Deníček uživatele Ivujinka

17.12.2009

Tak se vám holky po dlouhé době hlásíme:) Prďolkovi bude za chvíli 8 měsíců. Ten čas tak letí! Není to dávno co jsem byla v porodnici a nevěděla si s Daněčkem rady.

Po dlouhé době se hlásíme:)
01.05.2009

Ahojky holky!

Moc Vám děkujeme za gratulace, občas nás trápí prdíky, ale mamka se naučila nejíst prdlavé věci, tak je to mnohem lepší:-)

Ahojky moc moc gratuluju ke krasnemu chlapečkovi :-) poslední dobou jsem tady často koukala jestli už to máš za sebou a vidím že jsi to šikovně zvládla,malý je krásný a teď hlavně ať vám dělá jenom radost :-) měj se krásně pa

15.04.2009

Ahoj holky!

tak ja jsem konec 36tt a taky jsem chtela do vitkovic...lezela jsem tam s tlakem asi pred mesicem a uplne super personal perfetni...takze mi je moc lito ze to rekonstrujujou ted i kdyz mozna kdyz se malemu nebude chtit ven tak nam to vyjde jo a jeste bydlim ve vitkovicich takze to mam tak 5minut no to je pech,,ale vzhledem k tomu ze maly ma uz ted 3200g a klidne se mi muze rozjed porod a nic se nestane rikal doktor tak pochybuju ze ho jeste mesic ponosim vsak prasknu....nevim kdo to pak bude rodit :s: :s: :s: maly bude mit kolem 4kg :jawdrop: :jawdrop: macek no...jinak jsem teda byla na prohlidku i v porube uz a vitkovice jsou i co se tyce tech porodnich boxu a posteli tak o tisic procent lepsi aspon tak to pusobi na me....a ani to tam tak nesmrdelo jako v porube...ptala jsem se jestli nebude stopstav k vzhledem k zavrenym vitkovicim a rekli mi ze az mi praskne voda tak mame radci zavolat jestli nas vezmou cos je fakt super jeste pri mem stesti pojedu na fifky coz nechci vubec..kazdopadne to je o lidech ....poruba je bezici pas maj 200porodu mesicne...takze si myslim ze ti tam tak moc nebudou vysvetlovat nic a samozrejme budou utahani a prepracovani takze z toho jsem uplne spatna,,,,proste toho budou mit plne brejle..jeste premyslim nad frydkem pry je to tam luxusni....tak nevim...kazdopadne hlavne at je malej a ja i vy vsechny v poradku a miminka se maj cile na svet..vsem drzim palce urcite pak popisu pristup a porod at ostatni holky vi...mejte se pekne..pa pa :a: :a: :a: :a: :a:

Ahoj Ivuš tak já byla taky včera v porubské porodnici museli jsme se vidět já byla objednána na 9h to mě vzala sestra na monitor a stím tlakem to bylo taky tak měřila mi ho na pravé místo levé ruce no a po monitoru cca za půl hodky jsem si sedla do čekárny a na řadu přišla těsně před 13h je to mazec co se tam dějejá chtěla taky do vítkovic ale smůla špatně si to náplanovali stou rekonstrukcí.Jsem taky ve 40tt termín mám 17.4 v pátek jdu na 10h tak jsem zvědavá beru si sebou aji sváču :§: včera jsem byla hladová jak pes a ještě ktomu jak jsem vlezla dovnitř tak doktor šel na oběd a byl tam takový mladoch :\/: domů jsem dojela vyřízena udělala oběd a vytuhla jak mimino tak jsem zvědavá co pořídím v pátek malé se moc ven nechce 27.4 mi to vyvolají pokud to nepůjde samo :§)

In reply to by didlina

Možná se tam potkáme:) Taky jsem měla doktora ještě s mokrým diplomem. Docela mě bolelo jak mě vyšetřoval, jsem zvyklá na něžnější zacházení:) Mám dojem, že ten mlaďoch se se mnou vubec nepáral, i když byl slušný, představil se mi jako Pětroš, potřásl mi rukou, no nečekala jsem to:) Pak mi ukazoval na bříšku: Tady má zádíčka, tady dole je hlavička.. to se mi taky líbilo, ale kdyby tím ultrazvukem tak netlačil. Rozbolelo mě z toho břicho..:) Pak jsem ještě zažila parádní jízdu na tom polohovacím vyšetřovacím křesle, pořád se mnou jezdil nahoru a dolů, to už jsem se musela smát:) No co bych neudělala pro to naše mimčo, doufám, že si mě tam nechají, včera jsem měla zase modré nohy z toho, jak mi otekly. A to jsem jenom tancovala kolem sporáku. No nic, jdu dneska k zubaři.. Vůbec se netěším, chtějí mi čistit kanálek, a to jsem se taaaak těšila že už budu v porodnici a k zubaři půjdu až po porodu.. blbě se mi sedí na tom zubařském křesle s tím bachorkem.. :§)

Ahoj, prosím tě, chtěla bych taky rodit v porubské nemocnici (fakultka), musela jsi se tam nějak zaregistrovat předem? Já jsem teprve 13tt a tak si říkám že mám ještě čas než se tam nahlásím, ale spoustu těhulek tu říkalo jak jsou nemocnice dopředu obsazené. Kdy jsi se tam šla nahlásit ty? Díky moc za odpověď

In reply to by Pipik

No tak já jsem se tam nenahlašovala nijak. Chtěla jsem rodit ve Vítkovické nemocnici, ale kvůli rekonstrukci jsem si musela vybrat jinou porodnici. Gynekolog se mě zeptal, kde chci rodit, já jsem mu řekla, že teda v té porubské a on mě tam poslal hned další den. Přišla jsem na fakultku, tam jsem šla za sestřičkou a ta mě objednala na včerejšek. Včera si mě zaregistrovali. Takže já si myslím, že dopředu není třeba. Je tam docela nával, ale snad by mi řekli kdyby neměli místo:)

13.04.2009

A ono zatím nic.. Vím že většina prvorodiček přenáší, ale tiše jsem doufala, že mě se to týkat nebude..

Ja mam sice prvni termin az v patek a druhy v pondeli ale jelikoz to nevypada ze by se mimi nekam chystalo- obcas me berou zada- krizovy bolesti atd ale poslicky jako takovy mi prijde ze ani nemam, tak si myslim ze na tom budu uplne stejne, a to jsem taky doufala ze nebudu prenaset- vetsine holek kolem me co byly tehotny se mimisci narodili tak tyden dva pred terminem , jenom tomu mimu se u me nejak moc libi,asi je to tim ze se krmim samyma dobrutkama a nema proc by spechalo ven ;) Ale uz je to teda neprijemny ty zduchance co obcas dostanu teda fakt stojej za to- boli boli! a v noci se moc spanek nekona, prevaluju se - to je vykon sam o sobe! a vsechno me tlaci ....no proste cim driv se rozhoupe nas poctit svou navstevou tim lip!! ;)

Ahojki taky mám termín dneska a připadám si vpohodě vidím to bledě zítra jdu taky do porodnice tak uvidíme ale už se začínám smiřovat stím přenášením první jsem přenášela 9dní a druhou holčičku 5 tak ta třetí chce být zřejmě taky krásná no ale do večera ještě daleko já si jdu uvařit a něco úpéct na zítra kdyby si mě tam už nechali velikonoce neslavíme takže jsem nic nepekla kromě štrúdlu jo a okna jsem myla minulý týden gruntovala celý byt a nic :§) tak at ti to dobře dopadne :\x:

09.04.2009

Dneska jsme byli naposledy na kontrole u našeho Dr. a zítra už nás poslal se ukázat do porodnice. Vůbec nevím co čekat..

tak to já byla ve středu u doktora na kontrole a na monitorování a tam mě málem vylekal.Říkal,že mám kontrakce docela pravidelný - po 3 minutách.A to mám termín až příští neděli. :ooo: Je pravda,že mi ten den nebylo nejlíp a měla jsem pořád křeče v břiše.Chtěla jsem ještě oběhnout město,ale nakonec jsem to vzdala,protože to se fakt nedalo a nakonec jsem byla ráda,že jsem dojela vůbec autem domu. :\\: Dneska ráno to bylo lepší,ale teď to zas pomalu(ty křeče) začíná a je mi trošku špatně. :n: Tak se jdu raději natáhnout.Tak se drž a ať vám to dobře a hlavně rychle jde.pa pa :a:

06.04.2009

Dobrý večer maminky, chtěla jsem se vás zkušených zeptat jak se poznají kontrakce, jak se to vlastně počítá? Mám trochu bolesti v zádech, opakuje se to zhruba co třičtvrtě hoďky..

Ahoj,
popíšu Ti, jak probíhal začátek porodu u mě.
Termín porodu jsem měla 1. 5. 08.
2. května 2008 v 1:00 ráno mě vzbudily mírné bolesti v podbřišku připomínající menstruační bolesti (křížové bolesti jsem ještě neměla). To mě ještě nenapadlo, že se něco začíná dít. Trvalo to tak dvě minuty a pak zase klid, tak jsem se snažila usnout, ale do 20 minut to přišlo znovu. To už jsem zpozorněla a na spánek jsem neměla už ani pomyšlení. Za dalších 15 minut přišly bolesti znovu a když se to za dalších 10 minut zopakovalo, začala jsem si připouštět, že to už asi bude ono. A od 2 ráno jsem už měla pravidelné kontrakce po 5 minutách, které postupně sílily v mírné křeče, takže jsem si šla dobalit tašku do porodnice a o půl třetí mi odešla hlenová zátka - narůžovělý hlenovitý výtok, který se dost lišil od běžného těhotenského výtoku. To už jsem šla vzbudit manžela, protože bolesti už byly pravidelné a čím dál silnější, ale ještě se daly dobře rozdýchat.
Do porodnice jsme dojeli o půl čtvrté. Tam mi na příjmu natočila sestra monitor, kde jsem měla kontrakce už po 3 - 4 minutách, ale otevřená jsem skoro ještě nebyla. Ale primář při vyšetření řekl, že porod je slušně rozběhlý a doporučil mi přípravu - klystýr.
Od půl šesté jsem pak čekala s manželem na porodním sále, kde jsem každé 4 minuty rozdýchávala čím dál silnější kontrakce, průběžně mě chodila kontrolovat ozvy miminka porodní asistentka a o půl osmé mě poprvé vyšetřil doktor, co mě pak rodil. Kontrakce sice sílily, ale otevřená jsem byla pořád málo.
Až v 9 hodin mi začalo miminko sestupovat dolů do porodních cest a to už jsem cítila i ty křížové bolesti, bylo to tedy hodně nepříjemné. Kontrakce byly čím dál horší a už jsem si fakt přála, abych už to měla za sebou.
Ve čtvrt na deset mě přišel vyšetřit zase doktor, řekl, že jsem už na 4,5 prstů a abych se moc dlouho netrápila, tak se rozhodl mi porod trošku urychlit - nejdřív mi propíchl vak blan a vzápětí mi vytekla plodová voda a pak mi píchl oxytocin, díky kterému jsem si zažila nejbolestivější půlhodinku v životě - kontrakce byly snad nepřetržité a tak silné, že mě to za chvilku už nutilo tlačit, ale ještě jsem nemohla. Když po čtvrthodince od píchnutí vody přišla PA a vyšetřila mě, byla překvapená, že jsem otevřená už na 8 prstů a tak zavolala rychle doktora, že budeme za chvilku rodit.
Než dorazil, byla jsem otevřená úplně a mohla jsem začít tlačit. Byla jsem už dost vyřízená z rozdýchávání těch kontrakcí, takže když jsem mohla začít tlačit, trošku se mi ulevilo, že už se to blíží ke konci.
Samotná druhá doba porodní, tlačení, naštěstí netrvala dlouho, během čtvrt hodinky byl náš syn na světě. Sice mi před posledním zatlačením musela skočit asistentka na břicho a pomohla mi tlačit, protože jsem už byla dost vyřízená, že se mi zatmívalo před očima, ale malý byl naštěstí za chvilinku na světě a úplně v pořádku. Větší úlevu jsem v životě nepocítila! A když mi ho hned po narození dali na bříško, ještě celého od krve, byl to ten nejúžasnější a nejsilnější okamžik v mém životě a nikdy na to nezapomenu.
Pak syna odnesla sestřička zvážit a změřit a mě si vzal do parády doktor, aby mě zašil, protože jsem byla dost potrhaná i přes nastřižení, a ztratila jsem spoustu krve, takže mi musel dát do mě drény, aby se mi uvnitř neudělaly otoky. Ale i když to šití trvalo snad 50 minut a já doktora v duchu proklínala, jak to bolelo, tak když mi pak poprvé přiložili syna k prsu, na vše špatné jsem rychle zapomínala a nemohla se nabažit toho nádherného pohledu na tu malou pusinku u mého prsa - prostě nádhera!
To jsem se zase rozepsala - omlouvám se. Původně jsem Ti chtěla napsat jen začátek porodu, ale jak já se jednou rozepíšu, tak nemůžu přestat.
Tak se neboj, že porod nepoznáš, ty pravé kontrakce jsou od poslíčků rozpoznatelné snadno - jsou pravidelné a neodezní ani po sprše a spíš postupně sílí.
Taky jsem měla ještě doma pocit, že potřebuju na velkou, ale to byl jen další příznak začínajícícho porodu. Takže je docela možné, že to může být i u Tebe příznak porodu, ale taky to můžou být poslíčci.
Určitě sama vnitřně vytušíš, když to bude začínat, že je to ono, že jde o porod - já jsem to tak aspoň cítila.
Pa :a:

05.04.2009

Tak už jsme se asi rozhodli, do které porodnice půjdu.

ahoj ahoj tebe já znám :-) ty mě asi ne ale znám tě od vidění z Vratimova (dlouho jsem tam bydlela) a dokonce jeden tvůj bývalý přítel (honza habán alias ryco) je i můj bývalý přítel :s: takže tě znám spíše z vyprávění :-) teď jsem taky těhu ale teprve 15 tt takže ti docela zavidím že už budeš mít brzy mimi na světě,nás to čeká až na podzim :/;x: jinak ti moc k miminku gratuluju a jestli rozhoduješ mezi Fifejdama a Porubou tak to ti doporučuju Porubu :one: tak ať máš lehký porod a krásné zdravé mimi pa Kača :)

In reply to by kacken

Kdybys tu měla foto tak bych tě možná taky poznala :///: Taky gratuluji k těhu, vidím, že jsme obě dostaly rozum a že je to bývalý přítel :s: Tak ať vám to vychází:) Přeju spokojené a bezproblémové těhu :k:

05.04.2009

Ahoj holky!

In reply to by MarSil

Už dole, a napořád, už se nemíním trápit na tom žebříku :s: Ale spalo se mi divně, měla jsem šílené sny o záplavě a o strašidelném domě.. Jako, jsem vyspaná, ale měla jsem divné sny, tak nevím jestli to bylo tím, že jsem neměla muže u sebe nebo něčím jiným.. :00:

03.04.2009

Ahoj holky moje!

Ahoj, mám úplně stejný problém - už aby byl venku, termín tak 11. - 14., chceme do Vítkovické nemocnice a pořád nic. A to mi od 18. týdne hrozili předčasným porodem. Fakt bychom to tam rádi stihli, z ostatních porodnic nemáme tak dobrý pocit. Ještě mi paní doktorka doporučovala Frýdek, no ale to se mi moc nechce. Tak snad to všichni stihnem, držím palce.

jsem na tom uplne stejne jako ty jsem v 36tt a taky jsem pocitala s vitkovicema...dokonce jsem tam lezela nedavno s tlakem a sestry uplne super i doktori...takze jsem z toho uplne smutna a jeste bydlim ve vitkovicich a mam to tu tak 5minut pesky...no pech....kazdopadne bych ti doporucila sex a at to haze do tebe ono to pomaha ve stare italii to tak delali kdyz prenaseli a ma sestra u doktora mi to doporucila :s: protoze mi kdyby se rozbehnul porod tak se nic nedeje protoze muj maly uz ted ma pres 3kg macek...a je hlavickou dole,,,a stihla bych ty vitkovice jinak bohuzel poruba furt lepsi jak fifky kazdopadne to je o lidech jak narazis na protivy tak je to neprijemne no...jinak preju hodne stesti a lehky porod...pa pa

In reply to by iv123

Zkouším všechno možné aby to už bylo:) Malému každý večer domlouvám ať už jde ven:) S přítelem sexujeme stále-vůbec mu to nevadí :s: , to jenom já mám kolikrát problémy abych našla tu správnou polohu :00: . Myslela jsem si včera že už to příjde, měla jsem takové bolesti v podbřišku a v zádech, ale bohužel nepravidelné ://: Taky bydlím ve Vítkovicích, měla bych to taky nejblíž:) Tak děkuji a taky přeji pohodový porod..už teď 3 Kg.. To bude macek:) Paa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

sex pomaha muzske sperma obsahuje podobnou latku ktera je v tablete na vyvolani delali to tak ve stare italii a ma sestricka u doktora rikala ze je to ucinne jinak okna jsem slysela ze fungujou...pa pa

ahojky ja mam termin v ponděli, jdu do poruby..už tam chodim i na kontroly..ja sem taky prvorodička a myslím že stejně zaleží na koho narazíš, každy si stěžuje na něco jineho..ja za těhotenství ležela ve vítkovicich i v porubě a všude byli hodní a pomahali..

12.03.2009

Ahoj děvčátka! Dlouho jsem tu nebyla, jelikož jsme se od ledna stěhovali do nového bytečku tak jsem ani moc čas neměla.. Předevčírem jsem si dobalila tašku do porodnice..

Ivi, tak jsme na tom téměř stejně. My máme termín 5.4.09 a taky jsem si dnes konečně zabalila tašku do porodnice a nějak si začínám uvědomovat, že už je to opravdu za chvíli. Mě hodně pobolívají záda a mám občas křeče v nohách, ale jinak se cítím dobře.
Tak se drž a užívej si poslední měsíc :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka