Deníček uživatele Ivísek24

30.05.2014

Holky, prosím pomoc.
Dnes jsem týden po porodu a mám pocit, že se mi stále ještě neudělalo mlíčko, rozhodně ne v takovém množství, které by stačilo prckovi.
Už v porodnici hned první noc prořval hlady a sestřička mi nad ránem přinesla první příkrm - Nutrilon ve flašce.
No a od té doby kojíme střídavě z obou prsů a dokrmujeme.

Ahoj, jak píší maminky níže, chtělo by to stimul. Ideál je půjčit pořádnou odsávačku od laktační poradkyně, já jsem měla Medela Pump in Style, je dvoufázová a na obě prsa naráz, takže po kojení jsem ještě 10 min odsávala. Půjčení je cca 40Kč/den a pokud to dobře půjde, tak do týdne jsi rozkojená.
Je víc věcí, které jsou pro kojení důležité:
- kojit hodně v noci - mezi 23-5 ranní ideálně alespoň 2x, nebo alespoň odsávat, tvoří se nejvíce Prolaktinu, hormónu nezbytného pro tvorbu mléka
- prsa během kojení vystřídat, při každém dalším přiložení se mléko spustí znovu, jen to chvíli trvá
- dobrý odpočinek a dobrá strava, osobně si myslím, že to rozhodně na mléku nestojí, naopak by se mohlo stát, že prcek bude mít problémy s bříškem, spíš to chce hodně vydatných polévek (vývary, apod.), a taky hodně pít nejlépe obyčejnou vodu a min. 3l denně
- to co po koju odsaješ je nejtučnější "zadní" mléko a i když odsaješ jen 20ml po každém koju, za den to máš min. 100ml a uvidíš ten nárůst váhy prcka
- já jsem místo suplementoru používala na 20ml stříkačku takovou hadičku - sondu pro novorozence, prostrčí se to do koutku miminka, když je přisáté a ono si ten dokrm vycucne, cena pár korun, možná by to stálo to vyzkoušet než dáš peníze do suplementoru
- zda dítě aktivně saje, poznáš po čase snadno, ale v zásadě to jsou takové delší pohyby ne jako když dudá dudlík a měla by se mu při tom lehce hýbat ouška, jak polyká; ono vůbec by byla dobrá možná návštěva laktační poradkyně, aby zkoukla techniku, apod.
Na závěr jen chci napsat, abys nepropadala panice, i když byste náhodou dokrm neodbourali, hlavu nevěš, koj dál, jak vám to půjde. My jsme dokrm odbourali až kolem 8měs, když už Radovan jedl normální jídlo a zdatně jsme kojili dál až do skoro 28měs a už jsme nikdy nedávali UM ani mléčné kaše a v podstatě ani jiné mléčné věci, protože to moc nemusí. Je to silný a spokojený kluk a já jsem díky kojení dostala MS až 27 měs po porodu :one:

Ahoj, my jsme měli to stejné. Týden po porodu a strašně málo. Taky jsme museli dokrmovat, ale mě nedoporučovali flašku, ale přes stříkačku. Potom jsem si našla na internetu suplementor a to byla pohoda. Naše kojení vypadá asi takto: střídala jsem prsa po 3 minutách a k tomu dokrmovala přes suplementor a po kojení jsem ještě asi 15 minut odsříkavala. Dopadlo to tak, že asi po měsíci jsme po každém kojení odstříkala ještě 100ml, které mi mala vypila na další kojení. Taky jsme kvůli tomu brečela. Opravdu to chce klid a chuť bojovat. teď je naší malé 14měsíců a pořád kojíme. Držím palce!!!!! To určitě zvládnete!!!! :a:

In reply to by sysinka

No my s lahví a zase k návratu z prsu zatím nemáme problém, vše vycucne. A stříkačku ti doporučovali nějakou speciální? A ten suplemetor funguje jak, dá se normálně koupit v lékárně? Odsříkáváš ručně? Mám totiž odsávačku od Aventu a vůbec mi to nejde. Děkuju za povzbudivá slova :-)

09.04.2014

Zítra oficiálně nastupuji na mateřskou, ráno jdu na kontrolu ke gynekologovi, který mi dá nějaké papíry do práce. Holky, nevíte, co je potřeba zařídit, mám se hlásit někde na sociálním odboru nebo se jen posílají papíry do práce? Děkuju moc

31.03.2014

Ahoj,
chci se zeptat, jestli nemáte podobnou zkušenost- jsem v 33.týdnu, už asi měsíc a půl mi hrozně natékají dolní končetiny a teď i horní, tlak mám cca 150/70 a v moči mám stopy bílkoviny. Docela se bojim, protože pravou nohu mám nateklou tak třikrát tolik než tu levou - mám se bát PREEKLAMPSIE?

In reply to by Zdenda3

Ahoj, chodím k lékaři na kontroly každý týden a snažím se odpočívat. Taky si doma měřím pravidelně tlak. Na včerejší kontrole bílkovina nebyla, tlak mám trošku nižší než před 5 dny. Jen ty otoky jsou pořád stejný, no možná horší.

25.02.2014

Mám takový dotaz - vybíráme kočárek, už mám poslední dva favority, které se liší jen ve dvou (jedné) věcech, a tím je polohování. Jak moc jste využili polohování v hluboké korbě? A u sporťáku - je lepší postupné polohování na pásky nebo "natvrdo" do tří poloh?
Děkuju moc!

polohování zad v hluboké korbě jsem využila, ale taky jsem měla velkou vanu (od bebecaru), takže synek se mi tam vešel v 10m i s fusakem. u dcerky jsem to využívala taky - nepolohovala jsem do sedu, jenom trošku sem tam zvedala záda - bylo to fajn třeba při refluxu. u ní jsem střídala dva kočáry a v jenom byla "z kopce" normálně a přišlo i to lepší.

co se týká sporťáku a polohování - měla jsem obě dvě varianty a je to uplně jedno

Mám Bebe beni izzy s polohováním na pásky a roan marita na 3 polohy. Pásky jsou luxusní, nastavím si to tak jak to malému vyhovuje. Na Roanu je to na prd, třeba v zimě ve fusaku jsme měli celkem problém, syn je macek (18 měsíců, 15 kg) a když měl zimní bundu fusak a nánožník, tak nemohl sedět vzpřímeně, to mu tam pak zavazelo madlo na pupku. :00: střední poloha vyhovovala v tomhle směru, ale zase se to nelíbilo jemu, protože špatně viděl. :n: takže za mě pásky. :a: :€s€:

V hluboké korbě bych polohovaní nevyužila vůbec,dcera(duben) tam být nechtěla.Polohování na pásky nesnáším(mělo to moje Janéčko) jsem naprosto spokojená z Mutsy,ten má polohování dokonalé nebo Peg Perego.

mám holku taky v květnu,vybírala jsem schválně kočár s polohováním v hluboké,mohla jsem mít nádherný kočárek od známé ale tohle tam nebylo a já to prostě hrozně chtěla :€\€: ,no a nakonec jsem to skoro nevyužila :00:,ono taky záleží jak velká hluboká korba je,mě se vešla ještě v 9 měsících do hluboké i s fusakem,pokud je kočár menší a nechceš v zimě přesedlávat na sporták tak se to dá řešit tím polohováním ale jestli bude taková zima jak letos tak je to zbytečný.A polohování sportáku bych osobně určitě šla do pevného,jedním tahem položíš když dítě usne,moc bych těm páskum nevěřila :n:

Ahoj maly je taky v kvetnu aolohovami vyuzivame hoodne...ted mu bude 10 mesicu a stale diky tomu polohovani jezdi v korbe...ma to bud na nejnizsi nebo na stredni polohu na tu nejvyssi ne protoze jeste sam nesedi...no ale je uz dlouhan takze jen tak tak se vleze takze iz budeme presedlavat na sportak ale to polohovani v korbe je fakt super a doporucuju...

14.02.2014

Dobré ránko,
včera jsme byli na ultrazvuku a konečně prcek ukázal, že má taky něco mezi nožkama :-)akorát pořád na sto procent nevíme co :-) co myslíte vy? :dance:

Holka nebo kluk
18.11.2013

Neprodáváte někdo lehátko a cestovní postýlku?

12.10.2013

Ahoj,
jsem z okresu Nymburk a ráda bych absolvovala prvotrimestrální screening NT, můžete mi dát tip na dobré pracoviště, kde jste si tohle vyšetření nechaly udělat? Mám to kousek do Nymburka, Poděbrad, Kolína a Prahy.
Potřebovali jste doporučení od gynekologa, nebo jste se rovnou objednaly, bez toho, aniž byste do toho gynekologa "nějak zatahovaly"?
Děkuju moc emoticon

Musíš mit žádanku a já byla už 3x u pana dr.Brestaka,teď má sidlo v Hloubětíně.nevím,jak se to pracoviště.přesně jmenuje,ale je to skvělý,sympaticky lékař :-)

Já jsem z Nymburka ale pokažde jsem na tenhle screenink jela do Prahy na Letnou do Gennetu, hrozně se mi tam líbí. :-) Ale jinak žádanku mi vždy vypsala moje gynekoložka.

08.07.2010

Ahoj holčiny, chtěla bych se vás zeptat, jestli jste některá z vás byla na dovolené na Slovensku, kde a jaké to tam bylo?

Tak my už několik let jezdíme do Dunajské Stredy.Termální lázně a je to tam fakt super.Ubytování seženeš na každém rohu a ani to není moc drahý.Nebo přímo v areálu je hotel,kemp a chatky takže velký výběr.Od Bratislavy to taky není moc daleko

Ahojky..tak ja doporucuji Turcianske Teplice ( http://www.turciansketeplice.sk/ )-..Nevim jak stare mas deti,ale je to klidne koupelne mestecko,kde se da vyradit na koupaku s termalni vodou(v arealu je lanove centrum,maly bazen,plaveckybazen,minigolf,plazovy voleyball) i v SPAcku:tobogany,vyrivky,lecive prameny a pod...Je tam krasnej park,uz zminene lanove centrum..je tam brynziaren s certvou bryndzou a ovcim syrem a pobliz taky salas-pravy nekomercni,ale moc tam navstevy nemusi...TT lezi v udoli Velke a Male Fatry,takze se necha vyjit na tury,nebo taky s kocarkem se projit v Gaderske doline( http://www.gaderskadolina.sk/ -mozno se ubytovat taky tam,podle toho co hledate-je tam myslim pujcovna kol a klidne se tam necha jezdit na bruslich s kocarkem..Pobliz TT jsou mesta treba Banska bystrica(s detma doporucuji vlak-hodne tunelu a viaduktu:)..nebo Martin,je tam treba skanzen...dal treba Kremnica,kde je mincovna kde se razi mince a taky se necha jit do bane
My tam teda jezdime na chalupu snad od meho narozeni na prazdniny(jsem ze SR) a ted jdeme prvne s malou...
...Jinakkamoska doporucuje Slnecne jazera v Senci..ale to nevim z vlastni zkusenosti

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka