Deníček uživatele janashka

03.06.2013

Ahoj holky, jak psychicky zvládate odloučni od ditka. Dcera ma 1,5 roku a ja dostala pracovbi nabidku /dobre placenou a navic v Olomouci, kde neni vubec prace/.

Zaměstnání versus dítko

Ahoj taky pracuji, už od 1/2 roku malého, na rodičáku zůstal manžel. Smutno mi je hrozně, ale o to víc se na sebe těšíme a užíváme si.Beru to tak, že musím a raději si nic nevyčítám nebo by mi bylo hůř.Já myslím, že ty děti to snášejí líp jak my matky.Ber práci a neboj, zvykneš si na to a bude to lepší i když smutno ti bude pořád. :a:

Já taky pracuju, vlastně od půl roku malého. Teď už na plnej úvazek, je mu rok a půl. Je v jesličkách na plnej režim, naprosto spokojenej a já taky. Celej den na něj průběžne myslím, co zrovna ve školce dělají a odpoledne si vzájemně užíváme, že jsme spolu. Vyhovuje nám to oběma. Smutná jsem byla, když na začátku při předávání ráno plakal, tak jsem si jednou taky v autě zaplakala, ale on dělal jen hérečku, zabrečel si v šatně a pak už spokojenost a úsměv.

No....ja mam nastoupit do prace v zari,malemu bude rok. Jen na castecny uvazek 20 hodon,ale i tak se bojim. Je mi smutno uz ted....nevim,co s tim. Tak se pridavam k diskusi a jsem zvedava na odpovedi...

02.04.2013

Holky, prosím poradte! Dcera už treti den ma rymu a kašel, je zahlenena.

Říkala mi sestřička v nemocnici, že běžné digitální měří správně až teplotu zvýšenou a horečku. Prostě to co je nad 37... Jakmile je to pod, píše si to jaká chce čísla.
Třeba je její tělíčko unavené z toho časového posunu...

Myslím, že to bude teploměrem, na dotek se ti zdá jaká? Fyziologicky je na tom člověk takto: Průměrná tělesná teplota u člověka se pohybuje v rozmezí 35,8 °C až 37,3 °C, takže nižší teplota než 35,8 vyžaduje lékaře. Ale jestli ti takhle pláče, tak bych s ní zašla k doktorovi tak jako tak.

tak, jedine zkusit ten rtutovy,ale ten nemame..uvidim jak se dcera vzbudi, jak bude vypadat..jetli pojedeme k te doktorce.

Mi se to stávalo s digitálními teploměry. Koupila jsem i docela drahé. Přijdou mi, že měří podle plotu. Tak jsem si koupila bezdotykový teploměr. Tím měřím teplotu orientačně a na 3x. Když chci vědět opravdovou teplotu tak měřím starým sleněným.

Ahoj, teplota 35 stupnu se mi nezda zas nejak nenormalni. Ja kolikrat mela trosicku pres 35 a nic mi nebylo. Ale tak pokud se ti zda, ze ji neco je, tak bych s ni nekam radeji zajela.

27.01.2013

Cau holky, hledam kamosku od Olomouce. Mám roční holku. Sice pochazim od Olomouce, ale dlouhe roky jsem byla pryc. Budu rada kdyz se nekdo ozve.....jana a jolíš

In reply to by janashka

Jsem tady :-) Moc se omlouvám, že jsem se tak dlouho neozvala, ale jsem v jednom kole. Jak se máš a co mimi? Konečně máme hezké počasí, tak by jsme se mohly domluvit a něco s prckama podniknout co ty na to?

26.10.2012

Ahoj holky, naše ratolest bude mít 11 měs a občas dost zlobí když má jít spát. Chci dodržovat nějaký režim, většinou dopo a někdy?! odpo spí. Je ovšem problém ji někdy uložit a to i věčer.

Holky, dostanou vaše děti občas na zadek?

hrozně se za to stydím, ale někdy malej na zadek dostane. Jen tak symbolicky, ale asi chápe, co to znamená. Když dostane přes ruce, tak se mi směje :-D... Ale že dostane na zadek se stydím, protože z 90 % je to kvůli mě, kvůli mé netrpělivosti. Třeba když jsem mrzutá :-((((. Co se týče uspávání a spaní. To je u nás boj. Ale asi bych ho za to neplácala přes zadek. Spíš je mi líto, že nemůže usnout, když moc chce....Přes den usne jen naprostým vyčerpáním :-D a večer jak kdy. Jako na houpačce:-) Pevné nervy přeju:-)... A víš co? Vždy, když budeš mít "chuť" ji zazpívej. Je to účinější a uklidňující pro vás obě:-)...

V.

11.10.2012

Holky, prosím poradte..mala /10 měs./ ma nekolik dni rymu, zrejme spatne jsem odsavala /kapala roztok a detsky nasivin/...posledni noc se dvakrat probrala s brekem, no spis uplne řvala....asi ucpaný n

11.09.2012

Ahoj holky, muzete me poradit? Jolíš bude mit 9 mesicu. Plazí se, zkousi na kolena, pritahuje se obcas k nabytku a kleči..ale neumi si sama sednout.

Jak je to u 9 mes mimča? Ještě pořád mimča?
Jak je to u 9 mes mimča? Ještě pořád mimča?

Ahoj,mám 9,5 měsíční holčičku.K jídlu už toho dostává víc,ráno se nakojí,pak za hodinku jogurt(někdy i ovocný,nebo bílý s ovocem-samotný bílý moc nechce),ke sváčinám mám ovoce s piškoty,přesnídávku,nebo i třeba kousek chleba,rohlíku s lučinou,tvrdým sýrem.Obědy klasicky maso-zelenina,příloha,někdy vajíčko a už jsem jí i udělala dětskou rajskou s kolínky a byla nadšená :-)!Dávám jí často jídlo na kousky,aby ho jedla sama,nebo tenké plátky jablíček,okurek.K večeři kaše,kojení..a v noci se taky pořád kojí :-).Pije vodu nebo ovocný čaj pro děti...a někdy osladím kapkou medu :-)!

In reply to by Eliska1984

Ahoj, muzu vedet jak se dela detska rajska? Jinak nase dcerka neumi kousat, ted ji vyrazili prvni zuby, dole a nahore dva/, prikrm ji mixujeme na hrubo. Ovoce mixuji, strouham, banan mackam.
..no snaží se. Nevim jeste ..jako mensi se nedoporucoala davat po sobe brzo jidlo, ze nestiha travit...ja nejdrive davam po dvou hodinach. To pecivo asi jen žužle, ne?:)
Zatim "sedi" k jidlu v houpacce ...kdyz neumi sama....

In reply to by janashka

Já dělám pro malou rájskou tak, podusím a propasíruji rajčatka, já na oliv. oleji,ale můžeš i na klasickém másle, v trošce mléka rozmichám mouku, ale fakt trošku a zahustím, dochutím bazalkou a přidám jakoukoli přílohu, coucous, rýži, těstovinu, brambor, mala ji miluje a chutná i mi, je slaďoučká dělám ji z domacích rajčat a je to rozdíl:-))

25.07.2012

Holky,nevím zda uz mam panikarit,ale nas piskotek ma 7 mes a co tu ctu, jak vseci pomalu chodi????

7 měs pryč a neumí si sednout, plazit...
7 měs pryč a neumí si sednout, plazit...

Tak náš pája v 8 měs. začal nejdřív rotovat dokolečka na podlaze, pak se odpichovat rukama dozadu, plazit dopředu 9. měsíc a pak to šlo rychle, kolem 10. měsíce si sedl sám z kleku, 11. měs. stojí a občas se posune kolem nábytku, 12. měs. zkoušíme chodit za ruku 14. měsíc chodíme.Takže si myslím, že v sedmém měsíci je v pohodě když se převaluje z břicha na záda a naopak, to by měl umět a víc ne.Uvidíš za 14 dní ho najdeš o kus dál než si ho položila a on na to časem přijde, že to je supr a najednou se nepřestaneš divit jaké dělá pokroky. :)

ahoj určitě buď v klidu, každé dítě je jiné. můj prcek se plazil až do roka. pak začal teprve lézt a od 14,5 měs teprve chodit. Mudr nás tedy poslala na neurologii, ale tam mi řekli, že je každé dítě jiné. některé vůbec nelezou rovnou chodí.jo a plazit se začal asi až v 8 měs a to opravdu hlemýždím tempem :)

V klidu moje cácorka seděla tak v 8 měsících a kousek a to je uplně normální :one: Od kdy jezla si už nepamatuju ale bylo to o něco dřív než seděla ale vím že jsou i děti co moc nelezou a rovnou si začnou stoupat.A klekne si na všechny čtyři a tzv. péruje ???? to dělají predtím než začnou lézt... :s:

26.06.2012

Ahoj holky, naša mála ma 6 měs a týden. Zatím nějak se nepřetáčí z bříška ..natož nějaká kolínka pod sebe.

Jolíš dělá něco jako parašutistu

Ahojky, tak tento paragán :-) je opravdu normální :-D Já tomu taky říkala parašutista a někdo tomu říká letadlo. Je to normální vývoj. A na sezení má čas, děti většinou sedají, když jsou na všech čtyřech a některé děti si sednou až ze stoje ;-)

29.05.2012

Ahoj holky, uz třetí týden baštíme trochu příkrmu a na to UM. Chtela bych uz dat plnou davku prikrmu na oběd, kolik to asi dela na vahu? + co davate na zapiti?

Co k pití místo UM?

Ahoj, předně máš krásný dítko. S tím jídlem: dala bych, jak píše maminka pode mnou, tolik, kolik sní normálně UM. Případně mít něco navíc, kdyby mu to jelo a měl hlad. Myslím, že dítě v tomhle věku si samo řekne, kolik chce. A na zapití dáváme ovocné čaje v sáčcích (ne granulované). Jsou zpravidla od 6. měsíce. Např. Megafyt, Apoteke aj.

In reply to by Dandulak

Ahoj a děkuji za pochvalu. Ten caj od 6steho mes musime pockat....tri nedele jeste. a ja tu davku prikrmu na obed resim, jelikoz dcerka vypije na obed cca 230ml mleka, coz je dost. prikrmu tolik davat se me zda prave hodne. ted dostava pul UM a pul prikrmu.

In reply to by janashka

Tak to bych asi dávala čistou vodu (resp. převařenou kojeneckou) nebo kdyby byla krize tak UM. A s tou porcí.. No, zkus a uvidíš.. Já myslím, že sama poznáš.. Některé děti jsou jedlíci, do některých jídla moc nedostaneš.. Neboj se toho a s chutí do toho. Rodičovství je beztak postavené na metodě "pokus-omyl" ;-) Rozhodně se ale nestresuj tím, že sní míň nebo víc než je uvedeno..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, s tou presnidavkou. nasa UM dostava 4x denne. v noci spi. chci se jen optat ta presnidavka zrejme ovocna, kolik asi sni? po presnidavce uz max davas na zapiti tu prevarenou vodu? mleko uz taky vyradila? to by uz dostala pouze na noc a k snidani.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dcerka ma jidlo 4 denne. Jsme totiz na UM,cili delsi prestavka- snidane, obed, svaca, vecere. Nevim jak prave s tou dopoledni svacinkou, bych asi dala neco malo ovoce? a obed ..vypije cca 230ML UM....cili zadnych 60 + 60 jak u vas:-). ale po svacince bych prave mela zmensit ten obed. kasicku zatim nedavam...zatim spi celou noc.

10.05.2012

Ahoj holky, muzete me poradit jak navnadit aby se mimco zkouselo pretacet? Mala budemit pr. tyden 5 mes.

Za chvíli bude mít piškotek pět měsícu a nemá zaájem se přetáčet :(
Za chvíli bude mít piškotek pět měsícu a nemá zaájem se přetáčet :(

neboj se,ona to zvládne až bude chtít.Vojtík se ze zad na bříško ještě neotočil a to má už 6 měsíců a z bříška na záda se otočil 2 dny před půl rokem,ale moc se mu nechce,denně se otočí tak 1krát zpátky,jinak opět jen řve a řve :r:

Ahoj, buď zcela v klidu...můj Mates je lenoch a otočil se až mu bylo 5měsíců a 15dní...a od té doby už to znova zvládl jen jednou, prostě se mu nechce,ale umí to :///:

Ahoj Jani, tak ty máš taaak krásnou princeznu! :one: A ta kukadla!! :€s€: S tím pohybem - asi moc nezvedá nožky nad sebe, nebo ano? zkus bříško zpevnit tím, že jí lehce zatlačíš pod prsíčky nebo lehtat bříško, ona ty nožky pak zvedne. Jakmile bude mít silné břišní svaly, bude i dobře pást a nezvedat zadničku a pak se i přetočí. Na bříško bych jí dávala co nejčastěji a naopak co nejméně do lehátka, protože tam nemá jak se pohybovat. Ale neboj, nic se neděje, brzo to dáte :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky