Deníček uživatele jitka.jessi

07.08.2012

:one: Tak včerejší kontrola už CS 10,ozvy pravidelne a deloha už začina neco delat a pripravovat se :-) Doktor rekl ze to muze prijit kazdym dnem tak jsem napnuta dodelavam doma vse aby bylo hotovo

Jeeee...zavidim tak krasny nalez....my mame termin za 3 dny....doufam,ze nas zitra v porodnici na kontrole potesi taky tak krasnou zpravou. Minulou stredu byl cipek jeste 1,5 cm..... :-( tak hodne stesti a brzsky a rychly porod prejeme!!!

Ahoj, tý jo, úplně si umím představit, jak moc už se musíš těšit... 8.8. by bylo fakt krásný datum :€s€: Tak třeba to vyjde... a když ne, tak nevadí :dance:

Držíme pěstičky, ať to máš rychle za sebou bez problémů a ať je miminko zdravoučké a vše podle tvých představ :s:

Já mám sice termín 10.9., ale vypadá to, že mimi asi chce patřit k srpňátkům, tak uvidíme :dance: zatím se držíme :one:

01.08.2012

Tak dnes jsem vzhuru od pul pate neni mi moc dobre zaludek jak na vode jako kdyz je porad prazdny a je to z hlady ale jidlo nepomohlo :-(....jinak vse v poradku malej se vrti az moc moc asi ma malo mi

kamarádce v 37tt při nevolnosti řekli že mimi tlačí na žaludek proto jí je zle a zvrací o týden později rodila :) Přeji hodně štěstí, klidný porod a at je vše ok :)

o místo se nestrachuj, miminko ho má tak akorát, na velikosti bříška nezáleží ;) ale být tebou, jsem trochu víc na pozoru - pokud je ti špatně, dost možná se ti rozjíždí porod a tělo začne mít potřebu se vyprazdňovat, já zvracela 3x :00:
rodila jsem v 38+2tt ;)

11.06.2012

:O Tak dnes jsem byla na ultarzvuku v 30tt :-)malej ma uz 1680g ale zkracuje se mi hrdlo 32 mm tak me vydesil ze bych mohla rodit driv musi me kontrolovat vite o tom nektera vic?????dekuji :00:

Ahoj buď v klidu ;-) hlídej si jen záněty a bude to ok ;-) já měla v 23tt 1,8 a nakonec jsem rodila císařem. Šlo jen o to se šetřit ;-) tak si to hezky užij a bez stresů !

ahojky,dr tě spíš zbytečně plaší.já mám od 28tt čípek na 23mm a taky jsme stále 2v1 ;) ted končíme 34tt a čípek se mi moc nemění ;) prostě se šetři nelítej po horách a bude to ok :) :a:

Nebooj, to je normální :a: Já měla ve 30tt 25mm, cs 3-4, mám mít klid, ale nepřipouštím si nic...já rodit ještě nechci, tak prostě rodit nebudu :-))))

Taky mi hrozili ve 30tt předčasným porodem,a dnes jsem 36+1tt.Zkrácený děložní hrdlo 28mm,klidový režim.To zvládneš. ;)

19.04.2012

Holiky tak jsem v 6,měsici a co jsem dnes nenašla?????Na kotníku křečák!!!!Co mam delat jsem z toho dost nevrla a nechci ho :( :00: mate s tim nektera zkušenosti?

Při sezení si podkládej nohy (nejlépe trošku výš). Prevencí je taky dostatek pohybu - se rozumí chůze, event. sprchovat si dolní končetiny střídavě teplou a studenou vodou. Praktický lékař či internista ti může předepsat Detralex. Detralex miminko nepoškodí. Užívají se 2 tbl. denně - buď naráz, nebo jedna ráno, jedna večer. Na recept v lékárně budeš doplácet něco kolem 270 - 300,- Kč na dávku, která ti vystačí na měsíc. Je to lék, který sníží pravděpobodnost rozvoje dalších křečových žil, případně zpomalí jejich vznik. Každopádně pokud máš k tomu dispozice (těhotenství je samo o sobě dispozicí - radši budu mít o křečák víc než být bezdětná, další dispozice jsou genetické - mají-li to rodiče, nadměrná hmotnost, sedavé zaměstnání, nedostatek pohybu atp.), tak s tím moc nenaděláš. Léky na křečové žíly nedokážou zcela zastavit jejich vznik, ani zlikvidovat křečáky, které se už objevily. Až budeš mít po narození všech dětí (kdyby ty křečáky byly příšerné, tak i dřív), je možno podstoupit operaci - buď klasickou chirurgickou, nebo laserovou (za tu se platí pár tisícovek). V těhotenství taky často vznikají tzv. metličky (tj. viditelné červené či modré žilky - obvykle na stehnech, kolem kotníků atp. Po porodu (a raději i po ukončení kojení) je možná tzv. sklerotizace. Počítej s tím, že do konce těhotenství ti ještě pár metliček a možná i nějaký ten křečák naskočí.

05.04.2012

Tak spolutehulky uz to je tady pálí mě už žaha,přibrala jsem zatim asi 2 kila a malej ma 333g tak je to v poho ale ted to vsechno začina rust nesnesu uz rifle tak nosim pohodlne kalhoty a o vikendu bu

mě na pálení žáhy zabírá studený mléko a lehnout si na levý bok :one: takže musím mít doma v ledničce pořád mléko :s:

jj,žáha mě taky občas přepadne...Těhu kalhoty nosím už měsíc a objednala jsem si legíny střižené pod břichem,super se nosí :one: tak hezké těhulkování,hrozně rychle to utíká

09.03.2012

:///: Tak dnes jsme 16+5 dopolko jsme byli na 3D pan doktor byl užasnej :one: a tak sice nám malej neukazal obgličej ten mel zabořenej do placenty :s: ručičkama ji objímal a nohu přes nohu takže poh

To muselo bejt krásný, jak objímal placentu :s: . Náš malej ukazoval posledně prostředníček, asi na něj doktor moc tlačil :) . No jo výbušnej po mamince. Moc přeju, aby to byl takovej pohodář a gratuluju :a:

04.03.2012

:a: Mame tu konec 16tt a začína17tt a začínam citim male lechtání,dloubání....takže se tu hlásí někdo maličký :-) :a: :€O: a zitra na krev tak snad bude vše v pořadku :kiss:

Přidávám se ke gratulacím, jsem 17+0 a pohyby jsem měla tak asi víc jak před týdnem několikrát denně takové dloubnutí, ted mi narostlo bříško a skoro nic necítím, asi hodně vody pořád papám jablíčka :D :a: :€O:

Ahojky :a: Moc gratuluju, doufám že je vše v pořádku i s krví a sjem ráda že píšeš o pohybech....já 17+2tt a taky už jsme cítila...malinko ale nezaměnitelny s ničím jinym v bříšku :s: Krásnej pocit že? :h:

Ahoj, závidím a samozřejmě gratuluji, že konečně cítíš pohyby :€s€: , ale snad se taky dočkám :) , dnes začínám 16. týden, takže počítám, že tak za 14 dní bych už mimčo také snad mohla cítit. Strašně se na to těším :h: :a:

01.03.2012

:///: maminky většinou říkaji jak by vše kombinovali okurky,sladky,....atd.....ja to mam opačně...chute nemam na nic extra ale nechute mam jako třeba :jogurty,mastny,tučný,...ale mužu ovoce,zeleni

Ahoj , tak my čekáme třetího chlapečka a pokaždé opravdu něco jiného, ted u třetího :€O: jsem právě kvůli jiným chutím trošku doufala v :girl: ale je tam :cc): Kubíček.

Takže opravdu nevěřím , že se to podle chutí dá říct :-)

Ale je pravda , že když budeš mít štěstí , tak nám to řekli na uzv už ve 14. týdnu že je to chlapeček :s:

Přju hodně těhotenského štěstíčka Petra

Já měla chutě i nechutě jedla jsem teda spíš všechno,ale nák extra abych byla na něco vysazená to ne,jen jsem nemohla ani cejtit omáčky třeba guláš,kuře na paprice a tak :00: A ještě nákou dobu po porodu jsem omáčky nemusela.Chutnalo mi mlíko ale muselo být plnotučný :D skoro každý ráno jsem si musela loknout a toho jinak nemusim samotný. No a mám kluka :a:

To bude určitě normální, při holkách jsem měla nechutě celý těhu, doslova jsem trpěla hlady, protože jak jsem otevřela lednici, zved se mi žaludek, snesla jsem jedině to ovoce a zeleninu, občas jogurt, rohlík a mlíko. Nejhorší bylo cejtit pečený kuře a zůstalo mi to do teď :00: . Bohužel po porodu se mi chutě vrátily a dokonce jsem přibrala dvacet kilo, tak pozor na to :)

27.02.2012

Ahoj maminy premyšlim ze se ted objednam na 3D ultrazvuk jsem moc zvedava jak si tam plave a hlavne chci vedet ze je vse v naprostem pořadku....pak planuji jeste 3D v tom 25tt i s videem ale ted bude

ahoj,my byli ve 13 tt.a jsme objednani zase na 20.3 ve 20 tydnu,tak nejak, a pohlavi si nechame ted rict,jinak uz sme meli 3D ale nic nebylo videt,teda ja nic nevidela,ted uz si to muzeme nahrat na flashku jak rikall pan docent.jinak udelaji co budeme chtit,jinak opet jdu zadarmo,na zadanku dr.super...i kdyz mame vsechno v poradku prvni screening..tak ans poslal zase jen tak proc ne

In reply to by krtecek9

nee 3 D,mi delali a zadarmo.a ted jdu taky a uz budu chtit fotecky a ty se plati..pac be fakultce to delaji se zadankou od dr zdarma.a co budu chtit bokem cd a foto se plati,ale pokud budu mit flasku tak zake zadarmo...uz sems e ptala poprve jak sem byla na genetice

27.02.2012

Tak dnes jsme byli na kontrole a zase mi neudelal ultrazvfuk :-( takze zatim mi delal jen 1 a to v 6tt a ted bude cekat asi au do 20tt :( :( no jinak pry vse v poradku dokonce jsem jeste nic nepribr

kurna ja mam ultrazvuk pokazde co jdu,sice ted sem si uz pirplatila ..slevil mi az na 600kc za vsechny utz a + fotecky k tomu zdarma,ja radsi pro svuj klid,nez abych mela jen nejake utz,vysvetloval ze 2 hradi pojistovna zbytek uz ne.ukazoval vse napsane jak co je.

mas teda zvlastniho DR :n: "povinne"ultr jsou ve 12t(bez ohledu zda je to se skrinem nebo bez) ve 20t a kolem 30t
ty jsou hrazene z verejneho pojisteni
jinak je super ze si nic nepribrala-zavidim :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka