Deníček uživatele Ivana Požárová

Ahojky, tož já už bych to nejraději měla za sebou... ;) .

;) tak dneškem končíme 39týden a zítra jdeme na kontrolu. Pořád nic a to i když ji přemlouváme. Připadá mi, že sa jí v tom pupíku líbí :€O: a budeme tam dokud mamka nepraskne jak bubínek :00: . Už nemůžu pořádně chodit, funím aj když ležím. Když sa převrátím na bok, potřebuju asistenci aby ně někdo odvalil, jak želva na krunýři... :s: třepu nohama, rukama a nejde to na žádnou stranu. V okolí to vyvolává spousty legrace... no aspoň někdo se směje, že jo... :///: .
Berem to s přehledem, dávám si na bříško hračku na natáhnutí a hraju si písničku, malá hned reaguje a kope jak divoch. Mám pocit, že mi trochu občas divoce tluče srdce, nevím čím to je, jestli tlak, nebo něco stlačuje. Už jsem fakt dost unavená, dávám si teplou vodu i se snažím chodit ale nic. Ještě mi radili svařák ale já nepiju ani normálně a nevím co by to semnou udělalo. Aby mě tatínek nevezl nadrátovanou do porodnice :? to by byla taky prča...hi.
Pěkné velikonoční pondělí.

In reply to by Ivana Požárová

Ahoj, tak to máš stejné jaky my, dneska také 39tt.. už jen týden a ty drobečky snad budeme mít u sebe.. Od včera ho přemlouváme, ale ňák se mu nechce ven, na jednu stranu se mu nedivím do takové zimy, v tom bříšku se mají přece jen lépe.. :-) Poslíčci mě v noci vzbudily, ale zase to přestalo, dneska mi je divně od rána, furt se klepu zimou a nemám ani na nic chuť.. manželovi na 8.4. naplánovaly školení, tak jsem doufala že se to stihne.. a nebo si bude muset počkat trošku déle.. :D Tak hodně sil, ať je ti lépe a ty drobečky máme co nejdřív u sebe.. pa pa :€O:

In reply to by Marťulka P.

:€s€: už aby to bylo :) taky je mi nějak divno. Zase vlezu do sprchy a uvidíme. Poslíčci mě zlobí už hodně dlouho, jen se to nechce rozběhnout. Měla bych jí něco slíbit, když by se klubala... už nevím co vymyslet. Slibuju mlíčko, pusinky, hračky a hodného tatínka :s: ... snad to zabere.

In reply to by Ivana Požárová

Ten hodný tatínek by jí mohl zlákat... :s: :s: my sme se byly teď projít s pejskem, ale žádná změna.. Napekla jsme včera a dnes to jí akorát manžel, popravdě na to nemám ani pomyšlení.. :-/ třeba si to ještě ty naši pokladi rozmyslí.. :-) :€O:

Už aby to bylo, ve čtvrtek jsme byli na kontrole, pan doktor se díval na průtoky, malou honil a ta samozdřejmě divočila :s: . Tak jí říkal: ,,Nekopej mi do toho" až jsem se musela smát.

:a: tak jsme byli minulý týden na poslední kontrole u mého gynekologa. Teď už jsme převedeni na porodní. Malá Amiška už se trochu dere na svět, mám stahy a prý hodně naléhá tou hlavičkou na čípek.

Ahoj, já jdu v úterý na poslední kontrolu ve 36 ke svému gyn a další týden už do porodnice...Také mě hrozně bolí třísla spíš mě tam jakoby píchá, ale hlavně na pravé straně, přijde mi, že na té straně má mimi narvanou hlavičku.Kdy máš termín? My jsme měli minulý týden na kontrole 2500 a to už mě strašil, že je to hodně, že to vypadá na 4 kg k porodu, ale takhle mi přijde, že to zas tolik není, když vy už máte skoro 3... uvidíme :-) je dobře, že už máš vše připravené, já nemám lautr ještě nic, mám teda vše po první ani toho moc kupovat nemůžem, protože nevíme pohlaví, ale ani do porodky ještě zbaleno nemám, sice už jsem pro prst volně otevřena, ale myslim že budu stejně opět přenášet, takže chystat začnu až po 38 týdnu...Neboj všechno bude dobré. Užívej poslední týdny těhu :-)

In reply to by Eliška

já jsem taková, že musím být připravená abych byla v klidu ;) . Vím, že to může teď už přijít klidně kdykoliv, minule jsem měla stahy asi od 19hod a rodila jsem až druhý den ve 22hod. jenže kdo ví jak to bude :s: mám obavu aby to nebyla moc velká rychlost a já pak nic nestíhala. Pro mě je hodně důležité rodit klasicky, spontálně s tatínkem po boku. V klidu porodnice.... těším se :q:

:€s€: Včera jsem byla na kontrole na plicním, po embolii mám poškozené plíce a pan doktor mi řekl, že skoro nedýchám.... tak mu odpovím, to znamená, že jsem mrtvola.

Ty jo, závidím ti ten tvůj optimismus. Je fajn, že malá je v poho a tobě přeju, ať jsi taky brzy fit. Třeba se Dr. plete nebo dostal cizí výsledky. Když se cítíš dobře, tak je to podezřelé, když prý skoro nedýcháš... :s: :a:

In reply to by DenyPu

Pan doktor se bohužel neplete, měla jsem to špatné i před těhotenstvím ale šli jsme do toho i s tím rizikem. Dýchá se mi blbě, někdy ani nemůžu vyjít schody, když nesu tašku, mám pocit, že to nevyfuním. Na poradně mi říkali, že jak budu mít ty Body testy, že se zařídí, už tak jsem tam jako nějaký exponát :s: protože jsem asi nejstarší co tam dochází. Vlastně tam tento čtvrtek byla paní na ozvičky a myslím, že by mohla být i starší ale možná ne. Chodíme 4x denně na procházku se psíkem a trénujeme si dýchání a chvilku jdu rychle chvilku zpomalíme, chvilku stojím u lampy a nabírám dechu ;) . Pěkný den Ivule a Amiška z bříška :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:€s€: co by jsme z toho života měli, jen se mračit... :s:
Těšíme se na malou jak blázni. Včera kamarádka rodila v Kyjově císařem, Natálku, 3800g, 51cm. Je na pooperačním a malou ji nosí, což mě uklidnilo.

Ahojky všichni, tak jsme včera byli na příjem do porodnice. Mé obavy, že budeme muset znovu do Brna jsou pryč, budeme rodit v Kyjově a snad i přirozeně. Nechtěla bych sekci, raději přirozený porod.

A proč "hrozili" Brnem? Já tam rodila a když mi v Kyjově nedovolí přirozený porod (jsem 2 roky po císaři a můj kyjovský dr. říkal,že na to můžu zapomenout, že je brzy...), tak zase ráda pojedu do Brna na Obilňák, tam jsem se s nima už bavila :s: jinak já mám teda termín až v květnu

In reply to by mala.manelka

já prvního kluka odležela na Obilňáku, 26tt. jsem ho porodila mrtvého a druhého jsem rodila v Bohunicích. Příprava na porod žádná, nikdo semnou o ničem nechtěl ani mluvit - mám dost špatný zdravotní stav. A i když mi doktor v pátek řekl, že už by to bylo na hospitalizaci ale není místo a musím vydržet do středy... bohužel jsem spontálně začala rodit už v pondělí. Byla jsem do 4cm otevřená v kumbále, čekala na sál, pak porodila i když jsem si stěžovala, že malý zvrací... nebylo sestry nebo kohokoliv koho by to zajímalo. Další den mě převezli na normální pokoj, kde jsem dítě měla u hajzlíku, nebo nebylo místo. Odpoledne, pro mé stížnosti, že malý vyzvrací všechno co vypije, mi ho ve tři odvezli a do 11 hod do večera jsem nevěděla co s klukem je, kde je... prostě nic. Večer se mě zželelo nové sestřičce a zjistila, že malý je v inkubátoru a odvedla mě k němu. Tam jsem krajně obtěžovala personál, neboť to, že se mi zdá, že malý nemůže dýchat, bylo pro ně jako nepodstatné - řešili bábovku, kterou zkoušela jedna z nich o víkendu. Pak mě vyhodili, že ráno. Ráno asi po desáté dopoledne, mě za malým pustili, že mu vzali krev a bude se čekat co a jak... byl strašný, jako by se zcvrknul, dýchal slabě a trhaně, všude hadičky. Pak kolem poledne se strhla panika, rychle ho sebrali a odváželi na Černopolní - 3den po porodu!!! No a kolem jedné půl druhé mi suše oznámili, že mi syn zemřel.
Brno je pro mě jen jako nějaká hrůza. V Kyjově se semnou primář bavil o všem, řekl mi, že je pro mě risk jak klasický porod, tak císař ale prostě je u nich zájem. Vím, že je to špatné, s tím jsme do toho šli. Lékařka mi řekla, že je to pro mně hodně nebezpečné a že bych mohla umřít, zkusili jsme to.

In reply to by Ivana Požárová

Tak to je mi moc líto, čím jsi si prošla. Já jsem se synem ležela 2v1 v Obilňáku víc jak měsíc, kvůli hypotrofii - byl o 5týdnů menší než měl být a ke konci už nerostl. Až na pár dohadů s přednostou (chtěl tam malého nechat co nejdýl a všichni ostatní doktoři i primář mi říkali, že hypotrofické děto se musí narodit do 37.týdne, jinak hrozí úmrtí) se tam všichni chovali ke mě moc pěkně a po neúspěšném vyvolávání se kvůli špatným ozvám narodil císařem 37+3 s váhou 1980g a 45cm.

I na oddělení "11" - oddělení s větším hlídaní dětí, ale ne JIPka - byli taky skvělí. Přimářka rázná, ale o všechny své svěrence se starala skvěle a ikdyž jsem si občas přišla jako debil (takový stylem s lidma mluví), tak na ní bylo viděť, že ví co dělá. I sestřičky byli fajn. Některé byli taky ražoňky, ale všechny odpovídali na dotazy maminek a ukazovali jak na to.

Na tom oddělení byl malý asi 14dní, když nás plně kojené s váhou 2010g pouštěli domů.

Takže já bych tam šla zase. V Kyjově mě trochu děsí jejich styl císaře - rodila tam kamárádka a měla to úplně jinak jak já... ona nesměla dva dny vstát a malého viděla až 3tí den (jí ho dovezly) atd. Já jsem po tom císaři hned druhý den ráno msuela vstát (povinná procházka s rehabilitační) a ještě to odpoledne (24hodin po zákroku) jsem jela na vozíčku za synem na jiné oddělení a jiné budovy se podívat. Neumím si představit nevidět ho vlastně ještě dva dny...

Takže v Kyjově chci rodit jen normálně, když to půjde.

In reply to by mala.manelka

...v to doufám, že to pude normálně. Ve čtvrtek jsem byla v Brně na Veveří. Paní doktorka říkala, že malá je super, podle tabulek, že jako není nějak velká nebo tak. Takže porod vypadá na klasiku. Teď ve čtvrtek jdem do poradny do Kyjova. Uvidíme, prý budem chodit častěji, kdyby něco. Ale snad nic :00: :a:

ahojky a kdy mas termin?meposunuli ti ho kdyz je malicka uz tak velika?ty jo tak brzo uz na ozvy to my jdeme za dlouho,ja chci taky slyset miminko:-)))

:a: moje srdíčko Amálka, podle pana doktora v ukončeném 22tt. váží cca 500g, takže to bude malé slůňátko po mamce :s:

ahoj :) tak my mely ve 22tt 350g jenom tak snad to taky dozenem...a to s tim Tarzanem mame taky :D

:s: :a: Ahojkyyy,my měli v tomto týdnu 600g a na posledním měření ve 32.t´ýdnu jsme měli 2100g,takže mě čeká asi 4 kilové dítko,no moje dcerunka měla taky skoro 4,takže se máme na co těšit :s: Míša

In reply to by Ivana Požárová

Tak to je nádherná váha :€s€: dcerka měla 3880 a 53 cm ,i tak jsme byli jedno z největších miminek v porodnici a ted ten náš rarášek vypadá ještě na větší miminko.Užmě ale bolý celé tělo a velké miminka se poslední týdny pronesou,vid? :s: :€s€: ale zaplat panbuh za ně :a: :a:

In reply to by m.misule

...to se pronesou, ale já mám protizávaží... hihi ...
Malá už taky roste, cítím ji každý den, ve čtvrtek jedu na kontrolu, jsme zvědaví jaká bude váha. Jestli to bude malý tučňák po mamce :€O: . Dneska jsem málem nemohla vylézt z bazénu a musela mi pomáhat kámoška. Měla jsem pocit, že břicho má tak tunu... :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka