Deníček uživatele Ivík22

22.02.2016

Maminky jak se máte? My bojujeme se zánětem nosohltanu, dobrala jsem atb a snad se mě ty nemoce už pustí, ve čtvrtek nás čeká návštěva doktora, tak už snad dostaneme první fotečku toho malého štěstíčka. :) Na posledním utz bylo tak akční, že ho nemohli ani skoro změřit :D co potom nám udělat fotku :D tak mu musím příště domluvit :) A je fakt, že už se nedivím proč mi je stále tak zle když tam tak zběsile hopsá :D .D :D

Ahojky, mě teda zarazila první věta, tak na ni reaguji *smile* Jsem těžce proti atb a záněty nosohltanu jsem mívala pravidelně. Ale pak jsem v telce viděla reklamu na psí sádlo, že je účinné proti rýmě, kašli a nachlazení. Tak jsem neodolala a jsem dodneška mega nadšená *wink* Je to naprosto boží bylinná mastička, fakt hned působí, vždycky se namažu pořádně na noc a ráno vykašlávám, vysmrkávám. Ale co je pro mě teda hlavní předností je to, že je to i pro děti :cc): Tak kdyžtak příště zkus, než do sebe cpát chemii :one: 

In reply to by LuciHaluskova

Určitě zkusím když bude třeba, ale tohle už bohužel na atb bylo, , měla jsem několik dní nesnesitelné bolesti hlavy a přetrvávající a neklesající teploty, paralen nezabíral, taky nejsem zastánce léků, ale uznám když už je to moc. Snažila sem se to rozehnat všemi jinými způsoby ale nic nepomáhalo, teplé čaje, různé nosní kapky, opravdu klidový režim, stále se to jen a jen zhoršovalo. Po probrecene noci kdy jsem opravdu skucela bolestí, jsem šla na orl, tam mi řekli, že kdybych nebyla těhu tak mi nasadějí docela pěkný arzenál prášků, že to je pěkně rozjete, takhle mi mohli dát jen ty atb, ale hlavní je že pomohly:a: 

I my se hlásíme, též zářijňátko :) už druhé, a tentokrát je to děs běs, stále mi je zle, ale u prvního jsem ani nevěděla že jsem těhotná. Už jsem 11+3 a zváhou jdu stále dolů, tak doufam že se to brzy srovná a já začnu nabírat, pohlaďte bříško a užívejte těhulkování :).

08.02.2016

Zdravím maminky, chtěla bych se zeptat jak moc jsou nebezpečné horečky v těhu, jsem 10tt, včera jsem byla na pohotovosti měla jsem zatím nejvíš 38°C okolo 38 už srážím paralenem a dnes mám zatím 37,5 nejvíc. Vyfásla jsem nemocenskou a snažím se ležet, bolí mě celý člověk...  Myslíte že i tak se s tím tělo popere bez problémů? S dcerou jsem to neznala to jsem měla max. rýmičku a kašlíček *smile* 

 

Díky za odpovědi :) a pohlaďte :€O: 

Ahoj, neboj organismus si umí poradit,.. já byla v těhu nemocná taky +antibiotika, teploty 41, no a to bylo léto:00:  A pak těsně před porodem jsem chytla bronchitidu a znovu ATB a to mi dalo pěkně zabrat :00: ale na štěstí jsem měla rychlý porod, a sestřičky se o mě pěkně staraly takže jsem to zvládla a miminko taky- bylo zdravé krásné*wink*  po 4 dnech jsme šli domů v pohodě:one:  Takže neboj určitě vše bude o.k...:one: 

16.06.2015

Zdravím těhulky a snažilky, jak jsem již psala mám extrémně rozházenou ms. Momentálně 61 DC a ms stále nikde, měřím bt zatím bez ovu :-( dokonce se mi teď zhoršila pleť, připadám si jak v pubertě. Je tu někdo se stejnými problémy? Podařilo se Vám otěhotnět? Mně už jednou ano s cyklem cca90 dní byl to zázrak a o to víc se obavám, že znova to štěstí mít nebudu.

Uplne jsem zapomnela napsat jak jsem dopadla :) Utz v poradku, vajecniky v pohode, vse jak ma byt, dle dr. By mela ms do 14dnu prijit.Pry jsem takova zahada proc ms neprichazi:) I tak mi ale zkusil jeste nabrat hcg, jestli to neni zacinajici tehu. Abych nemusela cekat na vysledky, tak ze mi je pak posle, tak mi prislo ze krevni testy mam v poradku :) no a ted babo rad co je tim mysleno, ja to pochopila jako negativni bez nalezu :D asi :) kazdop adne uvidim behem tech 14 dnu a pripadne jeste jednou testnu :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak tfuj tfuj :) ..no to jako jo..ja byla na prasky z 36DC.

30.05.2015

Ahoj maminky, mám dilema, jak jsem již psala, mám jít na hormonální profil, ale jako na potvoru se mé tělo rozhodlo stávkovat a ms ne a ne přijít, jsem 45DC cca 4 dny mám bolesti v podbřišku jako při ms, ale nic. Předpokládám, že o těhu se nejedná, jelikož BT se mi drží okolo 36,6. Tak a co teď, mám čekat, zda se tělo umoudří, nebo k dr. :?

MS
20.04.2015

Zdravím měla bych dotaz, plánujeme druhé mimčo a zatím se nedaří, rodičovská mi bude končit v lednu 2016. Smlouvu mám na dobu neurčitou, ale s největší pravděpodobností dostanu výpoveď z důvodu přemístění mé pracovní pozice na druhou stranu republiky. A teď by mě zajímalo, když bych otěhotněla a již nestihla porodit do dceřiných 3 let.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuju ještě je čas :) tak snad to půjde a lze to řešit i bez neschopenky? Pokud bych tedy nastoupila jako těhotná dostala výpoveď pro nadbytečnost, platí na mě ta 6 měsíční ochraná lhůta?

29.05.2013

Prosím o radu.. přišlo mi vyrozumnění ohledně RD, za přepážkou mi řekla že mám nárok na cca 7100 do 3 let věku dítěte a teď mi napsali, že budu dostávat jen 4500 že mi 2500 odečítají? Jak to?

jo, tohle lejstro jsem dostala taky, taky jsem na něj koukala jak z jara a až tak na páté přečtení jsem pochopila, že se to týká jen toho prvního měsíce, kdy přecházíš z mateřské na rodičák. Mateřskou totiž dostáváš za kalendářní dny, zatímco rodičák je dávka za měsíc, no a obě dávky zároveň pobírat nemůžeš, ale pokud máš nárok na mateřskou jen po část měsíce, tak můžeš za zbytek měsíce dostat "doplatek" do částky, kterou by dělal rodičák. Takže pokud máš rodičák 7100 a mateřskou 2500, tak v tom měsíci dostaneš rodičák jen 4600 a od dalšího měsíce už budeš dostávat 7100.

Pokud si ted přecházela muselo ti dojít ještě třeba půl měsíce zbytek mateřské a pak to dorovnají RP.Např.Na RP jsi od 10.5.2013 tzn.za 10 dní než si šla na RP máš ještě mateřskou a zbytek dní těch 20 máš RP.Od příštího měsíce budeš brát těch 7100.

In reply to by Ivík22

část peněz ti přijde ppm a část bude rodičák dokupy těch 7100,o žádné peníze nepřijdeš.další měsíc ti přijde další dopis a v něm že máš přiznanou celou částku,měla jsem to tak taky,na přepážce tě měla informovat :a:

25.02.2013

Tak konečně jsem se trošku dala dohromady po porodu a myslím, že je čas se taky podělit o tenhle "zážitek".

Můj porod (katastrofa s dobrým koncem)
Můj porod (katastrofa s dobrým koncem)
Můj porod (katastrofa s dobrým koncem)
Můj porod (katastrofa s dobrým koncem)

Holky statečný moc gratuluju :k: :k: Lucinka je kouzelná,přejeme hodně štěstíčka a zdravíčka :) .

Ahoj, to je dobře, že to dopadlo dobře, uf, nervydrásající příběh- hlavně že jste obě v pořádku, velká gratulace k Lucince, ať vám dělá samou radost. :€s€:
A ještě něco, asi je dobře, že se rozhodla jít dřív, vypadá to, že se jí ke konci přestalo nějak dařit, že byla tak menší, ale oni už od 34. týdne utz nedělají, až potom v porodnici na kontrole, tak se na to ani nepřišlo. neřekli ti k tomu něco? Třeba, jestli se jí nezhoršily průtoky pupečníkem? Možná proto aji ty horší ozvy. No je to hodně otazníků a proto je úplně nejlepší zpráva, že to dopadlo tak jak to dopadlo. Valentýnský termín je sice fajn, ale 30.1. se narodil můj taťka a taky zpěvák Phil Collins. Takže taky fajn datum. opatrujte se :a:

In reply to by indoska

No já právě byla na posledním utz ve 30tt pak už mi ho nikdo nedělal, pouze monitory od 36tt a ve 37tt mě můj dr. na mou žádost teprve poslal do poradny v nemocnici a tam se jim monitor nezdál, ale to ještě vypadalo že málá pouze spí, protože se jí povedlo vzbudit a to byli pak ozvy krásné. Právě o to víc mě to hlodá, jestli se tomu nedalo nějak zabránit :( Sem hrozně ráda, že to dopadlo alespoň takhle, teď už se začínáme hezky vykrmovat a zakulacovat tak to snad brzy doženem. Teď už jí strádat nenechám prdelku mojí :a:

30.10.2012

Tak jsem dnes byla na OGTT, sirup nebyl až tak špatný, jen mě po něm brněl jazyk. Držela jsem cca 45 minut a potom jsem už musela.. Tak jsem "vyhodila" co se dalo a byl konec.

Ahoj..já jdu na test příští týden. Vůbec se netěším. Cukrovku jsem měla a bpjím se, aby to nebylo zase...Uf vím, že jsem to zvládla, roztok vypila v pohodě a pak čekala.....Takže neporadím co s tím, že to v sobě neudržíš....Opatruj se :a:

13.08.2012

Tak v pátek jsme byli opět na screeningu, tentokrát byl brouček už větší (má 7cm :s: ) a pěkně čilí, asi mu vadilo, že mu narušujeme UZ soukromí, tak se pěkně rozčiloval a pěkně dováděl.

13+2 Screening 2.pokus

Krásná fotečka, jak si tam pohodově hajá :s: :k: na nákupy už se také těšíme, my si ještě chvilku počkáme :h: Přeji pohodové těhulkování :€O: :h:

01.08.2012

Tak se po dlouhé době také pochlubím. :s: Byli jsme opět na kontrole u dr. tak vše zatím v pořádku, mám přes 8 kg dole, ale v mém případě to není na škodu a teď už snad další větší úbytek nebude.

ahoj, no co já bych dala za to, aby mi šla váha dolů :s:
V prvním těhu jsem v den porodu vážilo o 5 kg méně než před těhu. Bohužel teď s druhým už mám nahoře 10 kg :00: (29tt), ale zjistili mi cukrovku, tak snad už to tak nahoru nepoleze :)
S těma fotkama já mám taky smůlu, z každého těhu mám jen jednu. Ale na druhou stranu, tyto fotky vůbec neprohlížím, mimi fotky po narození jsou mnohem hezčí :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka