Deníček uživatele jitta

24.02.2013

Ahoj holky, potřebovala bych radu ohledně příkrmů. Malá začala málo pribírat, já do toho onemocněla a malá nakonec také. Tudiz i přesto, že ji je 5 měsíců musíme začít.

nečetla jsem, co radí holky, ale pokud s příkrmy teprve začínáte, nemůžeš čekat, že si dítko vezme cokoli hned napoprvé, chce to čas, někdy míň a někdy prostě víc. Já mám děti dvě, obě do 6 měsíců kojené, starší synek třetí den přikrmování snědl celou skleničku a řval, že má málo, mladší dcerce trvalo skoro dva měsíce než se naučila sníst víc než dvě lžičky zeleniny za celý den. Oba dva uměli v půl roce pít z lahvičky odstříkané MM, oba zažili dokrm stříkačkou, kluk naprosto neměl problém přijmout jídlo ze lžičky, holka první měsíc nechtěla ze lžičky ani to MM. Přesně jak píšeš, zkoušela jsem různé druhy jídla, různé konzistence, různé teploty, taky už mi docházely nápady, pak jsem na 4 dny příkrmy úplně vysadila (marodila jsem a prát se s ní o jídlo bylo nad mé síly) a pak jí to najednou šlo.

In reply to by ha.nka

Ahoj, tak to je jak když píšeš o nás. Syn třetí den spapal celou skleničku a měl o jídlo zájem. Malá je pravej opak:-( nechce ani flašku, takže nemá ani cenu odstříkat MM.....zkouším to jak se dá, baštíme mrkvičku celá rodina, aby viděla jak chutná:-)

souhlasim s luccinkou :one:
Presne jak pise ona,jsem to mela i ja,a urco je to i tvuj problem.
mala ma 6.100g,a jak byla ted nemocna,taky porad ubyvala,pak zase za dva dny na kontrole pribrala,a dalsi den na kontrole zase zhubla a tak porad dokola.chodili jsme bud kazdy den,nebo co dva dny na kontrolu kvuli te nemoci,tak ji dr.vzdycky i vazila/.Pila proste ve skocich,nekdy hodne,nekdy malo.a dr.ani nenapadlo nam nutit prikrmy v tehle situaci,kdy nepribira a je nemocna,ze to je tim.kdyz mala nic nechce,nic bych ji necpala nasilim.ma teprve 5m,takze bych se zkusila rozkojit jako ja(vim jake to je,taky mam dome jeste jedno,a je to boj,a na palici,a vlastne porad jenom kojim,ale snazim se,proste se musim vic rozkojit.
A jak jsi psala niz,ze malo pijes a jis,fakt to chce zvysit.tekutin se doporucuji 3 litry denne.kup si kojici caj,homeopatika,a koj casteji.Holt ne kazde mimco je pripraveno na prikrmy uz v 5m,tvoje patri mezi ne :n: holt budes muset pomalinku postupovat,i troska je uspech,kdyz uz se do toho chces pustit brzo.ale nemylsim si,ze by bylo potreba.zkus se vic hodit do klidu,a kdyz to nepujde,tak to nepujde.
Maly treba do pul roku nemel flasku,a potom se zacatkem prikrmu jsme mu ji zacali davat na caj,takovy ten netekouci hrnicek od Nuku.chvilku mu trvalo,ale naucil se z ni pit taky.tak zkus treba misto klasicky lahvicek zkusit uz jine druhy,nez ty miminkovske.

Já přesně tohle měla ze synem, taky mi špatně přibíral a musela jsem začít přikrmovat a nic nechtěl vyzkoušely jsme všechno možné :-( o sunarech ani nemluvím už jsem byla zoufalá nakonec mu zachutnaly výrobky od firmy Hamé ale nebylo to jen tak.Vím jak jsem z toho byla vyřízená já :-( tak přeji hodně štěstí .

In reply to by opicka46

Děkuji :one: ...budu se s tím muset poprat, ale je to síla. Nejsem zvyklá, syn baštil krásně a měl o jídlo zájem. Malá ani ťuk. Chce jen prso a pak se rozčiluje, že už neteče:-(

10.02.2013

Máte některá zkušenosti v terénu?? Budu jezdit po vesnici, kde nejsou pořádné chodníky a nevím zda se tento kočár hodí?? Díky :one:

Všem moc děkuji. Kočár jsem teda zavrhla. Chci 4 kolku a zatím to vypadá na x-landera nebo mutsy 4rider, ale ještě uvidím. Ještě jednou díky:-)

ja za sebe urco nedoporucuji,kocarek je celkove nestabilni, a hodi se spise a jenom na rovne povrchy a nebo do nakupnich center.mela jsem ho 14 dni a uz sel z domu:-)A na vesnici urco spatny :-((

Ještě mě napadá dobrej tip, zkus se podívat na Janéčko, to je mnohem lepší, konstrukce super, korbička velká - prostorná, ruční brda, fakt mnohem lepší než značka Quinny

08.02.2013

Holky, mám dotaz ohledně příkrmů....Naší malé je 4 a půl měsíce. Už asi měsíc si dává obě prsa - jedno ji prostě nestačí.

Jíťo já z obou prsů kojím asi od dvou měsíců, posledních pár týdnů jsem měla nějakou kojící krizi, malý byl po kojení dost často nespokojený, vyžadoval kojení ještě častěji než po 2 hodinách atd. Chtěla jsem začít se zeleninkou, ale na radu Kytii jsme zavedli (předevčírem) na noc kaši.
Koupeme malého v šest, takže tak v pět dostane kaši (zatím jen pár lžiček a dokojím, postupně budeme zvyšovat dávku až k nahrazení jednoho kojení) a cca v půl sedmé ještě kojení a spí do čtyř pěti do rána.
Takže já doporučím tenhle přístup, je to citlivější pro ta dětská bříška než začínat v necelých 5 měsících se zeleninou.

In reply to by jitta

jo jo... já doporučuju kojeným dětem dávat jako příkrm před ukonč.6. měsícem kaši... u kaše podávané lžičkou nehrozí odstavení dítěte, bohužel lahvičkou s UM ano... kaši dávej po kojení - nenahrazuj do 6 měsíce kojo, takže ať si vypije maximální dávku mléka a pokud nestačí, tak dokrmit kaší

In reply to by jitta

Kytii mi poradila Sinlac, je hypoalergenní, ale u nás v lékárně ho neměli, tak jsem koupila nemléčnou od Hami (rýžovou) a rozdělávám ji v Bebě, kterou malý snáší bez problémů (od Nového roku chodí spát s flaškou Um, tu bych chtěla tou kaší odbourat :-) )

07.12.2012

Ahojte tady:-) chtěla jsem se tu zeptat na školky. Chci dát syna od září a zajímalo by mě, jak to chodí. Můžu dát více přihlášek nebo jen jednu??

přihlášek můžeš dát víc. Šance, že ti ho vezmou dřív než ve třech letech těžko odhadovat, v probíhajícím školním roce se ani na všechny děti, kterým byly v září tři, nedostalo. Záleží jakou školku si vybereš, je to dost loterie, protože odhadnout, zda se tam letos bude hlásit víc/míň dětí než loni, se prakticky nedá. Na webových stránkách magistrátu bývají chvilku před zápisem zveřejněna kritéria pro přijetí a loni tam taky byl odhadovaný počet volných míst v jednotlivých školkách. Zápis bývá v dubnu.

21.10.2012

Holky, nemáte někdo třeba známého právníka nebo tak něco?? Mě by hrozně zajímalo, zda má malá dobře rodný list. Jelikož se narodila doma, tak by dle mého měla mít jako místo narození naši adresu.

Místem narození se bere místo, kde byla odrozena placenta, takže jestli až v nemocnici, tak je to správně.

Ahojky, já jsem právník :)
Odvezli te po porodu do porodnice? Kde odešla placenta?
Praxe je takova, ze pokud jsi odvezena do porodnice, uvádí se porodnice.

04.10.2012

Tak holky, jsme z porodnice konečně doma:-) teda už včera, ale to jsme se nějak dávali do kupy:-)...mno jinak k porodu - Michaelek měl 29 sváteček, tak jsme slavili a vůůůůbec nic se nedělo...nějáké t

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Malá byla v pořádku - naštěstí byla menší 3 kg a 49 cm, takže jsem nebyla něják extra zraněná :one: ...jen z toho mám trochu psych. újmu - s tímhle moc člověk nepočítá, ale manžel měl být stejně jako u prvního porodu i u tohoto se mnou, takže takhle to měl chudák z první řady:-D

MOc moc moc gratuluju.přejela mi husina po celém těle.Tomu říkám rychlý porod.Přeju hodně hodně zdravíčka a at je vše v pořádku :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky