnu zabrousil kvůli stejnému problému :) Byl to zřejmě hnis, protože druhý den to zvodnatělo a začlo to být trochu cítit. Třikrát denně jsem vatovou tyčinkou nanesla tea tree oil a do dvou dnů bylo po všem :) ale nevím doteď, jestli to náhodou nebyla starší dírka po náušnici. Jak to mám naplý, tak nevím co je co :)

18.02.2014

Ahoj holky, tak vám dlužím story ze včerejška :) Od rána jsem se zase klepala, malá se poslední týden moc nehýbala a já už zase malovala čerty na zeď - já prostě ty ultrazvuky nesnáším.. No došli jsme tam s mužem, lehla jsem si a doktor asi zapomněl, že jsem stresař, protože začal kroužit a jen koukal a asi půl minuty nic neříkal.

Gratuluji, jak já ti to závidím, že už to máš za pár :-) my máme termín o měsíc později, 22.května a už bych to měla nejradši za sebou :-)

Gratulace ke kontrole :€s€: ty joooo, ještě větší nerváček než já :///: to potěší, ale klid holka, tohle té holčičce v bříšku moc nesvědčí. Já taky hrotím pohyby, protože jak mám v bčíšku 2, tak mě děsí, že každý den kopance jen na jedné straně většinou a pokaždý jinde. Jsem z toho už takovej Matěj, že vím, že tam jedno kope, ale co to druhý si říkám. Potřebovala bych průhledný břich, abych na oba dva kluky pořád viděla. :s: :a: Zítra jdu na kontrolu, tak snad mě uklidní naše hodná doktorka. Drž se a hladkej bříško :h:

:s: já jsem ráda,že je někdo takovej matěj jako já. Taky takto nervuju. Než zapne utz tak už si představuju to neživé miminko a jak budu reagovat. Nejprve jsem šílela že potratím a teď že bude mít nějakou těžkou zdravotní vadu a později jistě že přesčasně porodím :00:
Je mě toho mrňátka hrozně líto,že ho pořád takto "pohřbívám" a sýčkuju :( ale mám takový strach,že si nemůžu pomoct. Mám strach z pusy vypustit " jsem těhotná..." protože mám strach že to zakřiknu :n:
Snažím se si to už zakazovat :dance: ale trošku mě uťešuje,že je asi normální se bát,zejména po negativní zkušenosti.
Tobě gratuluju že je maličká ok a jistě už to dotáhnete bez problémů do zdárněho konce!!

In reply to by Friduška

Já byla takhle na nervy na kontrole v 8. týdnu, jestli bude srdíčko nebo ne. Fajn, srdíčko bylo :h:, klid mi vydržel asi dva dny a zase jsem nervila. Potom když jsem ještě ve 12. týdnu neslyšela nic v Angelsounds, tak to byla další ťafka. Já už viděla černě. Ale hlásím první úspěch, po screeningu jsem vydržela v klidu týden a začínám pomaličku nervovat a říkat si, že to do další kontroly nevydžím, až teď :-). Vydržela jsem celý týden!! v klidu :dance:. A na Angelsounds už kašlu, zase bych začala nervit, že neslyším srdíčko a to si to naše mrňátko nezaslouží :h:

Chápu tě. Já se na každý kontrole rovnou sotva mudra zapne ultrazvuk zeptám, jestli prckovi tluče srdíčko. To mi pro začátek stačí a na chvilku ztichnu :s:. Než si zase něco vymyslím, co nutně potřebuju o prckovi vědět :-).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka