Deníček uživatele Jerabina 30

07.02.2009

Nějakou zajimavou literaturu o tom jak vyzrát na uspávání půlročních dětí , tipy na hry snimi a vůbec nákou hezkou příručku pro nezkušenou maminu :///: mě.Naposled jsem četla knihu "

Ahoj, já jsem žádnou literaturu nepoužívala. Můj syn je taky velmi žívý a šikovný takovej vžudybílek a byl problém ho uspat. Důležité je uspávat dítě každej den ve stejnou dobu-ono si pak zvykne na tento režim a zklidní se samo. Už před koupáním je dobré aby sis ho vzala na klín a povídala si snim o čemkoliv, pak ho vykoupala a stále stnim mluvila. Pak jsem malýho dala do postýlky posadila jsem se kněmu a chvilku mu povídala pohádky-bylo přítmí, držela jsem ho za ručičku a nebo mu hladila vlásky...on se zklidnil a pak do 20minut usnul.....takže velmi důležité je zklidnění děcka.......

Zkus Našemu Sluníčku od MUDR.Kleplové.... je to knížka cviků a her, jak rozvíjet schopnosti dítěte od narození až po školu. Nejsou tam sice rady, jak uspávat mimčo, ale hlavně to cvičeníčko.

07.02.2009

A já nevím proč? Taky máte některá dnes problémy?

ja se taky nemuzu prihlasit napriklad na tehotenskamoda.cz, pise mi to ze je ucet zablokovany :r:
a z tohoto serveru me to pro zmenu porad vyhazuje...

22.12.2008

Tak jsem si už asi konečně po dlouhých úvahách vybrala kočár co splňuje až na jednu věc, vše co od kočárku chci:-)...a to byla doba :00: :!k: :!k: :!k: ale není moc dle mě známej

Jeřabino, není možná, ty jsi vybrala kočárek??????????????????????????????????,
tak to gratuluju :k:
jo a zkušenosti s ním nemám

Ahojky,ten Hequles takhle moc známej není,ale mezi dvojčecími maminami(máme ten výběr bohužel dost omezenej :? )hooodně oblíbenej :one:

20.12.2008

No ted mi kamarádka dala čočku :n: máme knim dneska jít na návštěvu domluvit silvestra a ona mi říká at přijedeme v šest večer a já jí říkám že šest je pozdě že po šesté koupe

jste mi sem zareagovaly díky neměla jsem nák časík vám hned všem odepsat tak promiňte :///: já si taky myslím že to dělám dobře a že dětem nákej režim máme vytvořit . A taky nelpím zase přesně na minutu ale plus mínus autobus:-)jerabina

Věroušek

Myslim, ze rezim je treba. My ho taky tak nejak mame a snzazime se ho dodrzet ale nekdy se stane, ze proste chce spinkat driv nebo tak neco a tak se to dela podle Vercunky. Ono se to v lete podle me zmeni. Budou vetsi a vic vydrzej, takze s tim nebude nejspis problem. Jen si pekne dodrzuj svuj rezim a prd na ni :one:

Ahoj Jeřabinko, pevný režim je určitě důležitý. My ho dodržujeme +-půl hodiny a malou tím určo netrápím, sama si řekne. A miminka, která zatím režim nemají, tak jednou ho mít budou.mimi není zmatené, co se zase děje, cítí se bezpečně a tyto děti se lépe adaptují do mateřské školy. Moje máma je ředitelka MŠ a já pracuji s dětmi s postižením a jak u zdravých, tak u dětí s potižením je reřim velice důležitý. A to máš vidět, když dítě nechodí měsíc do školky, to je masakr. Ve školce se taky dodržují hodiny a určité rituály. Příchod do MŠ, svačina, výuka, procházka, oběd, hygiena, spinkání. To jsou potom ty děti, které nespinkají po obědě a zlobí.Malé jsou 4,5měsíce a naučila jsem ji spinkat po obídku vedle v ložnici a jde nám to perfektně, v obýváku v postýlce si hraje. A večer už taky nikam nechodím. Není kam a taky miminko je hezky zklidněné a není rozrušené. No a s posunem času?Tak se to o hodinu postupně posune, Nepujde to sice naráz,ale půjde. A starší děti už nejsou tak citlivé, jako miminka.Je to kařdého věc,ale režim je důležitý.taky i kvůli autoritě. Hezký den :///:

ahoj Jeřabinko, my jsme skoro stejně starý... přece ;-) s tou tvojí kamarádkou nesouhlasím. když má potřebu chodit takhle pozde po nácštěvách tak ať tedy příjde ona k tobě když jí režim nezajíma a tobě může jít malej klidně spinkat :-) myslím,ýe režim je důležitý, kor u takhle malého miminka. v létě už bude prckovi rok a už bude mít jiný režim, nevidím důvod proč by tě měl omezovat. drž se svého a ať si to dělá jak chce, souhlasím s tebou a taky nikde s malou po 6 nechodím,jelikož v 6 koupeme a když někdo něco chce,nebo chceme vidět někoho my tak chodí k nám,aby mohla malá jít spát tak jak jsme zvyklý....

ahojky, tak já jsem ráda že máme režim, alespoň vím co si můžu dovolit a kdy půjde spát, a taky si myslím že ho děti potřebují, mají pocit bezbečí. A v LÉTĚ? šoupnou čas o hodinu napřed, takže bych z toho neměla strach, teď choději děti spát kolem 6h a pak budem rádi když usnou v 8h, my jedeme podle starýho času, malýho se mi nepodařilo šoupnout, má svoje vnitřní hodiny a ví že je čas na spinkání kolem 6h :'zz): :'zz): :///:

11.12.2008

Tak jsem se už bála že jsem vtom a né včera jsem to dostala a holky taky teda mám pocit dneska že vykrvácím :00: mám to teda silný sice bříško nák moc nebolí tak normál ale nestačím

ahojte, ja to dostala poprvy po 8 mesicich a taky to bylo hrozny, nemohla jsem nikam, proze jsem furt litala na zachod ://:

Ahoj Jeřabinko, já ji dostala taky...ale je to jen pár kapek. A s přítelem jsme se domluvili, že dokud budu kojit, nebudu brát prášky...jenže s naším sexuálním životem je to stejně jedno :s:

In reply to by rafik

jsem stále unavená a nervozní a taky malej mi vyplňuje celý den...doma moc nespí přes den :-( a taky jsem přibrala a nelíbím se sama sobě to u mě dělá hodně:-( no po vánocích začnu hubnout snad se to zlepší.jerabina

10.12.2008

Mě zaujal ale váha je psaná na jiných stránkách 20kg což nevěřím...máte zkušenost?

tak zkušenost nemám :one: ale třeba to je pravda, může mít těžkou konstrukci a když dáš do toho ještě mimi tak to klidně může vážit i těch 20kg :!k: :!k: :!k:

08.12.2008

Holky ted jsem si chtěla udělat nový účet ale nejde mi to:-( chce to jiný email...to nemůžu mít stejný? A nejde teda vymazat ten starý?

06.12.2008

Holky já jsem asi fakt blázen ale mě ta mateřská nebaví, každá tu píšete jak si to užíváte a já většinou celý dny sedím doma,sem tam jdem ven ale povětšinou jen sama,což je taky c

tak to jsme na tom dost podobně.Taky to na mě vše padá.Už chci jaro ,léto kdy se dá být venku dýl je teplo.Ale už to uteče ještě vydržet 3 měsíce a bude tady jaro. :\x:

In reply to by Jerabina 30

jerabinko, ja te chapu, malej je ted jeste nemocnej a o to vic to na me pada .. (ja sama mam taky antibiotika ale nemam cas se ani vyspat, natoz to vylezet).. a jak mluvis o kamaradkach... ja ziskala par novych, vsechny to jsou maminky s malyma detma, nektere jsou odsud, coz me moc tesi a jsem za vsechny moc vdecna. Ale ne vzdy se proste muzeme setkat. A "stare" kamaradky? Zustala mi 1. Opravdu jen jedna. Ostatni na me nejak zapomely od chvile co se mi narodil malej, protoze uz nemam cas s nima chodit parit.. asi.. No asi to tak ma proste byt, ted uz se tim netrapim ale nesla jsem to silene tezce.
Ja jen doufam ze az se malej uzdravi a ja se dam taky trosku do kupy, tak ze se mi zase zvedne nalada a budu se vic usmivat. Ted mi to moc nejde.
Doufam ze i tobe bude brzo lip. Depky prichazi ale nastesi i odchazi.. :-)

In reply to by Hankitacz

díky to cos napsala mi pomohlo....taky se s kámoškama co jsem se stýkala nescházím ale není to pařbama,jen oni když už maj čas tak jezdí po výletech a vůbec chodí do práce takže toho času nemaj tolik na zbyt, jednu kamarádku co má o něco starší holku stou jsem se krapet nepohodla a hlavně nechápu proč se mi neozývá když jí často potkávám s kámoškama v olympii a tu máme za barákem takže spíš jí asi nevoním:-( já sem tu taky získala jednu kámošku s podobně starou holčičkou jako je náš Kájina a stou celkem často pokecám přes ICQ a to taky pomůže, a pak tahle diskuze, jen škoda že to tu nejede jak dříve. A přeju ti brzké uzdravení a malemu taky...bejt doma je fakt pakárna... :00: jerabina

In reply to by Jerabina 30

tak to ja asi taky vonim po mliku, bo jinak to nechapu, ze uz pro ne neexistuju :D ja jsem tvor desne spolecenskej, driv jsem byvala venku s kamaradama vic jak doma.. no a ted... mmm no musela jsem si zvyknout. Jasny ze malyho miluju, to asi tady clovek rikat nemusi, ale i my mamky mame svy spolecensky potreby ne? :) Nemluvim o "vecerni zabave".. ale proste lidi, ruch sveta, to mi obcas fakt chybi. Ale taky si rikam, ze jak zase zacne byt trosku dyl svetlo, a teplo, bude lip . Ted se snazim byvat do tmy s malym doma.. Mimochodem, kdyz si budes chtit pokecat nekdy o cemkoliv, tak na icq jsem.. cislo mam myslim v profilu. :-)

05.12.2008

Tak holky sedím tady a roupama nevím co :s: a protože tady zase koukám na kočárky,což se stalo mou úchylkou :00: .

ahoj Jeřabinko!!!
dlouho jsem tu nebyla a pročítám si nové články,my máme casualplay a zatím jezdíme v korbě,ale už se těším,až ho přemontujem na sportáka..měla ho švagrová a jezdilo se s ním parádně...takže my casualplay S4.....jak se máte???

My máme Bertini x2,neumim sem dát odkaz,ale když to zadáš do vyhledávače,tak se ti určitě něco zobrazí,je přehazovací i po i proti směru jízdy,je hrozně lehkej jsem spokojená na 100procent,zkusím dát fotky,ale asi to nepůjde :r:

Chéééééééé :s: Hlásim se mezi uchyláčky :s:
Taky jsem jako blázen.Pořád na netu zloumám kočárky a když jdu po městě,tak se po nich i otáčím :s: :oci:
Máme kočárek Implast Bolder.Je tam i sporťák,ale je na ho...Je pidimidi!!!! :n: Takže jsem se dala do vybírání sporťáku.Chci trojkolku,ale to přední kolo musí být dvojité,zdá se mi to stabilnější.Takže možností moc není :( Buď opět nějakej polskej :n: nebo Maxi Cosi Mura nebo Casualplay S4.Byla jsem to omrknout v obchodě a Maxi Cosi Mura je na prd.Má miniaturní stříšku!!!!Dá se tam sice cosi vytáhnout,ale.... :n: Když se dá do lehu,tak tím jak je vytvarovaný spodem táhne :n: a další mínus,nevyrábí se k tomu nánožník!!!!!Takže si příští týden jedeme pro Casualplay.Ty prachy za to prostě stojí a nám se to vyplatí,protože chceme tři děti...Pokud pak tedy nebudu chtít zase jiný kočárek,což je u mě zcela možné :s:

05.12.2008

já myslela že malej nemohl kakat po kaši co před víc jak týdnem myslím dostal, jenže to by přece nekakal tuhouny týden?

In reply to by Pavule

no sunar je vtomhle znám, já se ale divím že se mu dělaj...já ted dávala 2 dny do mlíčka ždibec obyč. másla a povolilo to dneska dopoledne měl už měkký hovňo.. :s: ale ted už nemáslíkuju aby zněj nebyl sumo :pig: tak jsem zvědavá zda to bude už o.k. pokud né mě trefí měnit zase mlíko.jerabina

Věroušek

Ahojky. No jo oni uz mu byli vlastne 4mesice. Je to velky chlap. Ale ta Beba2 se ma davat az od ukonceneho 6.mesice ne? Tak si myslim, ze to ma mozna z toho a ja bych mu ji takhle driv nedavala, bude po ni treba tlustej a jeste mit problem s briskem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka