Deníček uživatele janis

09.03.2011

Ahoj březňátakové mamky. Náš táta mě přivedl na myšlenku zeptat se Vás jak jsou na tom Vaše děti s mluvením a chozením. Našemu Janýskovi bude teď v sobotu rok.

jak vám chodí a mluví?

holky ja kdyz to tady tak ctu tak mate moooc sikovny deticky:-) muj malej bude mit 21.3 rok a furt na nej mluvim,zpivam a vecer mne boli pusa od teho mluveni:-) bo furt ukazuje na veci a ja mu musimrict co to je a na co te je a furt opakujem paci paci a jak je velikaj a tak...ale nic absolutne nic...jen zacnu tak on utece vubec ho to nebavi:-( mama jeste nerekl a jediny co rika je tata ale to nerika zamerne a jeste jejeje a nic vic:-( ja nevim co mam delat aby ho bavili ty porikadla a to paci paci a tak????jinak po ctyrech leti jak drak a kolem nabytku taky lita ale jeste sam ne,ale uz nam mesic leze sam do schodu,chytne se zabradli za obe ruce a po nohach vyleze az nahoru:-)

Ahojka, v sobotu máme taky rok.
Kubča chodí jen kolem nábytku a za ruce. Poslední dny začíná chvilku sám stát když se zabaví a já ho schválně pustím, tak stojí, než si to uvědomí, že se vlastně ničeho nedrží.Takže je to jen o tom strachu.Ale jsem v klidu a nechávám tomu čas. Stejně venku to na chození ještě moc není , spíš na kočár a až se bude dát chodit u baráku , tak snad už po svých ;-).
Co se týká řeči- ukecaný je až běda :€m: ,ale smysluplné slovo umí říct jen tata, dej, tady je, čiči a jají(čajík) (máma už asi zapomněl :€\€: -volá na mě.... mmmmm-to je kratší :€Ss€: ). :a: :a:

Tak já myslím, že tě naprosto uklidním !!!! My budeme mít rok 1. dubna. Sice teda už děláme kroky, takže se asi za chvíli rozejdeme, ale co se týče mluvení, tak jsme na nule. Pořád jen žvatlá slabiky, ale nic konkrétního, žádné cílené slovní projevy !!! Trošku mě to mrzí, protože na něj myslí mluvíme hodně, zpíváme a pojmenováváme, ale zatím bez efektu. Ani neumíme rozeznávat moc věcí, jasně, ví, co je kočička, hami, mlíčko, křupka atd., ale reaguje jen když to řeknu já, sám se nesnaží to nějak pojmenovat. Takž na jedné straně pohybově dobře, na druhé straně, komunikačně nic moc...

Ahoj.. Tak malýmu bude rok 23.3. a teda říká máma, táta (už dokonce i ví, kdo to je), pak děda, baba, když ho něco bolí nebo se vzteká tak furt jen mele máma máma jejejejej, pak ham, mňam, haf a to je asi tak všechno.. :) Jinak začal teprve teď lézt po čtyřech, ale chodí kolem nábytku jako drak - spíš ho nebaví lezení, furt jen stojí nebo někudy popochází.. Za ruce nechce chodit, musím ho držet pod ramínkama, to pak zas nechce do kočáru a jen by chodil.. Jinak co umí? Asi to jako všechny děti už.. vařila myšička, jak je velikej, paci paci, kovej kovej, hodiny tik tak, pozná zvířátka (pes, kočka, napodobuje rybu, kozu, krávu, ovce) - to, co má v knížce, tak už ukazuje správně.

15.01.2011

...a tady je pár obrázků, abyste nás lépe poznali :€s€:

...a ještě pár fotek...
...a ještě pár fotek...
...a ještě pár fotek...
...a ještě pár fotek...

Jéé, takové hopsadlo jsem měla jako batole - na fotkách se tomu děsně směju, takže se mi to asi mooooc líbilo :). To se teď ještě vyrábí nebo je to po někom? Jinak Janýsek je krásný klučina, oči jako hrachy :)

15.01.2011

Milé mamky březňátkové, Tak se k Vám moc rádi přidáváme. Náš klučina se jmenuje Jan - říkáme mu Janýsek. Narodil se 12.3. Máme tedy čerstvé desetiměsíčňátko.

Tak ještě jednou ahoj :-)

Holky březňátkové, moc děkujeme všem za milé přivítání!!! A těšíme se na internetová setkání :-)

Ahoj Janis s Janýskem :) Taky sem chodíme k březňátkům, na pokec i rady. Tak vítej mezi námi. Náš malej je vlastně dubínek (6. 4.), ale pořád tíhneme sem, jak jsme měli termín v březnu ;) Janýsek je hezoučkej klučík, hezký fotky máte :one: Mějte se báječně. Mája a Kubíček :a:

Vítáme Vás tu. ;) Já mám Nelinku narozenou 6.3 2010 a mám ještě 3 a půl letou Aničku.Honzík je krásnej chlapeček. :€s€:

Ahoj, tak Vás tu vítáme, jmenuji se Milena - Mulenka a mám Vojtíška, který se měl narodit 11 března ale nakonec se narodil 2.2.2010, za chvilku budeme slavit rok, v březňátkách jsme už zůstali, jsou tu super kamarádí, tak snad se ti mezi námi bude líbit. Janýsek je moc pěknej chlapík :-), zdravíme, Mulenka a Vojtíšek

15.01.2011

Ahoj Holky, tak jsem po 10ti měsících konečně pochopila, že my mamky březňátkové tady můžeme sdílet radosti a strasti s našimi batolátky...a nejen s nimi.

nové březňátko

Tož vítej :). A napiš nám víc, jak se jmenuje synáček, kdy se narodil?? My jsme sice apríloví, ale už jsem tady s brezňátkama zůstala, jsou fan :). Katka a Petík

16.03.2010

Ahoj holky, přidávám své zkušenosti z porodu v Hradci. Měli jsme vyvolávaný porod ve 40+5. Nastoupili jsme do porodnice v 7.hod ráno. Chvíli jsme čekali.

Ahoj Janis, já rodila v Hradecké porodnici 5.3. a musím říct, že jsem spokojená....také mě rodil Dr. Bestvina a byl bezvadný, po porodu si se mmnou hodně povídal a porodní asistentka p. Černá mi moc pomohla při porodu....oba dva jsou mladý, ale strach jsem z toho neměla, že by neměli zkkušenosti....působili na mě velice dobrým a příjemným dojmem....jinak pobyt v porodnici docela ušel, až na to jídlo...:-(((( Já měla porodní sál také se sprcháčem, ale nemuseli jsme za něj platit, jen jsme platili 400,- za to, že byl partner u porodu....s personálem jsem byla spokojená, jen na některé sestřičky na novorozeneckým....měla jsme problémy s kojením a ony si prostě usmyslely, že prostě kojit musím a že mlíčko se mi prostě musí vytvořit....no mám ho strašně málo a máme problémy do teď s kojením...docela dělali na mě nátlak, že prostě kojit musím ikdyby já nevím co....nedokážou pochopit, že když to nejde tak to prostě nejde...
Byla jsem také na vyvolávačce...Měla jsem to docela rychlý....Vodu mi píchli v 9:15 a ve 12:28 byl Filípek na světě....Jak píšeš, tak mi partner taky byl velikou oporou, hlevně, když mi dával obklady na čelo a otíral mi okoralou pusu....
Takže když to tak shrnu, tak jsem s Hradeckou porodnicí celkem spokojená...:-))))

diky za popsani porodu v hradecke porodnici a moc gratuluju k mimiskovi...ja bych se rada zeptala, co vsechno si s sebou musis vzit pro tebe a miminko. Ja tam budu rodit zacatkem kvetna.
Nevis, jestli bychom si mohli jit s manzelem prohlednout saly a pokoje? Chtela jsem chodit na ten predporodni kurz, ale bydlim v Praze, tak to mam z ruky (ale pochazim z Hradce, proto jsem si hradeckou porodnici vybrala).
Dekuji moc za odpovedi.
Papa, mejte se

In reply to by slunicko..

Na miminko jsme dostali úplně všechno tj. košilky, plíny, kosmetiku, zavinovačku. Jen vezmi věci pro mimčo až půjdete domů. nebo to ti pak přivezou, je to jedno. Návštěvy jsou od 10 do 20hod s pauzami na oběd (11-12hod a koupání 15-17hod) Maminky dostanou erární prádlo, ručníky. doporučuju vzít s sebou župan a pohodlené nazouvací pantofle, samozřejmě hyg. potřeby, kalhotky jednorázové, vložky dostaneš tam neomezené množství. Jinak si taky vezmi obyč, vodu na pití. dostali jsme tam čaj, ale budeš muset pít víc. Myslím, že předpor,. kurzy tam dělají, a taky tam provázeli na prohlídky, takže to si myslím, že funguje. Ale nebyla jsem na tom, takže nevím jak to objednat. Ale podle mě nebude problém se domluvit telefonem a když bude volný pokoje tak tam můžeš po domluvě zajet a omrknout. Byla jsem tam spokojená, tak věřím, že bude i ty:-) hodně zdraví vám oběma a co nejpohodovější porod!!!

In reply to by janis

moc moc dekuju..ani nevis, jak mi to pomohlo..ja toho pro naseho bobiska zatim moc nemam, tak uz z toho zacinam byt trosku nervozni..hlavne me zajimala ta kosmetika pro mimi..ja ji chci kupovat az po prichodu z porodky, vis...tak jsem rada, ze ti tam nejakou daji..
Jinak ten pokoj s vanou nebo sprchou si urcite taky priplatim, pokud bude volny, nebot mne voda vzdycky hodne pomaha na bolesti..tak snad tu za dva mesice budu psat optimisticky popis porodu jako ty..:-)
At se vam dari a jste hlavne zdravi..papa J.

Ahojky, díky za zkušenost s porodem v HK :) Já tu bud rodit DOUFÁM do 14 dnů nejdýl :s: . A co vyvolávaný porod, je pravda, že to hodně moc bolí? A dali Ti miminko hned nebo ho nejdřív odnesli na vyšetření? Já se tam byla podívat a přemýšlím jestli ten sál s vanou nebo sprcháčem, i když ve finále to je asi fuk a taky nemusejí být volné.

16.03.2010

Ahoj holky, tak tohle je náš Janýsek 3 dny po porodu. Narodil se 12.3. v 16.15 hod v Hradecké porodnici. Vážil 3650g a měřil 51cm.

narození Janýska

Janisku velkááá gratulace!! Chlapeček je nááádherný!!! :c: ..Doufámže popíšeš i porod, jak budeš mít trošku čásek :-)..

také ještě jednou gratuluju !!! A taky mě zajíá názor na hradeckou porodnici - já jsem tam chodila na předporodní kurzy, ale rozhodla jsem se rodit nakonec v Jilemnici, kvůli osobnějšímu přístupu, přirozenějším porodům apod. At se máte moc fajn !!!

11.03.2010

Ahoj březňátkové mamky, zítra nastupujeme do porodky na vyvolání. Tak nám prosím držte pěsti ať vše dobře dopadne ,ať máme zdravého Janýska a co nejlepší porod.

Janis, tak v tom zítra nebudeš sama ;) ...taky nastupujem brzo ráno na vyvolávačku. Určitě si na tebe budu myslet, jak to zvládáte :) a jestli už to máte za sebou. Přeji rychlý a bezproblémový porod :w: :w: :w:

In reply to by pupíí

Ahoj pupíí, díky za podporu a ať to zítra dobře vše zvládneme!!! Už se těším na setkání po porodu tady na netu. A ostatní kamarádky z březňátek hlavně hodně trpělivosti!!! všechny se dočkáme a v dubnu už se tu budeme scházet jako maminky:-)

06.03.2010

Ahoj Březňátkové mamčy, jak se cítíte před porodem? Mám takové divné nálady. Chvilku je mi suprově, vše prožívám krásně. Pak zase depka bez důvodu. Je to normální?

Tak já tohle mám už někdy od října, zhruba od ledna do února to bylo lepší, no a teď zase děs..:) Také bych se chtěla pořád objímat.. Pokud máš přítele, tak se ho neboj k tomu zneužít..:s: Ještěže žádného nemám, bych ho asi umačkala k smrti..:) Drž se, po šestinedělí snad bude vše dobré..:) Pac..:k:
-----------------------------------------
Silný je ten, co stojí tváří v tvář lidské hlouposti a dokáže mlčet...

u mě je to taky tak.Chce se mi pořád brečet a pak je mi zase skvěle.Nejvíc mě štve že jsem protivná na syna(4 roky), pak zase brečím protože je mi to líto.Jak vidím ty miminka co jsou už n světě, tak bulím jak želva a pak jsem zase ráda že je mrnous ještě v bříšku.Jsem cvok.Taky jsem strašně unavená a nemůžu si už ani obout boty :) . Připadám si jako chodící želva s krunýřem na břichu :€): No ale pamatuju si že to nejhorší taprve příjde po porodu.Pak příjdou ty šoky- bulila jsem asi týden v kuse a byla jsem ůplně na dně.Poporodní blues- paráda, tak na to se fakt netěším.Přeju všem at se vám to vyhne ;)

To jsem ráda, že v tom nejsem sama. Já si teda trochu ty iluze dělám, alespoň co se týče toho neklidu, co prožívám.... říkám si, že až budu mít Janýska v náručí, tak se uklidním. Jo a Káťo jak jsi říkala o tom jak brečíš ...já to mám to stejné!! A navíc mám pocit, že jak mám víc vody v těle tak mám i více slz nebo co. Bulím a bulím a pak jsem celá mokrá, úplně bezedná studna slané vody :r: :s: :///: :C]]: ....jo a taky koukám, že neumím psát :C]]:

kupodivu jsem klidná :-) po dlouhé době, kdy jsem si připadala strašně hysterická a zralá do cvokhausu, jsem už týden klidná :-) špatně spím, sotva chodím, pálí mě žáha :-) 37tt jsem asi jediná :-) mám necitlivou ruku a obě chodidla, napuchlá, ale klidná a jenom čekám kdy už to začne :-) už jsem konečně vybrala porodnici, takže už jenom čekám až to na mě přijde a těším se a zárovenň se bojím.
Nicméně je to zvláštní stav......ale já už jsem si zvykla, že tohle se může zase změnit takže uvidíme jak budu prožívat zbylé dva týdny.

Ahoj to já spíš pocitiju úúúúúúnavu a ospalost. Ale to je možná tím že můj první synek 2 a3/4 roku je pěknej živel. Je pravda že se teda těším až bříško mít nebudu normálně se obuju obleču a s Ondráškem zařádím.I když se mi asi po kopanečcích naší :girl: zasteskne.

04.03.2010

Ahoj březňátka, máte zkušenosti s rizikovou poradnou ve 40tt? Náš Janis je pořád moc vysoko a tak nás Dr poslala zítra do rizikové poradny, prý mi tam řeknou co a jak dál.

Tak to je nam lito,ale hlavne ze si te pohlidaji a nic nenechaji nahode,neboj vse bude ok a kazdym dnem budes mamuska :h: :qu: :qu: :qu:

s rizikovkou zkušenost nemám,ale myslím si,že si tě v té rizikovce vyšetří a zhodnotí jestli tě hospitalizovat nebo ne.Ale spíš si myslím,že nebudou chtít něco zanedbat a do té nemocnice tě pošlou.Tak ti přeji ať už tě ten Váš chlapeček nezlobí a ať je brzy venku,ju. :k:

03.03.2010

Ahoj březňátka, chci se k Vám po dlouhé době přidat.

Ahoj Janis, vítím tě :))). Jestli chceš, napiš, co čekáte a já Tě přidám do anketky kluci vs. holky, kterou pak aktualizujeme o nově narozená miminka.
Jinak držím palečky at všechno jde jak má :))). Kdy máš termín? Já až 29.3., takže kdybys chtěla, písni mi třeba do zprávičky tvé tel. číslo a až porodíš, můžeš mi napsat, abych to sem holkám dala vědět a přidala rovnou mimíska na seznam, pokud chceš :).
Papa Katka

Ahojky, tak vidim, ze jsme na tom uplne stejne, zitra mame taky termin, malej byl pred dvemi tydny jeste v pricne poloze a hrozil nam cisar, ted uz je hlavinkou dole a tak taky cekame a cekame. Zitra mame taky poradnu, tak jsem zvedava, jak moc nam pokrocil nalez na cipku, uz bych chtela rodit :one: Tak se opatrujte a vitej v breznatkach :qu:

to je super že se ti špuntík otočil na normální porod :-) držím palečky. My máme první termín 19.3. a druhý 24.3. tak jsem zvědavá jak nám to půjde.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka